Ποιον κοροϊδεύεις;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μήπως η Αποικιοκρατία δεν ήταν τόσο κακή τελικά;
-
Maejima
Re: Μήπως η Αποικιοκρατία δεν ήταν τόσο κακή τελικά;
Εδώ είναι το νήμα που ξεφτυλίζεται πάλι το μάπετ-αντιρατσιστής του phorum, που προσφωνεί άλλους πόστερς ώς ΄ρε αράπη΄;
Όταν το μοίρασμα της δημοκρατίας περιλαμβάνει εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της εισβαλλόμενης χώρας και βασανιστήρια, είναι ειδικός τομέας της ψυχοπαθολογίας αυτός που εξετάζει το να το θεωρείς κάτι θετικό.elchav έγραψε: 05 Αύγ 2020, 15:03όχι, ευτυχώςΒλήμα έγραψε: 05 Αύγ 2020, 12:42 Δεν γίνεται οι καπιταλιστές να είναι κατά της αποικιοκρατίας.
Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αποικιοκρατία. Φαντάζεστε οι Αμερικάνοι να μην εισέβαλαν σε χώρες ώστε να εκμεταλλευτούν το πετρέλαιό τους; μοιράσουν απλόχερα δημοκρατία;
Στην Γιουγκοσλαβία "μοίρασαν δημοκρατία", στο Βιετνάμ "μοίρασαν δημοκρατία", στην Σερβία "μοίρασαν δημοκρατία", στο Ιράκ "μοιράζουν δημοκρατία".
Στο Αφγανιστάν που μοιράζουν δημοκρατία, όταν φεύγουν οι ντόπιοι για να γλυτώσουν από την δημοκρατία των Αμερικάνων οι εδώ λένε "μαλάκες οι ντόπιοι που έρχονται σ' εμάς". Αλλά οι Αμερικάνοι μοιράζουν δημοκρατία.
Άσε μας ρε κατακαημένε, πόση ανάγκη έχεις πια να ξεπλύνεις κάθε μανιακό δολοφόνο του καπιταλισμού;
- John Brown Gun Club
σκασε ρε αραπηMaejima έγραψε: 05 Αύγ 2020, 16:14 Εδώ είναι το νήμα που ξεφτυλίζεται πάλι το μάπετ-αντιρατσιστής του phorum, που προσφωνεί άλλους πόστερς ώς ΄ρε αράπη΄;
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
- John Brown Gun Club
ελα δωσε φωτο της μαμας τωρα κι ασε τα πολλα πολλα.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Τι, και η μαμά σου σε παράτησε;
Σόρρυ αν ήμουν σκληρός :/
Σόρρυ αν ήμουν σκληρός :/
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- John Brown Gun Club
Δυσκολη η θεση σου κακομοιρουλα μου, καθε μαλακια που εγραψες στο νημα καταρριφθηκε, οποτε το γυρισες στο να μιλας ασχημα για τον πατερα μου και τη μανα μου. Μεχρι εκει μπορεις, τι να κανουμε.
Τον εαυτο σου ομως υποβιβαζεις, οχι εμενα.
με συγχωρείςJohn Brown Gun Club έγραψε: 05 Αύγ 2020, 16:28Δυσκολη η θεση σου κακομοιρουλα μου, καθε μαλακια που εγραψες στο νημα καταρριφθηκε, οποτε το γυρισες στο να μιλας ασχημα για τον πατερα μου και τη μανα μου. Μεχρι εκει μπορεις, τι να κανουμε.
Τον εαυτο σου ομως υποβιβαζεις, οχι εμενα.
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
πόση λες;Βλήμα έγραψε: 05 Αύγ 2020, 16:15 Άσε μας ρε κατακαημένε, πόση ανάγκη έχεις πια να ξεπλύνεις κάθε μανιακό δολοφόνο του καπιταλισμού;
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
-
Maejima
John Brown Gun Club έγραψε: 05 Αύγ 2020, 16:20σκασε ρε αραπηMaejima έγραψε: 05 Αύγ 2020, 16:14 Εδώ είναι το νήμα που ξεφτυλίζεται πάλι το μάπετ-αντιρατσιστής του phorum, που προσφωνεί άλλους πόστερς ώς ΄ρε αράπη΄;
πως να γινει αποικια ρε γιωτομπαλλο; Η Οθωμανικη Αυτοκρατορια ήταν η ΙΔΙΑ αποικιοκρατικη ιμπεριαλιστικη δυναμη.John Brown Gun Club έγραψε: 05 Αύγ 2020, 15:30Θυμισε μου, ποτε εγινε αποικια η Τουρκια;Yochanan έγραψε: 05 Αύγ 2020, 15:09 βλακι, κατσε, η αποικιοκρατια λες δεν επαιξε ρολο στην πορεια μετεπειτα του διαδοχου κρατους της, Oθωμανική ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ;; ΒΛΑΚΑ
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- John Brown Gun Club
Δεν ηταν ρε αγραμματε, νοτ ιβεν κλοουζ. Αποικιοκρατια ονομαζουν οι ιστορικοι την εκμεταλλευση της «αποικιας» απο την «μητροπολη» με σκοπο την εξαγωγη φτηνων εργατικων χεριων και πρωτων υλων απο την αποικια και χρηση της αποικιας ως μονοπωλιακη αγορα για τα βιομηχανικα προιοντα της μητροπολης, χωρις οι ιθαγενεις να εχουν δικαιωμα εμποριου με αλλες χωρες και χωρις καμια πολιτικη εκπροσωπηση στην μητροπολη. Αποικιοκρατια σημαινει επισης εγκατασταση μεγαλου αριθμου αποικων στις υποκειμενες χωρες, οπως και οι Βρετανοι στην Αμερικη και τη Ν. Αφρικη, οι Γαλλοι στην Αλγερια, οι Ισπανοι στην Λατινικη Αμερικη κλπ. Η ΟΑ δεν εκανε τιποτα απο τα παραπανω. Επιπλεον, οι Οθωμανοι περιοριστηκαν στις κατακτησεις στην Ασια και στην γειτονικη Αφρικη (οπου ο ρολος τους δεν ειχε καμια σχεση με αυτον των Γαλλων η Βρετανων). Δεν ειχαν υπερποντιες κτησεις στην αλλη ακρη του κοσμου. Ηταν μια παλαιομοδιτικη αυτοκρατορια που κατεκτησε πολλες χωρες και τις κυβερνησε παρα την θεληση των λαων τους, μια μεγαλη πολυεθνικη αυτοκρατορια που αντιλαμβανοταν τον ρολο της ως θεματοφυλακα και υπερασπιστη του Ισλαμ, αλλα αποικιοκρατικη δυναμη δεν ηταν ποτε. Εξαλλου πολλες αραβικες περιοχες στην Αραβια και τη Β.Αφρικη προσπαθησαν ενεργα να ενταχθουν στην ΟΑ για να ζητησουν προστασια απο τους Ισπανους και τους Πορτογαλους, τους αποικιοκρατες της εποχης. Καμια χωρα δεν επιδιωξε να γινει αποικια των Ισπανων η των Αγγλων.Yochanan έγραψε: 05 Αύγ 2020, 18:48πως να γινει αποικια ρε γιωτομπαλλο; Η Οθωμανικη Αυτοκρατορια ήταν η ΙΔΙΑ αποικιοκρατικη ιμπεριαλιστικη δυναμη.John Brown Gun Club έγραψε: 05 Αύγ 2020, 15:30Θυμισε μου, ποτε εγινε αποικια η Τουρκια;Yochanan έγραψε: 05 Αύγ 2020, 15:09 βλακι, κατσε, η αποικιοκρατια λες δεν επαιξε ρολο στην πορεια μετεπειτα του διαδοχου κρατους της, Oθωμανική ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ;; ΒΛΑΚΑ
Ωστοσο, οταν η ΟΑ κατερρευσε, διαμελιστηκε και αποικιστηκε απο τις αποικιοκρατικες δυναμεις της εποχης. Το κομματι που εμεινε εξω απο τον διαμελισμο και δεν εγινε ποτε αποικια, η Τουρκια, ηταν η μονη χωρα που σημειωσε αναπτυξη, οχι οι παλιες αποικιες.
Ελπιζω τωρα να καταλαβες τι αυτογκολ εβαλες, αμορφωτε ξυλοσχιστη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 11 Απαντήσεις
- 345 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ζενίθεδρος
-
- 92 Απαντήσεις