Αυτό δεν λέει τίποτα ουσιώδες. Δεν θα έμπαιναν στον κόπο να σκεφτούν να επιβάλλουν καραντίνα, ένα μέτρο από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, επειδή υπήρξαν μερικές πνευμονίες που αποδόθηκαν σε κάποιον πιθανώς νέο ιό. Αν το έκαναν αυτό με κάθε νέο ιό, θα ήμασταν κάθε χρόνο σε καραντίνα. Ούτε στην πανδημία του 2009 συνέβησαν τέτοια πράγματα.Arisvilla έγραψε: 06 Μάιος 2020, 23:08Αυτό βέβαια που έπαθαν οι Αγγλοι το έπαθαν σχεδόν όλοι στη Δυτική Ευρώπη. Αδιαφόρησαν για τον ιό. Σήμερα στη Γαλλία βγαίνει ότι ο πρέσβης τους στην Κίνα είχε ειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο τον Μακρόν για τις περίεργες πνευμονίες της Γουχάν.hellegennes έγραψε: 06 Μάιος 2020, 23:02Τι γιατί; Η καθυστέρηση των μέτρων για αρκετές μέρες άφησε τον ιό να εξαπλωθεί ανενόχλητος στην κοινότητα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η καραντίνα ήταν δεδομένο ότι θα ήταν μόνο μερικώς επιτυχημένη. Ο ιός συνέχισε να διαδίδεται ενδοοικογενειακά, έχοντας εξαπλωθεί σε μη αμελητέο ποσοστό του πληθυσμού.ST48410 έγραψε: 06 Μάιος 2020, 22:54 Στην Αγγλία γιατί τέτοια χάλια ακόμα; Αφού είναι εβδομάδες που έχουν πάρει μέτρα και αυτοί. Τους πήρε και τους σήκωσε ο άνθρωπος χωρίς τσατσάρα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γερμανος καθηγητης: "τρέλλα" τα lockdowns, δεν προσφεραν τιποτε στον ελεγχο του ιου ενω εβλαψαν οικονομια και κοινωνια
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- hellegennes
Re: Γερμανος καθηγητης: "τρέλλα" τα lockdowns, δεν προσφεραν τιποτε στον ελεγχο του ιου ενω εβλαψαν οικονομια και κοινων
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Re: Γερμανος καθηγητης: "τρέλλα" τα lockdowns, δεν προσφεραν τιποτε στον ελεγχο του ιου ενω εβλαψαν οικονομια και κοινων
Η Ιταλία έχει εξαιρετικά αργή αποκλιμάκωση. Έχει περάσει πάνω από μήνας που κορυφώθηκαν οι θάνατοι και ακόμη δεν έχουν πέσει κάτω από το 1/3 της κορύφωσης.ST48410 έγραψε: 06 Μάιος 2020, 23:09Από τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως από Γαλλία και Ιταλία φαίνεται ότι και εκεί έδρασε ο ιός για κάποιες εβδομάδες πριν πάρουν χαμπάρι. Ωστόσο μερικές εβδομάδες μετά τα αυστηρά μέτρα κορύφωσαν και άρχισε η κάθοδος. Εδώ (uk) ακόμα παραμένουν κολλημένοι ψηλά.hellegennes έγραψε: 06 Μάιος 2020, 23:02Τι γιατί; Η καθυστέρηση των μέτρων για αρκετές μέρες άφησε τον ιό να εξαπλωθεί ανενόχλητος στην κοινότητα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η καραντίνα ήταν δεδομένο ότι θα ήταν μόνο μερικώς επιτυχημένη. Ο ιός συνέχισε να διαδίδεται ενδοοικογενειακά, έχοντας εξαπλωθεί σε μη αμελητέο ποσοστό του πληθυσμού.ST48410 έγραψε: 06 Μάιος 2020, 22:54 Στην Αγγλία γιατί τέτοια χάλια ακόμα; Αφού είναι εβδομάδες που έχουν πάρει μέτρα και αυτοί. Τους πήρε και τους σήκωσε ο άνθρωπος χωρίς τσατσάρα.
Προς το παρόν δεν βλέπω την αποκλιμάκωση στο ΗΒ να είναι πιο αργή, με μια σημαντική επισήμανση: οι Άγγλοι άλλαξαν τον τρόπο μέτρησης θανάτου ώστε να συμπεριλαμβάνονται και όσοι πέθαναν εκτός νοσοκομείων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μην γίνεσαι ανόητος.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: Τα μετρα εχουν ως στοχο να προστατευσουν τα συστηματα υγειας απο καταρρευση
Ειμαι σιγουρος οτι το εχεις διαβασει πανω απο 500 φορες
Το προβλημα ειναι πως τωρα που εφτασες στις 501 φορες παλι θα συνεχιζεις να το αγνοειες
Το ΠΡΩΤΟ πράγμα που επισήμανα, με το ΠΡΩΤΟ μου ποστ επί του θέματος ήταν η αστοχία της προβολής αυτής της φτηνοδικαιολογίας. Ωραία μεν στη θεωρία αλλά ακριβώς το αντίθετο απ' ο,τι παρίστανε (και παριστάνει) στην πράξη.
Βασισμένη σε μια ΓΤΠΚ έρευνα, μη peer-reviewed (να τα λέμε αυτά) ενός μάλλον καιροσκόπου καριερίστα, που όχι μόνο όποιος επιστήμονας την έβλεπε πέθαινε στα γέλια, αλλά με τίς ηλήθιες προϋποθέσεις που έθετε ακόμα και οι γιδοβοσκοί στο Αφγανισταν θα γέλαγαν.
Αλλά ήταν χρήσιμη στην Βρετανική κυβέρνηση εκείνη τη στιγμή. Κι ο μάγκας μας ο καθηγητής; Α ναι, χθες τον τσάκωσαν να παραβιάζει όποτε γούσταρε το λοκντάουν για να γαμήσει την παντρεμένη με την οποία τα είχε. Σοβαρότης επιπέδου σκοίλ ελικίκου όχι αστεία.
Μετά εξόπλισαν και εκείνο το εκθεσιακό κέντρο με τα 4000 κρεβάτια σα νοσοκομείο δημιουργόντας μιαν εικόνα χιλιάδων δυνάμει νεκρών να μεταφέρονται με φορτηγά και καναν τον κόσμο να χεστεί. Χθες βέβαια το κλείσαν κι αυτό, γιατι 19 ασθενείς εξυπηρέτησε όλους κι όλους, γι αυτό φαίνεται το βάφτησαν και κόβιντ19. Φαίνεται τελικα δεν ζορίστηκε και τόσο το Εθνικό Συστημα Υγείας.
Εν τω μεταξυ αυτές οι ίδιες ευφυίες που τόσο πολύ καίγονταν να σώσουν ζωές σκότωσαν χιλιάδες βάζοντας γερόντια που ήταν ακόμα θετικά στον ιό μέσα σε οίκους ευγηρίας και γηροκομία.
Άσε που ήδη αναφέρονται ιστορίες από οικογένειες καρκινοπαθών που πέθαναν και στα πιστοποιητικά η αιτία αναγραφόταν σαν Κόβιντ. Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις πώς θα αισθάνονται...
Τι διάολο, σχεδόν σαν να θέλαν τεχνιτα υψηλούς αριθμούς για να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο.
Γι αυτό αγαπητέ η αφήγηση περί προστασίας των διαφόρων ΕΣΥ μπάζει από παντού. Το 90% των τρομοκρατημένων πολιτών την Μαύρη Πάνωλη φοβούνται μη κολλήσουν σταπαπάρια τους τα ΕΣΥ.
Και εκεί είναι που έχει γίνει η μεγάλη ζημιά, γιατί έχει επιτευχθεί το ακριβώς αντίθετο του δήθεν ορθολογιστικού, συμπονετικού και ανθρωπιστικού διηγήματος.
Sow the wind, reap the whirlwind,
που έλεγε και κάποια ψυχή.
Αντε και καλά μελτέμια...
- hellegennes
Επίσης κάτι ακούγεται για ψεκαστικά από εμπορικά τζετ.Imperium έγραψε: 07 Μάιος 2020, 00:02 Άσε που ήδη αναφέρονται ιστορίες από οικογένειες καρκινοπαθών που πέθαναν και στα πιστοποιητικά η αιτία αναγραφόταν σαν Κόβιντ. Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις πώς θα αισθάνονται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η Μεγάλη Βρετανία χτύπησε πρωτιά σε θανάτους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Διευκρίνισε αν θέλεις να καταλάβουμε:Imperium έγραψε: 07 Μάιος 2020, 00:02 Μην γίνεσαι ανόητος.
Το ΠΡΩΤΟ πράγμα που επισήμανα, με το ΠΡΩΤΟ μου ποστ επί του θέματος ήταν η αστοχία της προβολής αυτής της φτηνοδικαιολογίας. Ωραία μεν στη θεωρία αλλά ακριβώς το αντίθετο απ' ο,τι παρίστανε (και παριστάνει) στην πράξη.
Βασισμένη σε μια ΓΤΠΚ έρευνα, μη peer-reviewed (να τα λέμε αυτά) ενός μάλλον καιροσκόπου καριερίστα, που όχι μόνο όποιος επιστήμονας την έβλεπε πέθαινε στα γέλια, αλλά με τίς ηλήθιες προϋποθέσεις που έθετε ακόμα και οι γιδοβοσκοί στο Αφγανισταν θα γέλαγαν.
Αλλά ήταν χρήσιμη στην Βρετανική κυβέρνηση εκείνη τη στιγμή. Κι ο μάγκας μας ο καθηγητής; Α ναι, χθες τον τσάκωσαν να παραβιάζει όποτε γούσταρε το λοκντάουν για να γαμήσει την παντρεμένη με την οποία τα είχε. Σοβαρότης επιπέδου σκοίλ ελικίκου όχι αστεία.
Μετά εξόπλισαν και εκείνο το εκθεσιακό κέντρο με τα 4000 κρεβάτια σα νοσοκομείο δημιουργόντας μιαν εικόνα χιλιάδων δυνάμει νεκρών να μεταφέρονται με φορτηγά και καναν τον κόσμο να χεστεί. Χθες βέβαια το κλείσαν κι αυτό, γιατι 19 ασθενείς εξυπηρέτησε όλους κι όλους, γι αυτό φαίνεται το βάφτησαν και κόβιντ19. Φαίνεται τελικα δεν ζορίστηκε και τόσο το Εθνικό Συστημα Υγείας.
Εν τω μεταξυ αυτές οι ίδιες ευφυίες που τόσο πολύ καίγονταν να σώσουν ζωές σκότωσαν χιλιάδες βάζοντας γερόντια που ήταν ακόμα θετικά στον ιό μέσα σε οίκους ευγηρίας και γηροκομία.
Άσε που ήδη αναφέρονται ιστορίες από οικογένειες καρκινοπαθών που πέθαναν και στα πιστοποιητικά η αιτία αναγραφόταν σαν Κόβιντ. Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις πώς θα αισθάνονται...
Τι διάολο, σχεδόν σαν να θέλαν τεχνιτα υψηλούς αριθμούς για να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο.
Γι αυτό αγαπητέ η αφήγηση περί προστασίας των διαφόρων ΕΣΥ μπάζει από παντού. Το 90% των τρομοκρατημένων πολιτών την Μαύρη Πάνωλη φοβούνται μη κολλήσουν σταπαπάρια τους τα ΕΣΥ.
Και εκεί είναι που έχει γίνει η μεγάλη ζημιά, γιατί έχει επιτευχθεί το ακριβώς αντίθετο του δήθεν ορθολογιστικού, συμπονετικού και ανθρωπιστικού διηγήματος.
Sow the wind, reap the whirlwind,
που έλεγε και κάποια ψυχή.
Αντε και καλά μελτέμια...
* Δεν ήταν τόσο πολλοί οι θάνατοι;
* Τους φούσκωσαν τεχνητά για να τρομάξουν τον κόσμο (και μετά να κάνουν τι;)
* Τι σημασία έχει αν ο υπουργός τους φέρεται ανεύθυνα; Είναι απόδειξη ότι το πρόβλημα είναι μικρότερο από αυτό που εμφανίζεται επισήμως επειδή αυτός δεν είναι τέλειος;
* Αν δεν ζορίστηκε το Βρετανικό ΕΣΥ σημαίνει ότι αυτοί που πέθαναν θα πέθαιναν έτσι κι αλλιώς;
Έχω ηλικιωμένο στο σπίτι. Μπορεί να ζήσει μερικούς μήνες ή μερικά χρόνια. Από που κι ως που είναι το ίδιο να πεθάνει τώρα από κορωνοϊό; Αυτό μου ακούγεται σαν να πας να πεις στους συγγενείς κάποιου που πεθαίνει από τροχαίο, έλα μωρέ, θα μπορούσε να είχε πάει από τόσες άλλες αρρώστιες. Είναι αλήθεια αλλά την ίδια στιγμή είναι και άσχετο. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει χ,ψ προβλήματα που δεν τον σκοτώνουν θα μπορούσε να ζήσει αν δεν τον χτυπούσε ο κορωνοϊός. Χωρίς την επιδημία έχει κάποιο μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα ζωής. Γιατί να το χάσει;
Σε έναν πολιτισμό που από τότε που τον γνωρίζουμε είναι μια διαρκής πάλη με το θάνατο, από πότε έγινε ασήμαντο το πόσο θα ζήσει κάποιος;
Πολύ παίζει αυτή η ιστορία με τις επιπλέον καταγραφέςhellegennes έγραψε: 07 Μάιος 2020, 00:14Επίσης κάτι ακούγεται για ψεκαστικά από εμπορικά τζετ.Imperium έγραψε: 07 Μάιος 2020, 00:02 Άσε που ήδη αναφέρονται ιστορίες από οικογένειες καρκινοπαθών που πέθαναν και στα πιστοποιητικά η αιτία αναγραφόταν σαν Κόβιντ. Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις πώς θα αισθάνονται.
Πάντως εδώ διευκρίνισε ο Τσιόδρας ότι στα δικά μας περισταστικά αυτά είναι μεμονωμένα και η τυπική εικόνα των συντριπτικά περισσότερων ασθενών ήταν αυτή της βαριάς πνευμονίας. Άντε λοιπόν και είχαμε 10 καταγεγραμμένους θανάτους λιγότερους; Τι θα άλλαζε;
Δεν ξέρω κάν γιατί μπαίνω στον κόπο να σου απαντώ Ελληγένη. Τελευταία φορά.
Έχε υπ όψιν σου πάντως οτι υπάρχει επίσημη οδηγία να καταγράφεται έτσι ακόμα και από γιατρό που δεν εξέτασε καν τον ασθενή.
Στο μεταξύ κάτι εύσπλαχνα φιλαράκια μου, κοινωνικοί λειτουργοι, κλπ, υπέρμαχοι της υπέρτατης αξίας της ανθρώπινης ζωής (R) σα του λόγου σου, μου κλαίγονται οτι η κυβέρνηση εν μέσω κρίσης παραβιάζει κάθε ανθρωπιστική νομιθεσία που έχει κερδηθεί με χίλιες μάχες. Αντε να τους εξηγήσεις.
Πριν λοιπόν αρχίσεις μαλακίες τύπου "ψεκασμού" βεβαιώσου πρώτα οτι δεν είσαι εσύ ο ψεκασμένος.
Έχε υπ όψιν σου πάντως οτι υπάρχει επίσημη οδηγία να καταγράφεται έτσι ακόμα και από γιατρό που δεν εξέτασε καν τον ασθενή.
Στο μεταξύ κάτι εύσπλαχνα φιλαράκια μου, κοινωνικοί λειτουργοι, κλπ, υπέρμαχοι της υπέρτατης αξίας της ανθρώπινης ζωής (R) σα του λόγου σου, μου κλαίγονται οτι η κυβέρνηση εν μέσω κρίσης παραβιάζει κάθε ανθρωπιστική νομιθεσία που έχει κερδηθεί με χίλιες μάχες. Αντε να τους εξηγήσεις.
Πριν λοιπόν αρχίσεις μαλακίες τύπου "ψεκασμού" βεβαιώσου πρώτα οτι δεν είσαι εσύ ο ψεκασμένος.
- Northern Spirit
Το ποσοι θανατοι αποδοθηκαν στον ιο χωρις να ειναι ποτε δεν θα το μαθουμε. Εχω μια υποψια οτι πολλες ασφαλιστικες θα προτιμουσανε ο Θανατοι ασθενων να προερχονται απο τον ιο που λογω πανδημιας θεωρειται γενικα act of god και εχουνε λιγοτερες πιθανοτητες να κληθουνε να πληρωσουνε αποζημιωσεις απο οτι αν ο θανατος θεωρηθει ιατρικη αμελεια (πχ παραμελησαν την θεραπεια ηλικιωμενου, καρκινοπαθη, καρδιοπαθη κλπ και αυτος πεθανε).
Επισης οι πιο πολλοι απο τους θανατους εκτος νοσοκομειων οπου εχει πιστοποιηθει ο ιος ως αιτια θανατου δεν εχουνε υποστει κανονικη εργαστηριακη αναλυση για να επιβεβαιωθει η αιτια. Απλα αναγραφεται ο ιος ως αιτια θανατου με βαση συμπτωματα.
Παιζεται μεγαλο παιχνιδι απο πισω με την βεβαιωση των Θανατων και δεν νομιζω να μαθουμε ποτε τον ακριβη αριθμο.
Επισης οι πιο πολλοι απο τους θανατους εκτος νοσοκομειων οπου εχει πιστοποιηθει ο ιος ως αιτια θανατου δεν εχουνε υποστει κανονικη εργαστηριακη αναλυση για να επιβεβαιωθει η αιτια. Απλα αναγραφεται ο ιος ως αιτια θανατου με βαση συμπτωματα.
Παιζεται μεγαλο παιχνιδι απο πισω με την βεβαιωση των Θανατων και δεν νομιζω να μαθουμε ποτε τον ακριβη αριθμο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Northern Spirit την 07 Μάιος 2020, 00:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- hellegennes
Φυσικά, αφού τις αναπαράγουν στα Social Media οι ηλίθιοι και τις διαδίδουν οι ψεύτες.ST48410 έγραψε: 07 Μάιος 2020, 00:25Πολύ παίζει αυτή η ιστορία με τις επιπλέον καταγραφέςhellegennes έγραψε: 07 Μάιος 2020, 00:14Επίσης κάτι ακούγεται για ψεκαστικά από εμπορικά τζετ.Imperium έγραψε: 07 Μάιος 2020, 00:02 Άσε που ήδη αναφέρονται ιστορίες από οικογένειες καρκινοπαθών που πέθαναν και στα πιστοποιητικά η αιτία αναγραφόταν σαν Κόβιντ. Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις πώς θα αισθάνονται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Εμπειρικά, είχαν παρατηρηθεί ασυνήθιστα πολλές άτυπες πνευμονίες στα νοσοκομεία (αρκετές από αυτές σε παιδιά και νέους) τον Ιανουάριο στην Ελλάδα.hellegennes έγραψε: 06 Μάιος 2020, 23:14Αυτό δεν λέει τίποτα ουσιώδες. Δεν θα έμπαιναν στον κόπο να σκεφτούν να επιβάλλουν καραντίνα, ένα μέτρο από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, επειδή υπήρξαν μερικές πνευμονίες που αποδόθηκαν σε κάποιον πιθανώς νέο ιό. Αν το έκαναν αυτό με κάθε νέο ιό, θα ήμασταν κάθε χρόνο σε καραντίνα. Ούτε στην πανδημία του 2009 συνέβησαν τέτοια πράγματα.Arisvilla έγραψε: 06 Μάιος 2020, 23:08Αυτό βέβαια που έπαθαν οι Αγγλοι το έπαθαν σχεδόν όλοι στη Δυτική Ευρώπη. Αδιαφόρησαν για τον ιό. Σήμερα στη Γαλλία βγαίνει ότι ο πρέσβης τους στην Κίνα είχε ειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο τον Μακρόν για τις περίεργες πνευμονίες της Γουχάν.hellegennes έγραψε: 06 Μάιος 2020, 23:02
Τι γιατί; Η καθυστέρηση των μέτρων για αρκετές μέρες άφησε τον ιό να εξαπλωθεί ανενόχλητος στην κοινότητα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η καραντίνα ήταν δεδομένο ότι θα ήταν μόνο μερικώς επιτυχημένη. Ο ιός συνέχισε να διαδίδεται ενδοοικογενειακά, έχοντας εξαπλωθεί σε μη αμελητέο ποσοστό του πληθυσμού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τζιτζιμιτζιχότζιρας την 07 Μάιος 2020, 00:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Για ποια θεωρια μιλας;Imperium έγραψε: 07 Μάιος 2020, 00:02
Μην γίνεσαι ανόητος.
Κατερρευσε το συστημα υγειας σε περιοχες της Ισπανιαςτης Ιταλιας και των ΗΠΑ ναι η οχι;
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
- hellegennes
Αφού σε παιδιά υποτίθεται η πιθανότητα νόσησης είναι μικρή. Ακόμα κι αν σχετίζονται, όμως, πάλι δεν βλέπω λόγο να κάνει κάτι η οποιαδήποτε κυβέρνηση. Τα μέτρα αρχίσαμε ορθώς να τα παίρνουμε όταν έγινε αντιληπτό ότι ο ιός είναι απρόβλεπτος, επικίνδυνος και η κατάσταση είχε αρχίσει να βγαίνει εκτός ελέγχου.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 07 Μάιος 2020, 00:52Εμπειρικά, είχαν παρατηρηθεί ασυνήθιστα πολλές άτυπες πνευμονίες στα νοσοκομεία (αρκετές από αυτές σε παιδιά και νέους) τον Ιανουάριο στην Ελλάδα.hellegennes έγραψε: 06 Μάιος 2020, 23:14Αυτό δεν λέει τίποτα ουσιώδες. Δεν θα έμπαιναν στον κόπο να σκεφτούν να επιβάλλουν καραντίνα, ένα μέτρο από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, επειδή υπήρξαν μερικές πνευμονίες που αποδόθηκαν σε κάποιον πιθανώς νέο ιό. Αν το έκαναν αυτό με κάθε νέο ιό, θα ήμασταν κάθε χρόνο σε καραντίνα. Ούτε στην πανδημία του 2009 συνέβησαν τέτοια πράγματα.Arisvilla έγραψε: 06 Μάιος 2020, 23:08
Αυτό βέβαια που έπαθαν οι Αγγλοι το έπαθαν σχεδόν όλοι στη Δυτική Ευρώπη. Αδιαφόρησαν για τον ιό. Σήμερα στη Γαλλία βγαίνει ότι ο πρέσβης τους στην Κίνα είχε ειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο τον Μακρόν για τις περίεργες πνευμονίες της Γουχάν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
* Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τον αριθμόST48410 έγραψε: * Δεν ήταν τόσο πολλοί οι θάνατοι;
* Τους φούσκωσαν τεχνητά για να τρομάξουν τον κόσμο (και μετά να κάνουν τι;)
* Τι σημασία έχει αν ο υπουργός τους φέρεται ανεύθυνα; Είναι απόδειξη ότι το πρόβλημα είναι μικρότερο από αυτό που εμφανίζεται επισήμως επειδή αυτός δεν είναι τέλειος;
* Αν δεν ζορίστηκε το Βρετανικό ΕΣΥ σημαίνει ότι αυτοί που πέθαναν θα πέθαιναν έτσι κι αλλιώς;
* Εδώ είναι η πουστιά αλλά και το λεπτεπίλεπτο θέμα.
Δεν πιστεύω οτι ήταν (εξ αρχής τουλάχιστον) εσκεμμένη πράξη της κυβέρνησης. Μια παγκόσμια αντίδραση ήταν και κάπου, αντί η κυβέρνηση να τρομοκρατει τον πολίτη, ο φόβος του πολίτη τρομοκράτησε τις μανατζεροκυβερνήσεις που έχουμε πια, που έπρεπε να δείξουν οτι κάνουν 《τα πάντα》αντί να κάνουν το σωστό. Μπορώ να πώ και οτι υπέκυψαν στην κουτσουμπολοκρατία των σόσιαλ μέντια.
Τώρα βέβαια, στην Αγγλία τουλάχιστον, αντιλήφθηκαν οτι όλοι οι πρώην Εργατικοί του (παραδοσιακά Εργατικού) Βορρα, που ψήφησαν Συντηρητικούς λόγω Μπρεξιτ στις τελευταίες εκλογές, στηρίζουν λοκντάουν με τα μπούνια, γιατι 1) το μόνο πράγμα που βλέπουν στη ζωή τους είναι σαπουνόπερες και 2) γιατί είναι νάτσουραλ χέσ.... και άντε καλά ξεμπερδέματα. Θα πέσει γέλιο πολύ.
* Σημασία δεν έχει ποια γαμούσε ο επιδημιολόγος (όχι υπουργός) αλλά το ότι η μελέτη του ήταν ΓΤΠΚ.
Βέβαια το ότι αφού την επέβαλε σε ολούς θεώρησε τον εαυτό του υπεράνω, απλά δείχνει το ποιόν του.
* Βασικά ναι. Ίσως λίγοι παραπάνω, αλλά το ίδιο θα μπορούσε να γίνει με μια γερή γριπούλα, ή πχ την επόμενη μεταλλαγή του κορονοιού. Ο οποίος όπως λένε πολλοί επιστήμονες πιθανότατα να γίνει ενδημικός. Φαντάζομαι να γνωρίζεις την έννοια.
Οι Κινέζοι δεν πρόκειται να σταματήσουν να τρώνε μυρμηγκοφάγους, νυχτερίδες κι αράχνες. Γκλομπαλ βίλατζ είμαστε πια, αυτή τη δουλειλα θα κάνουμε κάθε φορά που θα σκάει νέος ιός; Κι αμα ο επόμενος είναι και λίγο πιο βαρβάτος, και όχι φλώρος σαν τον παρόντα, τι θα κάνουμε; Μηπως να παραγγείλουμε πάνες από τώρα πριν γίνουν ανάρπαστες;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 07 Μάιος 2020, 01:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Αμα τριγυρνουσε από τα μέσα Δεκεμβρίου στη Γαλλία είναι απίθανο να μην είχε έρθει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 07 Μάιος 2020, 00:52Εμπειρικά, είχαν παρατηρηθεί ασυνήθιστα πολλές άτυπες πνευμονίες στα νοσοκομεία (αρκετές από αυτές σε παιδιά και νέους) τον Ιανουάριο στην Ελλάδα.hellegennes έγραψε: 06 Μάιος 2020, 23:14Αυτό δεν λέει τίποτα ουσιώδες. Δεν θα έμπαιναν στον κόπο να σκεφτούν να επιβάλλουν καραντίνα, ένα μέτρο από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, επειδή υπήρξαν μερικές πνευμονίες που αποδόθηκαν σε κάποιον πιθανώς νέο ιό. Αν το έκαναν αυτό με κάθε νέο ιό, θα ήμασταν κάθε χρόνο σε καραντίνα. Ούτε στην πανδημία του 2009 συνέβησαν τέτοια πράγματα.Arisvilla έγραψε: 06 Μάιος 2020, 23:08
Αυτό βέβαια που έπαθαν οι Αγγλοι το έπαθαν σχεδόν όλοι στη Δυτική Ευρώπη. Αδιαφόρησαν για τον ιό. Σήμερα στη Γαλλία βγαίνει ότι ο πρέσβης τους στην Κίνα είχε ειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο τον Μακρόν για τις περίεργες πνευμονίες της Γουχάν.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Δεν θα κάνω τον ειδικό, που προφανώς δεν είμαι. Έχω ακούσει όμως παραπάνω από μία φορά να λέγεται ότι η δυσκολία σε αυτό τον ιό είναι το γεγονός ότι περνούν αρκετές μέρες με ήπια ή καθόλου συμπτώματα. Αν ήταν πιο βαρβάτος ίσως ήταν πολύ ευκολότερο να εντοπίσεις και να απομονώσεις ασθενείς.Imperium έγραψε: 07 Μάιος 2020, 01:04 Οι Κινέζοι δεν πρόκειται να σταματήσουν να τρώνε μυρμηγκοφάγους, νυχτερίδες κι αράχνες. Γκλομπαλ βίλατζ είμαστε πια, αυτή τη δουλειλα θα κάνουμε κάθε φορά που θα σκάει νέος ιός; Κι αμα ο επόμενος είναι και λίγο πιο βαρβάτος, και όχι φλώρος σαν τον παρόντα, τι θα κάνουμε; Μηπως να παραγγείλουμε πάνες από τώρα πριν γίνουν ανάρπαστες;
Σε ότι με αφορά ήθελα μέτρα ακόμα πιο γρήγορα και ακόμα πιο αυστηρά. Αν όλα είναι ρίσκο, τότε το παιχνίδι για μένα είναι προσωρινά κρυφτό μέχρι να βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο ή να αναλάβει το Ελληνικό καλοκαίρι τα περαιτέρω. Δεν καταλαβαίνω το κέρδος του να είχαμε τώρα 2-4000 χιλιάδες νεκρούς και τις εντατικές γεμάτες. Επίσης ποντάρω σε 1-2 θετικές εξελίξεις* στο αμέσως επόμενο διάστημα που θα μας κάνουν να σώσουμε την παρτίδα στον τουρισμό, όχι εξολοκλήρου βέβαια, αλλά θα βοηθήσει να περιορίσουμε δραστικά την αναμενόμενη ύφεση. Και προϋπόθεση να γίνει αυτό, είναι να διατηρήσουμε τη φήμη μιας σχετικά "καθαρής" χώρας. Ποιος θα πάει φέτος ταξίδι στην Βόρεια Ιταλία ή τη Νέα Υόρκη σαν τουρίστας;
* Βλέποντας την πρωτοφανή επιστημονική κινητοποίηση δεν θα μου φαινόταν απίθανο να έχω σε 1-1,5 μήνα αξιόπιστο rapid test σε σχετικά υποφερτό κόστος για να το κάνω στα αεροδρόμια και να μπορέσω να φέρω τουρισμό. Ίσως και 2-3 φαρμακευτικά σχήματα που θα δώσουν θάρρος και θα κάνουν σε κάποιους πιο εύκολη την απόφαση να ταξιδέψουν. Οργάνωση θέλει, λίγη τύχη και κυρίως προσοχή να κρατήσουμε τους τουριστικούς προορισμούς χωρίς κρούσματα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 480 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 34 Απαντήσεις