!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό ξενοδοχεία και εστίαση - Κενές 50.000 θέσεις εργασίας!

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Magnus3

Re: Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό ξενοδοχεία και εστίαση - Κενές 50.000 θέσεις εργασίας!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Magnus3 »

Από 1200-1400 μισθό, 2 μέρες άδεια τον μήνα, 2 ρεπο την εβδομάδα και με το αζημίωτο υπερωρία πιστεύω δεν θα υπήρχαν πολλεσ κενές θέσεις. Όλα τ αλλά ειναι εκ του πονηρού από την βαριά βιομηχανία της χώρας.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Re: Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό ξενοδοχεία και εστίαση - Κενές 50.000 θέσεις εργασίας!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

Magnus3 έγραψε: 19 Απρ 2022, 16:55 Από 1200-1400 μισθό, 2 μέρες άδεια τον μήνα, 2 ρεπο την εβδομάδα και με το αζημίωτο υπερωρία πιστεύω δεν θα υπήρχαν πολλεσ κενές θέσεις. Όλα τ αλλά ειναι εκ του πονηρού από την βαριά βιομηχανία της χώρας.
φυσικα αλλα εδω εχουμε τους απατεωνες που θελουνε να βγαζουνε λεφτα χωρις να πληρωνουνε το προσωπικο ... βασικα φταιει το Υπ.Εργσιας ... ειναι πολυ ευκολο να κοσκινησει με κλιμακια τους παντες ... αλλα προφανως δεν θελουνε
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

mao mao έγραψε: 19 Απρ 2022, 10:41
Ερμής έγραψε: 19 Απρ 2022, 10:28 Το πρόβλημα δε πιστεύω πως είναι στους μισθούς αλλά στις συνθήκες εργασίας. Δηλαδή και με 2000-2500 θα πήγαινε να δουλέψει ο άλλος δεκάωρο εξαήμερο, αλλά εδώ μιλάμε για δωδεκάωρα καθημερινά για μήνες, συν την όλη πίεση, τις δυνθήκες διαβίωσης. Δεν ειναι εύκολο.
το 24/7 και με αυτή την πίεση δε ξέρω αν ξεπληρώνεται με ένα δυο μηδενικά παραπάνω.
Είναι σκληρή η εποχική δουλειά του τουρισμού.
εκτός αυτών δεν κερδίζεις τίποτα ιδιαίτερο σε εμπειρία που θα αποδόσει αργότερα. Δεν θα οδηγήσει η υπόθεση σε καποια καριέρα στο 99% των περιπτώσεων. Σε αντιθεση πχ με το να δουλέψεις σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων ή δίπλα σε ένα έμπειρο υδραυλικό ως βοηθός.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΥΝΑΡΑ
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

nostromos έγραψε: 19 Απρ 2022, 16:48 η Ευρωπη τα εχει λυσει αλλα οχι μονο με το νομο προσφορας ζητησης ... εχει ελεγκτικους μηχανισμους που αν πιασουνε τον εργοδοτη να εκμεταλευεται τον εργαζομενο του κοβουνε τον κωλο με πριονοκορδελα ... για ρωτηστε στη Γερμανια ποσο πληρωνεται η υπερωρια μετα το 8ωρο ...? για κατι 12ωρα με μισθο ημιαπασχολησης κτλ ουτε λογος ... σε στελνουνε φυλακη μετα το 2ο προστιμο
Το ερώτημα είναι πώς οι έλληνες εστιάτορες στην γερμανία έχουν καταφέρει και έχουν δημιουργήσει ακόμα και εκεί γαλέρες..
Άβαταρ μέλους
nostromos

Parrot έγραψε: 19 Απρ 2022, 17:07
nostromos έγραψε: 19 Απρ 2022, 16:48 η Ευρωπη τα εχει λυσει αλλα οχι μονο με το νομο προσφορας ζητησης ... εχει ελεγκτικους μηχανισμους που αν πιασουνε τον εργοδοτη να εκμεταλευεται τον εργαζομενο του κοβουνε τον κωλο με πριονοκορδελα ... για ρωτηστε στη Γερμανια ποσο πληρωνεται η υπερωρια μετα το 8ωρο ...? για κατι 12ωρα με μισθο ημιαπασχολησης κτλ ουτε λογος ... σε στελνουνε φυλακη μετα το 2ο προστιμο
Το ερώτημα είναι πώς οι έλληνες εστιάτορες στην γερμανία έχουν καταφέρει και έχουν δημιουργήσει ακόμα και εκεί γαλέρες..
με τον ιδιο τροπο που οι Κινεζοι εστιατορες εχουν δημιουργησει γαλερες στη Νεα Υορκη ... με την ομερτα ... αν πεσει κανενα ανωνυμο τηλεφωνημα ομως το καταστημα παιρνει πουλο αμεσα
Άβαταρ μέλους
Parrot

nostromos έγραψε: 19 Απρ 2022, 17:11
με τον ιδιο τροπο που οι Κινεζοι εστιατορες εχουν δημιουργησει γαλερες στη Νεα Υορκη ... με την ομερτα ... αν πεσει κανενα ανωνυμο τηλεφωνημα ομως το καταστημα παιρνει πουλο αμεσα
Πιστεύω γίνεται επειδή κυρίως προτιμούν να απασχολούν έλληνες από εδώ. Οπότε κάποια καταγγελία γίνεται πιο αδύντατη να συμβεί..
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Niki έγραψε: 19 Απρ 2022, 15:56
panos291 έγραψε: 19 Απρ 2022, 15:42
Niki έγραψε: 19 Απρ 2022, 14:57

Μπούρδες επειδή είσαι από την Κρήτη από ότι κατάλαβα πες και καμιά αλήθεια.
Εγώ έχω δωμάτια , παράλληλα έχω και συγγενείς που έχουν δωμάτια έχω και φίλους με δωμάτια και μεγάλα ξενοδοχεία.
Συζητήσεις άπειρες.
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αν δώσουν κάτι παραπάνω τους κακομαθαίνουν.
Τι ένα εκατομμύριο 744 χιλιάδες την σαιζόν τι ένα εκατομμύριο 544 χιλιάδες την σαιζόν;
Του κάνω αυτήν την ερώτηση και μου απαντάει γιατί του χρόνου μπορεί να μου ζητήσουν και άλλα θα καλομάθουν και θα σηκώσουν κεφάλι.
Από την άλλη όλοι έρχονται και με ρωτάνε πως και έρχονται οι ίδιοι κάθε χρόνο σε μένα.
Η απάντηση είναι μία είμαι άνθρωπος και φέρομαι ανθρώπινα.
Μάλιστα μια Ουκρανή που έχω 6 χρόνια μαζί μου μόλις έγινε ό πόλεμος μιλούσαμε καθημερινά στο τηλέφωνο και τώρα έφερα και τον άντρα της και το παιδί της.
Όλοι οι συγγενείς μου είναι αισχροί με το θέμα συνεργασίας /υπαλλήλων.
Όλοι είναι εκμεταλλευτές.
Τον χειμώνα τα παίζουν στα ζάρια.
Αν υπαρχει εστω και ενας που εβγαλε νοημα ας το πει.
Ξανά βγάζουν τρελά λεφτά απλά δεν θέλουν να δίνουν στο προσωπικό προτιμούν να τα παίζουν στα ζάρια όλοι παλιοί βοσκοί που τους έτυχε να έχουν ελιοχώραφα δίπλα στην θάλασσα.
Θέλω ένα εργάτη για την ρεσεψιόν.
θέλω ένα εργάτη για το σερβίρισμα.
Θέλω ένα εργάτη να μαγειρεύει.
Γιατί τους λένε εργάτες;
Γιατί δεν λένε θέλω ένα ρεσεψιονίστ;
Θέλω ένα σερβιτόρο;
Γιατί δεν πρέπει λένε να τους δίνουν αξία.
Αυτή είναι η κατάσταση Κρήτη ειδικά ,άστα να πάνε , Σαντορίνη ,Μύκονο κ.λ.π.
Σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας δεν άκουσα την έκφραση θέλω ένα εργάτη για την ρεσεψιόν,
Με την πρόταση σου απλά θα κερδίζουν και θα παίζουν πιο πολλά στα ζάρια οι ξενοδόχοι ,και οι εργαζόμενοι παλι δεν θα πάρουν τίποτα,
Είναι θέμα νοοτροπίας,
Μην μας λες ιστοριες. Προτεινα πολυ συγκεκριμένα πράγματα και πες μας που είναι το λαθος.
Άβαταρ μέλους
nostromos

Parrot έγραψε: 19 Απρ 2022, 17:14
Πιστεύω γίνεται επειδή κυρίως προτιμούν να απασχολούν έλληνες από εδώ. Οπότε κάποια καταγγελία γίνεται πιο αδύντατη να συμβεί..
το κολπο ειναι στη διαμονη ... συνηθως φερνουνε ζευγαρια τα οποια και μενουνε πανω η κατω απο το εστιατοριο ... οποτε κρυβονται σε ελεγχο η δεν μπορει να ελεγχθει το ωραριο ... αν πεσει ομως καταγγελια οι Γερμανοι δεν ειναι σαν τους μπαγλαμαδες τους δικους μας ... μετα εχει αιμα και δακρυα
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

panos291 έγραψε: 19 Απρ 2022, 17:15
Niki έγραψε: 19 Απρ 2022, 15:56
panos291 έγραψε: 19 Απρ 2022, 15:42
Αν υπαρχει εστω και ενας που εβγαλε νοημα ας το πει.
Ξανά βγάζουν τρελά λεφτά απλά δεν θέλουν να δίνουν στο προσωπικό προτιμούν να τα παίζουν στα ζάρια όλοι παλιοί βοσκοί που τους έτυχε να έχουν ελιοχώραφα δίπλα στην θάλασσα.
Θέλω ένα εργάτη για την ρεσεψιόν.
θέλω ένα εργάτη για το σερβίρισμα.
Θέλω ένα εργάτη να μαγειρεύει.
Γιατί τους λένε εργάτες;
Γιατί δεν λένε θέλω ένα ρεσεψιονίστ;
Θέλω ένα σερβιτόρο;
Γιατί δεν πρέπει λένε να τους δίνουν αξία.
Αυτή είναι η κατάσταση Κρήτη ειδικά ,άστα να πάνε , Σαντορίνη ,Μύκονο κ.λ.π.
Σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας δεν άκουσα την έκφραση θέλω ένα εργάτη για την ρεσεψιόν,
Με την πρόταση σου απλά θα κερδίζουν και θα παίζουν πιο πολλά στα ζάρια οι ξενοδόχοι ,και οι εργαζόμενοι παλι δεν θα πάρουν τίποτα,
Είναι θέμα νοοτροπίας,
Μην μας λες ιστοριες. Προτεινα πολυ συγκεκριμένα πράγματα και πες μας που είναι το λαθος.
Ρε παιδάκι μου ξενοδόχος που βγάζει κέρδος 1 εκατομμύριο 744 χιλιάδες σε μια σαιζόν στην τσέπη τα μισά μαύρα γιατί κακοπληρώνει τους εργαζόμενους του;
Απλά Ελληνικά.
Γιατί μπλα μπλα μπλα .
Μπούρδες.
Ούτε οι ασφαλιστικές εισφορές φταίνε ούτε τα δώρα η απληστία φταίει και η αγραμματοσύνη.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Parrot

nostromos έγραψε: 19 Απρ 2022, 17:23

το κολπο ειναι στη διαμονη ... συνηθως φερνουνε ζευγαρια τα οποια και μενουνε πανω η κατω απο το εστιατοριο ... οποτε κρυβονται σε ελεγχο η δεν μπορει να ελεγχθει το ωραριο ... αν πεσει ομως καταγγελια οι Γερμανοι δεν ειναι σαν τους μπαγλαμαδες τους δικους μας ... μετα εχει αιμα και δακρυα
Δεν ξέρω κιόλας, γιατί αν ήταν έτσι, τότε μετά από μερικές καταγγελίες οι γερμανικές αρχές θα τους είχαν στην μπούκα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.. Οι ίδιοι οι λαζοντόιτς εστιάτορες πάντως φαίνεται ότι δεν φοβούνται..
Άβαταρ μέλους
nostromos

Parrot έγραψε: 19 Απρ 2022, 17:36
nostromos έγραψε: 19 Απρ 2022, 17:23
Δεν ξέρω κιόλας, γιατί αν ήταν έτσι, τότε μετά από μερικές καταγγελίες οι γερμανικές αρχές θα τους είχαν στην μπούκα, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.. Οι ίδιοι οι λαζοντόιτς εστιάτορες πάντως φαίνεται ότι δεν φοβούνται..
δεν φοβουνται γιατι δεν υπαρχουν καταγγελιες ...
Άβαταρ μέλους
nostromos

Τα προβλήματα αναφύονται στους επαγγελματικά ανειδίκευτους, καθώς και σε όσους έρχονται στη Γερμανία χωρίς κάποια μόρφωση και γνώσεις γερμανικών, νομίζοντας ότι έρχονται στη «γη της επαγγελίας» και υπάρχει ψωμί για όλους. Αυτή η κατηγορία των νεο-μεταναστών μπορεί να πέσει πολύ εύκολα θύμα εκμετάλλευσης. Η πρώτη πόρτα που χτυπούν συνήθως για δουλειά είναι στα εστιατόρια, ιδιαίτερα στα ελληνικά εστιατόρια σε πρώτη φάση. Οι εμπειρίες τους δεν είναι πάντα θετικές: ημερομίσθια πείνας και χωρίς ασφάλεια, άθλια καταλύματα κατά ομάδες, ατέλειωτες ώρες εργασίας. Οι περισσότεροι παθόντες δεν θέλουν να μιλήσουν, δεν θέλουν να αναφέρουν ούτε το όνομά τους ή το όνομα του εστιατορίου γιατί φοβούνται τις απειλές των πρώην εργοδοτών τους.
https://www.newsit.gr/oikonomia/ellines ... s/1660677/
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς κάτεργα; Βλέπετε, ήταν και τα κάτεργα μια κάποια λύσις.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Όπως βλέπετε, συντρόφισσες και σύντροφοι, είναι εύκολο να είσαι καπιταλιστής με τα λεφτά των άλλων.

Και για να το πω διαφορετικά, "σκλαβόδεντρα" δεν υπάρχουν.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Tι γινεται αραγε με τα tips σε αυτες τις δουλειες?
Ειχα την εντυπωση οτι βγαινει ενας 2ος μισθος το καλοκαιρι απο τα φιλοδωρηματα. (εννοειται οτι αναφερομαι σε οσους δουλευουν στους δημοφιλους τουριστικους προορισμους)
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”