!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων
Re: Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων
Nα ανακοινωθεί όμως εγκαίρως να ξέρουμε τι μας γίνεται.
Τώρα κάθομαι και δεν ξέρω τι να πω στους πελάτες μου.
Υπάρχει ετίμηση σε πόσες μέρες από την υποβολή των δικαιολογιτικών είναι έτοιμη η ΗΤΚ;
Ακόμα δεν είναι υποχρεωτική, έχεις προθεσμία ως τις 30-9johndvm έγραψε: 13 Αύγ 2021, 12:06 Υπάρχει ετίμηση σε πόσες μέρες από την υποβολή των δικαιολογιτικών είναι έτοιμη η ΗΤΚ;
Η ερώτησή μου δεν αφορά την προθεσμία, από την ημέρα που θα καταθέσεις τα δικαιολογητικά, μέχρι να σου δώσουν την ΗΤΚ,, πόσες μέρες μεσολαβούν;
Tι εννοείς? Πόσες μέρες θα χρειαστεί ο Μηχανικός να κάνει τα σχέδια και τη διαδικασία?
Ναι, από την ημέρα που θα αρχίσει τη διαδικασία συλλογής και κατάθεσης εγγράφων ο μηχανικός, μέχρι να του δώσουν την ΗΤΚ.
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος. Ο Μηχανικός από τη στιγμή που θα έχει τα σχέδια της πολεοδομίας στα χέρια του συνήθως θα θέλει 5-10 μέρες να κάνει τα σχέδια και τη χαρτούρα και μετά η ταυτότητα βγαίνει αυτόματα από το σύστημα. Αν υπάρχουν αυθαιρεσίες και χρειαστεί τακτοποίηση θα θέλει παραπάνω χρόνο και χρήμα.johndvm έγραψε: 13 Αύγ 2021, 14:21 Ναι, από την ημέρα που θα αρχίσει τη διαδικασία συλλογής και κατάθεσης εγγράφων ο μηχανικός, μέχρι να του δώσουν την ΗΤΚ.
Όταν λες σχέδια, εννοείς το τοπογραφικό;
Όλα τα αρχιτεκτονικά σχέδια του φακέλου της άδειας.
Γνωρίζουμε περίπου το κόστος; Πολιτικός μηχανικός μου είπε για 900€.
Εξαρτάται αν έχει αυθαιρεσίες. Aν έχει αυθαιρεσίες είναι λίγα αν δεν έχει είναι πολλά τα 900.johndvm έγραψε: 24 Αύγ 2021, 12:48 Γνωρίζουμε περίπου το κόστος; Πολιτικός μηχανικός μου είπε για 900€.
Δεν είναι στάνταρ το κόστος, ανάλογα με το Μηχανικό, στην επαρχία είναι ακριβότερο.
Πάντως έχουν ήδη εμφανιστεί τιμές με 250 Ευρώ που τις θεωρώ εξευτελιστικές.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός ΠΕΝ, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Ταγαράς, δηλώνει ότι θα δοθεί παράταση στη βεβαίωση μηχανικού κατά τρεις μήνες, δηλαδή έως και τις 31.12.2021. Μάλιστα ο κ. Ταγαράς ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία θα είναι αυστηρά καταληκτική και ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.
https://ecopress.gr/taftotita-ktiriou-e ... Xl-SS_b9GM
https://ecopress.gr/taftotita-ktiriou-e ... Xl-SS_b9GM
Ναι όπως με τα αυθαίρετα που πέρυσι τον Ιούλιο εξηγούσε ο Χατζηδάκης ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση γιατί είμαστε στον 9ο χρόνο παρατάσεων και από τότε έχουν δώσει άλλες τρεις.
Kαι όμως για τα μεγάλα αυθαίρετα (κατηγορία 5) δεν έδωσαν άλλη παράταση και οι μηχανικοί ζήσαμε τραγελαφικές καταστάσεις στη λήξη της προθεσμίας.foscilis έγραψε: 30 Σεπ 2021, 10:18 Ναι όπως με τα αυθαίρετα που πέρυσι τον Ιούλιο εξηγούσε ο Χατζηδάκης ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση γιατί είμαστε στον 9ο χρόνο παρατάσεων και από τότε έχουν δώσει άλλες τρεις.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση