!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νέα έρευνα: "Όχι κυρίως οικονομικοί οι λόγοι μετανάστευσης των ελλήνων"

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Daje

Re: Νέα έρευνα: "Όχι κυρίως οικονομικοί οι λόγοι μετανάστευσης των ελλήνων"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Esperos έγραψε: 19 Δεκ 2019, 13:04
axilmar έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 16:18 Οχι κυριως οικονομικοι οι λογοι, αλλα αυτοι που μεταναστευσαν ηταν κυριως νεοι, αγαμοι, χωρις δουλεια ή δουλεια που δεν ανταποκρινονταν στα προσοντα τους.

Οχι Γιαννης αλλα Γιαννακης.
Υπάρχουν και οι ερωτικοί μετανάστες, εγώ ειχα αγαπήσει μια γερμανίδα τουρίστρια τέλη δεκαετίας 80, μου λέει "έλα" , πήγα, έκατσα λίγο και την έκανα. Μιλάμε απ το fb, είναι δέκα χρόνια τώρα με ένα τούρκο, καλά περνάει και κάθε καλοκαίρι πάνε τουρκία διακοπές. ο τούρκος ταξιτζής στην στουτγκαρδη, αμα είχα κάτσει τώρα θα είχα στόλο με ταξί
Ποιο ηταν το δυνατο της σημειο?
Κωλος ή βυζια?
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos »

Daje έγραψε: 30 Δεκ 2019, 19:27
Esperos έγραψε: 19 Δεκ 2019, 13:04
axilmar έγραψε: 12 Νοέμ 2019, 16:18 Οχι κυριως οικονομικοι οι λογοι, αλλα αυτοι που μεταναστευσαν ηταν κυριως νεοι, αγαμοι, χωρις δουλεια ή δουλεια που δεν ανταποκρινονταν στα προσοντα τους.

Οχι Γιαννης αλλα Γιαννακης.
Υπάρχουν και οι ερωτικοί μετανάστες, εγώ ειχα αγαπήσει μια γερμανίδα τουρίστρια τέλη δεκαετίας 80, μου λέει "έλα" , πήγα, έκατσα λίγο και την έκανα. Μιλάμε απ το fb, είναι δέκα χρόνια τώρα με ένα τούρκο, καλά περνάει και κάθε καλοκαίρι πάνε τουρκία διακοπές. ο τούρκος ταξιτζής στην στουτγκαρδη, αμα είχα κάτσει τώρα θα είχα στόλο με ταξί
Ποιο ηταν το δυνατο της σημειο?
Κωλος ή βυζια?
Κωλος , αλλά και από στήθη καλή, φάτσα πολύ γερμανίλα. Αλλες νοοτροπίες.
Για να με καλοσορίσει, μαγείρευε κατι περίεργα φαγητά, φακές με μακαρόνια.
Πως να της εξηγήσεις πως αυτά δεν πάνε μαζί, οι φακές θέλουν ελιές και κρεμύδια,
τα μακαρόνια κυμά, έχω φάει κάτι μ@λ@κίες εκεί...αστα
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

foscilis έγραψε: 30 Δεκ 2019, 19:11 Οι Έλληνες έχουν ελευθερία μετακίνησης και εργασίας σε καμία τριανταριά χώρες (ΕΕ+Αγγλία+Νορβηγοτουρκοπαρομοια) που σχεδόν όλες είναι γεμάτες ευκαιρίες και με παρόμοια ζωή.

Γιατί το κάνουμε ανατολικό ζήτημα που ένα ποσοστό Ελλήνων δεν κάθεται στην Ελλάδα και δεν κάνουμε ανατολικό ζήτημα που ένα ποσοστό Αγρινιωτών δεν κάθεται στο Αγρίνιο θα ρωταγα, αλλά έχω περάσει όλα τα χρόνια του δημοτικού με πασοκους δασκάλους να νοσταλγούν το χωριό τους οπότε δε ρωτάω: πρόκειται για λαό που αρέσκεται να κλαίει το μουνι του για εντελώς ορθολογικές αποφάσεις που παίρνει.
Είπαμε: ο έλληνας έχει δίκιο να θέλει να αφήσει το χωριό του, την πόλη του, το κράτος του, αλλά ο μη έλληνας δεν έχει δίκιο να θέλει το αντίστοιχο.
Νοοτροπία νεοέλληνα.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2020, 11:34
Είπαμε: ο έλληνας έχει δίκιο να θέλει να αφήσει το χωριό του, την πόλη του, το κράτος του, αλλά ο μη έλληνας δεν έχει δίκιο να θέλει το αντίστοιχο.
Νοοτροπία νεοέλληνα.
Δεν το αφήνει για να πάει όπου γουστάρει λαθραία και όπου δεν σέβεται τον πολιτισμό των χωρών που πάει. Υπήρξε τέτοια μετανάστευση προς Η.Π.Α. Καναδά, αλλά από πολλές εθνικές ομάδες τότε και κυρίως από την Ευρώπη.
Έχουμε μια χώρα το 2020 όπου δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, ποιος κάνει όλα αυτά που έγιναν και γίνονται, που αντί να μοιάσει στα ευρωπαικά κράτη μέσα σε αυτές τις δεκαετίες, άρχισε να μοιάζει στα τριτοκοσμικά, δεν μας αρέσει και φεύγουμε, αλλά για να βρούμε κάτι καλύτερο, το οποίο θα σεβαστούμε σαν είναι δικό μας, το οποίο ταιριάζει καλύτερα στον ελληνικό πολιτισμό και όχι για να το κάνουμε σαν αυτό που αφήσαμε, ούτε να κάνουμε και εκεί λαμογιές για να πλουτίσουμε, ούτε τα επιβάλλουμε πρακτικές θρησκείας που μας αρέσουν και ωφελούν εμάς, όπως θέλουν οι μουσουλμάνοι μετανάστες.
Το λάθος είναι ότι η χώρα αφήνεται σε άτομα που έχουν σκοπό να την διαλύσουν.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Οποιοσδήποτε έχει δίκιο αν θέλει να μετακινηθεί *σε ζώνη ελεύθερης μετακίνησης* . Αυτό πάει να πει ελεύθερη μετακίνηση.
Άβαταρ μέλους
Antares

foscilis έγραψε: 03 Ιαν 2020, 11:50 Οποιοσδήποτε έχει δίκιο αν θέλει να μετακινηθεί *σε ζώνη ελεύθερης μετακίνησης* . Αυτό πάει να πει ελεύθερη μετακίνηση.
Δεν το ήξερα ότι η Ελλάδα είναι ζώνη ελεύθερης μετακίνησης. Μπαρδόν.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Antares έγραψε: 03 Ιαν 2020, 11:48
stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2020, 11:34
Νοοτροπία νεοέλληνα.
Δεν το αφήνει για να πάει όπου γουστάρει λαθραία (...)
Το "παράνομα" και το "νόμιμα" είναι δύο έννοιες που δεν έχουν σταθερή και πάγια νομική βάση.
Πχ. εκεί που βρίσκεσαι "νόμιμα" αλλάζει η κυβέρνηση, ανεβαίνει ένας Ερντογάν ή Χίτλερ στην εξουσία και σας παίρνει όλες τις βίζες και τα δικαιώματα, δίνοντάς σας 24 ώρες για να φύγετε.
Αντίστοιχα, εκεί που βρίσκεσαι "παράνομα" αναγνωρίζεσαι ως πρόσφυγας ή νόμιμος μετανάστης, και συνεχίζεις να ζεις τη ζωή σου κανονικά.

Δεν πρόκειται για αδικήματα σαν το φόνο, την κλοπή που έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο πράξης, αλλά για πολιτική βούληση της εκάστοτε Πολιτείας. Δεν είναι κάτι που κάποιος έκανε καί είναι από τη φύση του εγκληματικό, αλλά για κάτι που αποτελεί βούληση του Κράτους να ορίσει ως νόμιμο ή παράνομο.
Επομένως, η συζήτηση δεν γίνεται επάνω στην έννοια του παράνομου μετανάστη, αλλά επάνω στην απορία γιατί ένας μετανάστης να μην είναι νόμιμος, όπως θέλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία έχουμε ενστερνιστεί.
Άβαταρ μέλους
Antares

stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:06 Επομένως, η συζήτηση δεν γίνεται επάνω στην έννοια του παράνομου μετανάστη, αλλά επάνω στην απορία γιατί ένας μετανάστης να μην είναι νόμιμος, όπως θέλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία έχουμε ενστερνιστεί.
Πολλά ανθρώπινα δικαιώματα έχουμε ενστερνιστεί τελικά. Να καθόμαστε να μας κλέβουν, να σκοτώνουν, να μας ζητάνε τζαμιά, να κατακλύζουν το Σύνταγμα την πρωτοχρονιά, να παίρνουν επιδόματα παραπάνω από τα δικά μας, να έχουν προτεραιότητα στα νοσοκομεία. σχολεία, παιδικούς σταθμούς.
Εμείς δικαιώματα δεν έχουμε; Μόνο υποχρεώσεις σαν άπιστοι;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Antares έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:16
stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:06 Επομένως, η συζήτηση δεν γίνεται επάνω στην έννοια του παράνομου μετανάστη, αλλά επάνω στην απορία γιατί ένας μετανάστης να μην είναι νόμιμος, όπως θέλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία έχουμε ενστερνιστεί.
Πολλά ανθρώπινα δικαιώματα έχουμε ενστερνιστεί τελικά.
Θα προτιμούσες να μην έχεις ατομικά δικαιώματα;
Ποιο δικαίωμα θεωρείς πλεονάζον στον εαυτό σου; Να φας; Να μιλάς; Να έχεις προσωπικές πεποιθήσεις; Να έχεις αξία; Να ζεις;
Να καθόμαστε να μας κλέβουν, να σκοτώνουν, να μας ζητάνε τζαμιά, να κατακλύζουν το Σύνταγμα την πρωτοχρονιά, να παίρνουν επιδόματα παραπάνω από τα δικά μας, να έχουν προτεραιότητα στα νοσοκομεία. σχολεία, παιδικούς σταθμούς.
Εμείς δικαιώματα δεν έχουμε; Μόνο υποχρεώσεις σαν άπιστοι;
Τα εγκλήματα, πέρα από εγκλήματα πάθους, είναι συνάρτηση της μη εφαρμογής των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η ύπαρξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν προστατεύει μόνο τον φτωχό και τον μη έχοντα, αλλά ακόμα και τον έχοντα από την μήνη ή την απόγνωση του φτωχού.
Άβαταρ μέλους
Antares

stavmanr έγραψε: Θα προτιμούσες να μην έχεις ατομικά δικαιώματα;
Ποιο δικαίωμα θεωρείς πλεονάζον στον εαυτό σου;

Δεν νομίζω ότι έχω ατομικά δικαιώματα. Ζω στην χώρα μου, αλλά κάποιος μου τα έχει αφαιρέσει. Μπορεί να γίνει και με καλυμμένους τρόπους αυτό.
Όπως το να σε βγάλουν τρελό ή ρατσιστή κλπ.
Αν είχα, θα ζούσα σαν άνθρωπος όπως αν μεγάλωνα κάπου αλλού όπως στις Η.Π.Α. ή κάποια βορειοευρωπαική χώρα, αν και είναι αμφίβολο και αυτό όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 03 Ιαν 2020, 12:29, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Antares έγραψε: 03 Ιαν 2020, 11:51
foscilis έγραψε: 03 Ιαν 2020, 11:50 Οποιοσδήποτε έχει δίκιο αν θέλει να μετακινηθεί *σε ζώνη ελεύθερης μετακίνησης* . Αυτό πάει να πει ελεύθερη μετακίνηση.
Δεν το ήξερα ότι η Ελλάδα είναι ζώνη ελεύθερης μετακίνησης. Μπαρδόν.
Η ΕΕ είναι ζώνη ελεύθερης μετακίνησης.

Αν αύριο αποφασίσουν να έρθουν 2.5 εκατομμύρια άτομα από άλλες χώρες της ΕΕ δε μπορείς να κάνεις τίποτα (όχι ότι πρόκειται να το αποφασίσουν εκτός αν είναι βιτσιόζοι)

Όλα αυτά φυσικά τα έγραψα πιο πάνω αλλά συμφωνώ πως το κείμενο ήταν πάνω από 20 λέξεις και είχε έννοιες πιο δύσκολες από α' δημοτικού. Πράγματι σε συγχωρώ που μπερδεύτηκες.
Άβαταρ μέλους
Antares

foscilis έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:27
Η ΕΕ είναι ζώνη ελεύθερης μετακίνησης.

Αν αύριο αποφασίσουν να έρθουν 2.5 εκατομμύρια άτομα από άλλες χώρες της ΕΕ δε μπορείς να κάνεις τίποτα (όχι ότι πρόκειται να το αποφασίσουν εκτός αν είναι βιτσιόζοι)

Όλα αυτά φυσικά τα έγραψα πιο πάνω αλλά συμφωνώ πως το κείμενο ήταν πάνω από 20 λέξεις και είχε έννοιες πιο δύσκολες από α' δημοτικού. Πράγματι σε συγχωρώ που μπερδεύτηκες.
Πήγαινε στο διάολο και άσε μας στην ησυχία μας με τα λαμόγια που μπλέξαμε.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:06
Πολλά ανθρώπινα δικαιώματα έχουμε ενστερνιστεί τελικά.
Θα προτιμούσες να μην έχεις ατομικά δικαιώματα;
Ποιο δικαίωμα θεωρείς πλεονάζον στον εαυτό σου;
Δεν νομίζω ότι έχω ατομικά δικαιώματα. Ζω στην χώρα μου, αλλά κάποιος μου τα έχει αφαιρέσει. Μπορεί να γίνει και με καλυμμένους τρόπους αυτό.
Όπως το να σε βγάλουν τρελό ή ρατσιστή κλπ.
Αν είχα, θα ζούσα σαν άνθρωπος όπως αν μεγάλωνα κάπου αλλού όπως στις Η.Π.Α. ή κάποια βορειοευρωπαική χώρα, αν και είναι αμφίβολο και αυτό όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.
Έχεις την πολυτέλεια, απλά, να πουλάς ...τρέλα, όπως πχ. ότι δεν έχεις ατομικά δικαιώματα σε μία χώρα που σου τα αναγνωρίζει, είτε τα δέχεσαι είτε όχι.

Και φυσικά δεν απάντησες ποιο ανθρώπινο δικαίωμα θεωρείς πλεονάζον και δεν θα έπρεπε να έχεις: να φας, να πιεις, να ζήσεις ή να εκφράζεσαι ελεύθερα;
Άβαταρ μέλους
Antares

stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:32
Έχεις την πολυτέλεια, απλά, να πουλάς ...τρέλα, όπως πχ. ότι δεν έχεις ατομικά δικαιώματα σε μία χώρα που σου τα αναγνωρίζει, είτε τα δέχεσαι είτε όχι.

Και φυσικά δεν απάντησες ποιο ανθρώπινο δικαίωμα θεωρείς πλεονάζον και δεν θα έπρεπε να έχεις: να φας, να πιεις, να ζήσεις ή να εκφράζεσαι ελεύθερα;
Γιατί νομίζεις ότι αυτά τα απλά δικαιώματα που γράφεις τα έχω όπως θα έπρεπε; Τίποτα δεν έχω, κυρίως το να ζω και να εκφράζομαι ελεύθερα. Για να μην πω για το πόσες φορές έχω φάει χαλασμένα τρόφιμα ή δεν έχω την πολυτέλεια, κάθε μέρα κρέας, των μεταναστών, που πρέπει να είναι και χαλάλ.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Antares έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:36
stavmanr έγραψε: 03 Ιαν 2020, 12:32

Γιατί νομίζεις ότι αυτά τα απλά δικαιώματα που γράφεις τα έχω όπως θα έπρεπε; Τίποτα δεν έχω, κυρίως το να ζω και να εκφράζομαι ελεύθερα.
Δηλαδή είσαι φιμωμένος ή πεθαμένος; :p2:
Το αντίθετο βλέπω καθημερινά, ειδικά εδώ.
Για να μην πω για το πόσες φορές έχω φάει χαλασμένα τρόφιμα ή δεν έχω την πολυτέλεια, κάθε μέρα κρέας, των μεταναστών, που πρέπει να είναι και χαλάλ.
Δεν μπορώ να καταλάβω την πρόταση.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”