!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο ΜΗ ΩΝ: η δύναμη του Σκότους ως εχθρός του Θεού της Δημιουργίας

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Re: Ο ΜΗ ΩΝ: η δύναμη του Σκότους ως εχθρός του Θεού της Δημιουργίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Natasha έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:05
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 23 Αύγ 2019, 23:46 Πάντως, παιδιά, για θέματα θρησκείας και δη χριστιανικής θρησκείας να μην ανατρέχετε στον Λιακό, ο οποίος ακροβατεί στα όρια της αίρεσης.

Υπάρχουν οι πατέρες της εκκλησίας και τα συγγράμματα τους στα οποία θα βρείτε τις απαντήσεις που ζητείτε. Τώρα, το πρόβλημα του Κακού το έχει επεξεργαστεί πολύ καλά ειδικά ο Νύσσης. Να ανατρέξετε σε αυτόν.
Καλα, μεσα στα βιβλια του ο Δημος γραφει για τον Ωριγενη, τον Νυσσης, τον μεγα Βασίλειο και καποιους αλλους, δεν θυμαμαι τωρα.

Ερωτηση σε σενα ειδικά, γιατί η επισημη ορθοδοξη εκκλησία δεν αναφερθηκε ποτε εναντίον του Δημοσθενη ωστε να προστατεψει εμας τους πιστους;
Δεν έχει σημασία αν τους χρησιμοποιεί ως πηγές, αλλά πως τους χρησιμοποιεί και πως τους ερμηνεύει. Και ο Άρειος χρησιμοποιούσε αποσπάσματα από την Βίβλο για να τεκμηριώσει τις απόψεις του και όλοι οι αιρετικοί το ίδιο. Το θέμα είναι η ερμηνεία των πηγών και δη της Βίβλου.

Μια τέτοια καταδίκη έχει τρομερες συνέπειες στο πνευματικό πεδίο για τον κάθε έναν από εμάς οπότε καλώς δεν βιάζεται η Εκκλησία να καταδικάσει.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Natasha έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:18
Philip Mortimer έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:14
Natasha έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:00

Εφόσον εχει σκεψη, ευφυία και βουληση, λογικά καποια ωρα θα μπορεί να μετανοησει. ΑΝ "συγκινηθεί".
Μπορεί να μετανοησει και να συγκινηθεί το αρχέγονο κακό;

Γιατί εσυ μιλάς για ένα σύστημα δύο αυθυπαρκτων πόλων καλου-κακου όχι απλώς για έναν παραστρατημενο εκπεσοντα άγγελο.
Κοιταξε, η πληρης εικόνα είναι ότι ο Μη Ων ΚΑΠΟΤΕ ηταν μαζί με τον Θεό! ΜΕΤΑ χωρισε και αποσπαστηκε. Οποτε με αυτην την γνωση, ίσως είναι πιθανό, καποτε παλι να ξαναενωθεί μαζί Του. Το είπα αυθυπαρκτο, γιατί πρωτον υπαρχει απο μονο του, αυτονομα, αλλά και επαναστατησε και αντεδρασε καποτε ασχημα απο μόνο του παλι! Με καταλαβαίνεις;
Δηλαδή ο μη ων είναι ένα μέρος του Θεού που ανεξαρτητοποιήθηκε;
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:18
Natasha έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:05
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 23 Αύγ 2019, 23:46 Πάντως, παιδιά, για θέματα θρησκείας και δη χριστιανικής θρησκείας να μην ανατρέχετε στον Λιακό, ο οποίος ακροβατεί στα όρια της αίρεσης.

Υπάρχουν οι πατέρες της εκκλησίας και τα συγγράμματα τους στα οποία θα βρείτε τις απαντήσεις που ζητείτε. Τώρα, το πρόβλημα του Κακού το έχει επεξεργαστεί πολύ καλά ειδικά ο Νύσσης. Να ανατρέξετε σε αυτόν.
Καλα, μεσα στα βιβλια του ο Δημος γραφει για τον Ωριγενη, τον Νυσσης, τον μεγα Βασίλειο και καποιους αλλους, δεν θυμαμαι τωρα.

Ερωτηση σε σενα ειδικά, γιατί η επισημη ορθοδοξη εκκλησία δεν αναφερθηκε ποτε εναντίον του Δημοσθενη ωστε να προστατεψει εμας τους πιστους;
Δεν έχει σημασία αν τους χρησιμοποιεί ως πηγές, αλλά πως τους χρησιμοποιεί και πως τους ερμηνεύει. Και ο Άρειος χρησιμοποιούσε αποσπάσματα από την Βίβλο για να τεκμηριώσει τις απόψεις του και όλοι οι αιρετικοί το ίδιο. Το θέμα είναι η ερμηνεία των πηγών και δη της Βίβλου.

Μια τέτοια καταδίκη έχει τρομερες συνέπειες στο πνευματικό πεδίο για τον κάθε έναν από εμάς οπότε καλώς δεν βιάζεται η Εκκλησία να καταδικάσει.
Εδω και 20 χρόνια τα λεει αυτα, ποτε περιμενουν να αποφασίσουν;

Δυστυχως, δεν μπορω να δημοσιευσω απο τις πηγες που εχει μεσα στα συγκεκριμένα βιβλία του.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

πολλες ιντριγκες στο πανω πατωμα...
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Philip Mortimer έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:19
Philip Mortimer έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:14
Μπορεί να μετανοησει και να συγκινηθεί το αρχέγονο κακό;

Γιατί εσυ μιλάς για ένα σύστημα δύο αυθυπαρκτων πόλων καλου-κακου όχι απλώς για έναν παραστρατημενο εκπεσοντα άγγελο.
Κοιταξε, η πληρης εικόνα είναι ότι ο Μη Ων ΚΑΠΟΤΕ ηταν μαζί με τον Θεό! ΜΕΤΑ χωρισε και αποσπαστηκε. Οποτε με αυτην την γνωση, ίσως είναι πιθανό, καποτε παλι να ξαναενωθεί μαζί Του. Το είπα αυθυπαρκτο, γιατί πρωτον υπαρχει απο μονο του, αυτονομα, αλλά και επαναστατησε και αντεδρασε καποτε ασχημα απο μόνο του παλι! Με καταλαβαίνεις;
Ναι!
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Northern Spirit έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:10 Θα το γυριζσω στο βουδισμο μου φαινεται..Τοσες παπαριες που εχω ακουσει στο χριστιανισμο ολα αυτα τα χρονια εχω χορτασει, δεν παει αλλο!
Από αυτά που ακούω και εγώ στο περίγυρό μου το σκέφτομαι σοβαρά να ζητήσω άσυλο στο Θιβέτ. Όχι από τον χριστιανισμό γενικά, αλλά από "χριστιανούς" και ιδιαίτερα γυναίκες. Λένε περίεργα πράγματα σαν να έχουν γίνει φωστήρες με τον διάολο (αποκρυφισμός λέγεται αυτό). Αλλά θέλουν να περνάνε για φιλόσοφοι και μυστικίστριες. Αν κρίνω από την γλώσσα που δεν συγκρατιέται όμως, δεν τις κόβω να έχουν μαθητεύσει στον Δαλάι Λάμα ή έστω σε ένα μοναστήρι. Για την πενταετή σιωπή των μυστικιστών Πυθαγορείων ούτε λόγος. αν υπήρχε. Θα είχαν σκάσει. :lol:
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

Antares έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:21
Northern Spirit έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:10 Θα το γυριζσω στο βουδισμο μου φαινεται..Τοσες παπαριες που εχω ακουσει στο χριστιανισμο ολα αυτα τα χρονια εχω χορτασει, δεν παει αλλο!
Από αυτά που ακούω και εγώ στο περίγυρό μου το σκέφτομαι σοβαρά να ζητήσω άσυλο στο Θιβέτ. Όχι από τον χριστιανισμό γενικά, αλλά από "χριστιανούς" και ιδιαίτερα γυναίκες. Λένε περίεργα πράγματα σαν να έχουν γίνει φωστήρες με τον διάολο (αποκρυφισμός λέγεται αυτό). Αλλά θέλουν να περνάνε για φιλόσοφοι και μυστικίστριες. Αν κρίνω από την γλώσσα που δεν συγκρατιέται όμως, δεν τις κόβω να έχουν μαθητεύσει στον Δαλάι Λάμα ή έστω σε ένα μοναστήρι. Για την πενταετή σιωπή των μυστικιστών Πυθαγορείων ούτε λόγος. αν υπήρχε. Θα είχαν σκάσει. :lol:
Μου αρεσει που παλαιοτερα κατηγορουσαν, καθολικους, προτεσταντες κλπ ως αιρετικους....Στην ορθοδοξια καθε παπας και αιρεση, καθε θεολογος και μια τρελλοθεωρια..

Ολοι ξερουνε τι ειπε ο θεος, τον οποιον δεν εχουνε δει ουτε καν γνωριζουνε αν υπαρχει..Παρολα αυτα εχουνε αναλαβει εργολαβικως την ερμηνεια των λογων και εργων του αορατου θεου,,

Μαλλον πρεπει να επιληφθουνε ψυχιατροι..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Natasha έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:21

Ναι!
Πηγή;
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:28

Ναι!
Πηγή;
Είπα ότι δεν εχω αδεια να γραψω περισσότερα δημοσια. Αν θες, να σου στείλω πμ.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Natasha έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:30

Ναι!
Πηγή;
Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι την άδεια κανενός για να γράψεις κάτι.

Αν θες στείλε μου μήνυμα.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:33

Πηγή;

Σου εστειλα, δες.
"Άχρι καιρού..."
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Natasha έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:33

Σου εστειλα, δες.
Αγαπητή Νατάσα, πολύ φοβάμαι ότι ο Λιακό έχει πάρει τον στραβό τον δρόμο πνευματικά. Προφανώς, θα πρέπει να διαβάσω και το εν λόγω βιβλίο του, αλλά με όσα έχουμε πει μέχρι τώρα και όσα ανταλλάξαμε στα μηνύματα, δεν είμαι αισιόδοξος.

Για τους χριστιανούς η μόνη ασφαλής οδός είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας και των Πατέρων αυτής καθώς και οι αποφάσεις των Οικουμενικών συνόδων.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 24 Αύγ 2019, 11:27
Natasha έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:33

Σου εστειλα, δες.
Αγαπητή Νατάσα, πολύ φοβάμαι ότι ο Λιακό έχει πάρει τον στραβό τον δρόμο πνευματικά. Προφανώς, θα πρέπει να διαβάσω και το εν λόγω βιβλίο του, αλλά με όσα έχουμε πει μέχρι τώρα και όσα ανταλλάξαμε στα μηνύματα, δεν είμαι αισιόδοξος.

Για τους χριστιανούς η μόνη ασφαλής οδός είναι η διδασκαλία της Εκκλησίας και των Πατέρων αυτής καθώς και οι αποφάσεις των Οικουμενικών συνόδων.
Όπως λες (και αν μπορείς να διαθεσεις μερικα λεφτα) αξίζει να αγορασεις την μελετη του, το Μυστικό της Σκιάς. Για να εχεις μια πιο πληρη εικόνα του τί πιστευει. Είναι 5 βιβλία τα σχετικά με τον Μη Οντα και δίνει αλλα 3 βιβλία του Αριστοτελη δωρο, τα Μετα τα Φυσικά που γραφουν μεσα για το ον και το μη ον.

Να θυμασαι όμως αυτό που σου είπα, ότι γραφει μεσα (και το εχει πει και σε εκπομπες του στο δικτυο πολλες φορες) ότι πρεπει να του δοθεί εξουσία ανωθεν για να δωσει γνωση. Αυτό σημαίνει ότι η γνωση δίνεται απο τον Θεό, όταν υπαρχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Δεν είναι ετσι απλο, να διαβασεις κατι προχωρημένο και να βγεις σε πολυ κόσμο να το πεις.

Και ενα αστειακι σχετικά με το αποσπασμα που σου εστειλα, καταλαβαίνεις γιατί τα θηλυκα σε όλους τους κόσμους και τους αιώνες είναι καπως αδυναμα και ...τρελα; :wink
"Άχρι καιρού..."
Kωστας
Phorum.gr user: ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kωστας »

Natasha έγραψε: 23 Αύγ 2019, 17:18 Ενας διασημος λογος του Χριστου που αποδεικνυει την υπαρξη του σκότους και του μη όντος είναι το εξης:

Ιω. 8,44
"ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ᾿ ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ."
Γινεται( σκοπιμα πιστευω) μια ταυτιση των εννοιων Εωσφορος, Σατανας, Διαβολος κλπ. Κατ ' αρχας αυτα δεν αποτελουν ονοματα αλλα ιδιοτητες και καταστασεις. Φερ'ειπειν, η λεξη Σατανας, εαν αναγραματιστει καταλληλως, γινεται Αναστας= ο αναστηθεις. Δηλωνει δηλαδη μια κατασταση υπαρξης που δεν υποκειται σε ανασταση, σε σωτηρια. Η λεξις Διαβολος δηλωνει την ιδιοτητα της διαβολης. Μαλιστα, στην Αποκαλυψη( κεφ. 12, 9) καθισταται σαφες οτι Διαβολος= ο Οφις ο Αρχαιος ( διοτι διαβαλλε την Ευα),ο οποιος ειναι γνωστο πως δεν ο πρωτος εκπεσων Αρχαγγελος. Συνεπως, ειναι λογικο ο Χριστος να αναφερεται στον πρωτο εκπεσοντα Αρχαγγελο( και κορυφη της ιεραρχιας του Κακου) οταν λεει ' εκ του πατρος του Διαβολου( Οφι)'. Επισης, σε αλλο εδαφιο αποκαλει του Φαρισαιους 'γεννηματα εχιδνων'. Η εχιδνα ειναι το δηλητηριωδες φιδι. Τους αποκαλει δηλαδη ερπετα, οφεις.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Northern Spirit έγραψε: 24 Αύγ 2019, 00:25
Μου αρεσει που παλαιοτερα κατηγορουσαν, καθολικους, προτεσταντες κλπ ως αιρετικους....Στην ορθοδοξια καθε παπας και αιρεση, καθε θεολογος και μια τρελλοθεωρια..

Ολοι ξερουνε τι ειπε ο θεος, τον οποιον δεν εχουνε δει ουτε καν γνωριζουνε αν υπαρχει..Παρολα αυτα εχουνε αναλαβει εργολαβικως την ερμηνεια των λογων και εργων του αορατου θεου,,

Μαλλον πρεπει να επιληφθουνε ψυχιατροι..
Mετά την διάδοση του χριστιανισμού έγινε πανικός από αιρέσεις και κινήματα, οι οποίες συνεχίζονται ως σήμερα.
Ίσως η ορθοδοξία διατήρησε καλύτερα την καθαρότητά της λόγω και της επίδρασης της ελληνικής φιλοσοφίας.
Επίσης μερικοί τσάροι της Ρωσίας προσπάθησαν να κάνουν ένωση των Εκκλησιών αλλά δεν τα κατάφεραν.
Αν διαβάζεις αρχαία ελληνική φιλοσοφία ηρεμείς με την λογική που παρουσιάζουν τα πράγματα. Αν πας αργότερα και διαβάσεις γνωστικούς, νεοπλατωνιστές, άλλες αιρέσεις του χριστιανισμού, τραβάς τα μαλλιά σου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”