!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ενωσηΚ

Re: Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ενωσηΚ »

Spiros252 έγραψε: 18 Μάιος 2019, 00:43 Με όρισαν τώρα στις ευρωεκλογές για 3η φορά στη ζωή μου. Το σκέφτομαι να πάρω χαρτί από γιατρό λόγω προβλήματος υγείας που έχω.

Είναι άδικο πάντως να παίρνει ο δικηγόρος πάνω από 1000 ευρώ κι εμείς τίποτα.
Επίσης, δεν έχουν κάποια λίστα με όσους έχουν διατελέσει να εξαιρούνται; Τρεις φορές πως γίνεται; :bored:
Mμπηκα στο τοπικ, μετα το ποστ σου καλυφθηκα, θα έγραφα ακριβως το ιδιο...ναι τριτη φορα και γω

Φαντάζομαι εννοεις στο πακετακι τριών εκλογών μαζι, δεν πάει ξεχωριστά ε;

Θα επιχειρήσω και μια απαντηση στο ερώτημα σου :
Η εύκολη απαντηση ειναι οτι παραειναι ηλίθιοι να το προβλεψουν αυτό....μπανανια κλπ

Αλλα εγω πλεον κλίνω προς αλλο κονσεπτ:

Λίγο αυτοαναιρουμενη απαντηση αλλα δεν πειραζει: Επειδή ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ και πήγαμε δυο φορες παιζει να μας διαλεγουν ΑΚΡΙΒΩΣ Για αυτο παλι (διαγραφοντας οχι εμας....αλλα αυτους που πιστολιασαν...... )

Θα μου πεις τωρα....οκ φιλαράκι...σου φταίει που πηγες άλλες φορες και τωρα δεν θα πας ή σκεφτεσαι τελος παντων να μην πας, αρα δεν θα σαι ο ίδιος μαλακας που καταριοσουνα οταν Έβγαζες την δουλεια**** μονος την αλλη φορα;;;;; και για τον αλλον που θα βγάλει τωρα την δουλεια, παλι δεν θα ειναι ο "μαλακας" που επειδή ειναι ο μόνος που θα εμφανιστεί, να τον ξαναματα καλέσουν;;;;;;;

Δεν εχω απαντηση - άλλωστε παρα τον οποιο προβληματισμό, εν τέλει θα παω

Να σημειώσω μονο οτι ξερω ΠΟΛΛΕΣ περιπτωσεις ατόμων που καλεστηκαν πανω απο 1 φορα....

****το "δουλεια" το έβαλα σε εισαγωγικά διότι δεν ειναι ΤΟΣΟ κουραστικό.....πλην ομως....εμενα με κούρασε, γιατι;;;;;; γιατι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ αρα αισθάνομαι οτι ειμαι ΤΖΑΜΠΑ εκει

Θα πει τωρα καποιος, δεν θες εκλογες φιλαρακο, θες τανκς; ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Και σιρόπι για βήχα παίρνω και ας ξερω οτι δεν λύνει τον βήχα....μερικα πραγματα ειναι αναγκαία μεν αλλα εν πολλοις απογοητευτικά....αν με βάζανε οχι μια στα 4 χρονια αλλα μια το εξαμηνο, να φτυαρισω ενα δάσος, να δωσω αίμα, να φυτέψω κατι, να δουλέψω σε ενα γηροκομείο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΔΕΝ θα ημουν εδω να γκρινιαξω. ..φυσικα πολλοί θα το αμφισβητησετε....ετσι ειναι τα φορουμ....πνεύμα αντιλογίας....δεν ειναι παντα κακο αυτο....

Το ποσα παίρνουν οι χασοδικες με αφήνει παγεροτατα αδιάφορο.....αλλα επειδή ένας της αξιαγαπητης αυτής κάστας...εγραψε εδω στα επιχειρήματα υπέρ του ποσού που λαμβάνουν....ότι αποζημιωνονται επειδή ειναι διάστημα που τα δικαστήρια? Δεν δουλεύουν....σοβαρά φιλε???? Οι υπόλοιποι δικηγόροι δηλαδη;;;;;τα θέτε και τα ξεφουρνιζετε αυτα;;;;

Αυτα τα ολίγα....εχω ζήσει προ δεκαετίας φαση που γερος στο ενα παραβάν....η γριά γυναικα του στο αλλο....και εχει παραμερισει τα δυο παραβανκουρτινες με την μαγκούρα για να της θυμισει τι πρεπει να ψηφίσει...αντε να ευθυμήσουμε και λιγο...να περνάτε καλα μάγκες...
LEONAS έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:51 Εγώ ξυπόλητος και ξεβρακωτος
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Σε ποιές χώρες να πληρώνετε η εφορευτική επιτροπή και σε ποιές όχι;
Να μια ωραία έρευνα.

ενωσηΚ έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:54 Λίγο αυτοαναιρουμενη απαντηση αλλα δεν πειραζει: Επειδή ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ και πήγαμε δυο φορες παιζει να μας διαλεγουν ΑΚΡΙΒΩΣ Για αυτο παλι (διαγραφοντας οχι εμας....αλλα αυτους που πιστολιασαν...... )
Έτσι λέω και εγώ. :D
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Μηχανικός έγραψε: 18 Μάιος 2019, 03:14 Σε ποιές χώρες να πληρώνετε η εφορευτική επιτροπή και σε ποιές όχι;
Να μια ωραία έρευνα.

ενωσηΚ έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:54 Λίγο αυτοαναιρουμενη απαντηση αλλα δεν πειραζει: Επειδή ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ και πήγαμε δυο φορες παιζει να μας διαλεγουν ΑΚΡΙΒΩΣ Για αυτο παλι (διαγραφοντας οχι εμας....αλλα αυτους που πιστολιασαν...... )
Έτσι λέω και εγώ. :D
Λέτε να είναι έτσι; :xena:
Καλά θα πάω το πρωί να δω αν είναι νέα δικηγορίνα, μόνη και αβοήθητη και αναλόγως θα πράξω.. :smt001
:003:

Και γιατί να μην βάζουν γραμματέα έναν από εμάς τους κληρωτούς με κλήρωση ή επιλογή με κάποια κριτήρια και να φέρνουν δικό/ή τους γραμματέα; :xena:
Την πρώτη φορά έβαλε εξέχων δημοτικός συμβουλάτορας την κορούλα του να τσιμπήσει το 100σταρικάκι. Έλεος δηλαδή.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Spiros252
Διαχειριστής

ενωσηΚ έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:54 Φαντάζομαι εννοεις στο πακετακι τριών εκλογών μαζι, δεν πάει ξεχωριστά ε;
Υπάρχουν δύο εκλογικά τμήματα με τον ίδιο αριθμό και διαφορετικό γράμμα.
Το ένα είναι π.χ. 252Α το άλλο 252Β
Στο Α λέει το site του ΥΠΕΣ ότι είναι οι ευρωεκλογές και στο Β οι δημοτικές.
Εγώ είμαι στο Α οπότε θα είμαι στο τμήμα των ευρωεκλογών λογικά.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Spiros252 έγραψε: 18 Μάιος 2019, 03:32 ........
Την πρώτη φορά έβαλε εξέχων δημοτικός συμβουλάτορας την κορούλα του να τσιμπήσει το 100σταρικάκι. Έλεος δηλαδή.
Το κοριτσάκι δεν θέλει ξύλο. Ο εξέχων όμως θέλει σίγουρα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Spiros252
Διαχειριστής

Επίσης ξέχασα να γράψω πως πρέπει να είναι και στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών όσοι θα είναι και στον πρώτο.
Γιατί κύριοι; Η κληρωτίδα δεν μπορεί να βγάλει επιπλέον ονόματα; :roll:
.
Stephen Hawking
User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

stergiosbik έγραψε: 17 Μάιος 2019, 19:27 Το πιο απλο και δικαιο θα ηταν να τσιμπησουν τους εκπαιδευτικους που καθονται την επομενη μερα και να τους βαλουν στις εφορευτικες.
Πληρωνονται ουτως η αλλως για τις μερες που καθονται.
Παρασκευη-Δευτερα
Απαγορευεται απο τον νόμο οι δημοσιοι υπαλληλοι να πηγαινουν ως εφορευτικη επιτροπη.
Βεβαια ενιοτε καλουν καποιους,τοσο μαλακες ειναι,αλλα οταν δνε θελει να παει ο αλλος,φερνει βεβαιωση οτι ειναι δημοσιος υπαλληλος και δεν μπορουν να τπν υποχρεωσουν.
Τωρα και καποια κνωδαλα μιλανε για νοθειες,φανταστητε η εφορευτικη επιτροπη να ηταν δημοσιοι υπαλληλοι.
Μην τα θεμε ολα δικα μας.

ΥΓ. Spiros252 ακριβως επειδη δεν αρνηθηκες σε ξαναβαζουν.Ισχυει.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Spiros252 έγραψε: 18 Μάιος 2019, 00:49 Κατόπιν αυτού θα εξαιρέσω από το ψηφοδέλτιο το σταυρό που θα έβαζα σε υποψήφιους που είναι δικηγόροι και θα τους αντικαταστήσω με άλλους καθώς πλέον έχω βάσιμες υποψίες ότι πιέζουν προς αυτή την κατάσταση και το θεωρώ ανήθικο.
Οι δικηγοροι ανηθικοι?

Ελα ρε γιατι το λες αυτο.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Spiros252 έγραψε: 18 Μάιος 2019, 00:43 Με όρισαν τώρα στις ευρωεκλογές για 3η φορά στη ζωή μου. Το σκέφτομαι να πάρω χαρτί από γιατρό λόγω προβλήματος υγείας που έχω.

Είναι άδικο πάντως να παίρνει ο δικηγόρος πάνω από 1000 ευρώ κι εμείς τίποτα.
Επίσης, δεν έχουν κάποια λίστα με όσους έχουν διατελέσει να εξαιρούνται; Τρεις φορές πως γίνεται; :bored:
Υπέγραψες ή απλώς σου άφησαν έξω από την πόρτα την κλήση;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Spiros252
Διαχειριστής

Έξω την άφησαν.
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Τοτε δε σου εχει επιδοθει.

Απλα μην πατας.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Spiros252 έγραψε: 18 Μάιος 2019, 10:10 Έξω την άφησαν.
Δεν έχεις κανένα πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση. Έχω κληθεί δύο φορές αλλά υπέγραψα στην παραλαβή. Και πήγα. Την τρίτη φορά, μου το άφησαν έξω από την πόρτα (για την ακρίβεια κάτω από την πόρτα μισό μέσα-μισό έξω) το αγνόησα και πήγα να ψηφίσω. Μου λέει ο τύπος στην εφορευτική "βλέπω ότι έχετε επιλεγεί για εφορευτική, πρέπει να μείνετε". Του λέω "από που προκύπτει αυτό, δεν έχω παραλάβει κάποιο χαρτί". Μου είπε κάτι αόριστο, του είπα κι εγώ κάτι τύπου "δεν γίνεται, έχω προγραμματίσει αυτό κι αυτό κι αυτό (ό,τι πιο άσχετο μπορείς να φανταστείς :D)" μου είπε "καλά, φύγετε". Ψήφισα κι έφυγα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Lugozzi έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:05 Για την κωλοσυντεχνια σας λέγω
Μλκ μου, το να σε κατηγορεί μηχανικός για συντεχνία, είναι σαν να σε κατηγορεί πασόκος για ρεμούλα. :smt005: :smt005: :smt005:
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 12:10
Lugozzi έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:05 Για την κωλοσυντεχνια σας λέγω
Μλκ μου, το να σε κατηγορεί μηχανικός για συντεχνία, είναι σαν να σε κατηγορεί πασόκος για ρεμούλα. :smt005: :smt005: :smt005:
Το πόσο κόζα νόστρα είναι μια συντεχνία φαίνεται με το πόσο εύκολα βρίσκει ένας πολίτης βοήθεια όταν αδικηθεί από μέλη τις συντεχνίας.
- Πόσοι δικηγόροι θα καταθέσουν για δικηγόρο που έβλαψε σε δίκη τον πελάτη του; ΚΑΝΕΙΣ.
- Πόσοι γιατροί θα καταθέσουν κατά γιατρού όταν έκανε ζημιά σε ασθενή του; ΚΑΝΕΙΣ.
- Πόσοι μηχανικοί θα καταθέσουν κατά μηχανικού που έβλαψε τον πελάτη του; ΠΟΛΛΟΙ.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

1. Το αν διορίζεσαι συχνά μέλος της εφορευτικής επιτροπής, σχετίζεται και με τον εκλογικό κατάλογο που περιλαμβάνεσαι. Αν ο εκλογικός κατάλογος περιέχει ένα 50% άτομα άνω των 67, τότε οι πιθανότητες σου πολλαπλασιάζονται (τυπικό στους εκλογικούς καταλόγους Αθήνας και μεγάλων δήμων). Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι σε κάθε κλήρωση διορίζονται 4 + 4, 8 μέλη εφορευτική. Σε ένα κατάλογο 300 ατόμων, εκ των οποίων το 60% (180) είναι άνω των 67 ή ΔΥ, μπορείτε να υπολογίσετε τις πιθανότητες να ξανακληρωθείτε.
Υπόψη, ΔΥ διορίζονται τυχαία, είναι γιατί είναι συμβασιούχοι, είτε γιατί είναι σε κανένα κουφό ΝΠΔΔ για το οποίο δεν έχει ακόμα ενταχθεί στο μητρώο.

2. Η νομολογία του ΑΠ, υποθέτω θα έχει ενσωματωθεί και στο ΠΔ που κωδικοποιεί την νομοθεσία των εκλογών (26/2102), αναφέρει ρητά ότι ο διορισμός ισχύει, ακόμα και αν δεν έχεις πάρει στα χέρια σου το διοριστήριο. Αρκεί η θυροκόλληση από την Αστυνομία. Σε κάθε περίπτωση, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί να σε υποχρεώσει να εκτελέσεις τα καθήκοντα σου, άμα εμφανιστείς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το αν η επίδοση χώρισε νόμιμα ή όχι: την ευθύνη της απόδειξης την φέρεις εσύ (βασικά, είναι probatio diabolica).

3. Υπενθυμίζω ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει εκ του νόμου τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα όσον αφορά την εκλογική διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί συντάξει έκθεση μηνυτήριας αναφοράς και να προχωρήσει στην ποινική δίωξη για αδικήματα που αφορούν το εκλογικό του κατάστημα και λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας. Αν και η πρόβλεψη αυτή αφορά αδικήματα σχετικά με νοθεία ή παρεμπόδιση εκλογών, καταλαμβάνει και τα μέλη της εφορευτικής.

Ως εκ τούτου, για όσους έχουν σκοπό να τσαμπουκαλευτούν, μπορεί κάλλιστα ο δικαστικός αντιπρόσωπος να συντάξει σχετική έκθεση και να ζητήσει από τους αστυνομικούς που φυλάσσουν το εκλογικό κατάστημα την σύλληψη και προσαγωγή στο αρμόδιο δικαστήριο, στα πλαίσια του αυτοφώρου. Επειδή δε τα δικαστήρια είναι μεν ανοιχτά, αλλά ασχολούνται με την εποπτεία της διαδικασίας και δύσκολα συνίσταται δικαστήριο για την εκδίκαση του αυτοφώρου, το πιο πιθανό είναι να κρατηθούν μέχρι την Τρίτη οπότε και θα δικαστούν (πάλι ως αυτόφωρο).
My Life had stood, a Loaded Gun
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”