Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αυτό, δηλαδή αν η πρώτη λίστα αφορά αποκλειστικά σε επισυνδέσεις της ΕΥΠ και η δεύτερη σ' εκείνες του predator. Συνεχίζει να αποτελεί ένα κρίσιμο ερώτημα αν υπήρξαν ταυτόχρονες επισυνδέσεις, πράγμα που θα αποκάλυπτε ότι υπήρχε κοινή στόχευση.Tarkovsky έγραψε: 14 Νοέμ 2022, 13:30Από προσεκτικότερη ανάγνωση του χτεσινού Ντοκουμέντου, κατάλαβα ένα ΜΕΓΑΛΟ μου λάθος, ζητώ συγγνώμη από σένα και από όλους.![]()
Οι δυο λίστες έχουν ουσιώδη διαφορά!
Η χτεσινή περιλαμβάνει ονόματα-στόχους ΜΟΝΟ του πρέντατορ. Αυτό προκύπτει αρχικά από το ότι κάπου όντως αναφέρεται ως "Vol. 2" (μου είχε διαφύγει - και πάλι συγγνώμη). Βασικά όμως από το ότι ο Βαξεβάνης καλεί Μητσοτάκη να επαναφέρει την εκ των υστέρων ενημέρωση του πολίτη ότι τελούσε υπό παρακολούθηση, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα φρέσκα ονόματα αποτέλεσαν επίσης στόχους της ΕΥΠ. Σε αντίθεση δηλαδή με τα πρόσωπα της προηγούμενης Κυριακής που -άγνωστο σε ποιο ποσοστό- παρακολουθήθηκαν από το πρέταντορ κατόπιν αρχικής ιχνηλάτησης των επαφών τους μέσω ΕΥΠ.
Άρα:
* λίστα Μητσοτάκη Vol. 1 ---> ΕΥΠ + Predator
* λίστα Μητσοτάκη Vol. 2 ---> Predator.
Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ. Ζητώ και πάλι συγγνώμη.
Εν τούτοις, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να αλλάξει τον σχετικό νόμο του '21, επαναφέροντας την προηγούμενη διάταξη που υποχρέωνε την ΑΔΑΕ, μετά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης, να γνωστοποιεί την επιβολή του μέτρου στους θιγόμενους, σε ορισμένες περιπτώσεις μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, εκτός αν θεωρήσει αιτιολογημένα ότι διακυβεύεται ο σκοπός για τον οποίο διατάχθηκε.