Σελίδα 9 από 28

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:14
από shrike
paul25 έγραψε: 19 Απρ 2019, 15:10 Ακριβως shrike, αληθινα βιοδιασπωμενες σακουλες που ειναι φτιαγμενες απο οργανικο πολυμερες, δυστυχως στην Ελλαδα ακομα δεν μπορουν να κυκλοφορησουν λογω ζεστης, ειναι πολυ ευπαθεις.Κατι προσπαθουν να ετοιμασουν για το μελλον, θα δουμε.
Ή μπορούμε απλά να μάθουμε να κυκλοφορούμε με τις πολλαπλών χρήσεων, όταν πάμε για ψώνια.
Μια συνήθεια είναι, τίποτα παραπάνω.

Για την δε περίπτωση που τύχει να μπεις κάπου να ψωνίσεις κάτι χωρίς να το είχες προγραμματίσει, ε κι εκεί υπάρχουν λύσεις.
Αφ' ενός υπάρχουν λεπτές-μίνι πολλαπλών που χωράνε παντού (ειδικά για τις γυναίκες που κουβαλάνε τσάντες), αφ' ετέρου δε, ας πάρεις και μια σακούλα στο τόσο, δεν είναι δα και τόσο εγκληματικό.

Αν καταφέρει και μας περάσει πρώτα η νοοτροπία της μη-σακούλας, το να πάρεις μια φορά το μήνα και μία δεν είναι τίποτα.

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:15
από Ορέστης 35
paul25 έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:13
wooded glade έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:10
paul25 έγραψε: 18 Απρ 2019, 18:09

Υγιεινο ειναι τι εχει? Κρεατακι, λαχανικα και πιτουλα. Μπροστα στα μπεργκερ δυναμιτες που τρωνε οι ξενοι και τα χοτ ντογκ ειναι πολυ καλυτερο.
Τι θες να είχαν ;
Υδροκυάνιο ; Πυρίτιδα ;
Ποια; Τα σουβλακια; Μια χαρα σου λεω ειναι απο τα μπεργκερ. Οταν λεμε junk food εννοουμε τα burgers, τα χοτ ντογκς και τις Καναδεζικες Πιτσες
Οχι τα σουβλακια.
Κρεατα γεματα αντιβιωτικα και ορμονες. Εμποτιζονται με συντηρητικα και ενισχυτικα γευσης απο την βιομηχανια προιοντων κρεατος. Επισης με αφθονο αλατι. Ψηνονται σε υψηλη θερμοκρασια με αποτελεσμα τη δημιουργια καρκινογονων ενωσεων. Το τρως με επιδορπιο γιαουρτιου ως βαση τζατζικιου που περιεχει τεχνητα υδρογονωμενα λιπη και με πατατες τηγανισμενες σε οξειδωμενα λαδια που επισης περιεχουν καρκινογονες ενωσεις (μπορει να τηγανιζει και μια εβδομαδα στο ιδιο λαδι).

Παντως αν φας το σουβλακι χωρις το κρεας, το τζατζικι και τις τηγανητες πατατες ειναι υγιεινο.

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:18
από Cavaliere
Αν το σουβλάκι είναι αγορασμένο από το εργοστάσιο είναι δηλητήριο. Αλλά υπάρχουν λίγοι σουβλατζήδες που τα φτιάχνουν μόνοι τους. Τι το κακό έχει ψημένο χοιρινό καλαμάκι με λεμόνι, αλάτι, και ρίγανη;

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:20
από Beria
Το καλαμάκι είναι αθώο
Άλλο ειναι το επικίνδυνο

Εικόνα

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:22
από Κουρκούας
όταν λέτε σουβλάκι εννοείτε με γύρο; μπερδεύομαι με τις γαμωδιαλέκτους.

όχι ένα σουβλάκι μια χαρά κρέας είναι, δεν έχει ενισχυτικά γεύσης, ότι κακό έχει είναι από το τι φάγαν τα γρουνια. ο γύρος, μπορεί να ναι όντως βιομηχανικά επεξεργασμένο κρέας, αν και πλέον βρίσκεις γύρο που δεν είναι τέτοιο.

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:24
από Cavaliere
Γύρο αποφεύγω, είναι ύποπτοι. Αλλά καλαμάκια σκέτα, ή με πίτα και ντομάτα, χωρίς τις βρωμοπατάτες, τρώω.

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:26
από Ορέστης 35
Cavaliere έγραψε: 19 Απρ 2019, 15:18 Αν το σουβλάκι είναι αγορασμένο από το εργοστάσιο είναι δηλητήριο. Αλλά υπάρχουν λίγοι σουβλατζήδες που τα φτιάχνουν μόνοι τους. Τι το κακό έχει ψημένο χοιρινό καλαμάκι με λεμόνι, αλάτι, και ρίγανη;
https://en.wikipedia.org/wiki/Heterocyc ... on_in_meat
https://www.cancer.gov/about-cancer/cau ... fact-sheet

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:26
από hellegennes
shrike έγραψε: 19 Απρ 2019, 15:04 Όσο για τις βιοδιασπώμενες, έχω συζητήσει με τον σακουλά μας για το θέμα και μου είπε ότι παρά τις πάαααρα πολλές προσπάθειες που έχουν κάνει πολλοί, δεν βρέθηκε "δίκαιη και βιώσιμη" λύση. Έχουν πέσει πολλά χρήματα για έρευνα, κυρίως για φυτικά υλικά (έχουν δουλέψει πολύ με πατάτες πχ), αλλά το αποτέλεσμα ήταν τζίφος, κυρίως στην αντοχή των υλικών. Κάποιες φορές πλησίασαν στο να βγάλουν κάτι κάπως αποδεκτό, αλλά αφ' ενός το κόστος ήταν τρελό (καλύτερα πάνινες μιας χρήσης, που λέει ο λόγος) αφ' ετέρου δε αναγκαζόντουσαν να χρησιμοποιήσουν μεγάλες ποσότητες πλαστικού που τελικά δεν τις έκανε και τόσο οικολογικές. Κάποιες που είχαν κυκλοφορήσει πριν λίγα χρόνια, νομίζω και ο Μασούτης είχε τέτοιες, και που μετά από λίγο καιρό γινόντουσαν απλώς θρύψαλα, τελικά ήταν χειρότερες. Και το υλικό απλά διαλυόταν αλλά χωρίς να είναι απορροφήσιμο από τη φύση, αλλά και γινόταν χίλια κομμάτια με αποτέλεσμα απλώς να εξαπλώνεται περισσότερο το πρόβλημα, ειδικά στο νερό.
Η δική μου εκτίμηση είναι ότι η κατανάλωση έχει μειωθεί περίπου 30-40%*. Μεεχ. Βέβαια η Ελλάδα επειδή είναι μικρή χώρα έχει ανύπαρκτο αποτύπωμα στον πλανήτη, οπότε και 100% να μειωνόταν δεν θα υπήρχε κάποια διαφορά.

Όσον αφορά την έρευνα, σιγά τα λεφτά που έχουν δοθεί. Οι δε σακούλες πολλαπλών χρήσεων δεν λύνουν το πρόβλημα. Πρώτα απ' όλα, χρειάζονται πολλαπλάσια ενέργεια για να φτιαχτούν -και εκπέμπουν περισσότερο CO2- και ποτέ δεν κρατάνε όσο υποτίθεται ότι είναι ο χρόνος ζωής τους. Ούτε καν τον προσεγγίζουν στο μισό. Αν δε έχεις 5-6 σακούλες για να αντικαταστήσεις τις μιας χρήσεως, το γαμήσαμε οικολογικά το θέμα. Οι μεγάλες σακούλες πολλαπλών χρήσεων είναι μη πρακτικές.

Τέλος, έχω πελάτες που πλέον δεν χρησιμοποιούν σακούλες αλλά έρχονται για ψώνια με το αυτοκίνητό τους, πράγμα που δεν έκαναν πριν. Εκτιμώ ότι θα ήταν οικολογικά πιο βιώσιμο να έπαιρναν σακούλες.

Χώρια που μερικοί μάς πρήζουν τα παπάρια για το κόστος της σακούλας.



* εκτιμάται ότι η πώληση σακούλας πολλαπλών χρήσεων αυξήθηκε 25%, που δεν συνάδει με την υποτιθέμενη μείωση της σακούλας μιας χρήσης.

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:30
από Yochanan
Cavaliere έγραψε: 19 Απρ 2019, 15:24 Γύρο αποφεύγω, είναι ύποπτοι. Αλλά καλαμάκια σκέτα, ή με πίτα και ντομάτα, χωρίς τις βρωμοπατάτες, τρώω.
+1, οταν γραφεί η μαύρη βίβλος των εγκλημάτων των αλβανών στην Ελλαδα η προσθήκη της πατάτας στο σουβλάκι θα πρέπει να είναι το τελευταίο - και πιο ζοφερό - κεφάλαιο

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:31
από Κουρκούας
Yochanan έγραψε: 19 Απρ 2019, 15:30
Cavaliere έγραψε: 19 Απρ 2019, 15:24 Γύρο αποφεύγω, είναι ύποπτοι. Αλλά καλαμάκια σκέτα, ή με πίτα και ντομάτα, χωρίς τις βρωμοπατάτες, τρώω.
+1, οταν γραφεί η μαύρη βίβλος των εγκλημάτων των αλβανών στην Ελλαδα η προσθήκη της πατάτας στο σουβλάκι θα πρέπει να είναι το τελευταίο - και πιο ζοφερό - κεφάλαιο
αλβανικό είναι; γω πάντα πίστευα ότι είναι σαλονικιάς προέλευσης, μπουγάτσα με πατάτες ή κάτι τέτοιο.

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:31
από Ορέστης 35
Κουρκούας έγραψε: 19 Απρ 2019, 15:22 όταν λέτε σουβλάκι εννοείτε με γύρο; μπερδεύομαι με τις γαμωδιαλέκτους.

όχι ένα σουβλάκι μια χαρά κρέας είναι, δεν έχει ενισχυτικά γεύσης, ότι κακό έχει είναι από το τι φάγαν τα γρουνια. ο γύρος, μπορεί να ναι όντως βιομηχανικά επεξεργασμένο κρέας, αν και πλέον βρίσκεις γύρο που δεν είναι τέτοιο.
και το καλαμακι μπορει να εχει περιεργες ουσιες επανω. Ειχα φαει μια φορα σε ενα σουβλατζιδικο στην πλατεια αττικης και με επιασε μια φουντωση, ενας πονοκεφαλος... μεχρι φορμολη μπορει να τα ψεκαζει ο καθε κωλογερος ιδιοκτητης.

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:33
από Yochanan
Κούρ, μπορεί ο ασθενής 0 να είναι Θεσσαλονικη αλλα η μετάδοση του ιου στη χαμουτζίαμας ειναι εργο των Δωριέων του Νέου Ελληνισμού

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:34
από vagabondo
shrike έγραψε: 19 Απρ 2019, 15:14
paul25 έγραψε: 19 Απρ 2019, 15:10 Ακριβως shrike, αληθινα βιοδιασπωμενες σακουλες που ειναι φτιαγμενες απο οργανικο πολυμερες, δυστυχως στην Ελλαδα ακομα δεν μπορουν να κυκλοφορησουν λογω ζεστης, ειναι πολυ ευπαθεις.Κατι προσπαθουν να ετοιμασουν για το μελλον, θα δουμε.
Ή μπορούμε απλά να μάθουμε να κυκλοφορούμε με τις πολλαπλών χρήσεων, όταν πάμε για ψώνια.
Μια συνήθεια είναι, τίποτα παραπάνω.
Κάτι που γινόταν στην ΕΣΣΔ κατα κόρον.
Οι πλαστικές σακούλες ήταν πανάκριβες. Ήταν αδιανόητο να πεταχτεί σακούλα, αν δεν έχει σκιστεί.

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:35
από Ορέστης 35
Σουβλακι μανιταρι με ψητη πατατα 2.5 ευρω

https://www.athensvoice.gr/taste/resto/ ... a-exarheia

Re: 3 ευρώ το σουβλάκι

Δημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2019, 15:35
από shrike
Κουρκούας έγραψε: 19 Απρ 2019, 15:31
Yochanan έγραψε: 19 Απρ 2019, 15:30
Cavaliere έγραψε: 19 Απρ 2019, 15:24 Γύρο αποφεύγω, είναι ύποπτοι. Αλλά καλαμάκια σκέτα, ή με πίτα και ντομάτα, χωρίς τις βρωμοπατάτες, τρώω.
+1, οταν γραφεί η μαύρη βίβλος των εγκλημάτων των αλβανών στην Ελλαδα η προσθήκη της πατάτας στο σουβλάκι θα πρέπει να είναι το τελευταίο - και πιο ζοφερό - κεφάλαιο
αλβανικό είναι; γω πάντα πίστευα ότι είναι σαλονικιάς προέλευσης, μπουγάτσα με πατάτες ή κάτι τέτοιο.
Κι εγώ για σαλονικιώτικο το ξέρω. Ή, τέλος πάντων, όσο πίσω κι αν πάει η μνήμη μου, δεν μπορώ να θυμηθώ να μην είχαμε πατάτες στα πιτόγυρα.

Προσωπικά δεν μ' ενοχλούν, όταν είναι λίγες βέβαια, πολύ λίγες. Γιατί συνήθως το τιγκάρουν (αν δεν τους πεις τίποτα), για να μοιάζει το σάντουιτς τεράστιο. Αυτό που μ' ενοχλεί είναι που έχουν κέτσαπ στα "στάνταρ", το οποίο φυσικά και δεν πάει με τίποτα με τον γύρο. Άντε, η μουστάρδα παλεύεται, αν και οι μουστάρδες που έχουν συνήθως τα σουβλατζίδικα μόνο για στοκάρισμα λεπτών αρμών κάνουν, αλλά κέτσαπ; Κέτσαπ;;;
Θα μου πεις, οι χαμουτζήδες από την άλλη έχουν στα στάνταρ το τζατζίκι (ή γιαούρτι)...