Re: Αστέρια Michelin.
Δημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2018, 12:45
Να μην δω μόνο αριστερό να κάνει κράτηση 3 μήνες πριν και να πληρώνει 250 ευρώ το άτομο για φαΐ.
Δεν θα κρατηθώ, θα τον δαγκώσω.
Δεν θα κρατηθώ, θα τον δαγκώσω.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Isomnia έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:40Κάνεις λάθος. Εξειδικευμένοι σεφ υπήρχαν από την αρχαιότητα.stergiosbik έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:38 Ενας μαγειρας ειναι.Ο ορος σεφ μου προκαλει γελιο και αηδια.
Ουτε κανενας επιστημονας ειναι που αλλαξε την ανθρωποτητα ουτε κανενας Θεος.
Μια χαρα ετρωγε η ανθρωποτητα και πριν τους μισελενατους σεφ.
Τρωμε για να ζουμε και δεν ζουμε για να τρωμε.
Μερικοί μάλιστα ήταν και περιζήτητοι!
Εντάξει, δικαίωμά σου. Δεν θα κάνουμε το ψυχολογικό σου προφίλ εδώ πέρα.stergiosbik έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:42Παρων!!!Isomnia έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:34Καλά έκανες! Κι εγώ θα το έκανα αν ήμουν Αθήνα.Λεγεών έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:31 Εντάξει στα παπάκια μας, έτσι ήθελα, έτσι έκανα, δεν θα ζητήσω άδεια, σας φαίνεται γελοίο, δεν απευθύνεται σε εσάς όμως, πάμε παρακάτω.
Είπαμε δεν είναι για κάθε μέρα...
Άλλωστε όλοι εσείς που σνομπάρετε τους μισελενάτους και προτιμάτε τον Μπάμπη τον Μερακλή δεν βαρεθήκατε να τρώτε τα ίδια και τα ίδια;
Ποιος δεν θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, να εμπλουτίσει τις γεύσεις και τους γαστρονομικούς του ορίζοντες;
Ποτε μου δεν παραγγελνω κατι διαφορετικο απο αυτα που ηδη γνωριζω.
Ενα καλομαγειρεμενο γνωστο μου φαγητο ειναι απολυτως οκ για μενα.
Πιο πολυ κοιταω να εχω καλη παρεα παρα το τι θα φαω.
Εξαρτάται αν σε ενδιαφέρει η γαστρονομία ως τέχνη ή απλά σε ενδιαφέρει το φαγητό. Διότι τα αστέρια Μισελέν δεν βραβεύουν απλώς το μενού, αλλιώς θα έπαιρνε το αστέρι ο σεφ, όχι το εστιατόριο.Ερμής έγραψε: 06 Μάιος 2018, 20:27 Υπάρχει η άποψη οτι όλη η επιστήμη της σύγχρονης γαστρονομίας δε μπορεί να πλησιάσει ουτε στο ελάχιστο ένα σουβλάκι με τζατζίκι.
Υπάρχει η άποψη οτι η κουζίνα κατα τα μέσα του 20ου αιώνα έκανε μεγάλο άλμα με τη λεγόμενη nouvelle gourmet cuisine όπως μεγάλο άλμα έχει κάνει στα τέλη του 20ου με την molecular gastronomy.
Υπάρχει η άποψη οτι μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά παραδοσιακές γεύσεις με τη σύγχρονη.
Ένας θεσμός που κρίνει εστιατόρια σε παγκόσμια κλίμακα εδω και περίπου 100 χρόνια είναι τα αστέρια Michelin. Στην Ελλάδα είχαμε το πρώτο μας αστέρι στο τέλος των 90's. Απο τότε έχουν βραβευτεί συνολικά 8 εστιατόρια εκ των οποίων τα 6 είναι ακόμη εν ενεργεία και μάλιστα δύο απο αυτά με δύο αστέρια το καθένα. Όλα στην Αθήνα.
Θεωρείτε πως αυτός ο θεσμός έχει βοηθήσει την τέχνη της κουζίνας ναι ή όχι;
Θεωρείτε οτι είναι μια χαζομάρα και μισή ή θεωρείτε οτι αυτός ο ανταγωνισμός έχει βοηθήσει την παγκόσμια γαστρονομία να κάνει σημαντικά άλματα σε μόλις 100 χρόνια;
Τοποθετηθείτε.
Χορταίνεις. μπορεί να είναι μικρές οι μερίδες αλλά περνούν 15 πιάτα απο μπροστά σου σε διάστημα 2 και βάλε ωρών.Chilloutbuddy έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:45 Mε τις μερίδες πώς την παλεύετε; Χτυπάτε μετά τριόροφη μακαρονάδα με μισό κεφάλι γραβιέρα;
Πάντα είχα ένα θεματάκι με αυτό.
Φυσικά. Για το αστέρι παίζουν ρόλο, η γεύση, η εξυπηρέτηση, η κάβα, οι τιμές, οι ποσότητες. Μπορεί να πιστοποιείται το εστιατόριο με αστέρι αλλά το βάζει η σεφ στο βιογραφικό του. Γιαυτο υπάρχουν σεφ με 20 και 30 αστέρια.hellegennes έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:46
Εξαρτάται αν σε ενδιαφέρει η γαστρονομία ως τέχνη ή απλά σε ενδιαφέρει το φαγητό. Διότι τα αστέρια Μισελέν δεν βραβεύουν απλώς το μενού, αλλιώς θα έπαιρνε το αστέρι ο σεφ, όχι το εστιατόριο.
ΑκριβώςΒινόσαυρος έγραψε: 07 Μάιος 2018, 17:16 Λίγο οφ τοπικ, κατα την άποψη μου υπερβολικές φωνές από άνθρωπο είναι χαρακτηριστικό βλακείας.
Δεν αναφέρομαι στην αυστηρότητα. Επίσης ανθρωποι που έχουν σαν κίνητρο τις φωνές στη δουλειά ή
οπουδήποτε αλλού είναι βλάκες.
Εμμμ... το Νόμπελ είναι πιστοποίηση ή βραβείο;ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 06 Μάιος 2018, 21:22 Βαθμολογία, πιστοποίηση, το έγραψα παραπάνω, όπως θες πες το. Σαν τους σκούφους (ή ότι άλλο βάζουν τώρα) του αθηνοράματος, απλώς έχει ευρύτερη αποδοχή και αυστηρότερα κριτήρια. Δλδ άμα βρουν πέντε μαγαζιά για ένα αστέρι θα δώσουν και στα πέντε. Αν δεν βρούν κανένα, δε θα δώσουν. Δεν είναι δλδ σαν τουρνουά ή όσκαρ ξέρωγω να υπάρχει νικητής
Για τις φωνές είχε γράψει ένα πετυχημένο, νομίζω ο ΣοπενάουερBeria έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:50ΑκριβώςΒινόσαυρος έγραψε: 07 Μάιος 2018, 17:16 Λίγο οφ τοπικ, κατα την άποψη μου υπερβολικές φωνές από άνθρωπο είναι χαρακτηριστικό βλακείας.
Δεν αναφέρομαι στην αυστηρότητα. Επίσης ανθρωποι που έχουν σαν κίνητρο τις φωνές στη δουλειά ή
οπουδήποτε αλλού είναι βλάκες.
Ή βλακείας ή εργασιακής ανεπάρκειας
λολΜηχανικός έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:45 Να μην δω μόνο αριστερό να κάνει κράτηση 3 μήνες πριν και να πληρώνει 250 ευρώ το άτομο για φαΐ.
Δεν θα κρατηθώ, θα τον δαγκώσω.
Σόρι, αλλά δεν συγκρίνεται ο Ράμσι με τον Μποτρίνι. Ο Ράμσι ό,τι μαγειρεύει ο ίδιος μού φαίνεται μια πρόχειρη αηδία για τα σκουπίδια, με πραγματικά οικτρούς συνδυασμούς.Ερμής έγραψε: 07 Μάιος 2018, 14:24 Είναι καλός όμως.
Όπως και ο Ράμσεϋ είναι δυνατός.
Αυτή είναι η διαφορά και με μαγείρους τύπου #akis, οτι βγήκαν στην τιβου φτασμένοι και δε περίμεναν την τιβού για να γίνουν κάποιοι.
Το γιατί μπήκαν στην τηλεόραση είναι άλλο θέμα, επιπλέον φράγκα, ματαιοδοξία, φήμη στο πλατύ κοινό.
hellegennes έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:59Σόρι, αλλά δεν συγκρίνεται ο Ράμσι με τον Μποτρίνι. Ο Ράμσι ό,τι μαγειρεύει ο ίδιος μού φαίνεται μια πρόχειρη αηδία για τα σκουπίδια, με πραγματικά οικτρούς συνδυασμούς.Ερμής έγραψε: 07 Μάιος 2018, 14:24 Είναι καλός όμως.
Όπως και ο Ράμσεϋ είναι δυνατός.
Αυτή είναι η διαφορά και με μαγείρους τύπου #akis, οτι βγήκαν στην τιβου φτασμένοι και δε περίμεναν την τιβού για να γίνουν κάποιοι.
Το γιατί μπήκαν στην τηλεόραση είναι άλλο θέμα, επιπλέον φράγκα, ματαιοδοξία, φήμη στο πλατύ κοινό.
Κοίτα κι εμένα δώσε μου μακαρόνια κάθε μέρα και τι στον κόσμο (που ο Μποτρίνι λατρεύει και το δείχνει). Αλλά όχι κι έτσι!hellegennes έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:59Σόρι, αλλά δεν συγκρίνεται ο Ράμσι με τον Μποτρίνι. Ο Ράμσι ό,τι μαγειρεύει ο ίδιος μού φαίνεται μια πρόχειρη αηδία για τα σκουπίδια, με πραγματικά οικτρούς συνδυασμούς.Ερμής έγραψε: 07 Μάιος 2018, 14:24 Είναι καλός όμως.
Όπως και ο Ράμσεϋ είναι δυνατός.
Αυτή είναι η διαφορά και με μαγείρους τύπου #akis, οτι βγήκαν στην τιβου φτασμένοι και δε περίμεναν την τιβού για να γίνουν κάποιοι.
Το γιατί μπήκαν στην τηλεόραση είναι άλλο θέμα, επιπλέον φράγκα, ματαιοδοξία, φήμη στο πλατύ κοινό.
δενμ τους σνομπαρω, και ολοι θελουμε να δοκιμαζουμε κατι καινουριο, αλλα δεν ειναι το στυλ μου.Isomnia έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:34Καλά έκανες! Κι εγώ θα το έκανα αν ήμουν Αθήνα.Λεγεών έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:31 Εντάξει στα παπάκια μας, έτσι ήθελα, έτσι έκανα, δεν θα ζητήσω άδεια, σας φαίνεται γελοίο, δεν απευθύνεται σε εσάς όμως, πάμε παρακάτω.
Είπαμε δεν είναι για κάθε μέρα...
Άλλωστε όλοι εσείς που σνομπάρετε τους μισελενάτους και προτιμάτε τον Μπάμπη τον Μερακλή δεν βαρεθήκατε να τρώτε τα ίδια και τα ίδια;
Ποιος δεν θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, να εμπλουτίσει τις γεύσεις και τους γαστρονομικούς του ορίζοντες;
Έχεις φάει σε μαγαζί του Ράμσι;Λεγεών έγραψε: 10 Μάιος 2018, 13:01hellegennes έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:59Σόρι, αλλά δεν συγκρίνεται ο Ράμσι με τον Μποτρίνι. Ο Ράμσι ό,τι μαγειρεύει ο ίδιος μού φαίνεται μια πρόχειρη αηδία για τα σκουπίδια, με πραγματικά οικτρούς συνδυασμούς.Ερμής έγραψε: 07 Μάιος 2018, 14:24 Είναι καλός όμως.
Όπως και ο Ράμσεϋ είναι δυνατός.
Αυτή είναι η διαφορά και με μαγείρους τύπου #akis, οτι βγήκαν στην τιβου φτασμένοι και δε περίμεναν την τιβού για να γίνουν κάποιοι.
Το γιατί μπήκαν στην τηλεόραση είναι άλλο θέμα, επιπλέον φράγκα, ματαιοδοξία, φήμη στο πλατύ κοινό.![]()
ήμαρτον
Ναι, αλλά οι τιμές που έβαλες για σύγκριση δεν είναι πολύ έγκυρες. Εδώ τουλάχιστον τρώω καλά και με 10 ευρώ το άτομο και στο χωριό μου (που δεν έχουν καταψυγμένα, όλα είναι φρέσκα) τρώω και με 6 ευρώ (φαΐ, όχι ποτά εννοείται). Και καλό φαΐ, όχι σαβούρες.Ερμής έγραψε: 10 Μάιος 2018, 12:46 Χορταίνεις. μπορεί να είναι μικρές οι μερίδες αλλά περνούν 15 πιάτα απο μπροστά σου σε διάστημα 2 και βάλε ωρών.