!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ιωάννα: "Και 10 χρόνια να μείνει στη φυλακή, όταν θα βγει, θα θελήσει να με τελειώσει"

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Ιωάννα: "Και 10 χρόνια να μείνει στη φυλακή, όταν θα βγει, θα θελήσει να με τελειώσει"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Cecily Anne έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:55
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Οκτ 2021, 15:47
Cecily Anne έγραψε: 02 Οκτ 2021, 14:36

Δεν μπορεί να ανακάμψει το θύμα. Οι μεταμοσχέσεις προσώπου είναι σε πολύ χαμηλό ερευνητικό στάδιο, η αποκατάσταση έχει μικρές πιθανότητες, πρακτικά δε θα επανέλθει ποτέ. Αν το κριτήριο είναι ότι ζει, ναι ζει. Εγώ στη θέση της δεν ξέρω κατά πόσο θα την πάλευα να ζω έτσι, να μη σχολιάσω ότι δε θα καθόμουν να ασχολούμαι με τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Δεν μπορείς να συνέλθεις μετά από τέτοιες βλάβες και είναι τελείως αστείο να συζητάμε εδώ πέρα αυτή τη στιγμή για "τα προβλήματα" που δημιουργούν τα ΜΜΕ στην ελληνική δικαιοσύνη, όταν η ελληνική δικαιοσύνη θα την βγάλει έξω σε μερικά χρονάκια, ενώ η άλλη θα τρώει στη μάπα χειρουργεία και θεραπείες αποκατάστασης. Ειλικρινά, θέλω να βρεθεί ένας να μου πει αν θα είχε το ψυχικό σθένος να τραβάει όσα τραβάει τώρα η κοπέλα αυτή και δε θα της είχε ήδη κάνει τα άντερα της κόμπο στο λαιμό.
Εμένα η δράστις, μου γυρίζει τα άντερα, χωρίς καν να έχω υποστεί γρατζουνιά. Και δεν είναι μια στιγμιαία αλλά διαρκής αίσθηση, που με οργίζει κάθε φορά που το σκέφτομαι.

Και σαφώς δεν είμαι η μόνη.

Οπότε, το ερώτημα είναι αν τελικώς οι νόμιμες "απαλές" ποινές είναι η πιο σύντομη οδός για την αυτοδικία. Ναι ξέρω, το γνωστό ποίημα είναι "εγώ θα έκανα αυτό .... αλλά η κοινωνία πρέπει να κάνει το άλλο".

Πολύ πειστικό ως επιχείρημα, δε λέω.
Απαντάω και σε σένα και στον aljawn, για να μην κάνω διπλά ποστ.

Έτσι όπως έχει καταντήσει το πράγμα με τις ποινές πλέον, πιο λογικό είναι να την ξεπαστρέψει και να πετάξει και αυτή ένα ψυχιατρικό λόγο, που κι αυτή κι αν δικαιολογεί ενα σωρό μετά από αυτό που της συνέβη, παρά να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της με το φόβο. Και άντε μετά δώστε της άδικο. Ναι, κανείς μας δε λέει ναι στην αυτοδικία πρακτικά, αλλά τελικά όλοι το ίδιο σκεφτόμαστε, γιατί ουσιαστικά το ποινικό σύστημα είναι βασισμένο στο δράστη. Πώς να τιμωρήσω το δράστη, πώς να σωφρονίσω το δράστη, πώς να περάσει καλά ο δράστης στη φυλακή, πώς να επανενταχτεί ο δράστης στην κοινωνία. Το ότι ο δράστης μπαίνει φυλακή, για να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο από την παρουσία του το έχουμε καλά καλά ξεχάσει πλέον.
Η έννοια του σωφρονισμού περιλαμβάνει το στοιχείο της μεταμέλειας. Και προκύπτει η εξής παραδοχή: Οτι άμα κλείσεις έναν δολοφόνο για κάποια χρόνια στην φυλακή, αυτός θα "μεταμεληθεί".

Στην πράξη βέβαια διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν δολοφόνοι που έχουν μεταμεληθεί πριν καν φυλακιστούνε, ενώ άλλοι δεν μεταμελούνται ούτε στον αιώνα τον άπαντα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Ιωάννα: "Και 10 χρόνια να μείνει στη φυλακή, όταν θα βγει, θα θελήσει να με τελειώσει"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

AlienWay έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:17
Χαοτικός έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:05
AlienWay έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:00

Κατηγορήθηκε για συνέργεια σε φόνο. Στις δολοφονίες από συμμορίες, υπάρχουν και οι συνεργοί. αλλά δεν πήρε ισόβια λόγω του ελαφρυντικού της ηλικίας.
Ναι αλλά η συνέργεια ποια ήτανε;
Παραπάνω σου έβαλε η ΓΑΛΗ ένα στοιχείο που δείχνει ότι δεν ήταν απλώς παρόν στους φόνους. Αμα το ψάξεις, θα δεις ότι συνέδραμε κανονικά.

Μη με βάζεις εμένα να ψάχνω για να τα ανακαλέσω στη μνήμη μου. Αυτό που γνωρίζω ήταν ότι συμμετείχε.
Ναι αλλά δεν κάθομαι να διαβάζω τι μου παραθέτει :102:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

AlienWay έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:23
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:15
aljawn έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:08 Από εκεί και πέρα, δεν το έπαιξα ευαισθητοποιημένος, αντικειμενικά έγραψα. Βλέπεις δεν ευαγγελίζομαι αυτοδικίες, λιντσαρίσματα και λαϊκή δικαιοσύνη στον 21ο αιώνα.
Πότε θα κόψετε αυτά τα νιανιανια;

Κάτι έγραψα για κοπυπάστε στον ομοϊδεάτη σου πριν λίγο.

Τα ισόβια δεν είναι λιντσάρισμα ούτε αυτοδικία. Στοιχειώδης απόδοση δικαιοσύνης, είναι.
Δεν φταίνε αυτοί. Τα ίδια τα ειδησεογραφικά sites, κάθε φορά που αποφυλακίζεται κάποιος πρώην αποτρόπαιος δολοφόνος, χώνουν στα "ψιλά γράμματα", λεπτομέρειες από τους φόνους που έχουν σημασία.

Ισως το κάνουν για να μη στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον του πρώην εγκληματία και πάει να τον λιντσάρει.

Ετσι λοιπόν, μπορεί να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την υπόθεση όσο ο εγκληματίας είναι στη φυλακή, αλλά όταν βγαίνει -και εμείς έχουμε ξεχάσει τις λεπτομέρειες γιατί έχουμε κι άλλα πράγματα να ασχοληθούμε- τα όποια άρθρα, θολώνουν τις λεπτομέρειες αυτές.
Ναι, αλλά οι ενδιαφερόμενοι -δηλαδή οι οικείοι του θύματος- δεν ξεχνάνε τις λεπτομέρειες.

Και ακριβώς γι' αυτό λέω ότι αν η εμμονική μπουμπού πέσει στα μαλακά, αυτή θα πρέπει να φοβάται ακόμη και τον ίσκιο της όταν βγει και όχι η Ιωάννα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Χαοτικός έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:58
Blackdog έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:12

Hταν μπροστα σε μια απ τις δυο δολοφονιες και βοηθησε. Για την δευτερη ηταν ενημερωμενη πριν γινει
Βοήθησε; Εγώ έχω την εικόνα ότι ήταν μέτρα πιο πέρα. Για τη δεύτερη τι; Ήταν συνεννοημένη να πείσει την κοπέλα να έρθει παρέα μαζί της, ξέροντας ότι θα την σκοτώσουν οι άλλοι;
Προφανώς, δεν υπήρξαν αποδείξεις για το αντίθετο. Αν έχεις εσύ κάποιες, ευχαρίστως να τις δούμε. Επιπλέον ήταν η μόνη στην οποία η αποφυλάκιση έβγαζε κάποιο νόημα. Από τα 18 χρόνια που καταδικάστηκε, έκανε μόνο 8. Δεν νομίζω ότι "αδικήθηκε" κάπου.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Χαοτικός έγραψε: 02 Οκτ 2021, 17:00
AlienWay έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:17

Παραπάνω σου έβαλε η ΓΑΛΗ ένα στοιχείο που δείχνει ότι δεν ήταν απλώς παρόν στους φόνους. Αμα το ψάξεις, θα δεις ότι συνέδραμε κανονικά.

Μη με βάζεις εμένα να ψάχνω για να τα ανακαλέσω στη μνήμη μου. Αυτό που γνωρίζω ήταν ότι συμμετείχε.
Ναι αλλά δεν κάθομαι να διαβάζω τι μου παραθέτει :102:
Ε, τότε μη τα ζητάς με τις ερωτήσεις που κάνεις. :D
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

AlienWay έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:30 Χαοτικός με έβαλες σε μεγάλο κόπο, αλλά τελικά το βρήκα. Αξίζει να διαβαστεί απ' όλους, πριν ειπωθεί οτιδήποτε για τους σατάνιστερς της Παλλήνης.

https://www.crimefictionfans.com/%ce%bf ... %b7%cf%82/

Για παράδειγμα παραθέτω.
Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του, ο Ασημάκης Κατσούλας κατηγορήθηκε για παρενόχληση ανηλίκων.

Τηλεφωνώντας από καρτοκινητό τηλέφωνο μαζί με έναν συγκρατούμενό του, παρουσιάζονταν ως αστυνομικοί και ζητούσαν από δύο αδελφές 11 και 12 χρονών, να αγγίξουν απόκρυφα μέρη του σώματός τους, για να μπορέσουν οι ίδιοι να κάνουν «τηλεφωνική εξέταση DNA». Τα κορίτσια ενημέρωσαν τους γονείς τους και στη συνέχεια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδηγήθηκε στην τηλεκάρτα του Κατσούλα.

Επίσης, το Μάρτιο του 2005, σε μια άδεια του από τις φυλακές ο Κατσούλας, προσποιούμενος για μια ακόμη φορά τον αστυνομικό, επιχείρησε να βιάσει μια 23χρονη κοπέλα. Μόλις όμως η καταγγέλλουσα έμαθε το ποιος ήταν ο επίδοξος βιαστής της, τρομοκρατημένη έφυγε για το εξωτερικό, χωρίς καν να καταθέσει στη δίκη.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα σκευωριών και οι δύο αυτές κατηγορίες είχαν σκοπό να μην μπορέσει να βγει ποτέ έξω.

Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Μάκης Κατσούλας αποφυλακίστηκε
Στις ποινές:
Δήμητρα Μαργέτη: 18 έτη και 4 μήνες, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, για απλή συνεργεία στις δολοφονίες της Συροπούλου και Γιούργα και αρπαγή ανηλίκου.
Σ' ευχαριστώ φίλε.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Χαοτικός έγραψε: 02 Οκτ 2021, 17:05
AlienWay έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:30 Χαοτικός με έβαλες σε μεγάλο κόπο, αλλά τελικά το βρήκα. Αξίζει να διαβαστεί απ' όλους, πριν ειπωθεί οτιδήποτε για τους σατάνιστερς της Παλλήνης.

https://www.crimefictionfans.com/%ce%bf ... %b7%cf%82/

Για παράδειγμα παραθέτω.
Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του, ο Ασημάκης Κατσούλας κατηγορήθηκε για παρενόχληση ανηλίκων.

Τηλεφωνώντας από καρτοκινητό τηλέφωνο μαζί με έναν συγκρατούμενό του, παρουσιάζονταν ως αστυνομικοί και ζητούσαν από δύο αδελφές 11 και 12 χρονών, να αγγίξουν απόκρυφα μέρη του σώματός τους, για να μπορέσουν οι ίδιοι να κάνουν «τηλεφωνική εξέταση DNA». Τα κορίτσια ενημέρωσαν τους γονείς τους και στη συνέχεια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδηγήθηκε στην τηλεκάρτα του Κατσούλα.

Επίσης, το Μάρτιο του 2005, σε μια άδεια του από τις φυλακές ο Κατσούλας, προσποιούμενος για μια ακόμη φορά τον αστυνομικό, επιχείρησε να βιάσει μια 23χρονη κοπέλα. Μόλις όμως η καταγγέλλουσα έμαθε το ποιος ήταν ο επίδοξος βιαστής της, τρομοκρατημένη έφυγε για το εξωτερικό, χωρίς καν να καταθέσει στη δίκη.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα σκευωριών και οι δύο αυτές κατηγορίες είχαν σκοπό να μην μπορέσει να βγει ποτέ έξω.

Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Μάκης Κατσούλας αποφυλακίστηκε
Στις ποινές:
Δήμητρα Μαργέτη: 18 έτη και 4 μήνες, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, για απλή συνεργεία στις δολοφονίες της Συροπούλου και Γιούργα και αρπαγή ανηλίκου.
Σ' ευχαριστώ φίλε.
Το είχα διαβάσει όταν το αναρτήσανε, αλλά χάθηκε ανάμεσα στη σαβούρα.

Τώρα το αποθήκευσα, για να μη το ξαναχάσω . :)
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

Hταν μπροστα σε μια απ τις δυο δολοφονιες και βοηθησε. Για την δευτερη ηταν ενημερωμενη πριν γινει
Βοήθησε; Εγώ έχω την εικόνα ότι ήταν μέτρα πιο πέρα. Για τη δεύτερη τι; Ήταν συνεννοημένη να πείσει την κοπέλα να έρθει παρέα μαζί της, ξέροντας ότι θα την σκοτώσουν οι άλλοι;
Bοηθησε στο να ερθει η πιτσιρικα μαζι τους, δηλαδη αυτο που λες για την δευτερη το εκανε στην πρωτη

Για την πρωτη ειπε
Και είπε ότι πρέπει αυτήν εμείς να την πάρουμε, να την πάμε στο Σέσι και μετά, η κοπέλα απλώς θα εξαφανιζόταν. Θα την έπαιρνε ο δαίμονας. Δεν ήξερα για φόνο :roll:

Περιμενε στο αμαξι μεχρι η αλλη "να κατεβει στην κολαση" για αυτο εκατσε μονο 7 χρονια, ενω οι αλλοι εκαναν 20. Και για την δευτερη το ηξερε πριν τον φονο, γιατι της ειχαν πει οτι "ο δαιμονας θελει κι αλλη" αλλα δεν ειπε τιποτα

Ωραιο γκομενακι, αλλα οχι οτι ηταν αθωα..
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

AlienWay έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:30 Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα σκευωριών και οι δύο αυτές κατηγορίες είχαν σκοπό να μην μπορέσει να βγει ποτέ έξω.
:lol: :lol: :lol:

Μάλλον δεν ήξερε το παιδί ότι είτε μία είτε τριανταδύο γυναίκες σκότωνε, η ανώτατη ποινή θα ήταν η ίδια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Blackdog έγραψε: 02 Οκτ 2021, 17:09

Bοηθησε στο να ερθει η πιτσιρικα μαζι τους, δηλαδη αυτο που λες για την δευτερη το εκανε στην πρωτη

Για την πρωτη ειπε
Και είπε ότι πρέπει αυτήν εμείς να την πάρουμε, να την πάμε στο Σέσι και μετά, η κοπέλα απλώς θα εξαφανιζόταν. Θα την έπαιρνε ο δαίμονας. Δεν ήξερα για φόνο :roll:

Περιμενε στο αμαξι μεχρι η αλλη "να κατεβει στην κολαση" για αυτο εκατσε μονο 7 χρονια, ενω οι αλλοι εκαναν 20. Και για την δευτερη το ηξερε πριν τον φονο, γιατι της ειχαν πει οτι "ο δαιμονας θελει κι αλλη" αλλα δεν ειπε τιποτα

Ε όχι δεν ήταν αθώα. Μαλακισμένο ήταν. Μη μασάς με το ωραίο γκομενάκι. δεν σου βγαίνει να γαμάς ένα ούφο.

Εγώ έμεινα στο περίμενε πιο πέρα. Όπως είπα δεν έψαξα ούτε τότε την υπόθεση. ήταν και εποχή που δούλευα εκεί που σου είπα. ή μάλλον πιο πριν ήταν γιατί θυμάμαι ότι μου είχαν πει ανέκδοτο σχετικό με αυτούς όλους.

Αυτό που είχα σταθεί όμως και σχολίαζα τότε στο περιβάλλον μου ήταν η μαλακία τους να καταπιάνονται με το θέμα του σατανισμού. και τα μέσα (τηλεόραση βασικά μόνο εκείνη την εποχή) εκεί έστρεφαν το μαλακομυαλά του κόσμου. Ο κάθε ηλίθιος κατίνος και πιο πολύ γυναίκες κατίνες μεσήλικες
βρήκαν σοβαρό θέμα να ανησυχήσουν και να ανακατέψουν λίγο τις ορμόνες τους. Το έβλεπα καθαρά και αμιγώς σαν ζήτημα παιδεραστίας και βιασμού.
Αλλά πολύ που τους έσκαγε τους πιο πολλούς ένα τέτοιο θέμα μπροστά στο σατανισμό που τους σέρβιραν.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Κακώς όμως τη συζητάμε 25 χρόνια μετά. Νομίζω έχει και παιδί σήμερα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Blackdog έγραψε: 02 Οκτ 2021, 17:09
Ε όχι και ωραίο γκομενάκι, σα σκιάχτρο με στίγμα ήταν.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

Χαοτικός έγραψε: 02 Οκτ 2021, 19:07 Κακώς όμως τη συζητάμε 25 χρόνια μετά. Νομίζω έχει και παιδί σήμερα.
Αμα βαλεις το ονομα της στο google εχει 22.500 αποτελεσματα. Εδωσε και συνεντευξη το 15 για το διαζυγιο της
Cecily Anne έγραψε: 02 Οκτ 2021, 19:12 Ε όχι και ωραίο γκομενάκι, σα σκιάχτρο με στίγμα ήταν.
Υποστηριζω την αποψη των προηγουμενων :102:

Και τις κοινες μας εμπειριες :003:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

AlienWay έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:58
Cecily Anne έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:55
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Οκτ 2021, 15:47

Εμένα η δράστις, μου γυρίζει τα άντερα, χωρίς καν να έχω υποστεί γρατζουνιά. Και δεν είναι μια στιγμιαία αλλά διαρκής αίσθηση, που με οργίζει κάθε φορά που το σκέφτομαι.

Και σαφώς δεν είμαι η μόνη.

Οπότε, το ερώτημα είναι αν τελικώς οι νόμιμες "απαλές" ποινές είναι η πιο σύντομη οδός για την αυτοδικία. Ναι ξέρω, το γνωστό ποίημα είναι "εγώ θα έκανα αυτό .... αλλά η κοινωνία πρέπει να κάνει το άλλο".

Πολύ πειστικό ως επιχείρημα, δε λέω.
Απαντάω και σε σένα και στον aljawn, για να μην κάνω διπλά ποστ.

Έτσι όπως έχει καταντήσει το πράγμα με τις ποινές πλέον, πιο λογικό είναι να την ξεπαστρέψει και να πετάξει και αυτή ένα ψυχιατρικό λόγο, που κι αυτή κι αν δικαιολογεί ενα σωρό μετά από αυτό που της συνέβη, παρά να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της με το φόβο. Και άντε μετά δώστε της άδικο. Ναι, κανείς μας δε λέει ναι στην αυτοδικία πρακτικά, αλλά τελικά όλοι το ίδιο σκεφτόμαστε, γιατί ουσιαστικά το ποινικό σύστημα είναι βασισμένο στο δράστη. Πώς να τιμωρήσω το δράστη, πώς να σωφρονίσω το δράστη, πώς να περάσει καλά ο δράστης στη φυλακή, πώς να επανενταχτεί ο δράστης στην κοινωνία. Το ότι ο δράστης μπαίνει φυλακή, για να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο από την παρουσία του το έχουμε καλά καλά ξεχάσει πλέον.
Η έννοια του σωφρονισμού περιλαμβάνει το στοιχείο της μεταμέλειας. Και προκύπτει η εξής παραδοχή: Οτι άμα κλείσεις έναν δολοφόνο για κάποια χρόνια στην φυλακή, αυτός θα "μεταμεληθεί".

Στην πράξη βέβαια διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν δολοφόνοι που έχουν μεταμεληθεί πριν καν φυλακιστούνε, ενώ άλλοι δεν μεταμελούνται ούτε στον αιώνα τον άπαντα.
Μα αυτό ακριβώς είναι το παράλογο. Απλώς το έχουμε δεχθεί ως θέσφατο. Εννοώ ότι με αυτό το σκεπτικό

α) τίθεται χρονικό όριο στη μεταμέλεια/σωφρονισμό (παράλογο)
β) ακόμη και τα ειδεχθή εγκλήματα χάνουν τη βαρύτητα τους ως τέτοια αν μετανοήσεις (παράλογο)
γ) η ζωή και η αξιοπρέπεια του εγκληματία, για κάποιο λόγο θεωρούνται πολύ πιο σημαντικά από τα χρόνια και την αξιοπρέπεια των σακατεμένων ή νεκρών θυμάτων του και των οικείων τους (παράλογο)

Γενικώς, η όλη φάση περισσότερο θυμίζει υπολογισμό σύνταξης και τις διαφορές ευγενών και πληβείων ταμείων (πλασματικά, ευεργετικές διατάξεις, εθελούσιες κλπ) παρά απόδοση δικαιοσύνης.

Και ακριβώς για αυτό, θεωρώ το όλο σκηνικό ένα γραφειοκρατικό διαδικαστικό και δεν διακρίνω ούτε μία διαφορά μεταξύ ενός δικηγόρου του ποινικού δίκαιου από έναν εργατολόγο ή λογιστή.

Ναι, οι άνθρωποι είναι αριθμοί (άρθρων). Και για τους αριθμούς δεν υφίσταται η έννοια της ηθικής.

ΥΓ. Ελπίζω απλώς να μην αρχίσει πάλι το μελόδραμα για λιντσαρίσματα, βασανιστήρια και εκτελέσεις. Για κάποιους τύπους, ένα απλό κελί που να εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες τους και να διαφυλάττει επαρκέστατα τη σωματική τους ακεραιότητα και την -σχεδόν- ανθρώπινη τους υπόσταση δια βίου, είναι αρκετό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Kotas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kotas »

ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Οκτ 2021, 17:01
AlienWay έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:23
ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Οκτ 2021, 16:15

Πότε θα κόψετε αυτά τα νιανιανια;

Κάτι έγραψα για κοπυπάστε στον ομοϊδεάτη σου πριν λίγο.

Τα ισόβια δεν είναι λιντσάρισμα ούτε αυτοδικία. Στοιχειώδης απόδοση δικαιοσύνης, είναι.
Δεν φταίνε αυτοί. Τα ίδια τα ειδησεογραφικά sites, κάθε φορά που αποφυλακίζεται κάποιος πρώην αποτρόπαιος δολοφόνος, χώνουν στα "ψιλά γράμματα", λεπτομέρειες από τους φόνους που έχουν σημασία.

Ισως το κάνουν για να μη στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον του πρώην εγκληματία και πάει να τον λιντσάρει.

Ετσι λοιπόν, μπορεί να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την υπόθεση όσο ο εγκληματίας είναι στη φυλακή, αλλά όταν βγαίνει -και εμείς έχουμε ξεχάσει τις λεπτομέρειες γιατί έχουμε κι άλλα πράγματα να ασχοληθούμε- τα όποια άρθρα, θολώνουν τις λεπτομέρειες αυτές.
Ναι, αλλά οι ενδιαφερόμενοι -δηλαδή οι οικείοι του θύματος- δεν ξεχνάνε τις λεπτομέρειες.

Και ακριβώς γι' αυτό λέω ότι αν η εμμονική μπουμπού πέσει στα μαλακά, αυτή θα πρέπει να φοβάται ακόμη και τον ίσκιο της όταν βγει και όχι η Ιωάννα.
δεν θυμαμαι καποια περιπτωση αποφυλακισης δολοφονου μετα απο εκτιση της ποινης του που να τον καθαρισαν οι οικειοι του θυματος, πρεπει να ειναι πολυ σπανιο (πχ στην Κρητη σε φαση βεντετας), γενικα τα χρονια κατευναζουν τα παθη
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”