1. Από τη στιγμή που επικαλείσαι το διαχωρισμό εκκλησίας/κράτους ως κάτι θεμιτό, το τι θα έπρεπε να κάνει η εκκλησία αν γινόταν ο διαχωρισμός, είναι δικό της θέμα. Εγώ ας πούμε, δεν έχω πρόβλημα με τον διαχωρισμό αλλά κάπου έχω την εντύπωση ότι η μουρμούρα για τον επηρεασμό θα συνέχιζε, ακόμη και αν ήταν θεσμικώς αυτόνομη και οικονομικώς ανεξάρτητη από το κράτος. Συμφωνείς ή διαφωνείς;taxalata xalasa έγραψε: 23 Απρ 2022, 12:55κοιταξε, την λεξη ΜΚΟ της εβαλα για να γινει φασαρια... στην ουσια η εκκλησια πρεπει να ειναι εταιρεια μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα... να βγει απο το κρατος... ασε τις μκο στην ακρη που ειναι αλλο πραμα... Τωρα η εκκλησια εμπλεκεται αμεσα στο κρατος... ειναι κρατος... οι πρωθυπουργοι αλλαζουν, ο ψηλοκαπελος ειναι εφ ορου ζωης... Ποιος νομιζεις διοικει την ελλαδα, στο παρασκηνιο;
2. Σαφώς και δεν προτίθεμαι να αφήσω τις άλλες μκο στην άκρη. Όταν ανοίγεις μπουκάλια θα τα τελειώνεις.
3. Τί ακριβώς εννοείς με τη "διοίκηση στο παρασκήνιο"; Το πρόβλημα σου είναι το παρασκήνιο ή αυτά που συμβαίνουν στο προσκήνιο; Γιατί εγώ τουλάχιστον ούτε είδα ούτε άκουσα κάποιον παπά να μου κουνάει το δάχτυλο και να μου κάνει συστάσεις για το τι πρέπει να λέω, να γράφω και το πως να φέρομαι στην καθημερινότητα μου. Κάτι σαλταρισμένα αλλού γι' αλλού τυπάκια, που τσιρίζουν και ενίοτε απειλούν, βλέπω.