don't speak έγραψε: 28 Αύγ 2019, 22:41Συμφωνείς με το 2;Naida έγραψε: 28 Αύγ 2019, 22:30
Διαφωνώ με το 1 και το 3. Μόνο αν το 1 είναι μετά ας πούμε την συμφιλίωση μπορεί να γίνει αρκετά έντονο σεξ.
Όχι με την κλασσικη έννοια βέβαια.
don't speak έγραψε: 28 Αύγ 2019, 22:41Συμφωνείς με το 2;Naida έγραψε: 28 Αύγ 2019, 22:30
Διαφωνώ με το 1 και το 3. Μόνο αν το 1 είναι μετά ας πούμε την συμφιλίωση μπορεί να γίνει αρκετά έντονο σεξ.
Προτιμώ Christian ThielΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 28 Αύγ 2019, 22:32Σου προτείνω να διαβάσεις το βιβλίο του Έλληνα ψυχολόγου Γιώργου ΠιντερηAntigeist έγραψε: 28 Αύγ 2019, 22:10 Η απιστία ΔΕΝ ανανεώνει την σχέση, την καταστρέφει. Μην πιστεύετε αυτούς τους μύθους γιατί η πραγματικότητα ταπεινώνει όσους τους πιστεύουν.
Συντροφικότητα άλα ελληνικά
Έχει γράψει και άλλα βιβλία και ένα άλλο είναι το
Συντροφικότητα και αυτονομία
Είναι ανεύθυνη συμπεριφορά ως προς το ζευγάρι και κατ' επέκταση και προς την οικογένεια αφού βάζει σε κίνδυνο την συνοχή της. Ωστόσο δεν την/τον κανει χειρότερο γονέα. Όλα πρέπει να συνεκτιμηθούν.enaon έγραψε: 28 Αύγ 2019, 22:52Δεν λεω οτι δεν θα ειναι ικανός γονέας, αλλα αν η πραξη κλονίσει τελικά την σταθερότητα της οικογένειας των παιδιών του/της, γιατί λες ότι δεν πειραζει, δεν είναι ανεύθυνη συμπεριφορά;
Γραφικός έγραψε: 28 Αύγ 2019, 20:16https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BC%C ... E%AF%CE%B1μοιχεία θηλυκό: η σεξουαλική συνεύρεση έγγαμου ατόμου με άλλο πλην του/της συζύγου άτομο, η εξωσυζυγική σχέση
ο Μπαμπινιώτης λέει
κι εδώ καλούμαστε να απαντήσουμε κατά πόσον η απιστία είναι κάθε είδους πολυγαμία ή ενέχει και την έννοια του ψέματος. Διότι αν θεωρήσουμε την μοιχεία συνώνυμο της πολυγαμίας είναι πολλοί πολιτισμοί που την έχουν αποδεχθεί ως κάτι φυσικό, πολλοί άνθρωποι την βρίσκουν έτσι μεταξύ τους και, στην τελική, ποιος είμαι εγώ να κρίνω. Όμως έχω την εντύπωση πως η μοιχεία διαφέρει από την πολυγαμία ως κατάσταση· ότι το ψέμα είναι βασικό συστατικό της. Δεν είναι ένας κανόνας του παιχνιδιού που αφορά και τους δύο, η μοιχεία είναι το αποτέλεσμα όταν κάποιος ή κάποια είναι τόσο καλομαθημένος ή καλομαθημένη που δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι οι κανόνες που ισχύουν για τον εαυτό ισχύουν και για τους άλλους, έτσι θέλει να πηδάει/ πηδιέται από εδώ κι από κει έχοντας έναν/ μία μονογαμικό/ μονογαμική σύντροφο. Αυτό δεν είναι καθόλου φυσιολογική κατάσταση, είναι πολύ τοξικό κι όποιος λέει ότι είναι φυσιολογική κατάσταση το κάνει σε μία προσπάθεια να πείσει τον εαυτό του ότι δεν είναι μουνόπανο, ενώ είναι.µοιχεία (η) {µοιχειών} η σύναψη εξωσυζυγικής σχέσης, η συζυγική απιστία
Οι μοιχοί κι οι μοιχαλίδες είναι για πολλές σφαλιάρες.
Αυτή ειναι η φύση μας, γιατι δεν υπαρχει βιολογικο πλεονεκτημα μονο στην μια ή μονο στην αλλη περιπτωση.enaon έγραψε: 28 Αύγ 2019, 10:08αυτό είναι διαφορετικό όμως από το ερώτημα που θέτει το νήμα. Σίγουρα μπορούμε εγκεφαλικά να ορίσουμε ποια θα είναι η συμπεριφορά μας, αλλιώς αν είμαστε με την νάιδα ή άλικατ και κάνουμε περίεργα θα μας χωρίσουν, δεν συμφέρει. Αλλά είναι η φύση μας αυτή;axilmar έγραψε: 28 Αύγ 2019, 09:23 Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ο άνθρωπος κανει, όπως όλα τα έμβια όντα, ενέργειες που θα του εξασφαλίσουν την επιβίωση του, πρώτα από όλα.
Αυτό μεταφράζεται είτε σε μονογαμικοτητα είτε σε πολυγαμικοτητα, αναλόγως την περίπτωση.
κάτι λέμε άλλο μάλλον, φύση ονομάζω το ζωάκι που ζει μέσα μας εγώ, εσύ μάλλον λες για τον συνδυασμό του με την λογική, και έχεις δίκιο αν είναι έτσι.axilmar έγραψε: 29 Αύγ 2019, 15:29 Αυτή ειναι η φύση μας, γιατι δεν υπαρχει βιολογικο πλεονεκτημα μονο στην μια ή μονο στην αλλη περιπτωση.
Δεν υπαρχει ζωακι μεσα μας ξεχωριστο απο τον εαυτο μας. Ο Εγκεφαλος παιρνει τις αποφασεις του πρωτου τις συνειδητοποιησουμε απλως. Αυτο ειναι το "ζωακι", και σε αυτο το επιπεδο επιλεγει ετσι ή αλλιως αναλογα με την περισταση.enaon έγραψε: 29 Αύγ 2019, 21:03κάτι λέμε άλλο μάλλον, φύση ονομάζω το ζωάκι που ζει μέσα μας εγώ, εσύ μάλλον λες για τον συνδυασμό του με την λογική, και έχεις δίκιο αν είναι έτσι.axilmar έγραψε: 29 Αύγ 2019, 15:29 Αυτή ειναι η φύση μας, γιατι δεν υπαρχει βιολογικο πλεονεκτημα μονο στην μια ή μονο στην αλλη περιπτωση.
Οχι, οι αποφασεις παιρνονται απο τον εγκεφαλο πριν τις συνειδητοποιησουμε. Γι'αυτο μετα προσπαθουμε να τις δικαιολογησουμε.
Η αλλη οντοτητα ειναι αυτη που παιρνει τις αποφασεις. Σε δευτερο χρονο η λογικη απλως τις συνειδητοποιει.enaon έγραψε: 30 Αύγ 2019, 14:05 δεν έχει σημασία μεγάλη νομίζω τι ονομάζω ζωάκι, δεν το λέω κυριολεκτικά, ας είναι το υποσυνείδητο, είναι άλλη οντότητα από την λογική που επιβάλουμε στον εαυτό μας σε δεύτερο χρόνο.