.,
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Επιτελικός οίκος ανοχής και στις πλημμύρες της Καρδίτσας
Re: Επιτελικός οίκος ανοχής και στις πλημμύρες της Καρδίτσας
το πρόβλημα είναι αν έγιναν τα αντιπλημμυρικά
.,
.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
τα κονδύλια απορροφήθηκαν για τα αντιπλημμυρικά; έγιναν;;
.,
.,
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Κανένας. Απλά έδειξα κάτι στον Αρίστο πάνω σ' αυτό που λέει και μάλιστα χρησιμοποιώντας μια από τις χώρες που έβαλε ο ίδιος. Δεν έψαξα να την βρω εγώ, για να αποδείξω κάτι.Υδράργυρος έγραψε: 13 Σεπ 2023, 13:49Και τι έγινε; Ποιός σου είπε οτι δεν τα έχει κάνει σκατά και το Τριντό;Isildur έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:36 Μια που ανέφερες τον Καναδά (εσύ, όχι εγώ), πριν κανά-δυο βδομάδες είδα τον Τριντώ που βγήκε και μόνο δεν έκλαιγε στην κάμερα ο άνθρωπος, για τις φωτιές που ξεκίνησαν Απρίλιο και μέχρι τότε (τέλη Αυγούστου) δεν έλεγαν να σταματήσουν.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Isildur έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:36Μια που ανέφερες τον Καναδά (εσύ, όχι εγώ), πριν κανά-δυο βδομάδες είδα τον Τριντώ που βγήκε και μόνο δεν έκλαιγε στην κάμερα ο άνθρωπος, για τις φωτιές που ξεκίνησαν Απρίλιο και μέχρι τότε (τέλη Αυγούστου) δεν έλεγαν να σταματήσουν. Και ήδη στον Καναδά αντιμετωπίζουν πλημμύρες σε κάποια μέρη και φοβούνται για ακόμα μεγαλύτερες. Τώρα, αν είχανε και τίποτα συγκρούσεις τρένων, πτώσεις αεροπλάνων κλπ δεν το γνωρίζω, φαντάζομαι όμως ότι οι Καναδοί "Αρίστοι" θα το έχουν αναπτύξει όσο δεν πάει το θέμα.Αρίστος έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:30Isildur έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:26
Τίποτα απολύτως. Θες ν' αρχίσουμε να παραθέτουμε καταστροφές σε άλλες χώρες, για να τις βγάλουμε και να τις μετρήσουμε;
Το κακό είναι ότι όταν το κάνει κάποιος αυτό, είναι κομματόσκυλο και κάνει damage control. Όταν κάποιος συγκρίνει τέτοιας μορφής γεγονότα που έχουν γίνει στη χώρα του, με άλλες χώρες που δεν έχουν γίνει, είναι θεμιτό επιχείρημα. Λες και όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι ενωμένος σε μια χώρα και λέμε μαλακίες του τύπου "εκεί στα εξωτερικά δεν γίνονται τέτοια". Είναι η Ελλάδα και η Παγγαία στον πλανήτη, ένα πράμα.
Μην φαμε σελιδες για να γινει κατανοητο τι ειπα. Δεν εχει ξαναγινει σε ευρωπαικη χωρα να εχουμε μια ολοκληρωτικη καταστροφη καθε μηνα. Ποτε απο φωτια και ποτε απο νερο. Παρομοιες πλημμυρες μπορει να βρεις ισως σε αλλες χωρες πλην Ευρωπης παλιοτερα, παρομοιες φωτιες ισως στον Καναδα και την Αυστραλια, σε καμια χωρα δεν συνεβαιναν ομως τετοιες καταστροφες καθε μηνα εναλλαξ.
.
Από μικρός, έμαθα με κριτική σκέψη να αναρωτιέμαι όταν λένει ότι κάτι γίνεται και αλλού, αν είναι ίδιες περιπτώσεις, ίδιες οι παράμετροι και οι παραδοχές.
Να μη συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια.
1) O Kαναδάς έχει έκταση δέκα εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και λιγότερο από σαράντα εκατομμύρια πληθυσμό. Δηλαδή, τεράστιες ενιαίες δασικές εκτάσεις που δεν υπάρχει δασική δραστηριότητα ούτε είναι εύκολο εξαρχής να εντοπιστεί κάποιο ζήτημα.
Το αυτό ισχύει για Αυστραλία και Ρωσία, που έχουν όχι απλώς εκατομμύρια στρέμματα, αλλά εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα με ακατοίκητες δασικές εκτάσεις.
Μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση, δεν πρόκειται για μικρά πεύκα όπως τα δικά μας, αλλά σαν το δάσος με έλατα και πεύκα 20 μέτρα στο κέντρο της Πίνδου, επί τρία σε βλαστηση.
Η Ελλάς έχει πολύ πιο μικρή έκταση και αναλογικά όχι τέτοια κατάσταση και ως προς το ακατοίκητο εκτάσεων.
2) Η Ελλάς λοιπόν δεν αποτρέπει πυρκαγιές στην Αττική, δηλαδή εκεί που βρίσκεται ο μισός πληθυσμός και ίσως άνω του μισού του κρατικού μηχανισμού, σε τουριστικά νησιά που δεν είναι και τεράστια(Ρόδος) και σε μια περιοχή που βρίσκεται το μισό ελληνικό στράτευμα.
Δεν είναι ότι έπιασε φωτιά σε μία αχανή ακατοίκητη έκταση.
Στο επίκεντρο, σε ελεγχόμενες περιοχές.
Οι φωτιές λοιπόν στην πρωτεύουσα, σε νησί του Αιγαίου με τουρισμό και όχι αχανή έκταση και σε περιοχή που υπάρχουν δομές και άφθονος στρατός, το ότι δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς, αποτελεί και δείγμα απουσίας επιτελικού κράτους.
Και αφορά όλες τις κυβερνήσεις, ιδίως από τα μνημόνια και μετά.
Στην Ελλάδα υπάρχουν 200 πυροφυλάκια, με σχετικές υποδομές και εγκαταστάσεις.
Ουσιαστικά δεν λειτουργούν. Αν λειτουργούσαν, όταν εμφανιζόταν καπνός ή κάποια αυξημένη θερμοκρασία, σε συνδυασμό με drones που θα στέλνονταν για να δουν την κατάσταση, θα μπορούσαν να γίνουν έγκαιρες παρεμβάσεις.
Ένα απλό παράδειγμα, υπάρχουν και πολλά άλλα.
Άλλο μήλα, άλλο πορτοκάλια.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2023, 13:33Πουθενά δεν γαμιούνται κάθε τόσο. Η Δυτική Ευρώπη έχει ωκεανό και καταιγίδες που έχουν σημαντική πιθανότητα για θαλάσσια υπερχείλιση. Όποτε έχουν προβλήματα είναι συνήθως απ' αυτό (storm surge), όπου η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει μέτρα ολόκληρα.Otto Weininger έγραψε: 13 Σεπ 2023, 09:16Αλήθεια ε; Και γιατί γαμιούνται κάθε τόσο εκεί;hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2023, 08:55
Όλη η δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Ιαπωνία.
Βγαίνει κάθε φορά το παραπάνω εκατοστό νερού;
Επίσης κανείς δεν είπε ότι δεν συμβαίνουν πλημμύρες στον υπόλοιπο κόσμο. Το θέμα είναι τι ζημιά κάνουν και τι θα έκαναν αν δεν είχαν προνοήσει να κάνουν αντισταθμιστικά έργα. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις ή οι κομματικές παρωπίδες δεν σ' αφήνουν;

"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Και η στιγμη που σε χτυπάει η πραγματικότητα...Αρχέλαος έγραψε: 13 Σεπ 2023, 14:36hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2023, 13:33Πουθενά δεν γαμιούνται κάθε τόσο. Η Δυτική Ευρώπη έχει ωκεανό και καταιγίδες που έχουν σημαντική πιθανότητα για θαλάσσια υπερχείλιση. Όποτε έχουν προβλήματα είναι συνήθως απ' αυτό (storm surge), όπου η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει μέτρα ολόκληρα.Otto Weininger έγραψε: 13 Σεπ 2023, 09:16
Αλήθεια ε; Και γιατί γαμιούνται κάθε τόσο εκεί;
Βγαίνει κάθε φορά το παραπάνω εκατοστό νερού;
Επίσης κανείς δεν είπε ότι δεν συμβαίνουν πλημμύρες στον υπόλοιπο κόσμο. Το θέμα είναι τι ζημιά κάνουν και τι θα έκαναν αν δεν είχαν προνοήσει να κάνουν αντισταθμιστικά έργα. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις ή οι κομματικές παρωπίδες δεν σ' αφήνουν;![]()
https://twitter.com/commonsense491/stat ... 4524858848
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
Αγαπητέ, καμμιά αντίρρηση και γι' αυτό δεν έφερα αυτό (τουλάχιστον) το παράδειγμα από μόνος μου. Ξέρω τις διαφορές των δύο χωρών και σε καμμιά περίπτωση δεν θα πω "να είδες; εκεί είναι χειρότερα" ή κάτι αντίστοιχο. Για τον Καναδά δε, επειδή τυχαίνει να έχω γνωστούς που έχουν δεσμούς με την χώρα, το τελευταίο διάστημα έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις πάνω στο πρόβλημά τους και σχεδόν πάντα στο ύφος "ρε τι πάθανε οι άνθρωποι".Αρχέλαος έγραψε: 13 Σεπ 2023, 14:35Isildur έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:36Μια που ανέφερες τον Καναδά (εσύ, όχι εγώ), πριν κανά-δυο βδομάδες είδα τον Τριντώ που βγήκε και μόνο δεν έκλαιγε στην κάμερα ο άνθρωπος, για τις φωτιές που ξεκίνησαν Απρίλιο και μέχρι τότε (τέλη Αυγούστου) δεν έλεγαν να σταματήσουν. Και ήδη στον Καναδά αντιμετωπίζουν πλημμύρες σε κάποια μέρη και φοβούνται για ακόμα μεγαλύτερες. Τώρα, αν είχανε και τίποτα συγκρούσεις τρένων, πτώσεις αεροπλάνων κλπ δεν το γνωρίζω, φαντάζομαι όμως ότι οι Καναδοί "Αρίστοι" θα το έχουν αναπτύξει όσο δεν πάει το θέμα.Αρίστος έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:30
Μην φαμε σελιδες για να γινει κατανοητο τι ειπα. Δεν εχει ξαναγινει σε ευρωπαικη χωρα να εχουμε μια ολοκληρωτικη καταστροφη καθε μηνα. Ποτε απο φωτια και ποτε απο νερο. Παρομοιες πλημμυρες μπορει να βρεις ισως σε αλλες χωρες πλην Ευρωπης παλιοτερα, παρομοιες φωτιες ισως στον Καναδα και την Αυστραλια, σε καμια χωρα δεν συνεβαιναν ομως τετοιες καταστροφες καθε μηνα εναλλαξ.
.
Από μικρός, έμαθα με κριτική σκέψη να αναρωτιέμαι όταν λένει ότι κάτι γίνεται και αλλού, αν είναι ίδιες περιπτώσεις, ίδιες οι παράμετροι και οι παραδοχές.
1) O Kαναδάς έχει έκταση δέκα εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και λιγότερο από σαράντα εκατομμύρια πληθυσμό. Δηλαδή, τεράστιες ενιαίες δασικές εκτάσεις που δεν υπάρχει δασική δραστηριότητα ούτε είναι εύκολο εξαρχής να εντοπιστεί κάποιο ζήτημα.
Το αυτό ισχύει για Αυστραλία και Ρωσία, που έχουν όχι απλώς εκατομμύρια στρέμματα, αλλά εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα με ακατοίκητες δασικές εκτάσεις.
Μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση, δεν πρόκειται για μικρά πεύκα όπως τα δικά μας, αλλά σαν το δάσος με έλατα και πεύκα 20 μέτρα στο κέντρο της Πίνδου, επί τρία σε βλαστηση.
Η Ελλάς έχει πολύ πιο μικρή έκταση και αναλογικά όχι τέτοια κατάσταση και ως προς το ακατοίκητο εκτάσεων.
2) Η Ελλάς λοιπόν δεν αποτρέπει πυρκαγιές στην Αττική, δηλαδή εκεί που βρίσκεται ο μισός πληθυσμός και ίσως άνω του μισού του κρατικού μηχανισμού, σε τουριστικά νησιά που δεν είναι και τεράστια(Ρόδος) και σε μια περιοχή που βρίσκεται το μισό ελληνικό στράτευμα.
Οι φωτιές λοιπόν στην πρωτεύουσα, σε νησί του Αιγαίου με τουρισμό και όχι αχανή έκταση και σε περιοχή που υπάρχουν δομές και άφθονος στρατός, το ότι δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς, αποτελεί και δείγμα απουσίας επιτελικού κράτους.
Ουσιαστικά δεν λειτουργούν. Αν λειτουργούσαν, όταν εμφανιζόταν καπνός ή κάποια αυξημένη θερμοκρασία, σε συνδυασμό με drones που θα στέλνονταν για να δουν την κατάσταση, θα μπορούσαν να γίνουν έγκαιρες παρεμβάσεις.
Ο μόνος λόγος που έγραψα αυτό που έγραψα, ήταν επειδή ανέφερε τον Καναδά ο Αρίστος ως μια από τις χώρες που δεν έχουν πάθει τραγικές καταστροφές και αυτό ακριβώς του επισήμανα, ότι όχι μόνο έχουν πάθει αλλά το λέει κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους δημόσια και πραγματικά είναι να λυπάσαι την φύση και τη χώρα εκεί. Γι' αυτό και είπα και για τις πλημμύρες και γι' αυτό και ανέφερα και τα "υποθετικά σενάρια" περί τρένων κλπ, επειδή απαντούσα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που μου είπε ο Αρίστος. Τίποτα παραπάνω και καμμιά σύγκριση.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Και καπου εδω τελειωνουν τα παραμυθια....Αρχέλαος έγραψε: 12 Σεπ 2023, 12:28 Επειδή γράφεται αυτό με τα χίλια χρόνια κλπ. Ας δούμε το εξής:
ΕΡΤ “3 Στον Αέρα” : “Ζαγορά 840 mm βροχής”, 5 Νοεμβρίου 1986
https://www.olympia.gr/1560437/ellada/e ... tografies/
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Στο δινω Κορωνα μου.Otto Weininger έγραψε: 13 Σεπ 2023, 08:40Nostalgia έγραψε: 08 Σεπ 2023, 14:41When was the last time the Netherlands flooded?
Much of the Netherlands lies below sea level. The disaster of 1953 demonstrated more clearly than ever the importance of protecting the country properly against flooding.
Μήπως έχουν Μπακογιάννη Δήμαρχο; Μήπως Μπεο ; Κυβέρνηση ΝΔ;
https://twitter.com/commonsense491/stat ... kY67g&s=19
Παντως μετα το βιντεο απο την Ζαγορα του 1986 πρεπει επιτελους να σταματησουμε τα παραμυθια.
Εαν δεν αποδεχτουμε οτι εχουμε προβλημα, δεν θα το λυσουμε ποτε.
Τα φιλια μου.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- hellegennes
Δεν τίθεται θέμα αν είμαι. Το τσίρκο των ζαίων το έχω ρίξει ατελείωτο κράξιμο, το τωρινό τσίρκο το ψήφισα το '19 και του έχω ρίξει επίσης ατελείωτο κράξιμο. Εσένα πάλι δεν σε θυμάμαι ούτε μία φορά όχι απλώς να μην τους κράζεις αλλά να μην επιχειρείς να τους δικαιολογήσεις, ενώ παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ τα σούρνεις ακόμη και για πράγματα που συνέβησαν επί θίασου Μητσοτάκη.Otto Weininger έγραψε: 13 Σεπ 2023, 14:06 Και κοψε το αυτό με τις κομματικές παρωπίδες τάχα, λες και είσαι κάνας αντικειμενικός κριτής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2023, 15:38Δεν τίθεται θέμα αν είμαι. Το τσίρκο των ζαίων το έχω ρίξει ατελείωτο κράξιμο, το τωρινό τσίρκο το ψήφισα το '19 και του έχω ρίξει επίσης ατελείωτο κράξιμο. Εσένα πάλι δεν σε θυμάμαι ούτε μία φορά όχι απλώς να μην τους κράζεις αλλά να μην επιχειρείς να τους δικαιολογήσεις, ενώ παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ τα σούρνεις ακόμη και για πράγματα που συνέβησαν επί θίασου Μητσοτάκη.Otto Weininger έγραψε: 13 Σεπ 2023, 14:06 Και κοψε το αυτό με τις κομματικές παρωπίδες τάχα, λες και είσαι κάνας αντικειμενικός κριτής.
Επιπλέον, υπεραμύνονται πολιτικών μπλε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή, σπατάλες με δανεικά, ρεκόρ μετακλητών κλπ.
Όλα αυτά με τον μανδύα της σοβαροφάνειας και τις πομπώδεις εκφράσεις/δεσμεύσεις για επιτελικό κράτος.
Σκεψου ποσο σκουπιδι πρεπει να εισαι σαν ανθρωπος, ωστε να βγαινεις με την ιδιοτητα του επιστημονα (εδωσες και ορκο ρε παστουρμα) και να κανεις τηλεοπτικο ας κισσινγκ στο κουλι με τοσο παραλογα claims. Μεχρι και τα δισσεγγονα του θα βολεψουν γτχτ.Αρχέλαος έγραψε: 12 Σεπ 2023, 12:28 Επειδή γράφεται αυτό με τα χίλια χρόνια κλπ. Ας δούμε το εξής:
ΕΡΤ “3 Στον Αέρα” : “Ζαγορά 840 mm βροχής”, 5 Νοεμβρίου 1986
https://www.olympia.gr/1560437/ellada/e ... tografies/
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
- hellegennes
Επίσης ο Καναδάς έχει τριπλάσιο αριθμό πυροσβεστών ανά κάτοικο.Αρχέλαος έγραψε: 13 Σεπ 2023, 14:35 Aπό μικρός, έμαθα με κριτική σκέψη να αναρωτιέμαι όταν λένει ότι κάτι γίνεται και αλλού, αν είναι ίδιες περιπτώσεις, ίδιες οι παράμετροι και οι παραδοχές.

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Με αφορμή αυτό, κάποιες συμβουλές αν τύχει να βρεθεί κανείς με το όχημά του πλημμυρισμένο για οποιοδήποτε λόγο:Αρχέλαος έγραψε: 13 Σεπ 2023, 13:36 Την ώρα που ο Βόλος πνιγόταν και επιχειρήσεις δεν λειτουργούσαν, οι προθεσμίες έτρεχαν χωρίς πρόβλεψη παράτασης, με αποτέλεσμα ιδιοκτήτες οχημάτων να επιβαρύνονται για τεχνικό έλεγχοSpoiler
Πρόστιμα για εκπρόθεσμο τεχνικό έλεγχο καλούνται να πληρώσουν ιδιοκτήτες οχημάτων στον Βόλο, που δεν κατάφεραν εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν την πόλη την περασμένη εβδομάδα είτε να κλείσουν ραντεβού είτε να προσκομίσουν έγκαιρα τα οχήματά τους στα ΚΤΕΟ
Την ώρα που η πόλη πνιγόταν κάτω από εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και τόνους λάσπης και πολλά οχήματα παρασύρονταν ή καταστρέφονταν από τα ορμητικά νερά, οι προθεσμίες για ΚΤΕΟ, «έτρεχαν».
Ακόμη κι όταν τα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν και κάποιοι επιχειρούσαν να επικοινωνήσουν με σταθμούς ΚΤΕΟ προκειμένου να κλείσουν ραντεβού, δεν μπορούσαν να πιάσουν γραμμή, καθώς τα τηλεφωνικά κέντρα δεν λειτουργούσαν εξαιτίας των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση.
Με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και τη σταδιακή λειτουργία των επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες οχημάτων κάλεσαν για ραντεβού. Ενημερώθηκαν ότι η προθεσμία έληξε και ότι θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο.
Σε ερώτησή τους, αν δεδομένης της έκτακτης κατάστασης που βιώνει η πόλη, υπάρχει πρόβλεψη παράτασης των καταληκτικών προθεσμιών έλαβαν αρνητική απάντηση και παρέπεμπαν στο αρμόδιο Υπουργείο.
Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι υποχρεωμένοι να περνάνε ΚΤΕΟ ανά προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Σε περίπτωση, όμως, εκπρόθεσμης προσκόμισης του οχήματος για τεχνικό έλεγχο ή επανέλεγχο, καταβάλλεται ειδικό αυξημένο τέλος, ανάλογα με την κατηγορία του εκάστοτε οχήματος, αλλά και το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης. Αυτό διαμορφώνεται ως εξής:
– Έως 30 ημέρες: 16 ευρώ
– Από 30 ημέρες έως 6 μήνες: 33 ευρώ
– Άνω των 6 μηνών: 65 ευρώ.
Επιπροσθέτως, όσοι αμελήσουν να περάσουν το όχημά τους από ΚΤΕΟ έξι μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία της σχετικής προθεσμίας, πέραν του προστίμου από το ΚΤΕΟ, λαμβάνουν πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται από την εφορία.
Σημειώνεται, δε, ότι εφόσον διαπιστωθεί μη ύπαρξη ΚΤΕΟ σε περίπτωση ελέγχου της Τροχαίας, τότε βεβαιώνεται πρόστιμο 400 ευρώ. ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥΠρόστιμα… σε πλημμυροπαθείς για ΚΤΕΟ TAXYΔΡΟΜΟΣ13 Σεπτεμβρίου 2023 - 9:55
1) το βασικότερο: ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΝΑΤΕ! Ούτε προσπαθείτε να το σπρώξετε, ούτε να το βάλετε μπροστά. Αν έχει μπει νερό μέσα στους κυλίνδρους και το πιστόνι κινηθεί θα προσπαθήσει να συμπιέσει το νερό που είναι σχεδόν ασυμπίεστο. Στην καλύτερη περίπτωση θα στραβώσει το πιστόνι και στην χειρότερη θα ξηλώσει και άλλα πράγματα μαζί του. Η ζημιά είναι μεγάλη.
1α) για να τσεκάρετε αν όντως μπήκε νερό μέσα στη μηχανή που είναι και το βασικότερο πρέπει να το δει μηχανικός. Έχουν κάμερες που κατεβάζουν μέσα από τους κυλίνδρους για αυτοψία.
2) Αποσυνδέετε τη μπαταρία. Πολύ πιθανό να μην χρειαστεί αλλαγή αλλά αν μείνει εκεί μέσα στα νερά έχει καλή πιθανότητα να κάνει ζημιά απο βραχυκύκλωμα αλλού. Αν μπορείτε προληπτικά ακόμα καλύτερα αλλά προσέχετε για τυχόν θέματα με συναγερμούς κλπ.
3) Η μοκέτα ίσως σώζεται αλλά πρέπει να την βγάλετε όλη, να πλυθεί καλά και να στεγνώσει εκτός του αυτοκινήτου. Γενικά εσωτερικά δεν πρέπει να μείνει τίποτα που κρατάει υγρασία. Ακριβώς το ίδιο ισχύει για το πορτ μπαγκάζ.
4) Τα καθίσματα δεν σώζονται χωρίς πολύ κόπο γιατί δε στεγνώνουν εύκολα. Αν κάποιος έχει υπομονή και πιάνει το χέρι του μπορεί.
5) Τα φίλτρα καμπίνας είναι σίγουρα για πέταμα. Πολύ πιθανόν και το φίλτρο αέρα της μηχανής ανάλογα αν το έφτασε το νερό στην εισαγωγή του αέρα.
6) Κάποια ηλεκτρονικά, ειδικά σε νεότερα αυτοκίνητα θα έχουν χαλάσει σίγουρα αν έμεινε έστω και για λίγο με τη μπαταρία συνδεμένη. Κάποια ίσως τη γλιτώσουν με καλό καθάρισμα με απιονισμένο νερό και ισοπροπυλική αλκοόλη. Στην ανάγκη κάνει και το κλασικό μπλε οινόπνευμα. Χωρίς μπαταρία το πιο πιθανό είναι να σώζονται όλα με ένα καλό καθάρισμα.
7) Κατά 90% θα χρειαστεί ολική αλλαγή λαδιών και του φίλτρου τους. Το κόστος για αυτό είμαι μικρό και είναι καλή ιδέα να γίνει σε περίπτωση που έχει περάσει νερό μέσα.
8) Αν δεν είσαστε άτυχοι, το ρεζερβουάρ δε θα πρέπει να έχει μολυνθεί γιατί είναι σχετικά δύσκολο να περάσει μέσα το νερό. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλή ιδέα να αδειάσει το ρεζερβουάρ και να μπει φρέσκο καύσιμο με καθαριστικά σε περίπτωση που έχει περάσει κάτι μέσα. Ιδανικά και τα σωληνάκια αν υπάρχει υποψία. Στα ντίζελ αν έχει περάσει νερό και δεν καθαριστεί υπάρχει περίπτωση να καεί η αντλία καυσίμου γιατί τη λιπαίνει το ίδιο το καύσιμο. Σε βενζίνη τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.
9) Ιδανικά αν το καθαρίσετε μόνοι σας θέλετε να αδειάσετε τελείως την καμπίνα και το πορτ μπαγκαζ μέχρι εσωτερικά η καμπίνα να έχει μόνο το μέταλλο και τα καλώδια (ναι και στις πόρτες) και να καθαρίσετε με καθαρό νερό με πίεση. Είναι δουλειά που σε πιο καινούργια αυτοκίνητα θα σας πάρει μέρες. Θα πρέπει όλα να στεγνώσουν τέλεια πριν μπει οτιδήποτε πίσω. Αν κάτι δίνει την υποψία ότι μπορεί να σκουριάσει καλό είναι να ψεκάζεται με αντισκωριακό και να σκουπίζεται (ειδικά όλες οι βίδες, τα παξιμάδια κλπ.)
10) Ο εναλλάκτης καλό είναι να αλλαχτεί. Μπορεί να δουλέψει για λίγο καιρό αλλά θα έχει θέματα με οξείδωση εσωτερικά και δυστυχώς είναι (συνήθως) χαμηλά στη μηχανή σε σημεία που τον σκεπάζει το νερό.
11) Σημεία που δεν προσέχουν πολλοί αλλά εύκολα μαζεύουν βρωμιά και υγρασία είναι κάτω από τα λάστιχα στις πόρτες. Καθαρίζουν εύκολα αλλά θέλει προσοχή όταν βγαίνουν γιατί συνήθως έχει κάτι κλιπ της κακιάς ώρας που σπάνε εύκολα. Σε μαγαζιά που αλλάζουν παρμπρίζ μπορούν να σας βάλουν καινούρια.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 610 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Annibas
-
- 1 Απαντήσεις