Cecily Anne έγραψε: 12 Ιούλ 2022, 19:05
Chainis έγραψε: 12 Ιούλ 2022, 18:57
Stalker έγραψε: 12 Ιούλ 2022, 17:13
Δεν είναι κακό να αλλάζεις απόψεις όταν γίνονται διαθέσιμα καινούρια δεδομένα, ή ερμηνεύονται πιο αποτελεσματικά τα υπάρχοντα, δοκίμασε το καμιά φορά.
Μου έβαλες λινκ που λέει ότι έχει αποδειχθεί ότι και σε προηγούμενες θερμές περιόδους της γης η υπερθέρμανση οφειλόταν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Αν σου διαφεύγει εκείνες τις εποχές ο άνθρωπος δεν παρήγαγε καυσαέρια πέρα από την καύση ξύλων για θέρμανση και μαγείρεμα γιατί δεν είχε μηχανές καύσης
Άρα το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει άλλα αιτία από αυτά που διακινούνται από τα ΜΜΕ και δεν φταίνε οι εκπομπές ρύπων των μηχανών όπως μας έχουν μάθει.
Δεν είναι κακό να αλλάζεις απόψεις όταν εσύ ο ίδιος βρίσκεις νέα δεδομένα.
Έχεις μπερδέψει τις γεωκλιματικές αλλαγές στον πλανήτη σε βάθος πολλώωωωωωωωωωωωωων χιλιάδων χρόνων και πώς αυτές επηρέασαν την Γη (βλ. εποχή παγετώνων και εποχή μεταπαγετώνων) με τις κλιματικές αλλαγές σε βάθος χιλιετίας και πώς αυτές θα επηρεάσουν την ανθρωπότητα. Με λίγα λόγια η Σαχαροποίηση της Αφρικής όταν έγινε έπληξε μερικά ζώα, η Σαχαροποίηση της Ευρώπης θα πλήξει την ανθρωπότητα. Οπότε πάνω σε αυτή πολύ χοντρικά τη λογική, το ανθρώπινο χέρι (και συνεπώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου το οποίο σαφέστατα επηρεάζεται από τους ρύπους) έχει μεγαλύτερη βαρύτητα. Τώρα σε ότι αφορά την ύπαρξη του φαινομένου το θερμοκηπίου στο παρελθόν, σαφέστατα και δεν είναι καινούριο φαινόμενο διότι η εκπομπή αερίων γίνεται και από την άλλους φορείς, ζώα, ηφαιστειακή δραστηριότητα κλπ. Αυτό είναι το basal activity ας πούμε καταχρηστικά στο οποίο εμείς δρούμε εκθετικά.
Τίποτα δεν έχω μπερδέψει.
Οι κλιματικές αλλαγές που εξελίσσονται σε πολλαάάαααά χρόνια κάποτε καποιον συγκεκριμένο αιώνα και καποια δεκαετία φτάνουν στο πικ τους και ένα τέτοιο πικ βιώνουμε τώρα.
Η αρχική θέση μου ήταν ότι οι μεταβολές αυτές εξελίσσονται πέρα από την δράση του ανθρώπου ο οποίος μπορεί μόνο να αμβλύνει η να οξύνει το φαινόμενο, αλλά ΔΕΝ είναι ο παραγωγός του φαινομένου όπως δεν ήταν και πριν 6.000 χρόνια η και πιο παλιά κι όπως δεν θα ευθύνεται όταν η γη ξαναμπεί σε αντίστροφη διαδικασία και ακολουθήσει νέα παγετωνική περίοδος.
Δεν είμαι κατά των μέτρων για την άμβλυνση του φαινομένου, θεωρώ τις ανανεώσιμες και φυσικές πηγές ενέργειας καθοριστικές για το μέλλον της ανθρωπότητας αλλά δεν κατανοώ για ποιο λόγο πρέπει να αγνοούμε την κλιματική ιστορία του πλανήτη.
Εκτός αν είναι κάτι σαν παρηγοριά στον άρρωστο.