!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η Σχολή της Φρανκφούρτης

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Η Σχολή της Φρανκφούρτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

taxalata xalasa έγραψε: 23 Απρ 2022, 12:55
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Απρ 2022, 12:30
taxalata xalasa έγραψε: 23 Απρ 2022, 12:25
εχεις παπα συγγενη και σε πειραξε ;
Όχι.

Επί του θέματος, πού ακριβώς διαφωνείς σ' αυτό που έγραψα; :)
κοιταξε, την λεξη ΜΚΟ της εβαλα για να γινει φασαρια :003: ... στην ουσια η εκκλησια πρεπει να ειναι εταιρεια μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα... να βγει απο το κρατος... ασε τις μκο στην ακρη που ειναι αλλο πραμα... Τωρα η εκκλησια εμπλεκεται αμεσα στο κρατος... ειναι κρατος... οι πρωθυπουργοι αλλαζουν, ο ψηλοκαπελος ειναι εφ ορου ζωης... Ποιος νομιζεις διοικει την ελλαδα, στο παρασκηνιο;
1. Από τη στιγμή που επικαλείσαι το διαχωρισμό εκκλησίας/κράτους ως κάτι θεμιτό, το τι θα έπρεπε να κάνει η εκκλησία αν γινόταν ο διαχωρισμός, είναι δικό της θέμα. Εγώ ας πούμε, δεν έχω πρόβλημα με τον διαχωρισμό αλλά κάπου έχω την εντύπωση ότι η μουρμούρα για τον επηρεασμό θα συνέχιζε, ακόμη και αν ήταν θεσμικώς αυτόνομη και οικονομικώς ανεξάρτητη από το κράτος. Συμφωνείς ή διαφωνείς;

2. Σαφώς και δεν προτίθεμαι να αφήσω τις άλλες μκο στην άκρη. Όταν ανοίγεις μπουκάλια θα τα τελειώνεις.

3. Τί ακριβώς εννοείς με τη "διοίκηση στο παρασκήνιο"; Το πρόβλημα σου είναι το παρασκήνιο ή αυτά που συμβαίνουν στο προσκήνιο; Γιατί εγώ τουλάχιστον ούτε είδα ούτε άκουσα κάποιον παπά να μου κουνάει το δάχτυλο και να μου κάνει συστάσεις για το τι πρέπει να λέω, να γράφω και το πως να φέρομαι στην καθημερινότητα μου. Κάτι σαλταρισμένα αλλού γι' αλλού τυπάκια, που τσιρίζουν και ενίοτε απειλούν, βλέπω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Απρ 2022, 13:15
taxalata xalasa έγραψε: 23 Απρ 2022, 12:55
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Απρ 2022, 12:30

Όχι.

Επί του θέματος, πού ακριβώς διαφωνείς σ' αυτό που έγραψα; :)
κοιταξε, την λεξη ΜΚΟ της εβαλα για να γινει φασαρια :003: ... στην ουσια η εκκλησια πρεπει να ειναι εταιρεια μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα... να βγει απο το κρατος... ασε τις μκο στην ακρη που ειναι αλλο πραμα... Τωρα η εκκλησια εμπλεκεται αμεσα στο κρατος... ειναι κρατος... οι πρωθυπουργοι αλλαζουν, ο ψηλοκαπελος ειναι εφ ορου ζωης... Ποιος νομιζεις διοικει την ελλαδα, στο παρασκηνιο;
1. Από τη στιγμή που επικαλείσαι το διαχωρισμό εκκλησίας/κράτους ως κάτι θεμιτό, το τι θα έπρεπε να κάνει η εκκλησία αν γινόταν ο διαχωρισμός, είναι δικό της θέμα. Εγώ ας πούμε, δεν έχω πρόβλημα με τον διαχωρισμό αλλά κάπου έχω την εντύπωση ότι η μουρμούρα για τον επηρεασμό θα συνέχιζε, ακόμη και αν ήταν θεσμικώς αυτόνομη και οικονομικώς ανεξάρτητη από το κράτος. Συμφωνείς ή διαφωνείς;

Η μουρμουρα θα εχει ιδια αξια με το να μουρμουραμε για μια εταρεια μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα οπως η «φιλες της κυρα μαριας και τα εργοχειρα της σουλας»... θα γελανε και τα τζιτζικια, αν συνεχιζουν να ασχολουνται με το τι διαδιδει μια εταιρεια μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα... εφοσον δεν ειναι μερος του κρατους... θα μουρμουρανε οι γραφικοι αντιθεοι που ειναι αντιθεοι απο πολιτικο κομπλεξ που δεν τα βρηκανε οι χριστιανο-κομμουνιστες με τους αθεο-κομμουνιστες το 1944 και σφαχτήκανε...

2. Σαφώς και δεν προτίθεμαι να αφήσω τις άλλες μκο στην άκρη. Όταν ανοίγεις μπουκάλια θα τα τελειώνεις.

Οι ΜΚΟ ειναι φτιαγμενες για να κανουν για το κρατος, οσα το κρατος δεν πρεπει να κανει.
μκο = μεγα πλυντηριο χρηματων. Καθαριζει και τους δυσκολοτερους λεκεδες με ariel... ειναι περιεργη η διαδρομη τους χρηματος και δαιδαλωδης... πρεπει να σου δωσει η αριαδνη τον μιτο για να βγαλεις ακρη... ένα ειναι σιγουρο... πως δεν ειναι αυτο που βλεπεις και πως οι περηφανοι εθελοντες ειναι χρησιμες ηλιθιες μαριονετες.
Ειναι τροπος παρεμβασης στα εσωτερικα πολιτικα ενος κρατους, διχως να ερχεται σε αντιπαραθεση με αλλο οργανωμενο κρατος....
δηλαδη, εσυ μπορεις να δημιουργησεις σε οποια χωρα θες, στην δυση, μια μκο που ειναι κοντρα στην ιδια την χωρα.
Παραδειγμα, πας στην βορεια μακεδονια και φτιαχνεις ΜΚΟ γα την προστασια της γραικο-μακεδονικης γλωσσας, πολιτισμου και αρχαιοτητων...και αρχιναει το πανηγυρι ανεπισημα... καταλαβες; :003: διχως να εκτιθεται επισημα μια ξενη κυβερνηση..... μια μκο μπορει να κανει «αγια» πραματα η «διαβολικα», αναλογα τ' αλογα...

3. Τί ακριβώς εννοείς με τη "διοίκηση στο παρασκήνιο"; Το πρόβλημα σου είναι το παρασκήνιο ή αυτά που συμβαίνουν στο προσκήνιο; Γιατί εγώ τουλάχιστον ούτε είδα ούτε άκουσα κάποιον παπά να μου κουνάει το δάχτυλο και να μου κάνει συστάσεις για το τι πρέπει να λέω, να γράφω και το πως να φέρομαι στην καθημερινότητα μου. Κάτι σαλταρισμένα αλλού γι' αλλού τυπάκια, που τσιρίζουν και ενίοτε απειλούν, βλέπω.

Δεν εχεις δει παπαδες να βγαινουν στην τηλεοραση να κανουν κυρηγμα ; και μαλιστα πολιτικο κυρηγμα ; σε ποιον απευθυνονται νομιζεις; στον λαο; :003:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

Αρίστος έγραψε: 23 Απρ 2022, 10:54 Εγω βαζω τι εγραφαν και ελεγαν οι ιδιοι οι Φρανκφουρτιανοι .
Όταν αποφασίσεις να βάλεις τι όντως έγραφαν και έλεγαν οι ίδιοι οι Φρανκφουρτιανοί, θα πρέπει φορσέ να εγκαταλείψεις τα ελληνόφωνα, ιταλόφωνα και άλλα εις -όφωνα συνωμοσιολογικά παραμάγαζα με τα οποία μας ψεκάζεις και να μας παραπέμπεις στα πρωτότυπα κείμενα των εν λόγω στοχαστών.

Είναι αυτονόητο αυτό που ζητώ -αλλά πολύ φοβάμαι ότι σου ζητάω πολλά :smt005:
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 23 Απρ 2022, 14:30
Αρίστος έγραψε: 23 Απρ 2022, 10:54 Εγω βαζω τι εγραφαν και ελεγαν οι ιδιοι οι Φρανκφουρτιανοι .
Όταν αποφασίσεις να βάλεις τι όντως έγραφαν και έλεγαν οι ίδιοι οι Φρανκφουρτιανοί, θα πρέπει φορσέ να εγκαταλείψεις τα ελληνόφωνα, ιταλόφωνα και άλλα εις -όφωνα συνωμοσιολογικά παραμάγαζα με τα οποία μας ψεκάζεις και να μας παραπέμπεις στα πρωτότυπα κείμενα των εν λόγω στοχαστών.

To έγραψε ο φίλος Λοξίας κι εσύ λίγο παραπάνω
Το πιο βρώμικο (ή το πιο ενδιαφέρον, ανάλογα πώς το βλέπεις) τέχνασμα των συνωμοσιολόγων είναι αυτό. Παίρνουν μια κοινωνική αλλαγή που έχει συντελεστεί, βρίσκουν μια φιλοσοφική ή κοινωνιολογική θεωρία που την προέβλεψε ή την εξέτασε και αλλάζουν τη σειρά που συνέβησαν τα γεγονότα.
Et voila! Ιδού η συνωμοσία

Αυτό ακριβως κάνει και ο Αρίστος (με τον άτεχνο τρόπο αυτού που αντιγράφει τις neocon μπούρδες της Αμερικανικής Νέας Δεξιάς)
Η Σχολή της Φρακφούρτης μίλησε για την μετανεωτερικότητα, τις νέες κοινωνικές σχέσεις στη μεταπολεμική Δύση-> Η κοινωνία στη Δύση άλλαξε προς αυτήν την κατεύθυνση -> ΑΡΑ Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
:smt005:

Θα ήταν κωμικό, εάν δεν γινόταν σημαία μιας ολόκληρης τάσης που απέκτησε πλέον και πολιτική εκπροσώπηση με τον Τραμπ και τους Νεοδεξιούς στην Ευρώπη
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Bipsco έγραψε: 23 Απρ 2022, 12:32 Αρίστος έχεις διαβάσει κάποιο βιβλίο ενός εκπροσώπου αυτής της σχολής;

Τρια βιβλια του Βολχελμ Ραιχ απο το σχολειο, ενα του Φρομ και λιγο Μαρκουζε.

.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Αρίστος έγραψε: 23 Απρ 2022, 11:10
taxalata xalasa έγραψε: 22 Απρ 2022, 22:01 Αρίστος,
ανεξαρτήτως του τι κάνουν οι άλλοι.

Εμείς πρέπει άμεσα να χωρίσουμε τα τσανάκια εκκλησιαστικού ιδρύματος και κράτους δια παντός και το ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα a.k.a. Ελληνική Εκκλησία ΜΚΟ να αναλάβει τον ρόλο που της αντιστοιχεί και να μην ασχολείται με τα πολιτειακά θέματα;

Έχει πολλους ρόλους που μπορεί να αναλάβει η εκκλησία για το κοινό συνόλο και δεν το κάνει.... ασχολείται με τρίχες....

Μα το κρατος επεμβαινει εδω και καιρο στα της Εκκλησιας και οχι το αντιθετο. Για παραδειγμα η Εκκλησια εχει συρθει απο τις κυβερνησεις των τελευταιων δεκαετιων και στην ανοχη-υποστηριξη της ισλαμικης λαθρομεταναστευσης και στον διαθρησκευτικο διαλογο που στοχευει στη δημιουργια της νεοταξιτικης πανθρησκειας του Χρισλαμ και στην ανοχη της σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης στα σχολεια με εμφαση στα ομοφυλοφιλικα προτυπα.

.
Αρίστος,

η εκκλησια, ως οικουμενικος ορος, τους χωραει ολους... αν δεν σου αρεσει, δεν εισαι χριστιανος, αλλα αιρετικος. Οχι οτι με χαλαει, αλλα για να λεμε τη σκαφη, σκαφη....

Επίσης η εκκλησια χωραει και ολους τους μεταναστες ολων των χρωματων... δεν ειναι ασπρος ο χριστιανισμος στην ουσια της διδασκαλιας του Τζιζους... ή μηπως ειναι μoνο ασπρος (αντε και λιγο μελαμψος απ το πολυ ψαρεμα που μας βαρει ο ηλιος κατακουτελα) και εχει συνορα ο χριστιανισμος; αν δεν σου αρεσει, δεν εισαι χριστιανος, αλλα αιρετικος. Οχι οτι με χαλαει, αλλα για να λεμε τη σκαφη, σκαφη....

Ειναι ο χριστιανισμος αδιαλακτος και μη ανεκτικος ; αν ειναι, τοτε δεν ειναι χριστιανισμος για ολους και αρα δεν ισχυει σαν συμπαντικη αληθεια.

τι δουλεια εχει η εκκλησια στην εκτική* διαπαιδαγωγηση;
αφου αυτοι ειναι αν-εκτικοι και ανεραστοι..... που ξερουν απ αυτα ; :p2:
που τα μαθανε τα κολπα για να λενε στα παιδια τι και πως; :smt017
και γιατι λεγεται σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση και οχι διαπαιδαγωγηση στην αναπαραγωγικη διαδικασια θηλαστηκων; :102: να μαθουνε και για τα αλλα ζωα πως γινεται....

*εκτική - sexual, αφού έξι = sex στα λατινικά.

όλοι έχουν την ταση να βαζουν τα αρνητικα στην αλλη οχθη....
Ομοιως μπορουμε να κατηγορησουμε την παπαδαρια οτι προωθει την ομοφυλοφιλια...
Ανετα, και το ξερεις.... μην αρχισουμε τωρα, μερα που ειναι... ασε να φαει μαγειριτσα ο κοσμος...
Οσο για την νεοταξικη θρησκεια, αυτη υπαρχει εδω και 1700 χρονια περιπου.... εσύ περιμενεις αλλη; νεα; :003:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Αρίστος έγραψε: 23 Απρ 2022, 14:41
Bipsco έγραψε: 23 Απρ 2022, 12:32 Αρίστος έχεις διαβάσει κάποιο βιβλίο ενός εκπροσώπου αυτής της σχολής;

.
Ούτε ο ...Ράιχ (!!), ούτε ο Φρομ είχαν την παραμικρή σχέση με τη Σχολή της Φρανκφούρτης
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Λοξίας έγραψε: 21 Απρ 2022, 17:26 Με αφορμή αυτό το ποστ του Αρίστου στην Θρησκειολογία, όπου ισχυρίστηκε πως:
ΟΛΟ το κινημα της Πολιτικης Ορθοτητας εχει βασιστει στη Σχολη της Φρανκφουρτης που ηταν αθεοι μαρξιστες με διακηρυγμενο στοχο να καταστρεψουν ολες τις παραδοσιακες δομες του δυτικου πολιτισμου, με τη θρησκεια αναμεσα τους.
και το αίτημά μου να καταθέσει σοβαρές πηγές του ισχυρισμού του, πέραν από το καταπληκτικό επιχείρημα:
"πως το ξέρουν και οι κεραμιδόγατες", νομίζω πως το θέμα αξίζει δικό του τόπικ.
Φρανκφουρτη πολιτισμος
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Αρίστος έγραψε: 23 Απρ 2022, 10:32
Λοξίας έγραψε: 22 Απρ 2022, 21:43 Κοίτα να δεις που και η εισβολή στην Ουκρανία θα χρεωθεί στην ΣτΦ και στα τσιράκια της...

Χώρια που και η καταστολή της εξέγερσης (από την αγγλική κυβερνηση) των κλωστοϋφαντουργών στην Αγγλία του 18ου αιώνα, στα σίγουρα είχε βασιστεί σε κάποιους φιλοφόφους και τις απόψεις τους...δεν γίνεται αλλιώς.

Α, μην ξεχάσω...
Αρίστο, για παράδειγμα, για αυτό:
Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2022, 20:47 {...}
Και κάτι που ενδιαφέρει την δική μας δεκαετία: Το 1989 ένας κύκλος διαλέξεων που έγιναν στο Tavistock είχε ως θέμα: «Ο ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην αποδυνάμωση tων εθνικών κρατών».10

http://theodotus.blogspot.com/2012/03/60.html#more

Η μόνη πηγή είναι ένας ιταλός δημσιογράφος και συγγραφέας συνωμοσιολογικών βιβλίων.
Δεν γνωρίζω αν όντως έχουν υπάρξει αυτές οι διαλέξεις και δεν μπορω να το απορρίψω εκ των προτέρων, αλλά το να βασιστώ σε ένα συνωμοσιολογικό μπλογκ που φέρνει ως πηγή έναν ιταλό Αρίστο, μου έρχεται λίγο κάπως...
Αν υπάρχουν αξιόπιστες πηγές, φέρε τις.
Αυτα ειναι, σας φερνουμε πηγες και δεν σας φτανουν παροτι ολο το αρθρο που ανεβασα ειχε αναλυτικη βιβλιογραφια με 10 παραπομπες.

.
Ρε συ Αρίστο, πότε θα σταματήσεις, επί τέλους, τις αεροπ@παριές και θα διαβάζεις ακριβώς τι σου γράφει ο άλλος;
Το συνωμοσιολογικό μπλογκ που έβαλες ως "εξαιρετική" πηγή, για τις διαλέξεις στο Tavistock, αναφέρει ως πηγή τον ιταλό δημοσιογράφο και συγγραφέα συνωμοσιολογικών άρθρων, Maurizio Blondet.
Αυτός είναι η μόνη πηγή για τις διαλέξεις.
Και σου ζήτησα να φέρεις σοβαρές πηγές για αυτές τις διαλέξεις, που δεν γνωρίζω αν όντως έγιναν.
Και εσύ, μου ξαναβάζεις τον ιταλό ως αποδεικτικό στοιχείο!
Μα είσαι εντελώς κεφαλοτύρι ρε φίλε!
Τι να σου πω...
Σε καμιά δεκαριά ποστς, θα αρχίσεις πάλι τις μ@λακίες, πως εσύ το έγαρψες ως "ειρήσθω εν παρόδω" και εγώ δεν το κατάλαβα και μπλα μπλα...

Φέρε ρε άνθρωπε και άλλες πηγες για τις διαλέξεις στο Tavistock

Στο γράφω με μεγάλα γράμματα για να μην λες ότι σούξου μούξου μανταλάκια...
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 23 Απρ 2022, 14:30

Αν ειχες την υπομονη να διαβασεις οτι ανεβασα θα εβλεπες οτι υπαρχουν παραπομπες απο τα βιβλια τους ακομη και με ενδειξη σελιδας τουλαχιστον σε ενα απο τα αρθρα που ανεβασα.

.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Beria έγραψε: 23 Απρ 2022, 14:43
Αρίστος έγραψε: 23 Απρ 2022, 14:41

.
Ούτε ο ...Ράιχ (!!), ούτε ο Φρομ είχαν την παραμικρή σχέση με τη Σχολή της Φρανκφούρτης

Ασχετιδη ο Φρομ ηταν μελος...

https://en.wikipedia.org/wiki/Frankfurt ... #Theorists

Και ο Ραιχ συγκοινωνουν δοχειο που επηρεασε τη Σχολη.

Αν και παρεξηγημένος και μη αναγνωρισμένος ακόμα και σήμερα, πολλές σημαντικές εργασίες του αξιοποιήθηκαν από διάφορους ερευνητές και ιδιαίτερα από τη περιβόητη σχολή της Φρανκφούρτης.

https://marxismos.com/marxismos-psuxanalisi/

.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

AlienWay έγραψε: 23 Απρ 2022, 12:45
Γαληνός έγραψε: 23 Απρ 2022, 11:36
AlienWay έγραψε: 21 Απρ 2022, 21:48

Ακριβώς. Κάποιες εξουσίες δελεάστηκαν από τα γραπτά της σχολής της Φρανκφούρτης, και θέλησαν να επιβάλλουν τη φιλοσοφία της στις μάζες, με απολυταρχικό τρόπο.
Εγώ πιστευω πως ΠΑΝΤΑ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Βιώνουμε κάποιες νεωτερικες καταστάσεις
για χίλιους δυο ασχετους λόγους

Και ΨΑΧΝΟΥΜΕ να δώσουμε εννοιολογικό φιλοσοφικό ή και συνωμοσίολογικο περιεχομενο στο συγχρονο γίγνεσθαι.

Κι έτσι ΠΑΝΤΑ θα βρίσκουμε τον έναν που πριν 1000 χρόνια είπε αυτό, τον άλλον που πριν 100 είπε εκείνο κλπ

Και ξαφνικά λεμε ΝΑ: αυτός φταίει. Αυτή η σχολή φταίει. Αυτους ακολουθησαν οι ισχυροί κλπ κλπ

Ενώ οι συγκεκριμένοι είπαν κάποια πράγματα αφηρημενα ή όχι, για τη εποχή τους ή για μια φανταστική πραγματικοτητα.

Κι ερχόμαστε εμεις μετά από Χ χρόνια και κάνουμε ΜΕΤΑ-ΑΝΑΛΥΣΗ των γραπτών και λέμε ΝΑ ο προφήτης ή και ο φιλοσοφικά αυτουργός της πραγματικότητας που βιώνουμε.

Συμφωνώ 100% με Λοξια

Ενδιαφέρον νήμα.
Είμαι τρίτη σελίδα.
Ίσως διαβάσω το βιβλίο
Δεν υπάρχει συνωμοσία.

Ο Λοξίας λέει ότι ο απλός κόσμος δεν έχει πρόσβαση στη φιλοσοφία, ούτε και έχει διάθεση να έχει.

Ωστόσο όλο το κίνημα του wokeness έχει ξεκινήσει από τους φοιτητές των ΗΠΑ. Αυτοί και οι καθηγητές τους, είχαν μια χαρά πρόσβαση στα φιλοσοφικά συγγράμματα.
Αυτό που έγραψα, ήταν πως ο πολύς κόσμος δεν έρχεται σε επαφή με φιλοσοφικά συγγράματα Μη με κάνεις τώρα να ανατρέξω σε στατιστικές.
Απλώς, σκέψου πόσοι και ποιοι έχουν διαβάσει φιλοσόφους των δύο τελευταίων αιώνων. Ή, ακόμα καλύτερα, πόσους έλληνες γνωρίζεις να έχουν διαβάσει Καστοριάδη. Πολλοί φοιτητές ναι, πολλοί πνευματικοί άνθρωποι ναι...αλλά πόσους υπαλλήλους γραφείου γνωρίζεις;
Το ότι οι φοιτητές και οι καθηγητές πανεπιστημίων των ΗΠΑ είχαν πρόσβαση, επιβεβαιώνει αυτό που λέω.
Για σκέψου όμως, πόσοι από τα 300 εκατ. αμερικάνων, δεν ξέρουν καν κατά που πέφτει η Φρανκφούρτη...όχι να ξέρουν και την σχολή της!

Γαληνός
Βρε άμα δεν φταίει κάποιος άλλος και όχι εγώ με τις επιλογές μου, δεν δένει το γλυκό της αυτο-απενοχοποίησης
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Beria έγραψε: 23 Απρ 2022, 14:41 ως κάνει και ο Αρίστος (με τον άτεχνο τρόπο αυτού που αντιγράφει τις neocon μπούρδες της Αμερικανικής Νέας Δεξιάς)
Η Σχολή της Φρακφούρτης μίλησε για την μετανεωτερικότητα, τις νέες κοινωνικές σχέσεις στη μεταπολεμική Δύση-> Η κοινωνία στη Δύση άλλαξε προς αυτήν την κατεύθυνση -> ΑΡΑ Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
:smt005:

Θα ήταν κωμικό, εάν δεν γινόταν σημαία μιας ολόκληρης τάσης που απέκτησε πλέον και πολιτική εκπροσώπηση με τον Τραμπ και τους Νεοδεξιούς στην Ευρώπη
Αυτό είναι καρικατούρα. Τα φρανκφουρτοκείμενα δεν είναι περιγραφικά, είναι κανονιστικά, μιλάνε με όρους "πρέπει". Αν ήταν απλώς περιγραφικά, θα ήταν κοινωνιολογία. Αλλά ούτε οι ακροδεξιοί εύκολα μπορούν να βρουν μπαμπούλα από κοινωνιολογία, ούτε οι ακτιβιστές να βρουν θεωρητική εκλογίκευση των απαιτήσεών τους από κοινωνιολογία. Δεν είναι 0 στα 10 η αφήγηση των ακροδεξιών, ένα 3/10 ή ένα 4/10 το πιάνουν.

Αυτό που δε λένε βέβαια οι ακροδεξιοί, είναι πόσο προωθήθηκε η νέα αριστερά από το αμερικάνικο κατεστημένο, στα πλαίσια του ψυχρού πολέμου, αλλά και για να υπάρξει μια αριστερά με ξεδοντιασμένα εργατικά συνδικάτα.
Z
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

taxalata xalasa έγραψε: 23 Απρ 2022, 14:42

Αρίστος,

η εκκλησια, ως οικουμενικος ορος, τους χωραει ολους... αν δεν σου αρεσει, δεν εισαι χριστιανος, αλλα αιρετικος. Οχι οτι με χαλαει, αλλα για να λεμε τη σκαφη, σκαφη....

Επίσης η εκκλησια χωραει και ολους τους μεταναστες ολων των χρωματων... δεν ειναι ασπρος ο χριστιανισμος στην ουσια της διδασκαλιας του Τζιζους... ή μηπως ειναι μoνο ασπρος (αντε και λιγο μελαμψος απ το πολυ ψαρεμα που μας βαρει ο ηλιος κατακουτελα) και εχει συνορα ο χριστιανισμος; αν δεν σου αρεσει, δεν εισαι χριστιανος, αλλα αιρετικος. Οχι οτι με χαλαει, αλλα για να λεμε τη σκαφη, σκαφη....

Ειναι ο χριστιανισμος αδιαλακτος και μη ανεκτικος ; αν ειναι, τοτε δεν ειναι χριστιανισμος για ολους και αρα δεν ισχυει σαν συμπαντικη αληθεια.

τι δουλεια εχει η εκκλησια στην εκτική* διαπαιδαγωγηση;
αφου αυτοι ειναι αν-εκτικοι και ανεραστοι..... που ξερουν απ αυτα ; :p2:
που τα μαθανε τα κολπα για να λενε στα παιδια τι και πως; :smt017
και γιατι λεγεται σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση και οχι διαπαιδαγωγηση στην αναπαραγωγικη διαδικασια θηλαστηκων; :102: να μαθουνε και για τα αλλα ζωα πως γινεται....

*εκτική - sexual, αφού έξι = sex στα λατινικά.

όλοι έχουν την ταση να βαζουν τα αρνητικα στην αλλη οχθη....
Ομοιως μπορουμε να κατηγορησουμε την παπαδαρια οτι προωθει την ομοφυλοφιλια...
Ανετα, και το ξερεις.... μην αρχισουμε τωρα, μερα που ειναι... ασε να φαει μαγειριτσα ο κοσμος...
Οσο για την νεοταξικη θρησκεια, αυτη υπαρχει εδω και 1700 χρονια περιπου.... εσύ περιμενεις αλλη; νεα; :003:

Αν ζουσαμε στο Μεσαιωνα θα εκανα οποια υπογεια πολεμικη μπορουσα κατα της Καθολικης εκκλησιας αν πιχι ζουσα στη Δυτικη Ευρωπη.

Σημερα ομως η Ιερα Εξεταση δεν ειναι η οποιαδηποτε χριστιανικη εκκλησια αλλα η Ορθοπολιτικη Σχολη της Φρανκφουρτης.

Αν δεν ασπαζεσαι τα ιερα θεσφατα που θεσπισε η Σχολη και τα κριτικαρεις σε δημοσιο επιπεδο τοτε:

α) Συχνα σε παυουν απο την εργασια σου και τελειωνουν την καριερα σου. Αν συνεργαζεσαι με μεγαλους εκδοτικους οικους μπορει και να σου ανακοινωσουν την παυση της συνεργασιας σας.

β) Σου κανουν μηνυσεις διαφοροι δικαιωματιστες,

γ) Διαφοροι εμμισθοι στο διαδικτυο σου κανουν δολοφονια χαρακτηρα.

δ) Η Google και η Fb μπαναρουν τις δημοσιευσεις σου και σε εξαφανιζουν απο τις αναζητησεις. Η Βικι σε χαρακτηριζει ακροδεξιο η λαικιστη η συνωμοσιολογο.

ε) Αν εχεις βιβλιοπωλειο μπορει να στο καψουν οι Αντιφα και αν εισαι καθηγητης σε πανεπιστημιο μπορει να σε προπηλακισουν.

.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Λοξίας έγραψε: 23 Απρ 2022, 14:56
AlienWay έγραψε: 23 Απρ 2022, 12:45
Γαληνός έγραψε: 23 Απρ 2022, 11:36

Εγώ πιστευω πως ΠΑΝΤΑ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Βιώνουμε κάποιες νεωτερικες καταστάσεις
για χίλιους δυο ασχετους λόγους

Και ΨΑΧΝΟΥΜΕ να δώσουμε εννοιολογικό φιλοσοφικό ή και συνωμοσίολογικο περιεχομενο στο συγχρονο γίγνεσθαι.

Κι έτσι ΠΑΝΤΑ θα βρίσκουμε τον έναν που πριν 1000 χρόνια είπε αυτό, τον άλλον που πριν 100 είπε εκείνο κλπ

Και ξαφνικά λεμε ΝΑ: αυτός φταίει. Αυτή η σχολή φταίει. Αυτους ακολουθησαν οι ισχυροί κλπ κλπ

Ενώ οι συγκεκριμένοι είπαν κάποια πράγματα αφηρημενα ή όχι, για τη εποχή τους ή για μια φανταστική πραγματικοτητα.

Κι ερχόμαστε εμεις μετά από Χ χρόνια και κάνουμε ΜΕΤΑ-ΑΝΑΛΥΣΗ των γραπτών και λέμε ΝΑ ο προφήτης ή και ο φιλοσοφικά αυτουργός της πραγματικότητας που βιώνουμε.

Συμφωνώ 100% με Λοξια

Ενδιαφέρον νήμα.
Είμαι τρίτη σελίδα.
Ίσως διαβάσω το βιβλίο
Δεν υπάρχει συνωμοσία.

Ο Λοξίας λέει ότι ο απλός κόσμος δεν έχει πρόσβαση στη φιλοσοφία, ούτε και έχει διάθεση να έχει.

Ωστόσο όλο το κίνημα του wokeness έχει ξεκινήσει από τους φοιτητές των ΗΠΑ. Αυτοί και οι καθηγητές τους, είχαν μια χαρά πρόσβαση στα φιλοσοφικά συγγράμματα.
Αυτό που έγραψα, ήταν πως ο πολύς κόσμος δεν έρχεται σε επαφή με φιλοσοφικά συγγράματα Μη με κάνεις τώρα να ανατρέξω σε στατιστικές.
Απλώς, σκέψου πόσοι και ποιοι έχουν διαβάσει φιλοσόφους των δύο τελευταίων αιώνων. Ή, ακόμα καλύτερα, πόσους έλληνες γνωρίζεις να έχουν διαβάσει Καστοριάδη. Πολλοί φοιτητές ναι, πολλοί πνευματικοί άνθρωποι ναι...αλλά πόσους υπαλλήλους γραφείου γνωρίζεις;
Το ότι οι φοιτητές και οι καθηγητές πανεπιστημίων των ΗΠΑ είχαν πρόσβαση, επιβεβαιώνει αυτό που λέω.
Για σκέψου όμως, πόσοι από τα 300 εκατ. αμερικάνων, δεν ξέρουν καν κατά που πέφτει η Φρανκφούρτη...όχι να ξέρουν και την σχολή της!

Γαληνός
Βρε άμα δεν φταίει κάποιος άλλος και όχι εγώ με τις επιλογές μου, δεν δένει το γλυκό της αυτο-απενοχοποίησης
Αυτό λέω. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ζηλωτικό κίνημα που βασίζεται στη πολιτική ορθότητα. Με τη βοήθεια του ίντερνετ ενισχύει διαρκώς τις τάξεις του με νέα μυαλά.

Οι εκπρόσωποί του, δεν έχουν πρόσβαση σε καμία φιλοσοφία, αλλά παίρνουν την τροφή έτοιμη και μασημένη.

Ωστόσο όλα ξεκίνησαν από τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Οπου υπήρχε μια χαρά πρόσβαση στα συγγράμματα των μεταμοντερνιστών. Η σχολή της Φρανκφούρτης ήταν παλαιότερη βέβαια, ωστόσο εγώ θεωρώ ότι οι διδαχές της εμπλουτίστηκαν από τους μεταμοντερνιστές.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”