!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ου μοιχεύσεις

Ανθρώπινες σχέσεις
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ου μοιχεύσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

don't speak έγραψε: 28 Αύγ 2019, 22:41
Naida έγραψε: 28 Αύγ 2019, 22:30
Διαφωνώ με το 1 και το 3. Μόνο αν το 1 είναι μετά ας πούμε την συμφιλίωση μπορεί να γίνει αρκετά έντονο σεξ.
Συμφωνείς με το 2;

Όχι με την κλασσικη έννοια βέβαια.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 28 Αύγ 2019, 22:32
Antigeist έγραψε: 28 Αύγ 2019, 22:10 Η απιστία ΔΕΝ ανανεώνει την σχέση, την καταστρέφει. Μην πιστεύετε αυτούς τους μύθους γιατί η πραγματικότητα ταπεινώνει όσους τους πιστεύουν.
Σου προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο του Έλληνα ψυχολόγου Γιώργου Πιντερη
Συντροφικότητα άλα ελληνικά

Έχει γράψει και άλλα βιβλία και ένα άλλο είναι το
Συντροφικότητα και αυτονομία
Προτιμώ Christian Thiel
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

enaon έγραψε: 28 Αύγ 2019, 22:52
Naida έγραψε: 28 Αύγ 2019, 22:22 Εμπιστοσύνη σε τι; Στην ικανότητα σαν γονεα; Φυσικά και όχι
Δεν λεω οτι δεν θα ειναι ικανός γονέας, αλλα αν η πραξη κλονίσει τελικά την σταθερότητα της οικογένειας των παιδιών του/της, γιατί λες ότι δεν πειραζει, δεν είναι ανεύθυνη συμπεριφορά;
Είναι ανεύθυνη συμπεριφορά ως προς το ζευγάρι και κατ' επέκταση και προς την οικογένεια αφού βάζει σε κίνδυνο την συνοχή της. Ωστόσο δεν την/τον κανει χειρότερο γονέα. Όλα πρέπει να συνεκτιμηθούν.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

sys3x έγραψε: 28 Αύγ 2019, 11:22
LEONAS έγραψε: 28 Αύγ 2019, 09:10
Naida έγραψε: 28 Αύγ 2019, 08:38 Νομίζω έχει και τα δύο ο άνθρωπος. Και πολυγαμικο και μονογαμικο.

Δεν υπαρχει μονογαμικος
Πως δεν υπάρχει ρε, εσύ τι κάνεις; δε γαμάς μόνο;
:lol:
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

Γραφικός έγραψε: 28 Αύγ 2019, 20:16
μοιχεία θηλυκό: η σεξουαλική συνεύρεση έγγαμου ατόμου με άλλο πλην του/της συζύγου άτομο, η εξωσυζυγική σχέση
https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BC%C ... E%AF%CE%B1

ο Μπαμπινιώτης λέει
µοιχεία (η) {µοιχειών} η σύναψη εξωσυζυγικής σχέσης, η συζυγική απιστία
κι εδώ καλούμαστε να απαντήσουμε κατά πόσον η απιστία είναι κάθε είδους πολυγαμία ή ενέχει και την έννοια του ψέματος. Διότι αν θεωρήσουμε την μοιχεία συνώνυμο της πολυγαμίας είναι πολλοί πολιτισμοί που την έχουν αποδεχθεί ως κάτι φυσικό, πολλοί άνθρωποι την βρίσκουν έτσι μεταξύ τους και, στην τελική, ποιος είμαι εγώ να κρίνω. Όμως έχω την εντύπωση πως η μοιχεία διαφέρει από την πολυγαμία ως κατάσταση· ότι το ψέμα είναι βασικό συστατικό της. Δεν είναι ένας κανόνας του παιχνιδιού που αφορά και τους δύο, η μοιχεία είναι το αποτέλεσμα όταν κάποιος ή κάποια είναι τόσο καλομαθημένος ή καλομαθημένη που δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι οι κανόνες που ισχύουν για τον εαυτό ισχύουν και για τους άλλους, έτσι θέλει να πηδάει/ πηδιέται από εδώ κι από κει έχοντας έναν/ μία μονογαμικό/ μονογαμική σύντροφο. Αυτό δεν είναι καθόλου φυσιολογική κατάσταση, είναι πολύ τοξικό κι όποιος λέει ότι είναι φυσιολογική κατάσταση το κάνει σε μία προσπάθεια να πείσει τον εαυτό του ότι δεν είναι μουνόπανο, ενώ είναι.

Οι μοιχοί κι οι μοιχαλίδες είναι για πολλές σφαλιάρες.
:+1:
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

enaon έγραψε: 28 Αύγ 2019, 10:08
axilmar έγραψε: 28 Αύγ 2019, 09:23 Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ο άνθρωπος κανει, όπως όλα τα έμβια όντα, ενέργειες που θα του εξασφαλίσουν την επιβίωση του, πρώτα από όλα.

Αυτό μεταφράζεται είτε σε μονογαμικοτητα είτε σε πολυγαμικοτητα, αναλόγως την περίπτωση.
αυτό είναι διαφορετικό όμως από το ερώτημα που θέτει το νήμα. Σίγουρα μπορούμε εγκεφαλικά να ορίσουμε ποια θα είναι η συμπεριφορά μας, αλλιώς αν είμαστε με την νάιδα ή άλικατ και κάνουμε περίεργα θα μας χωρίσουν, δεν συμφέρει. Αλλά είναι η φύση μας αυτή;
Αυτή ειναι η φύση μας, γιατι δεν υπαρχει βιολογικο πλεονεκτημα μονο στην μια ή μονο στην αλλη περιπτωση.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

axilmar έγραψε: 29 Αύγ 2019, 15:29 Αυτή ειναι η φύση μας, γιατι δεν υπαρχει βιολογικο πλεονεκτημα μονο στην μια ή μονο στην αλλη περιπτωση.
κάτι λέμε άλλο μάλλον, φύση ονομάζω το ζωάκι που ζει μέσα μας εγώ, εσύ μάλλον λες για τον συνδυασμό του με την λογική, και έχεις δίκιο αν είναι έτσι.
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Υπαρχουνε διαφορετικοι ανθρωποι με διαφορετικες αναγκες..Αλλοι ειναι μονογαμικοι, αλλοι πολυγαμικοι..

Εγω ειμαι της αποψης να κανει ο καθενας οτι θεωρει οτι ειναι καλο γι'άυτον.

Το πβολημα ειναι ο θεσμος του γαμου και οι διαφοροι κανονες της πολιτειας και εκκλησιαστικοι. Τον εχουνε βαφτισει δηθεν "ιερο" θεσμο. και απο αυτο προκυπτει και η εννοια της μοιχειας που μεχρι πριν μερικες δεκαετιες ητανε ποινικο αδικημα..

Απαραδεκτοι αναχρονισμοι..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
axilmar

enaon έγραψε: 29 Αύγ 2019, 21:03
axilmar έγραψε: 29 Αύγ 2019, 15:29 Αυτή ειναι η φύση μας, γιατι δεν υπαρχει βιολογικο πλεονεκτημα μονο στην μια ή μονο στην αλλη περιπτωση.
κάτι λέμε άλλο μάλλον, φύση ονομάζω το ζωάκι που ζει μέσα μας εγώ, εσύ μάλλον λες για τον συνδυασμό του με την λογική, και έχεις δίκιο αν είναι έτσι.
Δεν υπαρχει ζωακι μεσα μας ξεχωριστο απο τον εαυτο μας. Ο Εγκεφαλος παιρνει τις αποφασεις του πρωτου τις συνειδητοποιησουμε απλως. Αυτο ειναι το "ζωακι", και σε αυτο το επιπεδο επιλεγει ετσι ή αλλιως αναλογα με την περισταση.
Άβαταρ μέλους
enaon

το καταλαβαίνω διαφορετικά, υπάρχει νομίζω.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Η φυση επλασε πολυγαμικο τον ανδρα και μονογαμικια τη γυναικα.
Αγαπαμε τη φυση.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
axilmar

enaon έγραψε: 30 Αύγ 2019, 13:55 το καταλαβαίνω διαφορετικά, υπάρχει νομίζω.
Οχι, οι αποφασεις παιρνονται απο τον εγκεφαλο πριν τις συνειδητοποιησουμε. Γι'αυτο μετα προσπαθουμε να τις δικαιολογησουμε.

Ψαξτο λιγακι αμα θες.

πχ

https://www.nature.com/news/2008/080411 ... 8.751.html
Άβαταρ μέλους
enaon

δεν έχει σημασία μεγάλη νομίζω τι ονομάζω ζωάκι, δεν το λέω κυριολεκτικά, ας είναι το υποσυνείδητο, είναι άλλη οντότητα από την λογική που επιβάλουμε στον εαυτό μας σε δεύτερο χρόνο.
axilmar

enaon έγραψε: 30 Αύγ 2019, 14:05 δεν έχει σημασία μεγάλη νομίζω τι ονομάζω ζωάκι, δεν το λέω κυριολεκτικά, ας είναι το υποσυνείδητο, είναι άλλη οντότητα από την λογική που επιβάλουμε στον εαυτό μας σε δεύτερο χρόνο.
Η αλλη οντοτητα ειναι αυτη που παιρνει τις αποφασεις. Σε δευτερο χρονο η λογικη απλως τις συνειδητοποιει.
Άβαταρ μέλους
enaon

δεν συμφωνώ, αλλά δεν έχει και σημασία οκ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα”