opsimasmenos έγραψε: 13 Οκτ 2020, 19:31
Είναι και τα updates γιατί τρώνε μνήμη, και το ουμπούτου στο τέρμιναλ μου λέει πχ 200ΜΒ θα χρειαστούν αν συνεχίσω. Και αυτό που κατάλαβα είναι ότι κάποια προγράμματα κάνουν συνέχεια αναβαθμίσεις και γεμίζει ο δίσκος. Τώρα αν υπάρχει τρόπος στα 10 να μην κάνεις updates τότε οκ.
Εννοείς ότι χρειάζονται δίσκο. Επίσης μιλάμε για updates του λειτουργικού όχι των προγραμμάτων, τα updates του linux δεν είναι επακριβώς το ίδιο με αυτά στα windows.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
relativer777 έγραψε: 13 Οκτ 2020, 20:20
Γιά σύγκρινε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πισί που αναφέρεις με αυτά του mac !
Σύγκριση, πατίνι με πύραυλο !!!
Μα τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός απλε ειναι πάντα υποδεέστερα από ενός pc με παρόμοια τιμή, αυτό που λες δεν βγάζει νόημα.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις μακ και win κοιτώντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά μόνο, η διαφορά είναι στο λειτουργικό σύστημα. Είναι σαν να λέμε οτι ένα ανδρόδ είναι πιο γρήγορο απο ένα iphone, απλά επειδή εχει πιο γρήγορο επεξεργαστή, δεν πάει έτσι όμως.
opsimasmenos έγραψε: 13 Οκτ 2020, 19:31
Είναι και τα updates γιατί τρώνε μνήμη, και το ουμπούτου στο τέρμιναλ μου λέει πχ 200ΜΒ θα χρειαστούν αν συνεχίσω. Και αυτό που κατάλαβα είναι ότι κάποια προγράμματα κάνουν συνέχεια αναβαθμίσεις και γεμίζει ο δίσκος. Τώρα αν υπάρχει τρόπος στα 10 να μην κάνεις updates τότε οκ.
Εννοείς ότι χρειάζονται δίσκο. Επίσης μιλάμε για updates του λειτουργικού όχι των προγραμμάτων, τα updates του linux δεν είναι επακριβώς το ίδιο με αυτά στα windows.
Ναι χρειάζονται δίσκο, και είχα κατεβάσει κάποια προγράμματα για να τα δοκιμάσω αλλά δεν ασχολήθηκα και τα έβγαλα επειδή έτρωγαν πολλή μνήμη όταν έκανα upgrade. Όταν είχα 10, μέσα σε λίγο καιρό είχε γεμίσει ο δίσκος (30αρι της πλάκας λαπτοπ) χωρίς να έχω κατεβάσει κανένα πρόγραμμα. Ήταν μονόδρομος η αλλαγή για μενα και δουλεύει καλά, μπορεί να έφτασε πενταετία.
relativer777 έγραψε: 13 Οκτ 2020, 20:20
Μα τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός απλε ειναι πάντα υποδεέστερα από ενός pc με παρόμοια τιμή, αυτό που λες δεν βγάζει νόημα.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις μακ και win κοιτώντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά μόνο, η διαφορά είναι στο λειτουργικό σύστημα. Είναι σαν να λέμε οτι ένα ανδρόδ είναι πιο γρήγορο απο ένα iphone, απλά επειδή εχει πιο γρήγορο επεξεργαστή, δεν πάει έτσι όμως.
Κάπως έτσι γίνεται η σύγκριση φίλε μου !
Εσύ ποιο θα επέλεγες ?
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Σέλευκας έγραψε: 13 Οκτ 2020, 19:38
Εχω εαν εκτυπωτη ΚΑΝΟΝ και στα δεκάρια δεν έχει drivers. Στην κανον μου ειπαν οτι δεν ασχολούνται με εκτυπωτές του 2008 οι οποίοι ομως κάνουν 30.000.
Αρα στην πραγματικότητα πρέπει να έχεις και ένα υπολογιστη με το παλιο λειτουργικό στον οποιο θα διωχνεις το αρχειο.
Η microsoft έχει το windows xp mode δωρεάν για τα 7, δεν ξερω αν δουλεύει και στα 10. Virtual machine με xp για παλιά προγράμματα
Georg Von Balkanen έγραψε: 06 Δεκ 2020, 19:38
Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.
Οθόνη Retina 5K 27"
Ανάλυση 5120 x 2880
Έχει PC με τέτοια ανάλυση ?
Και είναι και mac !!!
Προσωπικά η ανάλυση δεν μού κάνει, διότι η απόσταση των πιξελ είναι πολύ μικρή και τα γράμματα στην οθόνη αντιστοίχως μικρά. Στην 27άρα παραμένω υποστηρικτής της FHD. Πάντως κακά τα ψέμματα, μπορείς και σε πισί να σκάσεις 4 χιλιάρικά, αλλά λέμε για λογικά πράγματα. Κομπιούτερ με πάνω από 1000 πρέπει να είσαι χαζός ή Αρίστος (όχι ο δικός μας) για να δώσεις.
- Zotac RTX 2070 Super 520€
- οθονη LG 43" 4k πλεον κοστιζει 540€
συνολικο κοστος 2000€
απο θεμα spec δε συγκρινεται με τον πιο πανακριβο Mac
αυτο που παραδεχομαι στα Mac ειναι η σταθεροτητα τους, καθως και η γρηγοροτερη αποκριση σε multitasking βαριων προγραμματων παροτι σε μηχανημα με χαμηλοτερα specs!(i5 4core, 16gb ram, υβριδικο δισκο και μια radeon) τη περιοδο της καραντινας το Mac του γραφειου 5ετιας εμεινε ανοιχτο και το δουλευα remote επι 2 μηνες, μεχρι και σημερα που εργαζομαι εκ περιτροπης απτο σπιτι παραμενει ανοιχτο, 6 μηνες σερι ανοιχτο δε κολλησε ουτε μια φορα! μονο οταν χρειαστηκε για ενα update εκανε κανονικο restart!
το παραπανω pc μηχανημα παροτι τουμπανο με state of the art parts μπορω πλεον να πω οτι ειναι και αυτο σταθερο χωρις random restarts μετα απο το τελευταιο bios update της μητρικης που εγινε πριν εναμισι μηνα περιπου.. κι αυτο τη στιγμη που η μητρικη εχει κλεισει 2 χρονια απο την ημερα κυκλοφοριας της κι εχει αποσυρθει πλεον απο το εμποριο..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 13 Οκτ 2020, 22:58, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
omg kai 3 lol έγραψε: 13 Οκτ 2020, 22:47
@ ρελατιβερ το συστημα που εφτιαξα περισυ το χειμωνα, οθονη ειχα ηδη και αργοτερα προσθεσα και τη νεα καρτα γραφικων:
- Zotac RTX 2070 Super 520€
- οθονη LG 43" 4k πλεον κοστιζει 540€
συνολικο κοστος 2000€
απο θεμα spec δε συγκρινεται με τον πιο πανακριβο Mac
αυτο που παραδεχομαι στα Mac ειναι η σταθεροτητα τους, τη περιοδο της καραντινας το Mac του γραφειου 5ετιας εμεινε ανοιχτο και το δουλευα remote επι 2 μηνες, μεχρι και σημερα που εργαζομαι εκ περιτροπης απτο σπιτι παραμενει ανοιχτο, 6 μηνες σερι ανοιχτο δε κολλησε ουτε μια φορα! μονο οταν χρειαστηκε για ενα update!
το παραπανω pc μηχανημα παροτι τουμπανο με state of the art parts μπορω πλεον να πω οτι ειναι και αυτο σταθερο χωρις random restarts μετα απο το τελευταιο bios update της μητρικης που εγινε πριν εναμισι μηνα περιπου..
Οκ έφτιαξες καλό μηχάνημα, δεν λέω. Δεν παύει να να μειονεκτεί έναντι του Mac.
Το δυνατό σου πισί έχει windows !
To mac έχει mac OS !!!
Το mac έχει οθόνη 5κ που είναι κορφή για επεξεργασία βίντεο. Εσύ, από τα γραφόμενά σου φαίνεται ότι δεν ασχολείσαι με βίντεο.
Εσύ αναφέρεσαι για κείμενο, και Εγώ σε γραφικά.
Μάλλον κάπου χαθήκαμε σε προσανατολισμό.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
δουλευω photoshop και illustrator με αλλες 3-4 εφαρμογες ταυτοχρονα και ανοιχτα αρχεια που μερικες φορες ξεπερνανε τα 500mb και το copy/paste απο τη μια εφαρμογη στην αλλη ειναι πιο γρηγορο στο mac αποτι στο pc! (με original εφαρμογες και στα δυο)
Πλάκα κάνεις; i5 το μακ i7 το πισι. Το πολύ 8 γιγα, στο πισι 64 άνετα. κλπ. κλπ.
Δέν είδες τα βίντεο.
i9 έχει το mac στα 4.3 Ghz !!! Ram 256 GB!!
To mac υπερτερεί σε όλα !!!
Συγκρίνουμε σε ίσα χρήματα, αλλιώς δεν έχει νόημα. Με 1300 ευρώ παίρνεις έναν i5 σε μακ λαπτοπ (με 4 γιγα μνημη). Αυτό σε πισι (HP πχ) κάνει 6 με 8 κατοστάρικα (με 8γίγα). Διπλάσια ακριβώς ο Μακ.