Σελίδα 9 από 16
Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 16:33
από Namrail
Κόκκορας έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:19
κορόιδο έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:16
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:03
ΥΓ. Τώρα βέβαια το "ότι να 'ναι" που έγραψες θα στο διόρθωνε ο Μπάμπι, αλλά άσε δεν είναι σοβαρός...
Μου διέφυγε αυτό. Καθομιλουμένη είναι. Ας διορθώσει πρώτα τη λέξη ''κορονοιό'' που είπε ότι είναι η σωστή.
Κόκκορας έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:15
δηλητηριο ειναι!με το λαδι εκεινο πας Θεσσαλονικη βλεπεις το ΠΑΟΚ ΑΕΚ,χανεις και ερχεσαι πισω σου περισσευει και για την επομενη
παντως οι ατιμες οταν τις πετυχαινεις σωστα κομμενες οχι προκατ,με λαδι οχι χιλιοκαμμενο(δυσκολο αν οχι αδυνατο)δενουν οντως πολυ ωραια!αρκει να μην τις τιγκαρουν
ουκ εν το πολλω το ευ
αλλα οκ ο Αγις εχει δικιο,οτι πλεον απο που να φας κατι νορμαλ; καλυτερα να αποφευγονται
Δοκίμασε πατάτες στον φούρνο με γκριλ. Και είναι πιο υγιεινές και θα ξεχάσεις τις τηγανιτές.
αμ δεν το καναμε; μια και δυο;
το ατιμο το τηγανι ομως!αυτο θα μας στειλει στον αλλο κοσμο
Στο τζάκι είναι πιο ωραίες. Με λίγο λαδακι .
Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 16:33
από κορόιδο
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:19
κορόιδο έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:16
Ας διορθώσει πρώτα τη λέξη ''κορονοιό'' που είπε ότι είναι η σωστή.
Σαν πολλά σου διαφεύγουν: "κορωνοϊό" έχει προτείνει!
Ναι, αυτό. Ας μας πει στη σύνθεση των λέξεων πώς υπάρχει το -οι- (όμικρον και γιώτα). Όχι σε λέξεις όπως κομπολόι ή ρολόι. Σε σύνθετες λέξεις.
Κόκκορας έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:19
αμ δεν το καναμε; μια και δυο;
το ατιμο το τηγανι ομως!αυτο θα μας στειλει στον αλλο κοσμο
Μήπως δεν τις πετυχαίνεις; Εγώ τι κάνω τέλειες, δεν μου λείπει το τηγάνι.
Κια πού 'σαι. Μην τσιγαρίζεις (κρεμμύδια κλπ.) γιατί πάλι το λάδι ανεβάζει θερμοκρασία, είναι σαν το τηγάνι. Μαλάκωνε τα με νερό, είναι το ίδιο.
Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 16:33
από Αγις
Κόκκορας έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:27
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:24
Κόκκορας έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:19
αμ δεν το καναμε; μια και δυο;
το ατιμο το τηγανι ομως!αυτο θα μας στειλει στον αλλο κοσμο
παρε μαντεμοτηγανο + δυνατο ''ματι΄΄ αεριου η επαγωγικη εστια να τις κανεις ψητες με ελαχιστο λαδι η βουτυρο καθαρο η λαρδι
θα φτιαχνεις επισης σωστα -πολλα - απο μπριΤζολες μεχρι κρεπες
ετσι τις κανουμε
αγορασα τηγανι απο μαντεμι(εχω και ...γκαζιερα ψησταρια βασικα απο μαντεμι!)
τωρα τελευταια εχουν πεσει κ οι τιμες λογω πολεμου αθηνας κοζανης
να ξαναγραψω κλασσικο συνδυασμο τηγανι Lodge 25 η 30 εκατοστων διαμετρο ΄κ μονεστιακο αεριου Foker - αυτο με τα 8+kw κ τα δυο μαντεμενια κ αθανατα .
Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 16:42
από Κόκκορας
Namrail έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:55
Συμφωνώ με τον αγι, αυτό το κρέας που βάζουν μέσα στα πιτογυρα 9/10 δεν τρώγεται. Είναι προκάτ από εργαστήρια του κώλου.
Εγώ τον έχω κόψει τον γύρο αρκετά χρόνια τώρα. Στην Πάτρα είχα βρει ένα στέκι και έπαιρνα τυλιχτο με κοντοσούβλι. Ωραίο πράγμα.
κανε γυρο σπιτι!ειναι πολυ απλος!και πολυ γευστικος!
αμα θες και δεν βαριεσαι της λεω να δωσει και συνταγη

Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 16:44
από Αγις
Κόκκορας έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:27
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:24
Κόκκορας έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:19
αμ δεν το καναμε; μια και δυο;
το ατιμο το τηγανι ομως!αυτο θα μας στειλει στον αλλο κοσμο
παρε μαντεμοτηγανο + δυνατο ''ματι΄΄ αεριου η επαγωγικη εστια να τις κανεις ψητες με ελαχιστο λαδι η βουτυρο καθαρο η λαρδι
θα φτιαχνεις επισης σωστα -πολλα - απο μπριΤζολες μεχρι κρεπες
ετσι τις κανουμε
αγορασα τηγανι απο μαντεμι(εχω και ...γκαζιερα ψησταρια βασικα απο μαντεμι!)
edit βασικα στην ψησταρια να ειμαι ειλικρινης δενε χωδ οκιμασει ακομα να βαλω πατατα...
στο τηγανι ναι,αλλα οκ με αρκετουτσικο λαδι,θα δουμε με λιγοτερο αν βγαινει κατι καλο
στην ψησταρια γινονται τελειες
πλυσιμο -δεν τις καθαριζουμε - κοψιμο στα δυο κατα μηκος - βουτυρωμα ( με καθαρο βουτυρο_) παντου - τις βαζουμε στην σχαρα σε αποσταση 10 -12 εκατοστων με την πλατη δλδ την φλοιδα προς την θρακα .
περιμενουμε 90- 100 λεπτα .
αλοιφουμε με λαρδι και ψηνουμε 3-4 λεπτα απο καθε πλευρα - σαρκα κ φλοιδα
κολαααασηηηη
*με βρασιμο 10 -15 λεπτα πρωτα κ μετα κοψιμο κ στεγνωμα + ψυγειο 1 ωρα ψηνονται σε 30 λεπτα + 2 λεπτα καθε πλευρα στο τελειωμα
προτιμω τον πρωτο τροπο
Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 16:45
από Κόκκορας
Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:26
Κόκκορας έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:20
το οποιο το βαζουν με τις οκαδες στα κινεζικα!(χωρια τα γαριδακια και αλλα)
και οταν τους λεω(γιατι οντως με πειραζει!!δεν ξερω πως το εχω παθει) με κοιτανε σαν εξωγηινο
Τα εχω γραψει δεκαδες φορες στα πχορουμ απο χρονια κ ο Χελης σε καθε ευκαιρια .
μην συζητας εγω το εμαθα απο την κακη!
εικοσι χρονια τους λεω στα κινεζικα εστιατορια συγγνωμη αν ειναι εφικτο οχι γλουταμινικο νατριο
τι ; πως;
αν τους ελεγα παρακαλω μην προσθετετε πυριτιδα στο φαγητο θα ακουγομουν πιο λογικος στα αυτια τους
και εκεινα τα χρονια ακομα δεν ηταν του οχι εκεινο οχι το αλλο!
ησουν λιγο φρικιο στα ματια τους αν τα αρχιζες!
τωρα ειναι πια κ μοδα..
ενα πιτογυρο χωρις λαδι στην πιτα,με σουβλακι κοτοπουλο,με 4 πατατες,λιγη ντοματα,χωρις τζατζικι,με κρεμμυδι,χωρις μαιντανο
με αλατι,χωρις πιπερι
μιλαμε τωρα για software οχι για παραγγελια
ΥΣ θα το δοκιμασω Αγις

Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 16:52
από Cavaliere
Στην Κέρκυρα τις πίτες τις λέγαν ζυμάρια, ή ζυμαράκια. Εδώ να πω, πως η ποιότητα της πίτας συνήθως είναι μετριότατη. Αγοράζουν πίτες από εργοστάσιο, και είναι μάπα. Θα εκτιμούσα φτιαχτή πίτα, σπιτικιά, να ομιλήσει ο Αγις ως farmer.
Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 16:53
από Cavaliere
Eπίσης να πω, κάρβουνα κι όχι μαντέμι. Το μαντέμι είναι χάλι.
Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 16:53
από Cavaliere
Και να συμπληρώσω, πικάντικη κόκκινη φτιαχτή σάλτσα, όπως έκανε και ο Ταΰγετος στον Περαία.
Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 16:54
από Κόκκορας
Cavaliere έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:52
Στην Κέρκυρα τις πίτες τις λέγαν ζυμάρια, ή ζυμαράκια. Εδώ να πω, πως η ποιότητα της πίτας συνήθως είναι μετριότατη. Αγοράζουν πίτες από εργοστάσιο, και είναι μάπα. Θα εκτιμούσα φτιαχτή πίτα, σπιτικιά, να ομιλήσει ο Αγις ως farmer.
ετσι πολυ χαλι ειναι
παντως στην Ροδο εχουν τις λεγομενες λαδοπιτες!αυτες αξιζουν,ειναι πολυ λεπτες(βεβαιως η γυναικα μου δεν τις θελει

αυτο που σου λεγα τις προαλλες)
προσωπικα προτιμω κυπριακη πια ή ψωμακι
ωραια σαρακοστιανη συζητηση

Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 16:57
από Αγις
Cavaliere έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:52
Στην Κέρκυρα τις πίτες τις λέγαν ζυμάρια, ή ζυμαράκια. Εδώ να πω, πως η ποιότητα της πίτας συνήθως είναι μετριότατη. Αγοράζουν πίτες από εργοστάσιο, και είναι μάπα. Θα εκτιμούσα φτιαχτή πίτα, σπιτικιά, να ομιλήσει ο Αγις ως farmer.
Αι γυναικαι ασχολουνται με ζυμες κλπ φτιαχνουν τα παντα - το μονο που εμαθα κ το μονο ''γλυκο'' ειναι για κουταλιδες δλδ το πιο φλου σαν ''ζυμη '' καλη βαση ομως κ συνηθισμενη στην Λακωνια - για μελι - κανελα - καρυδια
Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 16:58
από Κόκκορας
Cavaliere έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:53
Eπίσης να πω, κάρβουνα κι όχι μαντέμι. Το μαντέμι είναι χάλι.
οχι ρε συ,στην γκαζιερα(αρκει να ειναι σωστη εννοειται,να υπαρχει ομοιορφο πυρωμα της πλακας και να ειναι στιβαρη κατασκευη) σε μαντεμι οι μπριζολες και τα παντα βγαινουν λουκουμι
και γλυτωνεις και την μποχα απο την καρβουνιλα και την ολη προετοιμασια
καλο το καρβουνο,εχει την χαρη του,αλλα αμα δοκιμασεις και απο ψησταρια αεριου με μαντεμι θα λες μα τι στην ευχη!

Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 16:59
από Αγις
Cavaliere έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:53
Eπίσης να πω, κάρβουνα κι όχι μαντέμι. Το μαντέμι είναι χάλι.
μην σε πετυχω....αρχιτρολλαρχε

Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 17:04
από Κόκκορας
τσιμπησα εγω κανονικα
με βγαλε με το διχτυ
Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 17:04
από Cavaliere
Βραστά σουβλάκια με μέντα, για τον Οβελίξ στους Βρεταννούς.