!!! DEVELOPMENT MODE !!!
«Είναι σαν άγνωστη γλώσσα πλέον»
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Dwarven Blacksmith
Re: «Είναι σαν άγνωστη γλώσσα πλέον»
Τρέμω μη με σταματήσει κανείς στο δρόμο με τυπωμένο ποστ του wooded και μου αποδείξει ότι δεν ξέρω Ελληνικά.
- NewModelArmy
Ποια αρχαια,εδω και ολες αυτες τις βιογραφιες των κοτσαμπασηδων του 1800 που ανεβαζει ο Σενεκας,με το ζορι τις καταλαβαινω,
- EKPLIKTIKOS
Τα Νέα Ελληνικά δεν είναι εκφυλισμενη γλώσσα. Εκφυλισμενοι είναι πολλοί ανθυποπιθηκοι συμπολίτες μας, δεν αντιλέγω. Καμία γλώσσα δεν είναι βασικά. Οι ομιλητές κάθε γλώσσας μπορούν να παράγουν και να κατανοήσουν άπειρο αριθμό προτάσεων. Αλλα αν δε σου αρέσουν τα γλωσσολογικά, και αν θέλεις να μείνουμε στη Νεα Ελληνική, μην ξεχνάς ότι μιλάμε για τη γλώσσα του Ελύτη, του Σολωμού (debatable αυτό αλλά μιλάω για τα έργα του), του Σαχτουρη, του Καβάφη και του Σεφέρη.sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:09
Γι' αυτό είναι το σχολείο, ώστε να του τα μάθει. Δεν θα τον βλάψει να μάθει κάτι παραπάνω από την πλήρως εκφυλισμένη μορφή της γλώσσας που δυστυχώς έχει. Όλες οι γλώσσες έχουν απαρέμφατο, γιατί πρέπει για έναν απόφοιτο 12ετούς σχολείου να είναι άγνωστο σαν έννοια; Στο κάτω κάτω όποια ξένη γλώσσα και να μάθει θα αναγκαστεί να το χρησιμοποιήσει.
Συγκινήθηκα. Εκφυλισμός θεωρείται γλωσσικά, όπως τα Ιταλικά, Ισπανικά ως προς τα Λατινικά. Τα Γαλλικά λιγώτερο. Και μάλιστα ένα κύριο σύμπτωμά τους είναι ότι γίνονται περιφραστικές χάνοντας σε εκφραστική δύναμη.EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:20Τα Νέα Ελληνικά δεν είναι εκφυλισμενη γλώσσα. Εκφυλισμενοι είναι πολλοί ανθυποπιθηκοι συμπολίτες μας, δεν αντιλέγω. Καμία γλώσσα δεν είναι βασικά. Οι ομιλητές κάθε γλώσσας μπορούν να παράγουν και να κατανοήσουν άπειρο αριθμό προτάσεων. Αλλα αν δε σου αρέσουν τα γλωσσολογικά, και αν θέλεις να μείνουμε στη Νεα Ελληνική, μην ξεχνάς ότι μιλάμε για τη γλώσσα του Ελύτη, του Σολωμού (debatable αυτό αλλά μιλάω για τα έργα του), του Σαχτουρη, του Καβάφη και του Σεφέρη.sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:09
Γι' αυτό είναι το σχολείο, ώστε να του τα μάθει. Δεν θα τον βλάψει να μάθει κάτι παραπάνω από την πλήρως εκφυλισμένη μορφή της γλώσσας που δυστυχώς έχει. Όλες οι γλώσσες έχουν απαρέμφατο, γιατί πρέπει για έναν απόφοιτο 12ετούς σχολείου να είναι άγνωστο σαν έννοια; Στο κάτω κάτω όποια ξένη γλώσσα και να μάθει θα αναγκαστεί να το χρησιμοποιήσει.![]()
Δεν απάντησες όμως, γιατι να μιν γραφυμε ετσι αφυ δεν ακυγετε διαφορετικα το αι απο το ε, δεν ινε πιο σινεπες; Τι γνομι συ ροταο.
Κανείς δεν απαντάει. Θα γίνει όμως κάποια στιγμή και τότε θα λες στους νεώτερους, δεν έχει σημασία, είναι η ιστορική ορθογραφία, μην νομίζεις ότι είναι ευκολώτερο έτσι και εκείνοι θα σού απαντούν ότι βλακείες είναι αυτή, είναι άλλη γλώσσα, δεν ξέρεις τι λες κλπ.
- hellegennes
Αντιθέτως, περιπλοκότερη γραμματική συνήθως σημαίνει πιο δύσκαμπτη γλώσσα. Π.χ. η ΚΝΕ έχει τρομερή συντακτική ελευθερία χωρίς να χάνουν το νόημά τους οι προτάσεις.sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:31 Συγκινήθηκα. Εκφυλισμός θεωρείται γλωσσικά, όπως τα Ιταλικά, Ισπανικά ως προς τα Λατινικά. Τα Γαλλικά λιγώτερο. Και μάλιστα ένα κύριο σύμπτωμά τους είναι ότι γίνονται περιφραστικές χάνοντας σε εκφραστική δύναμη.
Άντε πες μας πώς θα το έλεγες αυτό στα αρχαία ελληνικά με μεγαλύτερη εκφραστική δύναμη:
Του μικρού Βοριά παράγγειλα, να 'ναι καλό παιδάκι.
Μη μου χτυπάει πορτόφυλλα και το παραθυράκι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 21 Απρ 2021, 23:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- NoMoreLice
Δεν χάνεις σε εκφραστική δύναμη. Θα έχανες μόνο αν δεν μπορούσες να το εκφράσεις καθόλου. Δες και αυτό (spoiler: όχι) :sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:31Συγκινήθηκα. Εκφυλισμός θεωρείται γλωσσικά, όπως τα Ιταλικά, Ισπανικά ως προς τα Λατινικά. Τα Γαλλικά λιγώτερο. Και μάλιστα ένα κύριο σύμπτωμά τους είναι ότι γίνονται περιφραστικές χάνοντας σε εκφραστική δύναμη.EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:20Τα Νέα Ελληνικά δεν είναι εκφυλισμενη γλώσσα. Εκφυλισμενοι είναι πολλοί ανθυποπιθηκοι συμπολίτες μας, δεν αντιλέγω. Καμία γλώσσα δεν είναι βασικά. Οι ομιλητές κάθε γλώσσας μπορούν να παράγουν και να κατανοήσουν άπειρο αριθμό προτάσεων. Αλλα αν δε σου αρέσουν τα γλωσσολογικά, και αν θέλεις να μείνουμε στη Νεα Ελληνική, μην ξεχνάς ότι μιλάμε για τη γλώσσα του Ελύτη, του Σολωμού (debatable αυτό αλλά μιλάω για τα έργα του), του Σαχτουρη, του Καβάφη και του Σεφέρη.sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:09
Γι' αυτό είναι το σχολείο, ώστε να του τα μάθει. Δεν θα τον βλάψει να μάθει κάτι παραπάνω από την πλήρως εκφυλισμένη μορφή της γλώσσας που δυστυχώς έχει. Όλες οι γλώσσες έχουν απαρέμφατο, γιατί πρέπει για έναν απόφοιτο 12ετούς σχολείου να είναι άγνωστο σαν έννοια; Στο κάτω κάτω όποια ξένη γλώσσα και να μάθει θα αναγκαστεί να το χρησιμοποιήσει.![]()
Να δώσει η Μεγαλόχαρη κι η Παναγιά η Κανάλα
να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα

να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα
- EKPLIKTIKOS
Να σου αντιστρεψω την ερώτηση, γιατί να αλλάξουμε την ορθογραφία μας; Γιατί να πετάξουμε στα σκουπίδια την πλούσια παράδοσή μας; Αφού είσαι και γαλλοφιλος, ας το κάνουν οι γάλλοι πρώτα (=ποτέ) κ το συζητάμε.sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:31
Δεν απάντησες όμως, γιατι να μιν γραφυμε ετσι αφυ δεν ακυγετε διαφορετικα το αι απο το ε, δεν ινε πιο σινεπες; Τι γνομι συ ροταο.
Και σε αντίθεση με άλλους εδώ, εγώ δεν είμαι υπέρ της κατάργησης των αρχαίων στην εκπαίδευση. Καθε αλλο. Εχω ξαναγράψει γι αυτο.
Εδώ λαθεύεις. Η ΝΕ έχει τεράστια εκφραστική δύναμη. Δες τα ποιήματα και τα λογοτεχνικά κείμενα που έχουν παραχθεί σ' αυτή. Επίσης, μια περιφραστική γλώσσα, μάλλον είναι ακριβέστερη από μια μη περιφραστική.sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:31Συγκινήθηκα. Εκφυλισμός θεωρείται γλωσσικά, όπως τα Ιταλικά, Ισπανικά ως προς τα Λατινικά. Τα Γαλλικά λιγώτερο. Και μάλιστα ένα κύριο σύμπτωμά τους είναι ότι γίνονται περιφραστικές χάνοντας σε εκφραστική δύναμη.EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:20Τα Νέα Ελληνικά δεν είναι εκφυλισμενη γλώσσα. Εκφυλισμενοι είναι πολλοί ανθυποπιθηκοι συμπολίτες μας, δεν αντιλέγω. Καμία γλώσσα δεν είναι βασικά. Οι ομιλητές κάθε γλώσσας μπορούν να παράγουν και να κατανοήσουν άπειρο αριθμό προτάσεων. Αλλα αν δε σου αρέσουν τα γλωσσολογικά, και αν θέλεις να μείνουμε στη Νεα Ελληνική, μην ξεχνάς ότι μιλάμε για τη γλώσσα του Ελύτη, του Σολωμού (debatable αυτό αλλά μιλάω για τα έργα του), του Σαχτουρη, του Καβάφη και του Σεφέρη.sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:09
Κανείς δεν απαντάει. Θα γίνει όμως κάποια στιγμή και τότε θα λες στους νεώτερους, δεν έχει σημασία, είναι η ιστορική ορθογραφία, μην νομίζεις ότι είναι ευκολώτερο έτσι και εκείνοι θα σού απαντούν ότι βλακείες είναι αυτή, είναι άλλη γλώσσα, δεν ξέρεις τι λες κλπ.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Γαλλόφιλος γιατί, επειδή έγραψα ότι τα Γαλλικά δεν είναι τόσο εκφυλλισμένα; Το πιστεύω και το λέω, διατηρούν μια περισσότερο αυστηρή δομή των από τις άλλες δύο, οι οποίες μοιάζουν περισσότερο μεταξύ τους. Νομίζεις ότι το λέω από προσωπικό γούστο;EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:39Να σου αντιστρεψω την ερώτηση, γιατί να αλλάξουμε την ορθογραφία μας; Γιατί να πετάξουμε στα σκουπίδια την πλούσια παράδοσή μας; Αφού είσαι και γαλλοφιλος, ας το κάνουν οι γάλλοι πρώτα (=ποτέ) κ το συζητάμε.sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:31
Και σε αντίθεση με άλλους εδώ, εγώ δεν είμαι υπέρ της κατάργησης των αρχαίων στην εκπαίδευση. Καθε αλλο. Εχω ξαναγράψει γι αυτο.
Γιατί νομίζεις αυτοί οι λαοί χωλαίνουν στην ΕΕ, επειδή έχει ζέστη και τους αρέσει να μπεκροπίνουν; Και είναι χίλια χρόνια και βάλε που είναι έτσι.
Και αν νομίζεις ότι σού μιλάω Κινέζικα, πιάσε και διάβασε τους Στρουκτουραλιστές που υποστηρίζουν ακριβώς αυτό, ότι η γλώσσα φτιάχνει δομές. Όταν η γλώσσα ξεχαρβαλώνεται, το ίδιο συμβαίνει και στον πολιτισμό. Σε χίλια χρόνια να δεις και μεις πού θα βρισκόμαστε, εδώ μέσα θά 'μαστε και θα τα λέμε.
Αναφέρομαι σε επιστημονική ακρίβεια. Οι πολλές δευτερεύουσες προτάσεις δημιουργούν συχνά αμφιβολία ως προς το νόημα.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:42Εδώ λαθεύεις. Η ΝΕ έχει τεράστια εκφραστική δύναμη. Δες τα ποιήματα και τα λογοτεχνικά κείμενα που έχουν παραχθεί σ' αυτή. Επίσης, μια περιφραστική γλώσσα, μάλλον είναι ακριβέστερη από μια μη περιφραστική.sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:31Συγκινήθηκα. Εκφυλισμός θεωρείται γλωσσικά, όπως τα Ιταλικά, Ισπανικά ως προς τα Λατινικά. Τα Γαλλικά λιγώτερο. Και μάλιστα ένα κύριο σύμπτωμά τους είναι ότι γίνονται περιφραστικές χάνοντας σε εκφραστική δύναμη.EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:20
Τα Νέα Ελληνικά δεν είναι εκφυλισμενη γλώσσα. Εκφυλισμενοι είναι πολλοί ανθυποπιθηκοι συμπολίτες μας, δεν αντιλέγω. Καμία γλώσσα δεν είναι βασικά. Οι ομιλητές κάθε γλώσσας μπορούν να παράγουν και να κατανοήσουν άπειρο αριθμό προτάσεων. Αλλα αν δε σου αρέσουν τα γλωσσολογικά, και αν θέλεις να μείνουμε στη Νεα Ελληνική, μην ξεχνάς ότι μιλάμε για τη γλώσσα του Ελύτη, του Σολωμού (debatable αυτό αλλά μιλάω για τα έργα του), του Σαχτουρη, του Καβάφη και του Σεφέρη.![]()
https://www.instagram.com/tv/CNm167uCaS ... hare_sheet
Εγώ έκατσα πάντως έμαθα
Τι βυζάρες ειναι αυτές ρε
Εγώ έκατσα πάντως έμαθα
Τι βυζάρες ειναι αυτές ρε
- hellegennes
Ναι, όλοι οι λαοί της Ευρώπης αναπολούν το μακρινό έτος 1021.sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:50Γαλλόφιλος γιατί, επειδή έγραψα ότι τα Γαλλικά δεν είναι τόσο εκφυλλισμένα; Το πιστεύω και το λέω, διατηρούν μια περισσότερο αυστηρή δομή των από τις άλλες δύο, οι οποίες μοιάζουν περισσότερο μεταξύ τους. Νομίζεις ότι το λέω από προσωπικό γούστο;EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:39Να σου αντιστρεψω την ερώτηση, γιατί να αλλάξουμε την ορθογραφία μας; Γιατί να πετάξουμε στα σκουπίδια την πλούσια παράδοσή μας; Αφού είσαι και γαλλοφιλος, ας το κάνουν οι γάλλοι πρώτα (=ποτέ) κ το συζητάμε.sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:31
Γιατί νομίζεις αυτοί οι λαοί χωλαίνουν στην ΕΕ, επειδή έχει ζέστη και τους αρέσει να μπεκροπίνουν; Και είναι χίλια χρόνια και βάλε που είναι έτσι.
Και αν νομίζεις ότι σού μιλάω Κινέζικα, πιάσε και διάβασε τους Στρουκτουραλιστές που υποστηρίζουν ακριβώς αυτό, ότι η γλώσσα φτιάχνει δομές. Όταν η γλώσσα ξεχαρβαλώνεται, το ίδιο συμβαίνει και στον πολιτισμό. Σε χίλια χρόνια να δεις και μεις πού θα βρισκόμαστε, εδώ μέσα θά 'μαστε και θα τα λέμε.![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν υπαρχει κάποιος νόμος της φύσης που να μας αναγκάζη να το κάνωμε. Απλά η ορθογραφία είνε λίγο πιο αργή στην επικαιροποιηση.sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:31
(κάτσε μελέτησέ το)
Βλακείες. Αφού δεν τα χρησιμοποιούμε, άχρηστα είναι. Δεν ακούγονται. Άσε που de facto έχουν καταργηθεί (ο νόμος της φύσης). Τα διορθωτήρια το σώζουν στους περισσότερους.foscilis έγραψε: 22 Απρ 2021, 00:24Δεν υπαρχει κάποιος νόμος της φύσης που να μας αναγκάζη να το κάνωμε. Απλά η ορθογραφία είνε λίγο πιο αργή στην επικαιροποιηση.sharp έγραψε: 21 Απρ 2021, 23:31
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 181 Απαντήσεις
- 6973 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
-
- 10 Απαντήσεις