!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καταργήθηκαν όλες οι αναφορές σε άλλες θρησκείες στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ' Δημοτικού

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Καταργήθηκαν όλες οι αναφορές σε άλλες θρησκείες στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ' Δημοτικού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

axilmar έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:24
Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:21
axilmar έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:18

Και μετα το παιδι σου ειναι σαν μοναχικος κουκος στο προαυλιο και ολοι το κοιτανε παραξενα για τα επομενα 10 χρονια.

Προσωπικα δεν θεωρω οτι πρεπει να επιβαλλω στο παιδι μου τετοιο τιμημα.

Δεν είναι. Μπορεί να έτυχε θα μου πεις, αλλά δεν είναι.
Δεν ειναι μεγαλο τιμημα το παιδι σου να ειναι αποκλεισμενο απο παρεες στο σχολειο και ολοι να το στραβοκοιτουν; οτι πεις.

Σε άλλο απάντησα αλλά και αυτό που θέτεις, ναι. δεν είναι μεγάλο. Είναι πρόβλημα αλλά όχι μεγάλο. Άσε που τώρα δίνεις μία εικόνα απόλυτη και αμετάβλητη με μία σταθερά να επενεργεί σε αυτήν. ότι μόνιμα θα βιώνει το παιδί την πλήρη και απόλυτη απόρριψη.
Έχει να κάνει και με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και παίρνουμε αποφάσεις. Φράσεις σαν τη "Δεν κάνω αυτό γιατί μετά θα...." είναι λάθος. Έτσι σκέφτομαι εγώ. Αν θες σκέψου το. Φαντάσου το.

Απάντησα για το παιδί μου το μεγάλο που ξέρουν οι συμμαθητές του ότι είναι αβάφτιστο και δεν συμβαίνει κάτι από αυτό που περιγράφεις. Αυτό λέω "Δεν είναι".
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Καταργήθηκαν όλες οι αναφορές σε άλλες θρησκείες στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ' Δημοτικού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:28
Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 12:55 "... και που τη χάνεις που τη βρίσκεις, με το άλλο το κοριτσάκι στις τουαλέτες κοιτάζοντας τον καθρέφτη να εμφανιστεί ο σατανάς. Η άλλη τον είδε, μου λεγε η κόρη μου. Της έβαλα μια κατσάδα! Με ρώτησε μετά "Μαμά υπάρχει;". Φυσικά και υπάρχει της λέω και να μην τα ξανακάνεις αυτά. να κόωεις και παρέα μαζί της."

Το κοριτσάκι μου ερχότανε με φόβο στα μάτια και καλούμε εγώ να το κάνω να μη φοβάται. "Φυσικά και υπάρχει". Εγώ γιατί να μην έχω δικαίωμα να την πλακώσω στις σφαλιάρες αυτήν την αρχίδω;
Να υποθέσω ότι το κοριτσάκι σου δεν γνώρισε κάποιο μουσουλμανάκι, έτσι;

Και ότι θα ήσουν διατεθειμένος να πλακώσεις στις σφαλιάρες και κάποιον ιμάμη.

Γενικώς, κάτι χάνετε από το γενικό πλάνο ή μου φαίνεται;
Δεν θα ήμουν διατεθειμένος λες ε; Θα πλάκωνα έναν παπά για τις μαλακίες του (που θα ήταν και πιο μαλακές) και όχι έναν ιμάμη για πράγματα που θα έλεγε και το κακό που τελικά θα έκανε στην ψυχή του παιδιού μου.

Τι να πω;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ασέβαστος έγραψε: 21 Σεπ 2020, 12:42
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 11:50
Ασέβαστος έγραψε: 18 Σεπ 2020, 08:38
εχω παντα και την επιλογη να μη συμμετεχει στο μαθημα, αλλα θα προτιμουσα να μην την χρησιμοποιησω.
Γιατί;
αποστασιοποιηση απο το κοινωνικο συνολο. μπορει να τον κοιταζουν σα λεπρο οι συμμαθητες και οι γονεις τους, να βγει καμμια βρωμα οτι ειναι μουσουλμανος η ιεχωβας η ξερογωτι.
δεν κακο να μαθει τι σαχλες πιστευουν οι ζαβοι. αν η επιλογη ηταν αυτη την ωρα να μαθαινει κατι περισσοτερο χρησιμο, θα το εκανα πιο ευκολα. αλλα να εχει μια κενη ωρα, δε λεει κατι, καλυτερα μεσα στην αιθουσα με τους υπολοιπους.
επισης, δεν θα το ηθελε η μανα του, και οσο ναναι, εφοσον δεν υπαρχει αληθινο προβλημα, εχει κι αυτη λογο. αν γινει κατι σοβαρο θα ρωτησω το ιδιο το παιδι τι προτιμα, και θα το κανω.
Α ναι; Μα εσύ πας γυρεύοντας για φασαρία, γυρεύοντας την αφορμή να την ξεφτιλίσεις.

Αν γίνει, θα τον κοιτάζουν σαν τον ήρωα τα παιδάκια; Ή νομίζεις ότι θα σε κοιτάζει σαν ήρωα ο γιος σου;

Τελικώς, σε νοιάζει πολύ περισσότερο η κοινή γνώμη και οι συμβατικότητες απ΄ό,τι δηλώνεις. Και θεωρείς ότι είναι πολύ πιο σημαντική η δική σου άποψη από τον τρόπο που επηρεάζονται τα παιδιά σ' αυτό το θέμα. Γενικώς, αν στο περιβάλλον δεν υπάρχουν φανατικοί που μιλάνε για τις φλόγες της κόλασης και λιβανίζουν όλη μέρα, για τα παιδιά το μάθημα θρησκευτικών είναι μια μάλλον αδιάφορη ώρα και όχι ΤΟ σημαντικό γεγονός που καθορίζει την οπτική τους.

Και επαναλαμβάνω το ερώτημα προς όλους τους άθεους;
Τι ακριβώς θα κάνετε αν τα παιδιά σας θα αρχίσουν να κάνουν παρέα με μουσουλμανάκια;
Θα αρχίσετε κήρυγμα για την αλήθεια και στους φίλους τους ή θα τη λέτε και στους ιμάμηδες; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:40
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:28
Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 12:55 "... και που τη χάνεις που τη βρίσκεις, με το άλλο το κοριτσάκι στις τουαλέτες κοιτάζοντας τον καθρέφτη να εμφανιστεί ο σατανάς. Η άλλη τον είδε, μου λεγε η κόρη μου. Της έβαλα μια κατσάδα! Με ρώτησε μετά "Μαμά υπάρχει;". Φυσικά και υπάρχει της λέω και να μην τα ξανακάνεις αυτά. να κόωεις και παρέα μαζί της."

Το κοριτσάκι μου ερχότανε με φόβο στα μάτια και καλούμε εγώ να το κάνω να μη φοβάται. "Φυσικά και υπάρχει". Εγώ γιατί να μην έχω δικαίωμα να την πλακώσω στις σφαλιάρες αυτήν την αρχίδω;
Να υποθέσω ότι το κοριτσάκι σου δεν γνώρισε κάποιο μουσουλμανάκι, έτσι;

Και ότι θα ήσουν διατεθειμένος να πλακώσεις στις σφαλιάρες και κάποιον ιμάμη.

Γενικώς, κάτι χάνετε από το γενικό πλάνο ή μου φαίνεται;
Δεν θα ήμουν διατεθειμένος λες ε; Θα πλάκωνα έναν παπά για τις μαλακίες του (που θα ήταν και πιο μαλακές) και όχι έναν ιμάμη για πράγματα που θα έλεγε και το κακό που τελικά θα έκανε στην ψυχή του παιδιού μου.

Τι να πω;
Να μην πεις τίποτα γιατί ουδείς από τους ευαισθητοποιημένους άθεους θα τολμούσε να προσβάλει ποτέ ανοιχτά κάποιον μουσουλμάνο με τον τρόπο που προσβάλλει τους χριστιανούς και το ξέρουμε όλοι.

Πολύ περισσότερο στον τομέα της εκπαίδευσης. :lol:

Ανέχεστε πάρα πολύ εύκολα αυτό που κατηγορείτε. Απλώς γιατί απεχθάνεστε τους χριστιανούς και ακριβώς γι' αυτό μπορείτε να ενταχθείτε ακόμη και σε φιλομουσουλμανικά τάγματα για να τους αντιμετωπίσετε όπως τα ούγκανα του Κωνσταντίνου, του Δημητρά κλπ
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:43
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 11:50

Γιατί;
αποστασιοποιηση απο το κοινωνικο συνολο. μπορει να τον κοιταζουν σα λεπρο οι συμμαθητες και οι γονεις τους, να βγει καμμια βρωμα οτι ειναι μουσουλμανος η ιεχωβας η ξερογωτι.
δεν κακο να μαθει τι σαχλες πιστευουν οι ζαβοι. αν η επιλογη ηταν αυτη την ωρα να μαθαινει κατι περισσοτερο χρησιμο, θα το εκανα πιο ευκολα. αλλα να εχει μια κενη ωρα, δε λεει κατι, καλυτερα μεσα στην αιθουσα με τους υπολοιπους.
επισης, δεν θα το ηθελε η μανα του, και οσο ναναι, εφοσον δεν υπαρχει αληθινο προβλημα, εχει κι αυτη λογο. αν γινει κατι σοβαρο θα ρωτησω το ιδιο το παιδι τι προτιμα, και θα το κανω.
Α ναι; Μα εσύ πας γυρεύοντας για φασαρία, γυρεύοντας την αφορμή να την ξεφτιλίσεις.

Αν γίνει, θα τον κοιτάζουν σαν τον ήρωα τα παιδάκια; Ή νομίζεις ότι θα σε κοιτάζει σαν ήρωα ο γιος σου;

Τελικώς, σε νοιάζει πολύ περισσότερο η κοινή γνώμη και οι συμβατικότητες απ΄ό,τι δηλώνεις. Και θεωρείς ότι είναι πολύ πιο σημαντική η δική σου άποψη από τον τρόπο που επηρεάζονται τα παιδιά σ' αυτό το θέμα. Γενικώς, αν στο περιβάλλον δεν υπάρχουν φανατικοί που μιλάνε για τις φλόγες της κόλασης και λιβανίζουν όλη μέρα, για τα παιδιά το μάθημα θρησκευτικών είναι μια μάλλον αδιάφορη ώρα και όχι ΤΟ σημαντικό γεγονός που καθορίζει την οπτική τους.

Τι ακριβώς θα κάνετε αν τα παιδιά σας θα αρχίσουν να κάνουν παρέα με μουσουλμανάκια;
Θα αρχίσετε κήρυγμα για την αλήθεια και στους φίλους τους ή θα τη λέτε και στους ιμάμηδες;
:lol:

Φαντάζομαι ο κάθε άθεος θα έχει την δικιά του άποψη. Εγώ προσωπικά δεν θα είχα θέμα, ούτε με χριστιανακια ούτε με μουσουλμανακια. Στην παρέα μου υπήρχε μουσουλμάνος σε γυμνάσιο λύκειο.
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:38
Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:21

Δεν είναι. Μπορεί να έτυχε θα μου πεις, αλλά δεν είναι.
Δεν ειναι μεγαλο τιμημα το παιδι σου να ειναι αποκλεισμενο απο παρεες στο σχολειο και ολοι να το στραβοκοιτουν; οτι πεις.

Σε άλλο απάντησα αλλά και αυτό που θέτεις, ναι. δεν είναι μεγάλο. Είναι πρόβλημα αλλά όχι μεγάλο. Άσε που τώρα δίνεις μία εικόνα απόλυτη και αμετάβλητη με μία σταθερά να επενεργεί σε αυτήν. ότι μόνιμα θα βιώνει το παιδί την πλήρη και απόλυτη απόρριψη.
Έχει να κάνει και με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και παίρνουμε αποφάσεις. Φράσεις σαν τη "Δεν κάνω αυτό γιατί μετά θα...." είναι λάθος. Έτσι σκέφτομαι εγώ. Αν θες σκέψου το. Φαντάσου το.

Απάντησα για το παιδί μου το μεγάλο που ξέρουν οι συμμαθητές του ότι είναι αβάφτιστο και δεν συμβαίνει κάτι από αυτό που περιγράφεις. Αυτό λέω "Δεν είναι".
Εχεις σκεφτει οτι μπορει σε αλλες περιπτωσεις να μην ισχυουν αυτα που εσυ εχεις ως εμπειρια;
axilmar

Otto Weininger έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:27
axilmar έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:23
Otto Weininger έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:21

Όχι, κάνεις λάθος. Τότε δεν θα πιστευες, αλλά θα γνώριζες.
Έχει μεγάλη διαφορά και αυτή είναι η βάση που πρέπει να ξεχωρίσουμε ώστε να γίνει η οποια κουβέντα.
Ωραια. Δωσε μας λοιπον τις αποδεξεις που γνωριζεις και συ και σε κανουν να λες οτι υπαρχει θεος να τις γνωρισουμε και εμεις να ξερουμε και εμεις οτι υπαρχει.
Εγώ έχω πίστη. Όχι γνώση, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που το ζητάς λες και περιμένεις να σου δώσω κάποια εξίσωση ή τύπο.

Αναζητώ και ψάχνομαι καθημερινώς ώστε να θεμελιώνω την πίστη μου. Το πως είναι μια μεγάλη κουβέντα και δεν θεωρώ ότι έχει νόημα να την κάνεις με τον οποιονδήποτε.
Αρα ουσιαστικα δεν ξερεις οτι υπαρχει. Τοτε εφοσον δεν το ξερεις γιατι δεν σταματας να λες οτι υπαρχει; τι σε ωθει να λες στον αλλο οτι υπαρχει;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Gewponos90 έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:52

Θα αρχίσετε κήρυγμα για την αλήθεια και στους φίλους τους ή θα τη λέτε και στους ιμάμηδες;

Φαντάζομαι ο κάθε άθεος θα έχει την δικιά του άποψη. Εγώ προσωπικά δεν θα είχα θέμα, ούτε με χριστιανακια ούτε με μουσουλμανακια. Στην παρέα μου υπήρχε μουσουλμάνος σε γυμνάσιο λύκειο.
Μα δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις σαν τη δική σου αλλά σε αυτούς που έχουν θέμα με αυτά που διδάσκονται τα χριστιανάκια. Και όσοι είναι διατεθειμένοι να ξεκινήσουν θέματα με αυτό, θεωρητικώς δεν θα ανέχονται μύγα στο σπαθί τους και για τις άλλες θρησκείες. Θα έρχεται το μουσουλμανάκι να παίξει με το άθεο παιδάκι και αν λέει κάτι θρησκευτικό θα του λέει ο άθεος μπαμπάς ή μαμά ότι αυτά είναι μαλακίες... Και μετά θα έρχεται ο μουσουλμάνος μπαμπάς να ζητήσει εξηγήσεις (στην καλή περίπτωση) και γενικώς όλη αυτή η χαρούμενη ατμόσφαιρα θα διδάσκει στα παιδιά τον ορθολογισμό στην πλήρη εφαρμογή του και θα χειροκροτάνε ενθουσιασμένα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Gewponos90

axilmar έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:53

Εχεις σκεφτει οτι μπορει σε αλλες περιπτωσεις να μην ισχυουν αυτα που εσυ εχεις ως εμπειρια;

Δεν ξέρω πού μεγαλώσατε εσείς, αλλά οι δικές μου εμπειρία είναι πιο κοντά στου χαοτικου. Όπως είπα και στην Γαλη στο σχολείο είχαμε μουσουλμανο. Αρχικά παρακολουθούσε θρησκευτικά μετά τα έκοψε (δεν ξέρω γιατί το έκανε στην πορεία. Μπορεί να μην είχε ψηφιστεί ο νόμος η μπορεί να μην τον είχε πρέφα. Σε κάθε περίπτωση το έκανε απλά πιο πολύ για να χάνει μάθημα αν και ήταν πιο πιστός από τα χριστιανακια. Έκανε δλδ ραμαζάνι κτλ.). Πότε κανείς δεν τον κοίταξε στραβά. Μια χαρά σχέσεις είχε με τους καθηγητές και με τους μαθητες
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
axilmar

Gewponos90 έγραψε: 21 Σεπ 2020, 14:01

Δεν ξέρω πού μεγαλώσατε εσείς, αλλά οι δικές μου εμπειρία είναι πιο κοντά στου χαοτικου. Όπως είπα και στην Γαλη στο σχολείο είχαμε μουσουλμανο. Αρχικά παρακολουθούσε θρησκευτικά μετά τα έκοψε (δεν ξέρω γιατί το έκανε στην πορεία. Μπορεί να μην είχε ψηφιστεί ο νόμος η μπορεί να μην τον είχε πρέφα. Σε κάθε περίπτωση το έκανε απλά πιο πολύ για να χάνει μάθημα αν και ήταν πιο πιστός από τα χριστιανακια. Έκανε δλδ ραμαζάνι κτλ.). Πότε κανείς δεν τον κοίταξε στραβά. Μια χαρά σχέσεις είχε με τους καθηγητές και με τους μαθητες
Με τους αθεους εχουνε περισσοτερη κοντρα, παρα με τους μουσουλμανους, γιατι η αθεια τους θυμιζει οτι πιστευουν σε μαλακιες.

Εγω εκει που μεγαλωσα δεν ειχαμε ουτε αθεους ουτε μουσουλμανους, αλλα εκει που μεγαλωνω τα παιδια μου τωρα βλεπω οτι η παραμικρη αναφορα στο 'δεν υπαρχει θεος' δημιουργει προβληματα στα παιδια μου.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

georgebi έγραψε: 17 Σεπ 2020, 01:10 To Kατηχητικό της Γ’ Δημοτικού

https://www.protagon.gr/apopseis/to-kat ... 4342121542

Κώστας Γιαννακίδης
Από το βιβλίο Θρησκευτικών της Γ' Δημοτικού έχουν αφαιρεθεί όλες οι σελίδες με αναφορές σε άλλες λατρείες. Εγινε προσαρμογή στη σχετική απόφαση του ΣτΕ, που ορίζει ότι τα Θρησκευτικά δεν είναι μάθημα, αλλά θρησκευτική διδασκαλία. Η παιδεία, όμως, είναι για να διευρύνει ορίζοντες...

Φέτος τα παιδιά της Γ’ Δημοτικού θα έχουν λιγότερες σκοτούρες στη μελέτη τους. Διότι το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κάνει μία γενναιόδωρη περικοπή ύλης, αφαιρώντας σελίδες από το βιβλίο των Θρησκευτικών. Oλες οι σελίδες που αφαιρέθηκαν περιλαμβάνουν αναφορές σε άλλες θρησκείες. Προφανώς, κάποιος σκέφτηκε ότι αφού τα παιδιά μας είναι Χ.Ο. δεν χρειάζεται να μαθαίνουν πώς κάνουν τον σταυρό τους οι καθολικοί. Δεν θα τους δώσει το σχολείο ερείσματα για να πάρουν τον λάθος δρόμο.

Κάπως έτσι, λοιπόν, από το βιβλίο των Θρησκευτικών έχουν αφαιρεθεί τα εξής: Το τραγούδι «Εγώ και εσύ μαζί», του Randy Newman, από το Τoy Story, που ερμήνευσαν στα ελληνικά ο Τζίμης Πανούσης και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Κάποιος θα σκέφτηκε ότι δεν είναι ο μακαρίτης ο Τζίμης κατάλληλος για τα παιδιά μας. Είναι και η παραπομπή σε καρτούν που δύναται να αποσπάσει την προσοχή των μαθητών.

Οι γιορτές των Εβραίων και των μουσουλμάνων. Προφανώς επειδή τα παιδιά δεν χρειάζεται να γνωρίζουν πώς γιορτάζουν οι άλλοι. Γενικώς, δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι. Τα σύμβολα και το όνομα του Θεού στην εβραϊκή και στη μουσουλμανική θρησκεία. Ε, ναι. Είναι να απορείς πώς υπήρχαν αυτά τα πράγματα.

Σαν να εκπαιδεύεις ένα παιδί για να γίνει Ολυμπιακός, μιλώντας του για τον ΠΑΟΚ. Γίνονται αυτά; Οι πιστοί μέσα στο τζαμί την ώρα της προσευχής. Διότι, σου λέει, δεν είναι πιστοί. Αν ήταν πιστοί, δεν θα τους βλέπαμε στο τζαμί, αλλά στην εκκλησία. Το εβραϊκό Σάββατο. Δεν πάνε στα Mall τα Σάββατα; Δημιουργείται σύγχυση.

Κάλαντα, τραγούδια και θρησκευτικά έθιμα από όλον τον κόσμο. Ενας κόσμος υπάρχει, ο δικός μας. Το Πάσχα των καθολικών και των Εβραίων. Για την ακρίβεια, δεν είναι Πάσχα. Δεν σουβλίζουν. Εννοείται ότι δεν θα ασχοληθεί κανένας με τις αλλαγές που έγιναν. Και γιατί να ασχοληθεί; Oποιος ζητήσει τον λόγο θα κατηγορηθεί ότι ενδιαφέρεται για τους μουσουλμάνους και όχι για την ελληνορθόδοξη διάπλαση των παίδων. Και αν επιμείνει, θα τον ρωτήσουν τι διδάσκονται στο Ισραήλ για την ορθόδοξη πίστη μας.

Κάπως έτσι, είναι σαν να έσβησε μία λάμπα που έριχνε λίγο φως στο μάθημα των Θρησκευτικών το οποίο, όσον αφορά τη Γ’ Δημοτικού, προσαρμόζεται στο μέτρο της κατήχησης. Δεν πρόκειται πλέον για μάθημα, αλλά για θρησκευτική διδασκαλία. Σκοπός του δεν είναι η εκπαίδευση με ορθόδοξο προσανατολισμό, αλλά η δημιουργία πιστών μελών του ορθοδόξου πληρώματος που θα αναγνωρίζουν την ύπαρξη μίας αλήθειας, αγνοώντας όλες τις άλλες.

Ως μέτρο κατήχησης είναι σωστό. Ως εκπαιδευτική λογική προσβάλλει την εποχή μας και τον σκοπό που οφείλει να υπηρετεί το σχολείο. Ναι, το πιθανότερο είναι να βγει κάποιος από το υπουργείο για να δηλώσει ότι η αλλαγή κρίθηκε σκόπιμη, επειδή εφαρμόζεται η σχετική απόφαση του ΣτΕ που δίνει άλλο χαρακτήρα στο μάθημα. Ωστόσο σκοπός της παιδείας είναι η διεύρυνση του πεδίου, όχι ο περιορισμός του. Σχετικές αναφορές μπορούσαν να διατυπωθούν και σε αυτό το πλαίσιο.

Αρκετοί πάλι λένε ότι τα παιδιά είναι μικρά και ίσως δημιουργείται σύγχυση, θα τα μάθουν στις επόμενες τάξεις κ.λπ. Εχει τη λογική του και αυτό. Τα παιδιά στη Γ’ Δημοτικού μπορεί να εκδηλώσουν απορίες. Αν, όμως, έχουν προετοιμαστεί καλά, όταν, στις επόμενες τάξεις, μάθουν ότι υπάρχουν και άλλοι, το πιθανότερο είναι να αισθανθούν έκπληξη.
Σενέκοοοοοοο, καλέ Σενέεεεεεεκοοοοοο
Σενέκας
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Gewponos90

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:58

Μα δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις σαν τη δική σου αλλά σε αυτούς που έχουν θέμα με αυτά που διδάσκονται τα χριστιανάκια. Και όσοι είναι διατεθειμένοι να ξεκινήσουν θέματα με αυτό, θεωρητικώς δεν θα ανέχονται μύγα στο σπαθί τους και για τις άλλες θρησκείες. Θα έρχεται το μουσουλμανάκι να παίξει με το άθεο παιδάκι και αν λέει κάτι θρησκευτικό θα του λέει ο άθεος μπαμπάς ή μαμά ότι αυτά είναι μαλακίες... Και μετά θα έρχεται ο μουσουλμάνος μπαμπάς να ζητήσει εξηγήσεις (στην καλή περίπτωση) και γενικώς όλη αυτή η χαρούμενη ατμόσφαιρα θα διδάσκει στα παιδιά τον ορθολογισμό στην πλήρη εφαρμογή του και θα χειροκροτάνε ενθουσιασμένα. :lol:
Νομίζω έχουμε ξανασυζητήσει πάνω στο θέμα και συμφώνησα ότι πάρα πολλοι άθεοι φέρονται υστερικά και υποκριτικά πάνω στο θεμα. Έτσι γίνεται σχεδόν πάντα όπου βγαίνουν <<κινήματα>> μόνο και μόνο για να βγουν . Πάρε παράδειγμα τον φεμινισμό και την οικολογία. Είναι και τα 2 ιερά, αλλά αυτοί που βγαίνουν μπροστά και προβάλλονται είναι φαιδροι.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Αυτό σημαίνει ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τους τα παιδιά μια χαρά διαπραγματεύονται αυτές τις αντιθέσεις και ότι η θρησκεία είναι από τα τελευταία πράγματα που τους ενδιαφέρει στις κοινωνικές τους σχέσεις.

Δεν ζούμε στις αρχές του αιώνα, που ο δάσκαλος ήταν ο φωτεινός παντογνώστης. :lol:

Το πρόβλημα γενικώς, το δημιουργούν οι εμμονές των γονιών και όχι η κοπτοραπτική στα μαθήματα θρησκευτικών.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Gewponos90 έγραψε: 21 Σεπ 2020, 14:07
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:58

Νομίζω έχουμε ξανασυζητήσει πάνω στο θέμα και συμφώνησα ότι πάρα πολλοι άθεοι φέρονται υστερικά και υποκριτικά πάνω στο θεμα. Έτσι γίνεται σχεδόν πάντα όπου βγαίνουν <<κινήματα>> μόνο και μόνο για να βγουν . Πάρε παράδειγμα τον φεμινισμό και την οικολογία. Είναι και τα 2 ιερά, αλλά αυτοί που βγαίνουν μπροστά και προβάλλονται είναι φαιδροι.
Συμφωνώ απολύτως. Από εκεί και πέρα, οι περισσότεροι πιτσιρικάδες των προηγούμενων γενιών άκουγαν μεταλ. Και ξέρουμε όλοι πόσο ζόρικη ηλικία είναι η εφηβεία. Ακούσατε ποτέ κάποιον άθεο να ουρλιάζει για τα σατανιστικά άσματα που διαφθείρουν τη νεολαία; Εγώ πάω στοίχημα ότι ήταν φαν και ένοιωθαν και πολύ γουάου και προχωρημένοι. Μετά ηρέμησαν. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Gewponos90

axilmar έγραψε: 21 Σεπ 2020, 14:03

Με τους αθεους εχουνε περισσοτερη κοντρα, παρα με τους μουσουλμανους, γιατι η αθεια τους θυμιζει οτι πιστευουν σε μαλακιες.

Εγω εκει που μεγαλωσα δεν ειχαμε ουτε αθεους ουτε μουσουλμανους, αλλα εκει που μεγαλωνω τα παιδια μου τωρα βλεπω οτι η παραμικρη αναφορα στο 'δεν υπαρχει θεος' δημιουργει προβληματα στα παιδια μου.
Εγώ πάλι πιστεύω ότι έχουν βάλει όλοι το χεράκι τους. Δηλαδή κάτι φανεροί δειπνοι θα μπορούσαν να λείπουν γιατί γίνονται μόνο και μόνο για να προσβάλουν. Και εγώ δεν νηστευω και ούτε το κρύβω, αλλά δεν το κάνω <<πολιτικη δήλωση>>

Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι πραγματικά πιστεύω ότι η πίστη είναι κάτι προσωπικό και αυστηρά ατομικό. Και αυτό αντικρούει και στους θρησκευόμενους και στους περισσότερους άθεους. Εγώ στο παιδί μου όταν με ρωτήσει θα του πω ότι κατά την γνώμη μου αυτά είναι μαλακιες. Από εκεί πέρα αν θέλει να πάει στην εκκλησία η να παρακολουθήσει θρησκευτικά είναι ελεύθερο να κάνει ο,τι γουστάρει. Δεν θα του επιβάλλει κάνεις τίποτα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”