!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Chilloutbuddy έγραψε: 26 Οκτ 2018, 12:50 Τα μασίφ ξύλα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σκληρά και μαλακά. Τα μαλακά (τα οποία 99 φορές στις 100 είναι πεύκο) δε σκίζονται, χώσε τρυπανόβιδες και ό,τι θέλεις. Τα σκληρά ξύλα, που είναι συνήθως και πολύ πιό ακριβά σκίζονται και θέλουν προτρύπημα. Δεν είναι θέμα επαγγελματισμού, αν σου ανοίξει στα δύο απλά δε γίνεται δουλειά καθόλου.

Επίσης αν είναι να χώνεις βίδες έτσι απλά, γιατί να παιδεύεσαι, παίρνεις καρφιά με αέρα και τελειώνεις πολύ νωρίτερα.
οι βίδες με το τρυπάνι μπροστά, που δεν μοιάζουν με αυτές που ανέβασε ο νοσταλγία( αυτές ίσως είναι λαμαρίνας; ), δεν θέλουν προ-τρύπημα σίγουρα πάντως. Το καρφί δεν δένει, απλά στερεώνει, δεν έχει σχέση καμία με την βίδα νομίζω.

νομίζω το μαλακό.σκληρό δεν εχει να κάνει με την πυκνότητα και τη σκληράδα, με το είδος του του ξύλου νομίζω πάει, την δομή του.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

βασικά με την τιμή του πάει, τα σκληρά ξύλα έτσι τα ξεχωρίζεις στην πράξη, είναι ακριβά :D
πάρε ρε συ μια τάβλα καρυδιά ή βελανιδιά και χώστης έτσι ασάλιωτη όπως λές μια οτιδήποτε βίδα θέλεις να βγει απ'την άλλη. Θα σκιστεί, δεν υπάρχει περίπτωση. Μπορεί όχι με την πρώτη βίδα αλλά με τη δεύτερη, τρίτη θα σκιστεί στο τέλος.

Το πεύκο, οι τάβλες οικοδομής βασικά, δε θα σκιστεί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 26 Οκτ 2018, 13:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Ναι ειναι λαμαρινας, αλλες τρυπανοβιδες που ξερω ειναι γυψοσανιδας. Γενικα για το ξυλο το σωστοτερο ειναι να τρυπησεις απο πριν οπως λεει ο Τσιλ.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

νομίζω εννοείς τις μυτερές που έχουν βόλτες μέχρι τη μύτη μπροστά μπροστά. Σα γυψοσανίδας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 26 Οκτ 2018, 13:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
enaon

τις ειχα πρωτοδεί σε αυτούς, ηταν οι βίδες που ειχε μέσα. Μετά τις βρήκα στο λερόυ, σε μία πράσινη κασετίνα τις έχει, λογική τιμή αλλά δεν θυμάμαι πόσο, πολλά μεγέθη όλες ξύλου. Δεν έχω κιόλας τώρα, ή έχω, κάτσε να δώ.

https://www.junglegym.com/climbing-frames/playhouses

εχω ξαναβάλει τον επι γής νομίζω, πολύ ωραίος, απο εκεί το ειχα πάρει.
https://www.gardenideas.gr/index.php?ro ... 56_246_464
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 26 Οκτ 2018, 13:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Αν βρεις ανεβασε φωτο ρε Εναον.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Η δυναμη στην βιδα του ξυλου ειναι μπροστα, εκει πρεπει να εχεις βολτες για να δεσει, πισω δεν σε νοιαζει, ας εχει και κενο. με τις τρυπανοδιβες λαμαρινας για παραδειγμα, μπροστα που εχει την ακρη του τρυπανιου χανει απο αυτη την δυναμη, οποτε δεν ειναι οτι καλυτερο. Δεν ξερω εαν μπορω να το εξηγησω καλυτερα.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

κοιτάξτε βιδα για νοβοπαν και MDF: με μυτη-τρυπάνι

http://www.spaxpacific.com/products/spaxm.html

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

enaon έγραψε: 26 Οκτ 2018, 13:13 τις ειχα πρωτοδεί σε αυτούς, ηταν οι βίδες που ειχε μέσα. Μετά τις βρήκα στο λερόυ, σε μία πράσινη κασετίνα τις έχει, λογική τιμή αλλά δεν θυμάμαι πόσο, πολλά μεγέθη όλες ξύλου. Δεν έχω κιόλας τώρα, ή έχω, κάτσε να δώ.

https://www.junglegym.com/climbing-frames/playhouses

εχω ξαναβάλει τον επι γής νομίζω, πολύ ωραίος, απο εκεί το ειχα πάρει.
https://www.gardenideas.gr/index.php?ro ... 56_246_464
είχα φτιάξει ένα τέτοιο για τα παιδιά μου στο προηγούμενο σπίτι, τελικά μετακομίσαμε και το άφησα εκεί.
Μου κόστισε περίπου 1/3 απ'ότι χρεώνει αυτός :lol:
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

dna replication έγραψε: 26 Οκτ 2018, 13:19 κοιτάξτε βιδα για νοβοπαν και MDF: με μυτη-τρυπάνι

http://www.spaxpacific.com/products/spaxm.html

Εικόνα
Πρωτη φορα βλεπω τετοια βιδα, αλλα ειναι της ιδιας λογικης, πισω δεν σε νοιαζει, μπορστα δενει το ξυλο και επειδη ακριβως μπροστα ειναι σαν τρυπανι εχει πιο φαρδυ κορμο μετα για να δεσει.
Άβαταρ μέλους
enaon

είχε πολύ καλά ξύλα όμως αυτός, εμποτισμένα, αθάνατα, και εγώ το μεγάλωσα πολύ μετά, πιο φθηνά οκ, αλλά αυτός είναι πολύ καλός.

βρήκα απο τις μεγάλες που είχε μέσα και ειχα κρατήσει να βρώ και άλλες, όχι τις πιο μικρές απο το λερόι, οι πιο μικρές μικρές έχουν και λιγο σαν αυτό που δείχνει ο δνα, τρώνε κιόλας.
Εικόνα

βρήκα και την πιο μικρή λίγο που ειχε αυτός, έτσι είναι και του λερόι περίπου, συνδυασμός βασικά, έχει και τα δύο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Εμποτισμένα αθάνατα έβαλα κι εγώ :D
και δυό χεράκια βερνίκι για αυστραλέζικο ήλιο από πάνω
ακόμα εκεί είναι, όχι ότι παίζει κανα ρόλο, 2-3 καλοκαίρια παίξανε τα παιδιά και μετά το βαρέθηκαν.
Άβαταρ μέλους
enaon

Chilloutbuddy έγραψε: 26 Οκτ 2018, 13:45 Εμποτισμένα αθάνατα έβαλα κι εγώ :D
και δυό χεράκια βερνίκι για αυστραλέζικο ήλιο από πάνω
ακόμα εκεί είναι, όχι ότι παίζει κανα ρόλο, 2-3 καλοκαίρια παίξανε τα παιδιά και μετά το βαρέθηκαν.
εδώ δεν έβρισκα σε λογικές τιμές, το ήθελα και εγώ για δύσκολα, 60 μέτρα απο την θάλασσα. Τότε η σελμαν ήταν στα κλεισίματα, μετά κατάλαβα γιατί, όσα ξύλα έβαλα δικά τους στην τρίτη επέκταση, έγιναν οχτάρια.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

μπουαχα κοίτα εδώ θεός οικοδόμος τι έκανε σε 15 λεπτά με τα δοκάρια που περίσσευαν :lol:

στο μεταξύ το νιώθεις ότι είναι πτώμα στην κούραση και μαλακίζεται, αλλά δεν το αφήνει. Μ'αρέσει που σε κάποια φάση του τη δίνει που κουνιότανε και την καρφώνει στο πάτωμα :smt005:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

στο μεταξύ ο τύπος είναι λίγο περίπτωση, εδώ έχει ανεβάσει σειρά από βίντεο που φτιάχνει σκελετό για σπίτι μόνος του
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... etcIxtWh49
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”