!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επιτελικός οίκος ανοχής και στις πλημμύρες της Καρδίτσας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Re: Επιτελικός οίκος ανοχής και στις πλημμύρες της Καρδίτσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Isildur έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:27
Otto Weininger έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:25 Bazoomba σε ρώτησα κάτι ρε ξεφτίλα
Ναι ρε Bazoomba, τι έγινε; Ξεχάστηκες;
Θεωρεις τον εαυτο σου ΝΔξεφτιλομποτ;
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Αρίστος έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:41
Isildur έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:36

Για τις φωτιές που λες, να το δεχτώ ότι μπορεί να είναι δάκτυλος της κυβέρνησης για να βάλουν ανεμογεννήτριες, να δώσουν οικόπεδα στους κολλητούς τους, να ανοίξουν δρόμους και να πάρει δουλειά η ΤΕΡΝΑ ή ό,τι άλλο θες (δεν λέω ότι το δέχομαι, για να γίνει η κουβέντα απλά). Οι πλημμύρες ήταν κι αυτές δάκτυλος του Μητσοτάκη; Γκαντέμης είπαμε ότι είναι, όχι ο Γκάνταλφ.

Εγω τις κυβερνητικες ευθυνες τις εβαλα σε ξεχωριστο νημα.

Δεν ειπα οτι σε συνεργασια με τους Νεφελιμ η κυβερνηση επνιξε τη Θεσσαλια.

Αυτο που ειπα ειναι οτι δεν αξιοποιησε τα κοινοτικα κονδυλια για αντιπλημμυρικα εργα που ειχε υποσχεθει μετα τον Ιανο ο πρωθυπουργος (0% απορροφηση) και οτι ενω γνωριζε 72 ωρες πριν οτι θα πεσει κατακλυσμος δεν ειδοποιησε τους κατοικους να διασωσουν τα στοιχειωδη, ουτε εκπονησε καποιο σχεδιο διασωσεων, ακομη και ο στρατος αργησε δυο μερες να βοηθησει.

.
Καμμιά αντίρρηση. Και σ' αυτό τους κράξαμε και τους κριτικάραμε μαζί, αν θυμάσαι. Σε αντίθεση με τι πιστεύουν κάποιοι (ελπίζω όχι κι εσύ), ούτε κομματόσκυλο είμαι, ούτε damage control κάνω και ούτε έχω πρόβλημα να πω τα στραβά, όποτε τα βλέπω. Ίσως λόγω μιας σχετικής συμπάθειας (ή καλύτερα μιας προσπάθειας να δικαιολογήσω την ψήφο μου) να μην παρασέρνομαι και να τα βλέπω όλα μαύρα και πολλές φορές να ψάχνω να βρω αν υπάρχει κάτι θετικό σε ό,τι στραβό γίνεται ή έστω να αναδείξω και κάποια ψήγματα κρατικής προσπάθειας και ενεργειών, σε περιπτώσεις που γενικά τα πήγαν σκατά. Αλλά αυτό, μέχρι εκεί. Δεν θα κάνουμε το άσπρο-μαύρο, όπως δεν θα κάνουμε και το αντίθετο.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Isildur

Bazoomba έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:46
Isildur έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:27
Otto Weininger έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:25 Bazoomba σε ρώτησα κάτι ρε ξεφτίλα
Ναι ρε Bazoomba, τι έγινε; Ξεχάστηκες;
Θεωρεις τον εαυτο σου ΝΔξεφτιλομποτ;
Σαφώς και όχι, αλλά δεν ξέρω τι με θεωρούν οι άλλοι. Σε συζήτηση στην οποία παίρνω μέρος, γράφτηκε αυτό:
Bazoomba έγραψε: 13 Σεπ 2023, 09:23
Echelon έγραψε: 13 Σεπ 2023, 09:17 Μιλάμε τα νδουλικα μποτ έχουν ξεσκιστεί να γκουγκλάρουν "floods around the world". Σε πόση κατάντια μπορεί να περιέλθει ένας άνθρωπος ρε πούστη μου.
Εαν σιτιζοσουν εμμεσως δεν θα εμπαινες κι εσυ στον πειρασμο;
Τι πρέπει να υποθέσω; Πού ξέρω εγώ ο Echelon πώς με θεωρεί και αν μιλάει και για μένα; Και πού ξέρω σε ποιους απ' όλους αναφέρεσαι εσύ;

Το θετικό είναι ότι (μου) απάντησες επιτέλους. Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι κάτι τρέχει... τέσπα.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Isildur έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:46
Isildur έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:36

Για τις φωτιές που λες, να το δεχτώ ότι μπορεί να είναι δάκτυλος της κυβέρνησης για να βάλουν ανεμογεννήτριες, να δώσουν οικόπεδα στους κολλητούς τους, να ανοίξουν δρόμους και να πάρει δουλειά η ΤΕΡΝΑ ή ό,τι άλλο θες (δεν λέω ότι το δέχομαι, για να γίνει η κουβέντα απλά). Οι πλημμύρες ήταν κι αυτές δάκτυλος του Μητσοτάκη; Γκαντέμης είπαμε ότι είναι, όχι ο Γκάνταλφ.

Αυτο που ειπα ειναι οτι δεν αξιοποιησε τα κοινοτικα κονδυλια για αντιπλημμυρικα εργα που ειχε υποσχεθει μετα τον Ιανο ο πρωθυπουργος (0% απορροφηση) και οτι ενω γνωριζε 72 ωρες πριν οτι θα πεσει κατακλυσμος δεν ειδοποιησε τους κατοικους να διασωσουν τα στοιχειωδη, ουτε εκπονησε καποιο σχεδιο διασωσεων, ακομη και ο στρατος αργησε δυο μερες να βοηθησει.

.
Καμμιά αντίρρηση. Και σ' αυτό τους κράξαμε και τους κριτικάραμε μαζί, αν θυμάσαι. Σε αντίθεση με τι πιστεύουν κάποιοι (ελπίζω όχι κι εσύ), ούτε κομματόσκυλο είμαι, ούτε damage control κάνω και ούτε έχω πρόβλημα να πω τα στραβά, όποτε τα βλέπω. Ίσως λόγω μιας σχετικής συμπάθειας (ή καλύτερα μιας προσπάθειας να δικαιολογήσω την ψήφο μου) να μην παρασέρνομαι και να τα βλέπω όλα μαύρα και πολλές φορές να ψάχνω να βρω αν υπάρχει κάτι θετικό σε ό,τι στραβό γίνεται ή έστω να αναδείξω και κάποια ψήγματα κρατικής προσπάθειας και ενεργειών, σε περιπτώσεις που γενικά τα πήγαν σκατά. Αλλά αυτό, μέχρι εκεί. Δεν θα κάνουμε το άσπρο-μαύρο, όπως δεν θα κάνουμε και το αντίθετο.

Nice post, εδω εισαι ο παλιος καλος εαυτος σου.

.
Άβαταρ μέλους
Isildur

Αρίστος έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:50
Isildur έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:46

.

Nice post, εδω εισαι ο παλιος καλος εαυτος σου.

.
Πάντα αυτός ήμουν, αλλά δεν με καταλαβαίνετε και θα σας εγκαταλείψω και πάλι... :a040:

(Ψέματα, απλά για ν' αρχίσετε τα "στάσου, μύγδαλα" και τα "όχι ρε, που θα πας" κάποιοι, τα "στα τσακίδια" και τα "στο καλό και να (μην) μας γράφεις" κάποιοι άλλοι και τα "" οι περισσότεροι). :lol:
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

Αρίστος έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:44 Επιτελους επεμβηκε και εισαγγελεας.

Απο την Κυριακη η Δημοκρατια ζητουσε την παρεμβαση της εισαγγελεως του Αρειου Παγου.

Ερευνα για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία διέταξε ο Αρειος Πάγος

Με παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη θα διεξαχθεί έρευνα για συγκεκριμένα έργα που δεν έγιναν ή εκτελέστηκαν πλημμελώς, άνω θα ερευνηθεί και το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης εκατομμυρίων ευρώ.

https://www.euro2day.gr/news/highlights ... e-o-a.html

.
Tο μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο...

Μακάρι, αλλά φοβάμαι ότι θα γίνει ξέπλυμα.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Ρε δεν πάτε να βουτήξτε στον Πηνειό λέω γω
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Αρίστος έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:14
Echelon έγραψε: 13 Σεπ 2023, 09:17 Μιλάμε τα νδουλικα μποτ έχουν ξεσκιστεί να γκουγκλάρουν "floods around the world". Σε πόση κατάντια μπορεί να περιέλθει ένας άνθρωπος ρε πούστη μου.

Βεβαια ξεχνανε οτι ειναι η μονη κυβερνηση παγκοσμιως που σε 9 μηνες τις ετυχαν περιστατικα οπως τα Τεμπη, η Ροδος και η Κερκυρα, η Παρνηθα και η Βοιωτια, η Μαγνησια και ο Αγχιαλος, ολος ο νομος Εβρου (μεγαλυτερη καμενη εκταση διαχρονικα σε χωρες της ΕΕ) και ο καταποντισμος της Θεσσαλιας (μεγαλυτερη ζημια απο πλημμυρες φετος στην ΕΕ).

Και ολοι πλεον ρωτανε τι εχει σειρα;

Οι ακριδες η ο μετεωριτης;

.
Σεισμοι, αεροπλανα...εχει ακομα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 13 Σεπ 2023, 09:16
hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2023, 08:55

Όλη η δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Ιαπωνία.
Αλήθεια ε; Και γιατί γαμιούνται κάθε τόσο εκεί;
Βγαίνει κάθε φορά το παραπάνω εκατοστό νερού;
Πουθενά δεν γαμιούνται κάθε τόσο. Η Δυτική Ευρώπη έχει ωκεανό και καταιγίδες που έχουν σημαντική πιθανότητα για θαλάσσια υπερχείλιση. Όποτε έχουν προβλήματα είναι συνήθως απ' αυτό (storm surge), όπου η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει μέτρα ολόκληρα.

Επίσης κανείς δεν είπε ότι δεν συμβαίνουν πλημμύρες στον υπόλοιπο κόσμο. Το θέμα είναι τι ζημιά κάνουν και τι θα έκαναν αν δεν είχαν προνοήσει να κάνουν αντισταθμιστικά έργα. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις ή οι κομματικές παρωπίδες δεν σ' αφήνουν;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Την ώρα που ο Βόλος πνιγόταν και επιχειρήσεις δεν λειτουργούσαν, οι προθεσμίες έτρεχαν χωρίς πρόβλεψη παράτασης, με αποτέλεσμα ιδιοκτήτες οχημάτων να επιβαρύνονται για τεχνικό έλεγχο
Πρόστιμα για εκπρόθεσμο τεχνικό έλεγχο καλούνται να πληρώσουν ιδιοκτήτες οχημάτων στον Βόλο, που δεν κατάφεραν εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν την πόλη την περασμένη εβδομάδα είτε να κλείσουν ραντεβού είτε να προσκομίσουν έγκαιρα τα οχήματά τους στα ΚΤΕΟ
Την ώρα που η πόλη πνιγόταν κάτω από εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και τόνους λάσπης και πολλά οχήματα παρασύρονταν ή καταστρέφονταν από τα ορμητικά νερά, οι προθεσμίες για ΚΤΕΟ, «έτρεχαν».
Ακόμη κι όταν τα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν και κάποιοι επιχειρούσαν να επικοινωνήσουν με σταθμούς ΚΤΕΟ προκειμένου να κλείσουν ραντεβού, δεν μπορούσαν να πιάσουν γραμμή, καθώς τα τηλεφωνικά κέντρα δεν λειτουργούσαν εξαιτίας των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση.
Με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και τη σταδιακή λειτουργία των επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες οχημάτων κάλεσαν για ραντεβού. Ενημερώθηκαν ότι η προθεσμία έληξε και ότι θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο.
Σε ερώτησή τους, αν δεδομένης της έκτακτης κατάστασης που βιώνει η πόλη, υπάρχει πρόβλεψη παράτασης των καταληκτικών προθεσμιών έλαβαν αρνητική απάντηση και παρέπεμπαν στο αρμόδιο Υπουργείο.
Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι υποχρεωμένοι να περνάνε ΚΤΕΟ ανά προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Σε περίπτωση, όμως, εκπρόθεσμης προσκόμισης του οχήματος για τεχνικό έλεγχο ή επανέλεγχο, καταβάλλεται ειδικό αυξημένο τέλος, ανάλογα με την κατηγορία του εκάστοτε οχήματος, αλλά και το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης. Αυτό διαμορφώνεται ως εξής:
– Έως 30 ημέρες: 16 ευρώ
– Από 30 ημέρες έως 6 μήνες: 33 ευρώ
– Άνω των 6 μηνών: 65 ευρώ.
Επιπροσθέτως, όσοι αμελήσουν να περάσουν το όχημά τους από ΚΤΕΟ έξι μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία της σχετικής προθεσμίας, πέραν του προστίμου από το ΚΤΕΟ, λαμβάνουν πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται από την εφορία.
Σημειώνεται, δε, ότι εφόσον διαπιστωθεί μη ύπαρξη ΚΤΕΟ σε περίπτωση ελέγχου της Τροχαίας, τότε βεβαιώνεται πρόστιμο 400 ευρώ. ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥΠρόστιμα… σε πλημμυροπαθείς για ΚΤΕΟ TAXYΔΡΟΜΟΣ13 Σεπτεμβρίου 2023 - 9:55
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Isildur έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:16
Αρίστος έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:14

Βεβαια ξεχνανε οτι ειναι η μονη κυβερνηση παγκοσμιως που σε 9 μηνες τις ετυχαν περιστατικα οπως τα Τεμπη, η Ροδος και η Κερκυρα, η Παρνηθα και η Βοιωτια, η Μαγνησια και ο Αγχιαλος, ολος ο νομος Εβρου (μεγαλυτερη καμενη εκταση διαχρονικα σε χωρες της ΕΕ) και ο καταποντισμος της Θεσσαλιας (μεγαλυτερη ζημια απο πλημμυρες φετος στην ΕΕ).

.
Λογικό. Ξες άλλη χώρα που να έχει Τέμπη, Ρόδο, Κέρκυρα, Πάρνηθα, Βοιωτία, Μαγνησία, Αγχίαλο, Έβρο και Θεσσαλία;
Αυτό τώρα είναι μη ειρωνική απάντηση, από εσένα τον αντικειμενικό ομιλητή.

Μετά αν λέω ότι συμπεριφέρεσαι αληθινά σαν κομματόσκυλο όσον αφορά την ΝΔ, ενοχλείσαι. Δεν είχα δει ποτέ να είχες πρεμούρα να υπερασπιστείς άλλη κυβέρνηση τόσα χρόνια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Isildur έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:36 Μια που ανέφερες τον Καναδά (εσύ, όχι εγώ), πριν κανά-δυο βδομάδες είδα τον Τριντώ που βγήκε και μόνο δεν έκλαιγε στην κάμερα ο άνθρωπος, για τις φωτιές που ξεκίνησαν Απρίλιο και μέχρι τότε (τέλη Αυγούστου) δεν έλεγαν να σταματήσουν.
Άλλη μια κορυφαία σύγκριση. Ο Καναδάς έχει δάση = 20 Ελλάδες σε έκταση. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει και τι συνεπάγεται αυτό ή θέλεις μετάφραση; Αν καταλαβαίνεις, πες "ναι, συγγνώμη, ηλίθια σύγκριση".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Isildur έγραψε: 13 Σεπ 2023, 10:36 Μια που ανέφερες τον Καναδά (εσύ, όχι εγώ), πριν κανά-δυο βδομάδες είδα τον Τριντώ που βγήκε και μόνο δεν έκλαιγε στην κάμερα ο άνθρωπος, για τις φωτιές που ξεκίνησαν Απρίλιο και μέχρι τότε (τέλη Αυγούστου) δεν έλεγαν να σταματήσουν.
Και τι έγινε; Ποιός σου είπε οτι δεν τα έχει κάνει σκατά και το Τριντό;
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2023, 13:33
Otto Weininger έγραψε: 13 Σεπ 2023, 09:16
hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2023, 08:55

Όλη η δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Ιαπωνία.
Αλήθεια ε; Και γιατί γαμιούνται κάθε τόσο εκεί;
Βγαίνει κάθε φορά το παραπάνω εκατοστό νερού;
Πουθενά δεν γαμιούνται κάθε τόσο. Η Δυτική Ευρώπη έχει ωκεανό και καταιγίδες που έχουν σημαντική πιθανότητα για θαλάσσια υπερχείλιση. Όποτε έχουν προβλήματα είναι συνήθως απ' αυτό (storm surge), όπου η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει μέτρα ολόκληρα.

Επίσης κανείς δεν είπε ότι δεν συμβαίνουν πλημμύρες στον υπόλοιπο κόσμο. Το θέμα είναι τι ζημιά κάνουν και τι θα έκαναν αν δεν είχαν προνοήσει να κάνουν αντισταθμιστικά έργα. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις ή οι κομματικές παρωπίδες δεν σ' αφήνουν;
Όπου έγινε κάτι πέραν του συνηθισμένου, τους γάμησε.
Πχ Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία.

Από κει και μετά ευρωπαϊκές πόλεις πλημμυρίζουν και ζημιές γίνονται όπως εδώ απλά δεν μαθαίνεις.

Κατά τα άλλα, αφού επιμένεις ότι υπήρχαν αντιπλημμυρικά έργα που θα απέτρεπαν αυτό που έγινε στην Θεσσαλία, οκ.

Δεν επιμένω.

Και κοψε το αυτό με τις κομματικές παρωπίδες τάχα, λες και είσαι κάνας αντικειμενικός κριτής.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”