Ἕνα μωρὸ ἐντοπίστηκε σήμερα σὲ κάδο στὸ κέντρο τῆς Καλαμάτας. Ὅπως ὅλα δείχνουν τὸ μωρὸ εἶχε
γεννηθεῖ πρὶν μερικὲς ὧρες καὶ εἶναι καλὰ στὴν ὑγεία του.
Ἔγινε ἀντιληπτὸ ἀπὸ ὑπάλληλο τῆς καθαριότητας ὅταν πῆγε ἐκεῖ γιὰ νὰ κάνει ἀποκομιδὴ τῶν ἀπορριμ-
μάτων.
Τὸ βρέφος πλέον βρίσκεται στὸ νοσοκομεῖο Καλαμάτας, ἐνῶ ἡ Ἀστυνομία ἔχει ἀναλάβει νὰ ἐντοπίσει
τοὺς γονεῖς καὶ γιατί τὸ νεογνὸ ἐγκαταλείφτηκε ἐκεῖ.
Αὐτὸ κι' ἄν εἶναι!... Τὸ ἔβλεπα στὶς Εἰδήσεις καὶ ἀνατρίχιασα, Ζῶο νὰ ἤτανε, γάτα, ἄς ποῦμε, τὸ παιδί
της θὰ τὸ φρόντιζε, ὅλοι μας ξέρουμε, <πῶς καὶ πῶς>. Ὁπωσδήποτε πρέπει νὰ τῆς τὸ στερήσουν, νὰ τὸ
ἀναλάβει κάποια οἰκογένεια. Μακρυὰ ἀπὸ τὴν Καλαμάτα. Φαντασθεῖτε, αὐτὸ τὸ παιδί, μιὰ μέρα νὰ μά-
θει τὸ γεγονός! "Παιδὶ πεταμένο στὰ σκουπίδαι, νὰ τὸ πάρει τὸ ἀπορριμματοφόρο, νὰ τὸ κάνει κιμά ἀνά-
μεικτο...". Γιατί κάποιοι καλοθελητὲς θὰ τοῦ τὸ σφυρίξουν. Σὲ ὅλη του τὴν ζωὴ θὰ εἶναι δυστυχισμένο,
τὸ λιγώτερο. Καὶ μισογύνης νὰ γίνει, κι' ἐχθρὸς τῆς οἰκογένειας, καὶ ὅ,τι ἆλλο ἀντικοινωνικό, "θὰ ἔχει
κάποιο δίκηο", ψυχολογικῶς μόνον βέβαια. Μάννα παληοπουτάνα. Ὅσο γιὰ τοὺς ἆντρες..., ἔχουν τὸ ἀ-
καταλόγιστο τῆς φύσεως. Ὄχι πὼς δὲν εἶναι αὐτουργοὶ κάθε συμφορᾶς. * Ὁ Λάιος καὶ ἡ Ἰοκάστη ἄφη-
σαν τὸ παιδί τους ἔκθετο στὸν Κιθαιρώνα (ἄς ποῦμε...καλλίτερη περίπτωση) καὶ ξέρουμε τ' ἀποτέλεσμα!
* Σ' αὐτὸ τὸ θέμα, πρέπει ὁ καθένας μας νὰ λάβει θέση. Καί, ὅσον ἀφορᾶ τὸ Φόρουμ.κομ., ὄχι μὲ φατσοῦ-
λες καὶ ἆλλες ἀηδίες. Ν' ἀκουστοῦν ἀπόψεις, προτάσεις... Καί, κυρίως, οἱ γονεῖς νὰ ἐξηγήσουν στὰ παι-
διά τους τὰ "'ἀπαραίτητα". Ὅλοι ἀνεξαιρέτως. * Καὶ στὴν κόρη μου καὶ στὸν γυιό μου, χωριστά, εἶχα μιλή-
σει μὲ ὅλες τὶς ἀναγκαῖες λεπτομέρειες γιὰ τὰ πᾶντα. Τουλάχιστον, γι' αὐτά, σεξουαλικῶς, ἔχω τὸ κεφά-
λι μου, ἐννοῶ τὴν συνείδησή μου ἥσυχη.