!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μουσι, μουστακι, ή ξυρισμενος;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Τι προτιματε;

Μουσι
14
33%
Μουστακι
4
9%
Υπογενειο
1
2%
Ξυρισμενος
24
56%

Σύνολο ψήφων: 43

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Μουσι, μουστακι, ή ξυρισμενος;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Μα αυτά που λες ισχύουν απαράλλαχτα και για τα μούσια. Γι' αυτό και η λέξη σπανός ήταν πάντα κακόσημη, επειδή πάντα το φυσιολογικό ήταν η ύπαρξη γενιών. Η διαφορά είναι ότι ήταν τόσο επιθετική η προώθηση του ξυρίσματος μετά τον Α΄ΠΠ, που το θεωρούσαν δεδομένο τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 20ου αιώνα. Αν δούμε το σύνολο της ιστορίας, αυτό το δεδομένο ήταν ένα σύντομο διάλειμμα, που πλέον έχει παρέλθει και μάλλον ανεπιστρεπτί, μιας και έχουν εκλείψει οι όποιοι πρακτικοί λόγοι του ξυρίσματος (υγιεινή). Μόνο οι στρατοί εξακολουθούν να το απαιτούν, παρότι μέχρι τον Α΄ΠΠ οι στρατιώτες άφηναν κανονικά γένια και μάλιστα υπήρχαν στρατοί στους οποίους ήταν υποχρεωτικά τα γένια (Αμερική, Βρετανία).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
SpAcE_PaNtHeR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SpAcE_PaNtHeR »

Κάθε 2 μέρες ξυρίζομαι.δεν μπορώ τα γένια με ενοχλούν .Ακούω και πολύ cranberries και εχω ταυτιστεί με την κοπέλα που τραγουδάει,θέλω να μοιάζω σαν γυναίκα.Είμαι αγόρι 35 χρόνων αλλά η ψυχή μου είναι γυναικεία,έτσι προσπαθω να είμαι και εμφανισιακά σαν κοπέλα
:vp27: https://www.techgame.gr/ <---ΕΝΑ ΑΠ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ GAMING NEWS SITES!!!(ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ) :urock:
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2018, 20:32 Μα αυτά που λες ισχύουν απαράλλαχτα και για τα μούσια. Γι' αυτό και η λέξη σπανός ήταν πάντα κακόσημη, επειδή πάντα το φυσιολογικό ήταν η ύπαρξη γενιών. Η διαφορά είναι ότι ήταν τόσο επιθετική η προώθηση του ξυρίσματος μετά τον Α΄ΠΠ, που το θεωρούσαν δεδομένο τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 20ου αιώνα. Αν δούμε το σύνολο της ιστορίας, αυτό το δεδομένο ήταν ένα σύντομο διάλειμμα, που πλέον έχει παρέλθει και μάλλον ανεπιστρεπτί, μιας και έχουν εκλείψει οι όποιοι πρακτικοί λόγοι του ξυρίσματος (υγιεινή). Μόνο οι στρατοί εξακολουθούν να το απαιτούν, παρότι μέχρι τον Α΄ΠΠ οι στρατιώτες άφηναν κανονικά γένια και μάλιστα υπήρχαν στρατοί στους οποίους ήταν υποχρεωτικά τα γένια (Αμερική, Βρετανία).
Δηλαδή, προ Α' ΠΠ το νορμάλ ή έστω το σύνηθες ήταν τα μούσια; Αυτό θες να πεις;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ναι.

Επίσης...

Άλλη μία...

Πες μου τώρα τι φαίνεται πιο φυσιολογικό. Εξυπνακίστικες απαντήσεις θα έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
shrike

hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2018, 20:48 Ναι.
Α, μάλιστα. Και τότε πως εξηγούνται τα διάφορα goaties, μουστάκια κλπ των Ευρωπαίων του 19ου αιώνα και πίσω; Οι Ρωμαίοι γιατί ήταν ξυρισμένοι, τουλάχιστον απ' όσο βλέπουμε σε αγάλματα κλπ;
hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2018, 20:48 Επίσης...

Άλλη μία...

Πες μου τώρα τι φαίνεται πιο φυσιολογικό. Εξυπνακίστικες απαντήσεις θα έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση...
Προσωπικά, θεωρώ καλύτερο λουκ πάνω σου το ξυρισμένο. Το εννοώ, δεν σου πάει, ξύρισέ το.

Άσχετο, αλλά από τότε που έχεις να με δεις έχω το 'χω φουντώσει το πράμα, έχω περίπου τα διπλάσια μούσια από σένα (αυτά που είχες τότε, δεν ξέρω για τώρα). Είπα ότι θα το ξεφορτωνόμουν, ξέρω, αλλά ακόμα... δεν. Μάλλον αυτήν την εβδομάδα, θα συνδυάσω κούρεμα-ξύρισμα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

shrike έγραψε: 10 Σεπ 2018, 21:04
Α, μάλιστα. Και τότε πως εξηγούνται τα διάφορα goaties, μουστάκια κλπ των Ευρωπαίων του 19ου αιώνα και πίσω; Οι Ρωμαίοι γιατί ήταν ξυρισμένοι, τουλάχιστον απ' όσο βλέπουμε σε αγάλματα κλπ;
Δεν κατάλαβες, δεν είπα πουθενά ότι το φυσιολογικό ήταν να αφήνουν οι άντρες τα γένια να φτάνουν μέχρι το γόνατο (γιατί μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί), όπως ποτέ δεν ήταν το φυσιολογικό να αφήνουν όλοι τα μαλλιά τους να πέσουν μέχρι το πάτωμα. Μαλλιά και γένια πάντα οι άνθρωποι τα περιποιούνταν και τα διατηρούσαν σε διάφορα στυλ. Το στάνταρ ήταν να έχουν μαλλιά και γένια (άλλωστε τα μαλλιά και τα γένια είναι οι μόνες τρίχες του σώματος που γίνονται τόσο μακριές), όχι απεριποίητα μαλλιά και γένια.

Οι Ρωμαίοι ευγενείς, όπως και πολλοί Έλληνες ευγενείς της αρχαιότητας, όντως ξύριζαν όλα τους τα γένια, πράγμα όμως που είχαν κάνει μόδα ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Αλέξανδρος, αντίστοιχα. Δεν ξέρω από ρωμαϊκή ιστορία για να σου πω γιατί οι στρατιώτες ξυρίζονταν, αν ξυρίζονταν (ούτε αυτό το γνωρίζω και δεν εμπιστεύομαι το Χόλιγουντ). Πάντως θα υπήρχε κάποιος λόγος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Επίσης...

Άλλη μία...

Αυτές με το μούσι σαν δελτίο αποφυλάκισης είναι
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Έκανα στις φυλακές του Γκρόζνι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
shrike

Κοφ' το, παπάρα.

Το μούσι εννοώ. Αλλά και γενικά, γιατί όχι; Θα χαρούν πολλοί και διάφοροι.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2018, 20:32 Μα αυτά που λες ισχύουν απαράλλαχτα και για τα μούσια. Γι' αυτό και η λέξη σπανός ήταν πάντα κακόσημη, επειδή πάντα το φυσιολογικό ήταν η ύπαρξη γενιών. Η διαφορά είναι ότι ήταν τόσο επιθετική η προώθηση του ξυρίσματος μετά τον Α΄ΠΠ, που το θεωρούσαν δεδομένο τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 20ου αιώνα. Αν δούμε το σύνολο της ιστορίας, αυτό το δεδομένο ήταν ένα σύντομο διάλειμμα, που πλέον έχει παρέλθει και μάλλον ανεπιστρεπτί, μιας και έχουν εκλείψει οι όποιοι πρακτικοί λόγοι του ξυρίσματος (υγιεινή). Μόνο οι στρατοί εξακολουθούν να το απαιτούν, παρότι μέχρι τον Α΄ΠΠ οι στρατιώτες άφηναν κανονικά γένια και μάλιστα υπήρχαν στρατοί στους οποίους ήταν υποχρεωτικά τα γένια (Αμερική, Βρετανία).
Εχεις λινκ απο αντιμουσικη προπαγανδα της εποχης, αφισες κλπ;
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 10 Σεπ 2018, 21:31

Επίσης...

Άλλη μία...

Αυτές με το μούσι σαν δελτίο αποφυλάκισης είναι
+1, χωρίς μούσι ειναι συμπαθέστατος
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Χάλια μαύρα είμαι χωρίς γένια. Αυτές είναι οι καλύτερες που μπόρεσα να βρω κι αυτές είναι από γάμο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

hellegennes έγραψε: 11 Σεπ 2018, 01:09 Χάλια μαύρα είμαι χωρίς γένια. Αυτές είναι οι καλύτερες που μπόρεσα να βρω κι αυτές είναι από γάμο.
Και αθλιο πουκαμισο. Σαν μπαρμπας με χοληστερινη εισαι στη συγκεκριμενη φωτο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ορέστης 35 έγραψε: 10 Σεπ 2018, 23:08 Εχεις λινκ απο αντιμουσικη προπαγανδα της εποχης, αφισες κλπ;
Δεν είχαν Ίντερνετ τότε.

Εν τούτοις, ναι, έχω. Αυτά είναι της δεκαετίας του 1920:

Ζόμπι που το πρώτο πράγμα που σκέφτονται όταν ξυπνάνε είναι να ξυριστούν:

Εικόνα

Προπαγάνδα κατά των γενιών:

Εικόνα

Έδιναν σε όλους δωρεάν δείγμα ένα ολόκληρο σωληνάριο!

Εικόνα

Ονομάζει βασιβούζουκους τους πολιτικούς επειδή δεν ξυρίζονταν. Αναγνωρίζει επίσης ότι πρακτικά κανείς δεν ξυριζόταν τότε. Είναι δυσανάγνωστο αλλά λέει "it was seldom that a man made a bare-faced attempt to get into public life".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut »

Διαφωνώ μ' αυτούς που λένε να το κόψεις. Για μένα χωρίς μούσι είσαι 1-1.5 πόντο πιο κάτω στην κλίμακα του σέξυνες. Κράτα το ή δοκίμασε κάποιο άλλο στυλ, π.χ. μόνο goatie ή λίγο μικρότερο ή κάτι. Αλλά όχι φουλ ξυρισμένος.

Ελπίζω να μην κυκλοφορείς εκτός σπιτιού μ' αυτό το τανκ τοπ πάντως.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”