Σαχλαμάρες. Θα σας πω εγώ που γεννήθηκα το '82, έχω αδερφό του '85, του '80 και αδερφή του '78. Ξεκάθαρα διαφορετική γενιά οι δυο μας από τους δυο μεγαλύτερους. Παρότι μεγαλώσαμε μαζί και έχουμε κοινά βιώματα από την παιδική μας ηλικία, είναι τόσο γαμημένα ισχυρή η συσχέτιση των γενεών, που ξεκάθαρα βλέπω τον μεγάλο μου αδερφό και την αδερφή μου σαν διαφορετική γενιά. Και αυτοί και οι φίλοι τους έχουν τον ίδιο βαθμό τεχνολογικού αλφαβητισμού με τους υπόλοιπους Xers, η γλώσσα που χρησιμοποιούν, ο τρόπος που σκέφτονται... ανήκουν ξεκάθαρα στην προηγούμενη γενιά.Lugozzi έγραψε: 12 Φεβ 2021, 16:18Best of both worldstalaipwros έγραψε: 12 Φεβ 2021, 16:17 Το Xennial τι είναι τώρα; millennials που ντρέπονται για τη γενιά τους; ( λογικόν)![]()
Μπορείς βέβαια να χωρίσεις τους Μιλένιαλ σε δυο κομμάτια, όπως είπα και πιο πίσω στο νήμα και μάλιστα αυτό πραγματευόταν το πρώτο από τα δοκίμια που ανέφερα, από το οποίο έχω κάπου στον υπολογιστή μου μόνο το μισό (το άλλο μισό το έφαγε η μαρμάγκα του παλιού φόρουμ). Άλλα σίγουρα δεν μπορείς να πας πίσω από το 1981 το μέγιστο. Μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι είναι στο μεταίχμιο και παρουσιάζουν στοιχεία κι από τις δυο γενιές, αλλά πάντα θα ρέπουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, γιατί ο τρόπος που λειτουργούν οι γενιές είναι ελκυστικός. Είναι ένα σετ φιλοσοφίας που αναγκαστικά θα σε τραβήξει προς την μια πλευρά ή την άλλην, ειδικά αν πρόκειται για γενιές με ισχυρές αντιθέσεις.