!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΒΙΝΤ?

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΒΙΝΤ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Naida έγραψε: 29 Οκτ 2022, 01:07
EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Οκτ 2022, 00:41
Naida έγραψε: 28 Οκτ 2022, 23:49 Μπήκε στο νοσοκομείο 1.85 100 κιλά και φουλ μυική μάζα και βγήκε σαν τον Άγιο Γεράσιμο και διαλυμένος
Ήταν σφιχτης;
Όχι σφιχτης με την έννοια του μούσκουλα και έτσι. Πολύ καλή φυσική από γυμναστικές κτλ μυική κατάσταση και δύναμη.
Δε σε ρώτησα για να τον χλευασω τον άνθρωπο, απλά επειδή έδωσες έμφαση στη μυική μάζα. Γιατί συνήθως αυτά περί μάζας τα λένε κάτι γυμναστηριακοι. Ο απλός κόσμος λέει απλά γυμνασμένος γι αυτούς που δεν ειναι σφιχτες. Ε οι σφιχτες δεν είναι και η επιτομή της καλής υγείας λόγω και μόνο των αναβολικων που βαράνε. Και όσο πιο σοβαρή η ενασχόληση τόσο χειρότερα ΙΜΟ. Δεν τους χλευαζω βέβαια, καθείς με τα γούστα του...
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Κοίτα μπορεί και να έχει καλή φυσική κατάσταση. Εγώ είχα ένα ξάδελφο που ήταν διαιτητής σε μικρότερες κατηγορίες παλιότερα 110 κιλά τότε με 1 και 80 ύψος (τώρα πολλά κιλά παραπάνω) και είχε μια χαρά φυσική κατάσταση. Τρέχαμε μαζί τότε και με άφηνε πίσω ενώ εγώ τότε ήμουν 75 κιλά! (1 και 85 ύψος). Τώρα δε που είμαι 90 κιλά πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση έχω από τότε καθώς τρέχω εβδομιαδιαία 15 με 20 χιλιόμετρα.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Οκτ 2022, 12:05
Naida έγραψε: 29 Οκτ 2022, 01:07
EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Οκτ 2022, 00:41

Ήταν σφιχτης;
Όχι σφιχτης με την έννοια του μούσκουλα και έτσι. Πολύ καλή φυσική από γυμναστικές κτλ μυική κατάσταση και δύναμη.
Δε σε ρώτησα για να τον χλευασω τον άνθρωπο, απλά επειδή έδωσες έμφαση στη μυική μάζα. Γιατί συνήθως αυτά περί μάζας τα λένε κάτι γυμναστηριακοι. Ο απλός κόσμος λέει απλά γυμνασμένος γι αυτούς που δεν ειναι σφιχτες. Ε οι σφιχτες δεν είναι και η επιτομή της καλής υγείας λόγω και μόνο των αναβολικων που βαράνε. Και όσο πιο σοβαρή η ενασχόληση τόσο χειρότερα ΙΜΟ. Δεν τους χλευαζω βέβαια, καθείς με τα γούστα του...
Πάντα είχε καλή μυική κατάσταση και γυμναστήριο πηγαίνε χρόνια πριν και νομίζω και κάτι σε πολεμική τέχνη. Για αυτό λέω δεν είναι στυλ φουσκωτός και τέτοια. Άλλα πράγματα έχει πάρει αλλά αναβολικά για την γυμναστική και τέτοια ποτέ :lol:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι αγύμναστοι λένε τους γυμνασμένους "σφίχτες". :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Arisvilla έγραψε: 29 Οκτ 2022, 12:07 Κοίτα μπορεί και να έχει καλή φυσική κατάσταση. Εγώ είχα ένα ξάδελφο που ήταν διαιτητής σε μικρότερες κατηγορίες παλιότερα 110 κιλά τότε με 1 και 80 ύψος (τώρα πολλά κιλά παραπάνω) και είχε μια χαρά φυσική κατάσταση. Τρέχαμε μαζί τότε και με άφηνε πίσω ενώ εγώ τότε ήμουν 75 κιλά! (1 και 85 ύψος). Τώρα δε που είμαι 90 κιλά πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση έχω από τότε καθώς τρέχω εβδομιαδιαία 15 με 20 χιλιόμετρα.
Τα 15-20 χλμ τη βδομάδα είναι κάτι πολύ σχετικό. Είναι 2-3 χλμ τη μέρα. Βασικό ερώτημα είναι σε τι ρυθμό γίνονται αυτά.

Φυσικά και μπορείς να είσαι ~180/ ~100 με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Εκεί περίπου έπαιζε ο Tyson σε ύψος και βάρος. Αλλά συνήθως με αυτά τα stats δεν είσαι με καλή φυσική κατάσταση, αλλά απλά με παραπάνω κιλά. Στο 99% των περιπτώσεων.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

100 κιλά με 1,80 είναι περίπτωση να έχεις καλή φυσική κατάσταση. Είσαι σαφέστατα υπέρβαρος, στα όρια της παχυσαρκίας. Ή η Νάιδα δεν ξέρει να εξηγήσει τον σωματότυπό του ή κάνει λάθος για το ύψος και τα κιλά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Μακρινή μου ξαδέρφη 47, η μάνα της και η θεία της πέρυσι σε διάστημα 2 μηνών.
Άβαταρ μέλους
Annibas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Annibas »

Τον Τράγκα μόνο.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 29 Οκτ 2022, 14:12 100 κιλά με 1,80 είναι περίπτωση να έχεις καλή φυσική κατάσταση. Είσαι σαφέστατα υπέρβαρος, στα όρια της παχυσαρκίας. Ή η Νάιδα δεν ξέρει να εξηγήσει τον σωματότυπό του ή κάνει λάθος για το ύψος και τα κιλά.
1.85 είναι μη του κόβεις πόντους :evil:
Αν είναι παχύσαρκος στα 100 κιλά πόσα πιστεύεις θα έπρεπε να είναι για να είναι κανονικός;

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

Naida έγραψε: 29 Οκτ 2022, 15:41
hellegennes έγραψε: 29 Οκτ 2022, 14:12 100 κιλά με 1,80 είναι περίπτωση να έχεις καλή φυσική κατάσταση. Είσαι σαφέστατα υπέρβαρος, στα όρια της παχυσαρκίας. Ή η Νάιδα δεν ξέρει να εξηγήσει τον σωματότυπό του ή κάνει λάθος για το ύψος και τα κιλά.
Αν είναι παχύσαρκος στα 100 κιλά πόσα πιστεύεις θα έπρεπε να είναι για να είναι κανονικός;
185 - 100 + 10 = 95κιλά το ιδανικό βάρος
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

tanipteros έγραψε: 29 Οκτ 2022, 16:04
Naida έγραψε: 29 Οκτ 2022, 15:41
185 - 100 + 10 = 95κιλά το ιδανικό βάρος
Ε αν είναι το ιδανικό 95 με συν 5 είναι στα όρια της παχυσαρκίας? Ούτε καν όμως.

Que Sera, Sera...
pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess »

Ναι ξέρω, έναν παντοπώλη στην γειτονιά μου τον έγραψαν και στο ίντερνετ.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Οκτ 2022, 12:22
Arisvilla έγραψε: 29 Οκτ 2022, 12:07 Κοίτα μπορεί και να έχει καλή φυσική κατάσταση. Εγώ είχα ένα ξάδελφο που ήταν διαιτητής σε μικρότερες κατηγορίες παλιότερα 110 κιλά τότε με 1 και 80 ύψος (τώρα πολλά κιλά παραπάνω) και είχε μια χαρά φυσική κατάσταση. Τρέχαμε μαζί τότε και με άφηνε πίσω ενώ εγώ τότε ήμουν 75 κιλά! (1 και 85 ύψος). Τώρα δε που είμαι 90 κιλά πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση έχω από τότε καθώς τρέχω εβδομιαδιαία 15 με 20 χιλιόμετρα.
Τα 15-20 χλμ τη βδομάδα είναι κάτι πολύ σχετικό. Είναι 2-3 χλμ τη μέρα. Βασικό ερώτημα είναι σε τι ρυθμό γίνονται αυτά.

Φυσικά και μπορείς να είσαι ~180/ ~100 με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Εκεί περίπου έπαιζε ο Tyson σε ύψος και βάρος. Αλλά συνήθως με αυτά τα stats δεν είσαι με καλή φυσική κατάσταση, αλλά απλά με παραπάνω κιλά. Στο 99% των περιπτώσεων.
Βασικά κάνω διαλειμματική στο διάδρομο 20 λεπτά περίπου 3,2 χιλιομετρα με εναλλαγές σπριντ και τζοκινγκ 3-4 φορές την εβδομάδα και μια φορά την εβδομάδα τρέχω συνεχόμενα κανένα τριαντάλεπτο και κάνω περίπου 4,5 με 5 χιλιόμετρα. Παραπάνω δεν παω γιατί είμαι και 47. Και κάνω και κάποια βάρη. κυριως συνδυαστικές ασκήσεις με μπάρα (τα λεγομενα barbell complex) ειδικά τις μέρες που δεν τρέχω. Παρα όλα αυτά τα 4-5 κιλά παραπάνω τα έχω λόγω κακής διατροφής κυρίως.
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης »

Null έγραψε: 29 Οκτ 2022, 00:09
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 28 Οκτ 2022, 23:29
Νοσηλεύθηκα σε θάλαμο απομόνωσης στο Ιπποκράτειο μέχρι τις 16 Ιούλιου 2022. Δεν με διασωλήνωσαν (οι διασωληνομένοι ηταν σε άλλους θαλάμους σε άλλη πτέρυγα) αλλά ημουν υπό συνεχή παροχή οξυγόνου με σωληνάκια απο την μυτη με συνεχή ορό και αντιβίωση.

Μετα το εξιτήριο ημουν σε απομόνωση στο σπίτι επι δυο εβδομάδες.
Ακόμα και ενα μηνα μετα την αποθεραπεία μου κοβόταν η φωνη και μερικές στιγμές μπούκωνε το αναπνευστικό. Γενικά συμπρώματα (οπως κούραση και κράμπες στα πόδια είχα επι πολλές εβδομάδες μετα την ασθενεια.

Περαστικά. Εγώ νόσησα 1 Σεπτεμβρίου, το πέρασα πολύ ελαφρά στο σπίτι, με πόνο στους πνεύμονες, πονοκέφαλο και ίσως δέκατα. Μου άφησε πρόβλημα στους πνεύμονες. Έχω μόνιμα μια μικρή ενόχληση που μερικές μέρες χειροτερεύει οπως όταν ειχα κοβιντ και μετά επανέρχεται. Αλλά δεν φεύγει τελείως.
Περαστικά και πολύ προσοχή απο εδω και πέρα.

Ειμαι οσο καλύτερα γινεται τωρα. Δεν εχω συμπτωματα, η αντοχή μου έχει επανέλθει. Γυμνάζομαι, εφτασα μετα απο προπόνηση να αντέχω 5 χλμ σε βάδην & τρεξιμο.

Ειμαι απο τους λιγους που ακόμα φοράνε μάσκα οταν ειναι σε δημόσιο χωρο (δλδ όποτε θυμάμαι να φορέσω μάσκα).
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης »

Naida έγραψε: 28 Οκτ 2022, 23:49
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 28 Οκτ 2022, 23:29 Ναι.
Ο πλησιέστερος μου που πέθανε απο κορωνοΐο ειναι η μεγαλύτερη αδελφή της μάνας μου.
Ενας ξαδελφός μου αρρωστησε απο κορωνοιο.

Εχω μάθει για συγγενείς/φίλους/γνωστούς οι οποίοι ειτε πέθαναν είτε αρρωστησαν, γενικά ξέρω πολύ κοσμο που αρρωστησε.

Αρχές Ιουλίου 2022 είχα δυσφορία, δεν αντεχα ουτε να περπατήσω και κουραζόμουν εύκολα. Το πρωτο τεστ ηταν αρνητικό. Το δεύτερο τεστ την επομένη ηταν θετικό. Μου κοβόταν συνέχεια η αναπνοή και μερικές στιγμές ανοιγα το στομα και αισθανόμουν οτι δεν ειχα αέρα στους πνεύμονες.

Νοσηλεύθηκα σε θάλαμο απομόνωσης στο Ιπποκράτειο μέχρι τις 16 Ιούλιου 2022. Δεν με διασωλήνωσαν (οι διασωληνομένοι ηταν σε άλλους θαλάμους σε άλλη πτέρυγα) αλλά ημουν υπό συνεχή παροχή οξυγόνου με σωληνάκια απο την μυτη με συνεχή ορό και αντιβίωση.

Μετα το εξιτήριο ημουν σε απομόνωση στο σπίτι επι δυο εβδομάδες.
Ακόμα και ενα μηνα μετα την αποθεραπεία μου κοβόταν η φωνη και μερικές στιγμές μπούκωνε το αναπνευστικό. Γενικά συμπρώματα (οπως κούραση και κράμπες στα πόδια είχα επι πολλές εβδομάδες μετα την ασθενεια.

Θυμάμαι οταν με πήγαν με το φορείο στο θάλαμο απομόνωσης, περάσαμε μπροστά απο τις ΜΕΘ που ηταν οι διασωληνένοι και και σκεφτόμουν γαμώτο με πάνε για διασωλήνωση και δεν θέλουν να το καταλάβω, εκει παρ' όλο που ημουν αδύναμος ήθελα να πεταχτω και να φυγω.

Μην κάνετα αστεια με το θέμα. Ειδα μερικά άτομα (αντρες και γυναίκες) απο τους νοσηλευόμενους σε θάλαμο απομόνωσης που εκτός απο κορωνοΐο ηταν σε ψυχολογικό σοκ , ηταν σε μονιμη υπερδιέγερση και ιστερία.

Ενα βράδυ ακούγαμε φωνές απο κάποιον διπλανό θάλαμο. Το άτομο δεν μπορούσαν να τον συνεφέρουν οι νοσοκόμες. Σε κάποια φάση τους ξέφυγε, εβγαλε του ορούς και πέταξε τις βελόνες που ηταν συνδεδεμένος με τον ορό. Τον κυνηγούσαν και για λίγο μπηκε γυμνός και ματωμένος στον θάλαμο που ειμασταν εμεις.
Εύχομαι να έχεις επανέλθει πλήρως και αν δεν, εύχομαι να έχεις υπομονή. Χρειάζεται χρόνος. Ξέρω από δικό μου άτομο που το πέρασε με πάνω από 90% υποστήριξη σε οξυγόνο και που έφτασε στο όριο για διασωληνωση. Μπήκε στο νοσοκομείο 1.85 100 κιλά και φουλ μυική μάζα και βγήκε σαν τον Άγιο Γεράσιμο και διαλυμένος ψυχολογικα από όσα βίωσε και είδε. Ακόμα δεν έχει επανέλθει στο βαθμό που ήταν 10 μήνες μετά, δεν έχει τις ίδιες αντοχές και δύναμη αλλά έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έχε υπομονή θα επανέλθεις.
Ευχαριστω για τις ευχές!

Ειμαι καλά τωρα αλλά μου θυμισες κάτι. Οταν το δεύτερο τεστ βγηκε θετικό κάλεσα γιατρό απο τα SOS Ιατρική Ομάδα και ηρθε στο σπίτι 40' αφου τηλεφώνησα. Με εξέτασε και ειπε οτι επειγόντως πρέπει να μπω στο νοσκοκμείο. Το Οξυγόνο ηταν στο 90%-91%

Δεν μου αρεσε η ιδεα να μπω στο νοσοκομείο και παρ' όλο που ημουν χάλια, άρχισα να του «δινω ιδέες» να μου συνταγογράψει αντιβιοτικά για να κάτσω σπιτι και να «μην εχω τρεχάματα». Δεν είχα καν καταλάβει πόσο χάλια ήμουν. Δεν έπιασε το κόλπο και κάλεσε ο ίδιος το 166 να με πραλάβει απο το σπιτι.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”