!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Διακοπές με μωρά

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Διακοπές με μωρά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Όταν εισαι στο σπίτι ναι, στο αεροπλάνο όμως; Και 10 ώρες.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ασέβαστος έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 11:43
αληθεια, πολυς κοσμος δεν το ξερει, αλλα τα περισσοτερα καμπινκ εχουν και ενοικιαζομενα δωματια, bungalows, τροχοσπιτα και ετοιμες σκηνες ακομη.

στο αποπανω εχω μεινει στα δωματια του, και ειναι μια χαρα.
Tα κάμπινγκ είναι ιδανικά για παιδιά και πολύ πιο ξεκούραστα για τους γονείς γιατί τα πιτσιρίκια βρίσκουν αμέσως παρέα που είναι το πιο βασικό για να περάσουν καλά.
Κι επειδή ακριβώς πολλά νοικιάζουν σκηνές, δεν χρειάζεται να κουβαλάς εξοπλισμό, ακόμη κι αν έχεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Ερμής έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 12:24 Όταν εισαι στο σπίτι ναι, στο αεροπλάνο όμως; Και 10 ώρες.
δεν έχω κάνει 10ωρο. έχω κάνει διαδρομή με τ' αυτοκίνητο που ενώ θα ήταν κάτι λιγότερο από 6 ώρες, τελικά κάναμε 7 γιατί περίπου μία ώρα πριν τον προορισμό ήταν τέτοια η ρουκέτα που έριξε που έγινε μέσα θάλαμος αερίων. :lol: και φυσικά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, και είχαμε κουραστεί κι εμείς από την διαδρομή, δεν κουράζονται μόνο τα παιδιά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

Gherschaagk πολύ το πάω το καμάρι σου! Όταν πρωτοκατάλαβα τι παιδί έχω και εγώ, είπα τι αμαρτίες έχω κάνει στη ζωή μου, τι έφταιξα! Πώς γίνεται και άλλα παιδιά κάθονται στην καφετέρια στο καρότσι και κάτι σκέφτονται βρε παιδί μου αλλά δεν βαριούνται! Αλλά στην πορεία όταν αναγκάζεσαι να περάσεις τόσο χρόνο δένεσαι. Το άλλο παιδί μεγάλωσε στον αυτόματο αναγκαστικά αν και ήταν πάρα πολύ γλυκό παιδάκι αλλά όχι απαιτητικό.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Gherschaagk έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 12:32
Ερμής έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 12:24 Όταν εισαι στο σπίτι ναι, στο αεροπλάνο όμως; Και 10 ώρες.
δεν έχω κάνει 10ωρο. έχω κάνει διαδρομή με τ' αυτοκίνητο που ενώ θα ήταν κάτι λιγότερο από 6 ώρες, τελικά κάναμε 7 γιατί περίπου μία ώρα πριν τον προορισμό ήταν τέτοια η ρουκέτα που έριξε που έγινε μέσα θάλαμος αερίων. :lol: και φυσικά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, και είχαμε κουραστεί κι εμείς από την διαδρομή, δεν κουράζονται μόνο τα παιδιά.
Καμία σχέση το αμάξι με το αεροπλάνο όταν παίζει παιδί.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Athina__P έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 08:51 Αυτό με το κάμπινγκ ακούγεται πολύ καλό, δεν το έχω τολμήσει... Αλλά το κάνουν φίλοι μας και σκεφτόμαστε έστω ένα ΣΚ με ήδη γνωστή παρέα. Καταλήξαμε να κάνουμε διακοπές σε ένα μέρος κάθε χρόνο που δεν έρχονται φίλοι αλλά μας αρέσει ή θέλουμε να ανακαλύψουμε (πχ Μύκονος, Σαντορίνη, γωνιές της Κρήτης που δεν θέλουν να ξέρουν οι Κρητικοί!) και βρε παιδί μου στο φινάλε θέλουμε να είμαστε και μόνοι μας να κάνουμε μποντινγκ και τις άλλες εβδομάδες θέλουμε τις παρέες μας που δεν έτυχε να είναι του κάμπινγκ και αυτοί, η βασική παρέα δηλαδή.
Δοκιμαστε το Cap d'adge στην Νοτια Γαλλια.
Εχω ακουσει καλα λογια...
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Athina__P

Πωπω είχα βρεθεί ως έφηβη διακοπές στη Ν. Γαλλία και τρόμαξα με τόσο κόσμο. Και στη Μύκονο έχει κόσμο, αλλά είναι αλλιώς στη Ν. Γαλλία, πιο μαζικά. Βέβαια έχεις και την ποιότητα της Ν. Γαλλίας να μη λέμε χαζομάρες. Χρόνια το σκέφτομαι να ξεφύγουμε από το υποχρεωτικό καλοκαίρι στη θάλασσα και να κάνουμε κάτι άλλο άσχετο, όπως road trip στην Ευρώπη, αλλά Αύγουστο είναι πανάκριβα όπου και να πας.

Επειδή όμως ξεφύγαμε από το θέμα, τα ηπειρωτικά της Ελλάδας δεν είναι σαν νησάκια, αλλά αν δεν του λείπει κανενός η έννοια του νησιού δεν πειράζει τελικά! Επειδή η μια παρέα μας είναι φαν των οικογενειακών διακοπών γυρίσαμε τα πάντα προσπαθώντας να βρούμε κάτι που να μοιάζει σε νησί, αλλά δεν τα καταφέραμε! Μια από τις εξαιρέσεις είναι η περιοχή πέριξ της Πάργας, που είναι αρκετά μακριά και δεν πολυαξίζει γιατί και εκεί έχει συνωστισμό. Καλύτερα κάτι σε Ν. Πελοπόννησο , η Φοινικούντα είναι από τις ελάχιστες αμμώδεις σε εκείνα τα μέρη... Γενικά η περιοχή γύρω από την Καλαμάτα έχει αρκετή ζωή. Χαλκιδική καλά ήταν για μια φορά και όπως όλοι ξέρουν τον Αύγουστο το πρώτο πόδι είναι Χαλκιδική Αύγουστο πρώτο πόδι, υπάρχει ένα ρίσκο να μη σου αρέσει ο συνωστισμός, αν και η Ποτίδαια είναι απέραντη και μόνο αυτή. Υπάρχουν μέρη αρκετά, αλλά πιστεύω καλό είναι κάποιος να διασταυρώνει καλά πληροφορίες για να δει αν είναι κοντά στα γούστα του ένα μέρος. Πέριξ του Πηλίου δεν έχω καλή εικόνα για τις παραλίες, όντως έχω ακούσει καλά λόγια για το Χόρτο, αλλά δεν το ξέρω. Όλη η περιοχή έχει αρκετά ενδιαφέρουσα ζωή και το καλοκαίρι και μόνο τα τσιπουράδικα ως επίσκεψη να βάλεις. Με τη Β. Εύβοια δεν ξέρω, στάνταρ οικογενειακό μέρος με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Και δεν είδα κάτι πολύ ιδιαίτερο ως παραλίες. Παραλία Ελληνικά, ενδιαφέρουσα και ήρεμη. Δεν θυμάμαι αν έχει κάτι πάρα πολύ κοντά στην παραλία σε εκείνο το σημείο, νομίζω έχει μόνο κάτι λίγα ενοικιαζόμενα.

Περιοχές πέριξ του Άστρους όμορφες και τελείως οικογειακές μέχρι πρόσφατα, νομίζω άλλαξε λίγο αυτό τελευταία. Πέριξ του Ναυπλίου, Ίρια κλπ έχουν λίγο πιο κοσμοπολίτικο αέρα.

Εντωμεταξύ τα τελευταία χρόνια ξεπετάγονται και στέκια που δεν τα παίρνει το μάτι σου, πχ Ζαχάρω με κάτι beach bar, όντως ανοιχτή θάλασσα εκεί, αλλά και Πιερία σε κάποια σημεία. Έχω πολύ θολή εικόνα από αυτά, τα ήξερα παλιά, πριν πάρουν τα πάνω τους.
Άβαταρ μέλους
Daje

Εισαι σε φαση που σου αρεσει να μιλας λιγο.
Εισαι κοφτη, αποτομη, συντομη και περιεκτικη στις απαντησεις σου.
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Athina__P

Daje έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 21:24 Εισαι σε φαση που σου αρεσει να μιλας λιγο.
:roll: :lol: Δεν ξέρω, έχω πάθει και εγώ οβερντοζ με κατάστρωση σχεδίων σε συνδυασμό με παρέες τόσα χρόνια και λίστες με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα... Πάντα η άλλη παρέα έβαζε στο τραπέζι ένα ηπειρωτικό μέρος που είχαν ακούσει από γνωστούς ότι ήταν ιδανικό για παιδιά και πάντα μας έβγαινε κάτι λίγο διαφορετικό. Εμένα όχι δηλαδή γιατί είχα ταξιδέψει πολύ πριν τα παιδιά και ήξερα ότι προτιμούσα κάτι άλλο, αλλά για χάρη της παρέας :102: Μια χαρά περνούσαμε τελικά, λόγω της παρέας. Τα παιδιά θέλουν απλά πράγματα, δεν τα εντυπωσιάζει πχ η μουσική και τα οφθαλμόλουτρα εννοείται. Αλλά αν ικανοποιηθούν μερικές από τις απαιτήσεις των μεγάλων και είναι χαρούμενοι αυτοί, έχεις ένα χαρούμενο σύνολο συνολικά.

Κάπου λέω κοίτα και πόσες επιλογές έχει κανείς σε μια και μόνη χώρα! Είναι εντυπωσιακό! Μόλις τώρα έχω αρχίσει να βαριέμαι, χωρίς να έχω προλάβει να δω τα βασικά και αυτά που είχα δει παλιά δεν έχουν μείνει ίδια πια!

Τέλος πάντων, καλό καλοκαίρι να έχουμε!
Άβαταρ μέλους
Daje

Athina__P έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 21:32
Daje έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 21:24 Εισαι σε φαση που σου αρεσει να μιλας λιγο.
:roll: :lol: Δεν ξέρω, έχω πάθει και εγώ οβερντοζ με κατάστρωση σχεδίων σε συνδυασμό με παρέες τόσα χρόνια και λίστες με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα... Πάντα η άλλη παρέα έβαζε στο τραπέζι ένα ηπειρωτικό μέρος που είχαν ακούσει από γνωστούς ότι ήταν ιδανικό για παιδιά και πάντα μας έβγαινε κάτι λίγο διαφορετικό. Εμένα όχι δηλαδή γιατί είχα ταξιδέψει πολύ πριν τα παιδιά και ήξερα ότι προτιμούσα κάτι άλλο, αλλά για χάρη της παρέας :102: Μια χαρά περνούσαμε τελικά, λόγω της παρέας. Τα παιδιά θέλουν απλά πράγματα, δεν τα εντυπωσιάζει πχ η μουσική και τα οφθαλμόλουτρα εννοείται. Αλλά αν ικανοποιηθούν μερικές από τις απαιτήσεις των μεγάλων και είναι χαρούμενοι αυτοί, έχεις ένα χαρούμενο σύνολο συνολικά.

Κάπου λέω κοίτα και πόσες επιλογές έχει κανείς σε μια και μόνη χώρα! Είναι εντυπωσιακό! Μόλις τώρα έχω αρχίσει να βαριέμαι, χωρίς να έχω προλάβει να δω τα βασικά και αυτά που είχα δει παλιά δεν έχουν μείνει ίδια πια!

Τέλος πάντων, καλό καλοκαίρι να έχουμε!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Ερμής έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 20:50
ναι σίγουρα. το ένα πετάει, το άλλο περπατάει.
Athina__P έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 18:47 Gherschaagk πολύ το πάω το καμάρι σου! Όταν πρωτοκατάλαβα τι παιδί έχω και εγώ, είπα τι αμαρτίες έχω κάνει στη ζωή μου, τι έφταιξα! Πώς γίνεται και άλλα παιδιά κάθονται στην καφετέρια στο καρότσι και κάτι σκέφτονται βρε παιδί μου αλλά δεν βαριούνται! Αλλά στην πορεία όταν αναγκάζεσαι να περάσεις τόσο χρόνο δένεσαι. Το άλλο παιδί μεγάλωσε στον αυτόματο αναγκαστικά αν και ήταν πάρα πολύ γλυκό παιδάκι αλλά όχι απαιτητικό.
κάποια παιδιά είναι σαν τα λούτρινα, κάποια είναι σαν τα κάδρα. ακούς για το γειτονόπουλο, εκεί που παίζει, το παίρνει ο ύπνος και το σκεπάζει η γιαγιά με το κουβερτάκι και κοιμάται. λες κι έχουν ψεκάσει με υπνωτικό τα παιχνίδια. και η γειτόνισσα γιαγιά φωνάζει βοήθεια γιατί την έχωσε με δόλο ο μπόμπιρας μέσα στο χαντάκι και δεν μπορεί να βγει.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

καλύτερα να ρωτάς σε ποιο κατάλυμα και όχι σε ποια περιοχή.
Ακομα και στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής τον Αύγουστο ακόμα και στη Μυκονο που λεει ο λογος αν το κατάλυμα είναι baby friendly και έχεις τις ανέσεις που ζητάς θα περάσεις σχετικά ξεκούραστα (μην περιμένεις να περάσεις ¨καλά")
Καλύτερα όμως και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα να ειναι φιλική προς οικογένειες αλλά οι ανάγκες διαφέρουν πολύ ανα ηλικία. Άλλα θέλεις στη βρεφική (ανέσεις) αλλά στην παιδική (δραστηριότητες) άλλα στην προεφηβική (συνομηλίκους) άλλα στην εφηβική (έλεγχο της παρέας των συνομηλίκων)
π.χ. για την ηλικία που περιγράφεις Kohylia beach Θάσος, Smyros Πούλιθρα
Athina__P

Πολύ σωστό αυτό με τις ανάγκες και είναι μια συνολική λύση και το χωριό γιατί καλύπτει αρκετές από τις ανάγκες σε βάθος χρόνου, αν όλα μετεξελιχθούν σε παρέες. Τυχεροί όσοι το έχουν και ταιριάζει στα παιδιά τους. Ή ένα στέκι τέλος πάντων. Αλλά είναι και να σου πάει, να κάτσει κλπ. Ακριβώς πάνω στο χρόνο είναι παράξενη ηλικία, μπορεί να είναι εύκολη ή απαιτητική. Γενικά σε πονοκεφαλιάζει αν έχεις δύσκολο παιδί, περισσότερο γιατί δεν μπορείς να συνηθίσεις στην ιδέα ότι τα δύσκολα πέρασαν (γιατί τώρα λίγο πολύ συνεννοείσαι, έστω και μη λεκτικά, πάντως συνολικά καλύτερα σε σχέση με πριν) και φοβάσαι ουσιαστικά μην σου κάνει καμιά κρίση υστερίας ενώ στην πραγματικότητα δεν τρέχει τίποτα. Απλά μόνο από το άγχος να προλάβεις τη γκρίνια. Εύκολο ειναι γιατί στα φαγητά έχει φανεί λίγο πολύ τι παίζει και έχεις κάπως περισσότερες λύσεις. Τι σπορ και αυτό που είχαμε επιχειρήσει να μαγειρευουμε για μωρό στις διακοπές όταν ήταν 8 μηνών. Πολύς επιπλέον κόπος για λίγο σχετικά αποτέλεσμα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Gherschaagk έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 21:54
Ερμής έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 20:50

ναι σίγουρα. το ένα πετάει, το άλλο περπατάει.
Athina__P έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 18:47 Gherschaagk πολύ το πάω το καμάρι σου! Όταν πρωτοκατάλαβα τι παιδί έχω και εγώ, είπα τι αμαρτίες έχω κάνει στη ζωή μου, τι έφταιξα! Πώς γίνεται και άλλα παιδιά κάθονται στην καφετέρια στο καρότσι και κάτι σκέφτονται βρε παιδί μου αλλά δεν βαριούνται! Αλλά στην πορεία όταν αναγκάζεσαι να περάσεις τόσο χρόνο δένεσαι. Το άλλο παιδί μεγάλωσε στον αυτόματο αναγκαστικά αν και ήταν πάρα πολύ γλυκό παιδάκι αλλά όχι απαιτητικό.
κάποια παιδιά είναι σαν τα λούτρινα, κάποια είναι σαν τα κάδρα. ακούς για το γειτονόπουλο, εκεί που παίζει, το παίρνει ο ύπνος και το σκεπάζει η γιαγιά με το κουβερτάκι και κοιμάται. λες κι έχουν ψεκάσει με υπνωτικό τα παιχνίδια. και η γειτόνισσα γιαγιά φωνάζει βοήθεια γιατί την έχωσε με δόλο ο μπόμπιρας μέσα στο χαντάκι και δεν μπορεί να βγει.
αυτο. το πίο εντυπωσιακο ειναι που ενας φιλος εχει 2 αγορακια, διδυμα, και ειναι το ενα ετσι και το αλλο αλλιως. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Ασέβαστος έγραψε: 05 Ιούλ 2018, 09:26
.....αυτο. το πίο εντυπωσιακο ειναι που ενας φιλος εχει 2 αγορακια, διδυμα, και ειναι το ενα ετσι και το αλλο αλλιως. :102:
ξέρω ποιο υποφέρει και ποιο περνάει καλά. :lol:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”