!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πάμε πόλεμο
Re: Πάμε πόλεμο
Τα είπαμε, εσύ είσαι φουλ συζητήσιμος, εργαλεία, σύμφωνοι, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με την επιστημονική πραγματικότητα που ζούμε όμως, ίσως να ήταν ρέλεβαντ σε ένα άλλο ιτερέησο του χ/χ, όχι σε αυτό που ζούμε.vatraxos έγραψε: 09 Σεπ 2020, 22:10Εργαλεία είναι μαν, δεν είναι δόγμα ή θρησκεία.* Και τα παίρνω κρανίο να λένε διάφοροι άσχετοι ότι η ανάλυση για το ΤΡΕΧΟΝ κοινωνικοοικονομικό σύστημα που όμοιά της δεν έκανε μέχρι σήμερα κανείς άλλος καλύτερα από τον Λένιν, είναι ξεπερασμένη.sys3x έγραψε: 09 Σεπ 2020, 21:51
Έχει πλάκα που νομίζεις ότι δεν έχω ξεκοκκαλίσει όλους τους θεωρητικούς και μη της αριστεράς και του αναρχισμού, αυτά βέβαια όταν ακόμη ήμανε καλός άνθρωπος, από έφηβος μέχρι τα 19-20 μου.
Έχουν αλλάξει πολλά πράματα από τότες, δεν ξέρω άμα το πρόσεξες, οκ οκ, ξέρω.
Είναι πολύ κακό πράμα νομίζω να σε κόβει το μυαλό και να αυτοπεριορίζεσαι στην "ασφάλεια" που σου παρέχει μία γαμημένη ιδεολογία μπροστά στο χάος της ύπαρξης.
Πρέπει να φτύσεις στα μούτρα κάθε μορφή πίστης για να κάνεις το πραγματικό ληπ οφ φέηθ, θέλει και κουράγιο επίσης για να πεις φτου κι από την αρχή.
Πήρα πολύ καλές βάσεις από όλους τους συντρόφους δε λέω, αλλά μέχρι εκεί, πάλεψα και τελικά κατάφερα να τα σκοτώσω όλα αυτά μέσα μου, δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά να σκέφτεσαι μόνος σου, απλά δεν γίνεται να αγαπάς καμμία ιδεολογική θαλπωρή ταυτόχρονα.
Κατά κανόνα, προγονόπληκτοι βέβαια που τα ρητά 2500 ετών είναι φρέσκα σαν το γάλα της κατσίκας που μόλις αρμέξανε αλλά ό,τι γράφτηκε πριν εκατό χρόνια έχει ήδη πιάσει μούχλα.
Ε, νισάφι πια, να πω ότι είμαι και κανένας που τα βλέπει όλα ρόδινα στο Κόμμα, να μου την πείτε. Εγώ όσα ποστ έχω εδώ μέσα, όλα μία κριτική στο Κόμμα είναι, μέσα από την υπογραφή μου. Πόσοι χρήστες δηλωμένοι σε οποιοδήποτε κόμμα έχουν ασκήσει αυτοκριτική όσο εγώ; Το τελευταίο, για τα περί ιδεολογικής θαλπωρής.
Επίσης, τι αποτυχημένη σύγκριση είναι αυτή πάλι;
Συγκρίνεις αυτούς που θέσανε τις βάσεις του σύγχρονου Δυτικού Πολιτισμού με ποιους;
*
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Ναι αλλά όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιμετωπίσει τα πράγματα κυνικά, ο ιδεολογικός κλιματισμός είναι η μόνη λύση. Λίγο δροσά από δω, λίγο ζεστούλα από κει -πάντα ορθολογιστικά και ριζοσπαστικά βέβαια- παλεύεται το πράμα.sys3x έγραψε: 09 Σεπ 2020, 21:51Έχει πλάκα που νομίζεις ότι δεν έχω ξεκοκκαλίσει όλους τους θεωρητικούς και μη της αριστεράς και του αναρχισμού, αυτά βέβαια όταν ακόμη ήμανε καλός άνθρωπος, από έφηβος μέχρι τα 19-20 μου.vatraxos έγραψε: 09 Σεπ 2020, 21:35Έχεις δίκιο, στα 1915 μοιράζαν τις αγορές με πολέμους. Σήμερα οι πόλεμοι έχουν καταργηθεί και οι αγορές δεν θα αλλάξουν χέρια ποτέ ξανά. Γνωστά πράματα αυτά.sys3x έγραψε: 09 Σεπ 2020, 21:30
Βρε από τότε που τον θυμάμαι προσγειωμένος ήντονε, απλά προσπαθεί να τα αναλύσει όλα με υπέρ παρωχημένους όρους της εποχής των δεινοσαύρων.
Για τους υπόλοιπους δεν θέλω να σχολιάσω, αρκετό βρισίδι για σήμερα, αύριο.
Μλκ, αν κάποτε κάτσεις να διαβάσεις (σοβαρά όμως) Λένιν, θα σου πέσουν τα σαγόνια από το πόσο επίκαιρη είναι η ανάλυσή του για το στάδιο που βρίσκεται σήμερα το καπιταλιστικό σύστημα.
Είναι πολύ κακό πράμα νομίζω να σε κόβει το μυαλό και να αυτοπεριορίζεσαι στην "ασφάλεια" που σου παρέχει μία γαμημένη ιδεολογία μπροστά στο χάος της ύπαρξης.
Πρέπει να φτύσεις στα μούτρα κάθε μορφή πίστης για να κάνεις το πραγματικό ληπ οφ φέηθ, θέλει και κουράγιο επίσης για να πεις φτου κι από την αρχή.
Πήρα πολύ καλές βάσεις από όλους τους συντρόφους δε λέω, αλλά μέχρι εκεί, πάλεψα και τελικά κατάφερα να τα σκοτώσω όλα αυτά μέσα μου, δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά να σκέφτεσαι μόνος σου, απλά δεν γίνεται να αγαπάς καμμία ιδεολογική θαλπωρή ταυτόχρονα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Παρεμπιπτόντως, πολλοί θεωρητικοί και μη της αριστεράς έχουν βασιστεί στις αρχές των Ελλήνων, τέρμα αντιφατικό αυτό που έγραψες.
(:
(:
.
.
Είμαστε εκτός νήματος και γκρινιάζει το κοινό.sys3x έγραψε: 09 Σεπ 2020, 22:17Τα είπαμε, εσύ είσαι φουλ συζητήσιμος, εργαλεία, σύμφωνοι, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με την επιστημονική πραγματικότητα που ζούμε όμως, ίσως να ήταν ρέλεβαντ σε ένα άλλο ιτερέησο του χ/χ, όχι σε αυτό που ζούμε.vatraxos έγραψε: 09 Σεπ 2020, 22:10Εργαλεία είναι μαν, δεν είναι δόγμα ή θρησκεία.* Και τα παίρνω κρανίο να λένε διάφοροι άσχετοι ότι η ανάλυση για το ΤΡΕΧΟΝ κοινωνικοοικονομικό σύστημα που όμοιά της δεν έκανε μέχρι σήμερα κανείς άλλος καλύτερα από τον Λένιν, είναι ξεπερασμένη.sys3x έγραψε: 09 Σεπ 2020, 21:51
Έχει πλάκα που νομίζεις ότι δεν έχω ξεκοκκαλίσει όλους τους θεωρητικούς και μη της αριστεράς και του αναρχισμού, αυτά βέβαια όταν ακόμη ήμανε καλός άνθρωπος, από έφηβος μέχρι τα 19-20 μου.
Κατά κανόνα, προγονόπληκτοι βέβαια που τα ρητά 2500 ετών είναι φρέσκα σαν το γάλα της κατσίκας που μόλις αρμέξανε αλλά ό,τι γράφτηκε πριν εκατό χρόνια έχει ήδη πιάσει μούχλα.
Ε, νισάφι πια, να πω ότι είμαι και κανένας που τα βλέπει όλα ρόδινα στο Κόμμα, να μου την πείτε. Εγώ όσα ποστ έχω εδώ μέσα, όλα μία κριτική στο Κόμμα είναι, μέσα από την υπογραφή μου. Πόσοι χρήστες δηλωμένοι σε οποιοδήποτε κόμμα έχουν ασκήσει αυτοκριτική όσο εγώ; Το τελευταίο, για τα περί ιδεολογικής θαλπωρής.
Συγκρίνεις αυτούς που θέσανε τις βάσεις του σύγχρονου Δυτικού Πολιτισμού με ποιους;
*![]()
![]()
![]()
Spoiler
Τη σύγκριση την κάνω στη λογική "είναι παλιά αυτά που λέτε".
Εντάξει, είπαμε, σήμερα το κοινωνικοοικονομικό μας σύστημα δεν περιγράφεται από τα κριτήρια που θέσπισε ο Λένιν. Αλλά ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ να τα βάλει κάτω και να τα αποδομήσει, μέχρι σήμερα δε βρέθηκε.
Εντάξει, είπαμε, σήμερα το κοινωνικοοικονομικό μας σύστημα δεν περιγράφεται από τα κριτήρια που θέσπισε ο Λένιν. Αλλά ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ να τα βάλει κάτω και να τα αποδομήσει, μέχρι σήμερα δε βρέθηκε.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Είχε πει κάτι ο υπέρ φορουμιτης Billo καποτε, πως από τον εικοστό αιώνα και μετά , με την ανάδειξη της κβαντομηχανικής, ο κόσμος μας επαψε να είναι ντετερμινιστικος.
Αυτό το ΚΚΕ δεν το έχει ακόμη αντιληφθεί και νομίζει πως αν κάνεις το Χ θα γίνει μετά το Ψ.
Έχει εκπέσει επομένως σε κάτι μεταξύ αντιεπιστημονικου και δογματος
Αυτό το ΚΚΕ δεν το έχει ακόμη αντιληφθεί και νομίζει πως αν κάνεις το Χ θα γίνει μετά το Ψ.
Έχει εκπέσει επομένως σε κάτι μεταξύ αντιεπιστημονικου και δογματος
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Βάλτο στο μπούνκερ. Μετά τον πόλεμο θα πιάσει καλά λεφτάΣτύγιος έγραψε: 09 Σεπ 2020, 21:54Μλκ έχω αποθηκευμένο 8088 μοντέλο 1990; σε ξεχωριστά κουτιά με αφυγραντικά σακουλάκια στο υπόγειο. Μονόχρωμη οθόνη, 3,5 φλόπυ ,1,44 δισκέτα, λειτουργικό ΜS -DOS 6.22 και "σκληρό" με την... απίστευτη χωρητικότητα 40ΜΒ![]()
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Μου το ζήτησαν απ' το Τεχνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ,αλλά δεν το έδωσα. Φοβήθηκα ότι θα μου το ξεμουνιάσουνvatraxos έγραψε: 09 Σεπ 2020, 22:25Βάλτο στο μπούνκερ. Μετά τον πόλεμο θα πιάσει καλά λεφτάΣτύγιος έγραψε: 09 Σεπ 2020, 21:54Μλκ έχω αποθηκευμένο 8088 μοντέλο 1990; σε ξεχωριστά κουτιά με αφυγραντικά σακουλάκια στο υπόγειο. Μονόχρωμη οθόνη, 3,5 φλόπυ ,1,44 δισκέτα, λειτουργικό ΜS -DOS 6.22 και "σκληρό" με την... απίστευτη χωρητικότητα 40ΜΒvatraxos έγραψε: 09 Σεπ 2020, 21:44
6.66
Υ.Γ. Πετάχτηκε κι ο άλλος ο εκατό χρόνια μπροστά να πει την παπαριά του.![]()
![]()
Ο λαός έχει δίκιο, να τα σβήσεις σύντροφε.vatraxos έγραψε: 09 Σεπ 2020, 22:21Είμαστε εκτός νήματος και γκρινιάζει το κοινό.sys3x έγραψε: 09 Σεπ 2020, 22:17Τα είπαμε, εσύ είσαι φουλ συζητήσιμος, εργαλεία, σύμφωνοι, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με την επιστημονική πραγματικότητα που ζούμε όμως, ίσως να ήταν ρέλεβαντ σε ένα άλλο ιτερέησο του χ/χ, όχι σε αυτό που ζούμε.vatraxos έγραψε: 09 Σεπ 2020, 22:10
Εργαλεία είναι μαν, δεν είναι δόγμα ή θρησκεία.* Και τα παίρνω κρανίο να λένε διάφοροι άσχετοι ότι η ανάλυση για το ΤΡΕΧΟΝ κοινωνικοοικονομικό σύστημα που όμοιά της δεν έκανε μέχρι σήμερα κανείς άλλος καλύτερα από τον Λένιν, είναι ξεπερασμένη.
*![]()
![]()
![]()
Spoiler
Τη σύγκριση την κάνω στη λογική "είναι παλιά αυτά που λέτε".
Spoiler
άλλο παλιό άλλο παρωχημένο, κι ο Μπαχ ψιλοπαλιός είναι. Όσον αφορά τον Λένιν ναι, πάλεψε και κατάφερε πολλά για τους συντρόφους του, ευτυχώς ή δυστυχώς η ανθρωπότητα προχώρα, οι Έλληνες βρήκαν την ομορφιά ή έστω με περιγράψανε με όμορφο τρόπο αυτήν την διαχρονική σταθερότητα της αλλαγής του ανθρώπινου ψυχισμού, κι αυτοί ξεπεράστηκαν όμως καθώς η αναλογία στην δημιουργία τείνει περισσότερο υπέρ της ασχήμιας παρά της ομορφιάς.
.
.
- Μαυροβασίλης
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
A, OK, η γαλλική γραμματική δεν ήταν φαίνεται το φόρτε του συντάκτη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 71 Απαντήσεις
- 2381 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
-
- 1 Απαντήσεις