Το έχω τύψη Αρχίζεις να χάνεις λάδια.Lord Brum έγραψε: 27 Δεκ 2024, 02:38 Ακ8αμ να καταλάβεις ρε αστοιχειωτε ότι δεν έχει νόημα η προέκταση όταν έχεις ενακλαγηβδιευθυνσηςβυηε φόρτισης?
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ
Από μικρός έχω παρατηρήσει έναν μεγάλο ανταγωνισμό στα πάντα.
Αρχικά στο σχολείο Η Μαρία έχει 10 στον έλεγχο είναι καλύτερη από εσένα.
Στην δουλειά ο ένας χτίστης προσπαθούσε να ξεπεράσει τον άλλο για να αισθανθεί καλύτερα.
Μετά ο ένας προσπαθεί να πάρει καλύτερο αυτοκίνητο από τον άλλο για να αισθανθεί ποιο σπουδαίος.
Στο χωριό ο ένας προσπαθεί να πάρει την δουλειά του άλλου κατηγορώντας ο ένας τον άλλο.
Εδώ μέσα οι μηχανικοί θέλουν να μου επιβληθούν τα ψώνια.
Τελικά ρε παιδιά μας λείπει κάτι το οποίο έχουν στο εξωτερικό.
Αυτοί στο εξωτερικό τα καταφέρνουν καλύτερα γιατί έχουν παιδία διαφορετική από την δική μας.
Όλα αρχίζουν από την παιδία.
Κανένα Ελληνικό σχολείο ή πανεπιστήμιο δεν θα βάλει την τάξη να κάνει μια ομαδική εργασία για το καλό όλων.
Αυτό δεν υπάρχει στο εξωτερικό. Εκεί συνεργάζονται ομαδικά για όλα. Εδώ είμαστε ατομιστές.
Να τους περάσουμε όλους και να βάλουμε γκολ. Ενώ έχουμε μια τόσο όμορφη πατρίδα έχουμε τόσο γελοίους πολιτικούς.
Μας έχουν καταστρέψει. Συχαίνομαι το Ελληνικό σύστημα
Στην δουλειά ο ένας χτίστης προσπαθούσε να ξεπεράσει τον άλλο για να αισθανθεί καλύτερα.
Μετά ο ένας προσπαθεί να πάρει καλύτερο αυτοκίνητο από τον άλλο για να αισθανθεί ποιο σπουδαίος.
Στο χωριό ο ένας προσπαθεί να πάρει την δουλειά του άλλου κατηγορώντας ο ένας τον άλλο.
Αυτοί στο εξωτερικό τα καταφέρνουν καλύτερα γιατί έχουν παιδία διαφορετική από την δική μας.
Κανένα Ελληνικό σχολείο ή πανεπιστήμιο δεν θα βάλει την τάξη να κάνει μια ομαδική εργασία για το καλό όλων.
Αυτό δεν υπάρχει στο εξωτερικό. Εκεί συνεργάζονται ομαδικά για όλα. Εδώ είμαστε ατομιστές.
Να τους περάσουμε όλους και να βάλουμε γκολ. Ενώ έχουμε μια τόσο όμορφη πατρίδα έχουμε τόσο γελοίους πολιτικούς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 27 Δεκ 2024, 16:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αυτό με τα πεδία το είχα καταλάβει και εγώ όταν έγραφα πεδία 1 και πεδία 2, με το ζόρι πήρα 5.seismic1 έγραψε: 27 Δεκ 2024, 16:05 Από μικρός έχω παρατηρήσει έναν μεγάλο ανταγωνισμό στα πάντα.
Αυτοί στο εξωτερικό τα καταφέρνουν καλύτερα γιατί έχουν πεδία διαφορετική από την δική μας.
Όλα αρχίζουν από την πεδία.
Και 10 να έπαιρνες τι θα άλλαζε?nick έγραψε: 27 Δεκ 2024, 16:15Αυτό με τα πεδία το είχα καταλάβει και εγώ όταν έγραφα πεδία 1 και πεδία 2, με το ζόρι πήρα 5.seismic1 έγραψε: 27 Δεκ 2024, 16:05 Από μικρός έχω παρατηρήσει έναν μεγάλο ανταγωνισμό στα πάντα.
Πάλι λάθος το έγραψες.
Δεν πειράζει Εμένα έτσι μου αρέσει.
Την ώρα που εσύ μάθαινες πως γράφεται εγώ μάθαινα πως να χτίζω σπίτια. Ε και τι έγινε?
Αυτά που έχω εγώ δεν τα έχεις εσύ και το αντίθετο. Κρίμα που ο ένας προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλο.
Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε και να παράγουμε γνώση και έργο.
Και η παρτουζα αυτη την εννοια εχει.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
ο μικρος σεισμικ θελει να αποδειξει οτι ειναι ανωτερος απο ολους, αλλα τρωει σαπιες ντοματες, στο εσωτερικο και στο εξωτερικο.seismic1 έγραψε: 27 Δεκ 2024, 16:05 Από μικρός έχω παρατηρήσει έναν μεγάλο ανταγωνισμό στα πάντα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Ο κορεκτορας. Ενώ τα δικά σου κειμενα έχουν αστοχίες δικές σου μαλακιες
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Μιλάω με ένα ψωνιο που νομίζει ότι είναι ερευνητής αλλά τρωει δουλεμα απο παντου και δεν έχει.καταφερει σε 16 χρόνια να κάνει μισή δημοσίευση. Κι εγώ επαγγελματίας παίκτης του NΒΑ είμαι αλλά χωρίς ομάδα εδώ και 25 χρόνιαseismic1 έγραψε: 27 Δεκ 2024, 06:31Ακόμα να καταλάβεις με ποιον μιλάς. Μιλάς με ερευνητή. Η έρευνα παρακάμπτει την πεπατημένη, κάνει άλματα και τα αλλάζει όλα.Lord Brum έγραψε: 27 Δεκ 2024, 02:38 Ακ8αμ να καταλάβεις ρε αστοιχειωτε ότι δεν έχει νόημα η προέκταση όταν έχεις ενακλαγηβδιευθυνσηςβυηε φόρτισης?
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Ζω σε ένα κουφάρι που λέγεται Ελλάδα που την περιτριγυρίζουν όρνια.Lord Brum έγραψε: 27 Δεκ 2024, 20:11Μιλάω με ένα ψωνιο που νομίζει ότι είναι ερευνητής αλλά τρωει δουλεμα απο παντου και δεν έχει.καταφερει σε 16 χρόνια να κάνει μισή δημοσίευση. Κι εγώ επαγγελματίας παίκτης του NΒΑ είμαι αλλά χωρίς ομάδα εδώ και 25 χρόνιαseismic1 έγραψε: 27 Δεκ 2024, 06:31Ακόμα να καταλάβεις με ποιον μιλάς. Μιλάς με ερευνητή. Η έρευνα παρακάμπτει την πεπατημένη, κάνει άλματα και τα αλλάζει όλα.Lord Brum έγραψε: 27 Δεκ 2024, 02:38 Ακ8αμ να καταλάβεις ρε αστοιχειωτε ότι δεν έχει νόημα η προέκταση όταν έχεις ενακλαγηβδιευθυνσηςβυηε φόρτισης?
Μικρός στο μάτι μεγάλος στοΑσέβαστος έγραψε: 27 Δεκ 2024, 17:30ο μικρος σεισμικ θελει να αποδειξει οτι ειναι ανωτερος απο ολους, αλλα τρωει σαπιες ντοματες, στο εσωτερικο και στο εξωτερικο.seismic1 έγραψε: 27 Δεκ 2024, 16:05 Από μικρός έχω παρατηρήσει έναν μεγάλο ανταγωνισμό στα πάντα.
Ρε κάνας καλός?seismic1 έγραψε: 26 Δεκ 2024, 18:42Εγώ δεν είπα αυτό που λες ποτέ.Bill Hicks έγραψε: 26 Δεκ 2024, 15:35 φίλε seismic, λυπάμαι που έχεις ξοδέψει μια περιουσία την οποία στερείς από την οικογένειά σου, όπως λες.
στο έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι λες αμαθείς ή ημιμαθείς πίπες, όπως π.χ. στην παπαριά σου με το τείχωμα:
έστω ότι δεχόμαστε τις ανυπόστατες παραδοχές σου. η αντίδραση τού σεισμού είναι συν/πλην 253 τόνοι σε κάθε πλευρά, ανάλογα με την φάση/φορά τής επιτάχυνσης.
αν εφαρμόσεις συν 253 τόνους προένταση σε κάθε πλευρά, κάνεις μια τρύπα στο νερό.![]()
Τι είπα.
Ο ισχυρισμός σου ότι η προένταση στα δύο άκρα του τοιχώματος επιβαρύνει την πλευρά που θλίβεται με διπλάσια φορτία στον σεισμό και θα οδηγήσει σε αστοχία είναι λανθασμένος. Ας εξηγήσω γιατί:
Η προένταση δεν «προστίθεται» στη θλίψη που προκαλείται από τον σεισμό. Αντίθετα: Δημιουργεί μια προϋπάρχουσα θλιπτική κατάσταση σε όλη τη διατομή.
Κατά τη διάρκεια του σεισμού, οι θλιπτικές τάσεις που αναπτύσσονται από τη σεισμική δράση απλώς αναπροσαρμόζουν το υπάρχον προεντεταμένο πεδίο.
Η συνολική τάση θλίψης (προένταση + σεισμική δράση) σχεδιάζεται έτσι ώστε να παραμένει κάτω από την αντοχή του σκυροδέματος σε θλίψη.
Χωρίς προένταση, μόνο το συμπιεζόμενο μέρος της διατομής (ας πούμε ~20-30%) συνεισφέρει στη θλίψη, ενώ το υπόλοιπο παραμένει ανενεργό.
Με την προένταση, η διατομή συμμετέχει ολόκληρη στην αντοχή, μειώνοντας τη μέγιστη θλιπτική τάση σε συγκεκριμένα σημεία.
Παράδειγμα:
Αν το τοίχωμα δεχόταν σεισμική θλίψη 10 MPa σε ένα μικρό ποσοστό της διατομής, με την προένταση αυτό το φορτίο διαχέεται σε μεγαλύτερη έκταση, αποτρέποντας τοπικές υπερτάσεις.
Το σκυρόδεμα σχεδιάζεται με βάση τη θλιπτική αντοχή του, που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις:
Προένταση + Φορτία σεισμού + Στατικά φορτία, κατανέμονται σε όλη την διατομή με την προένταση και όχι στα άκρα.
Εφόσον η συνολική θλίψη είναι π.χ 10 MPa, παραμένει κάτω από την αντοχή του σκυροδέματος (π.χ. 30 MPa για C30/37), και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αστοχίας λόγω υπέρβασης θλίψης.
Διπλάσια Φορτία στα άκρα – Μια Παρεξήγηση
Η ιδέα ότι η προένταση «διπλασιάζει» τη θλίψη στα άκρα είναι εσφαλμένη.
Η προένταση προκαλεί ομοιόμορφες θλιπτικές τάσεις στη διατομή.
Οι σεισμικές δυνάμεις προκαλούν διαφορικές τάσεις, αλλά αυτές προστίθενται στο ήδη εξισορροπημένο σύστημα και δεν οδηγούν σε διπλασιασμό.
Συμπέρασμα
Η προένταση στα άκρα του τοιχώματος δεν καταστρέφει το σκυρόδεμα λόγω θλίψης. Αντίθετα, το καθιστά πιο ανθεκτικό στις σεισμικές δράσεις, ενεργοποιώντας όλη τη διατομή και μειώνοντας τις τοπικές υπερτάσεις.
Ο σωστός σχεδιασμός εξασφαλίζει ότι η συνολική τάση θλίψης δεν ξεπερνά την αντοχή του σκυροδέματος, ακόμα και με την προένταση.
Με λίγα λόγια, η προένταση αυξάνει την αντοχή του τοιχώματος, ενώ οι ανησυχίες σου για καταστροφή λόγω θλίψης είναι αβάσιμες εφόσον η προένταση εφαρμόζεται σωστά και διαχέεται σε όλη την διατομή, σε αντίθεση με τον γραμμικό οπλισμό που το μεγαλύτερο μέρος της διατομής είναι ανενεργό και όπου μόνο ένα μικρό μέρος της διατομής στα άκρα παραλαμβάνει θλίψη δημιουργώντας τοπικές αστοχίες.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 28 Δεκ 2024, 09:00, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση