ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Απρ 2020, 11:04
Juno έγραψε: 21 Απρ 2020, 11:01
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Απρ 2020, 10:56
Δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το ζητούμενο
Να μην δοθούν τα αναδρομικά και οι αυξήσεις στους μισθωτούς και συνταξιούχους , οι οποίοι τα δικαιούνται βάση νόμου και με απόφαση δικαστηρίου και ..να σωθούν σε ιδιώτες επιχειρηματίες για να "αναπτυχθούν" ;
Τα αναδρομικά και οι αυξήσεις δεν είναι από μαγικά λεφτόδεντρα, είναι από την φορολογία των επιχειρηματιών.
Και όχι μόνο των επιχειρηματιών αλλά και από τον
ΕΦΚΑ που πληρώνω και εγώ στα ακίνητα μου
Λοιπόν ;
Και τα λεφτά που βγάζουν οι επιχειρηματίες είναι από την υπεραξία των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτούς
Και από το ότι εγώ ο μισθωτός η συνταξιούχος έχω την δυνατότητα να αγοράζω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους
Παρακάτω ..
Τα μπολντ, αν και χρησιμοποιούνται συχνά, είναι οι πιο άκυρες δικαιολογίες γιατί ΕΦΚΑ πληρώνουν όλοι, ούτως ή άλλως.
Πρώτον, γιατί δεν παράγουν την ίδια υπεραξία όλοι οι εργαζόμενοι και δεύτερον γιατί αυτά που δίνει σε σένα ο επιχειρηματίας ή ο οποιοσδήποτε φορολογούμενος για να αγοράσεις και να τονώσεις την οικονομία, μπορεί να τα κρατήσει ο ίδιος για να αγοράσει και να τονώσει την οικονομία.
Γενικώς, δεν καταναλώνουν μόνον αυτοί που τα παίρνουν αλλά και αυτοί που είναι υποχρεωμένοι να τα δώσουν.
Και αν οι υπόχρεοι έχουν ψηλά εισοδήματα, έχει καλώς. Αλλά το να αυξάνονται οι εισφορές και τα χρόνια εργασίας στους μεν για να μπορούν να καταναλώνουν χαλαρά οι δε, που πλήρωσαν και δούλεψαν πολύ λιγότερο, είναι γελοίο.