!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

hellegennes
Χελη, μπερδεύεις τους θανάτους από γρίπη με τους θανάτους από πνευμονία ή γρίπη στην μελέτη της θνησιμότητας στις ΗΠΑ. Δες καλύτερα την 33η εβδομάδα με 0 θανάτους από γρίπη στην Αμερική και 1252 από πνευμονία. Τα βάζουν μαζί ως λοιμώξεις αναπνευστικού.

Στα πιστοποιητικά θανάτου βάζεις icd-10.
Για πνευμονία ή γρίπη βάζεις j09 έως j18.
Για γρίπη συγκεκριμένα j9, 10 11
Και για πνευμονία (όχι γρίπη) j 12 έως 18.

Causes of death attributable to flu and pneumonia include ICD-10 Codes J09-J18.
Causes of death attributable to influenza specifically include ICD-10 codes J09, J10.0, J10.1, J10.8, J11.0, J11.1, and J11.8.
Causes of death attributable to pneumonia specifically include ICD-10 codes J12.0, J12.1, J12.2, J12.3, J12.8, J12.9, J13, J14, J15.0, J15.1, J15.2, J15.3, J15.4, J15.5, J15.6, J15.7, J15.8, J15.9, J16.0, J16.8, J18.0, J18.1, J18.2, J18.8, and J18.9.

https://www.kff.org/other/state-indicat ... 2asc%22%7D

Σχεδόν μηδενίζει το καλοκαίρι. Εντάξει, δεν είναι κ 0 που έγραφα κι εγώ. Φουντώνει όμως αργότερα. Ακριβώς γιατί δεν το έχουν βρει. (υγ. Δεν έχει ενσωματωθεί το 100% βέβαια στον πίνακα)

Υγ. 2 κ σε μας ισχύει η ίδια κατάταξη του Π. Ο. Υ. (icd-10)
Ομάδα νόσων ICD-10: J09-J18 Γρίπη και πνευμονία. Εδώ αναλυτικά οι κωδικοί
https://www.galinos.gr/web/drugs/main/icdcodes/J09-J18
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ρε συ, δεν μπερδεύω τίποτα. Οι αριθμοί που έδωσα είναι μόνο για γρίπη. Ξανακοίτα το.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

As causes of death, influenza and pneumonia are typically analyzed together. We quantify influenza’s contribution to the combined pneumonia and influenza mortality time series for the United States, 1959–2009. A key statistic is I/(P+I)the proportion of pneumonia and influenza mortality accounted for by influenza.
Αν δεις την εικόνα κ το λινκ που έδωσες μιλάει για P+I
, Πνευμονία κ γρίπη στου κωδικούς των πιστοποιητικών θανάτων

Εσύ θες μόνο το κλάσμα γρίπη δια γρίπη κ πνευμονία.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3827586/

Μελετώνται μαζί γιατί κάποιος μπορεί να φύγει από πνευμονια χωρίς εργαστηριακή επιβεβαίωση γρίπης.

Οι συνολικές λοιμώξεις που κάνουν πνευμονία φαίνονται στο διάγραμμα, όχι μόνο η γρίπη. Όλες μαζί οδηγούν στο να είναι η 9η αιτία θανάτου στην Αμερική.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3827586/

Και από το ίδιο άρθρο,

This indicates that not all pneumonia mortality is due to influenza virus, which has negligible or zero circulation during the summer (Glezen et al. 1987).

Φαίνεται κ στον πίνακα, χιλιάδες νεκροί από πνευμονια (P), σχεδόν 0 από γρίπη τώρα στις ΗΠΑ ή και 0,
Χιλιάδες... Από κορονοιο

Τέλος;, Η ελλαδα μελετά την γρίπη μόνο 7 μήνες τον χρονο. Την θεωρεί 0 για νοσηρότητας θνητότητα το υπόλοιπο διαστημα (εκτός εάν ξεσπάσει νέα πανδημία γρίπης)
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

LOUROS έγραψε: 24 Αύγ 2020, 02:13 Μίλησα με τη μάνα μου στην Ελλάδα απόψε. Το εχει φάει όλο αμάσητο. Κάθε μέρα στα ΜΜΕ. Δυστυχώς είσαστε η πιο καμμένη χώρα του κόσμου και άξιοι της μοίρας σας. Θύματα της μεγαλύτερης απάτης στην ιστορία της ανθρωπότητας. Καλα ξεμπερδέματα.
Ευτυχώς εσένα δε σε ξεγελανε και συνεχίζεις απερίσπαστος την πορεία προς το Νόμπελ.
μαρια αντουανετταd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από μαρια αντουανετταd »

hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2020, 02:41 Ρε συ, δεν μπερδεύω τίποτα. Οι αριθμοί που έδωσα είναι μόνο για γρίπη. Ξανακοίτα το.
Χέλη νομίζω είναι ανώφελο,να προσπαθήσεις να πείσεις για κάτι μιλώντας ξεκάθαρα συναισθηματικά και όχι επιστημονικά έχοντας απέναντι το Γαληνό που από όσο γνωρίζουμε είναι σχετικός με το αντικέιμενο και φυσικά παραθέτει και εμπεριστατωμένα στοιχεία τόσο από την κλινική εμπειρία του όσο και από τις σπουδές του.Εσύ ως τι μιλάς με τόση βεβαιότητα;;;Γενικά ενα κακό που έχουμε στην Ελλάδα είναι ότι μιλάμε όλοι για όλα μόνο με βαση τις εμπειρίες και τα συναισθήματα μας και ποτέ με βάση το τι ισχύει!Εσύ προσπαθείς να αποδείξεις τη θέση σου μιλώντας περιπτωσιολογικά για τη δική σου εμπειρία με τη γρίπη αγνοοώντας βασικές παραμέτρους!Σέβομαι το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκες από τη γριπη και μακάρι να είσαι πάντα υγιης αλλά η συγκριση που κάνεις είναι ανώφελη!Καταρχάς όπως είπε και ο Τσιόδρας που φαντάζομαι ότι ενδεχομένως κάτι γνωρίζει παραπάνω...ίσως...αυτό που διαφοροποιεί το νέο κορωνοιό από τους υπόλοιπους κορωνοιούς και γενικά ,ιούς είναι η ταχύτητα μετάδοσης!Μεταδίδεται εξαιρετικά γρήγορα,επίσης δε δείχνει να επηρεάζεται από τις υψηλές θερμποκρασίες,ενώ η γρίπη στατιστικά δειχνει να υποχωρεί τους θερινούς μήνες!Και εδώ ερχομαι να σου πώ το εξής έχω γνωστή μου που νόσησε από γρίπη το καλοκαίρι και έπαθε πνευμονία μέσα στον ιούλιο!Αυτή δηλαδή τι πρέπει να πεί?Ότι είναι μύθος ότι δεν υπάρχει γρίπη το καλοκαίρι;;;Ή ότι υπάρχει και το κρύβουν;;Υπάρχει αλλά είναι σπάνια και αυτή ηταν άτυχη που κόλλησε και την πέρασε βαριά!Επίσης επειδή και εγώ εργάζομαι σε νοσοκομείο,παλαιότερα έβλεπα άτομα με γρίπη τα αγγιζα με γυμνά χέρια και ξεχνούσα να πλύνω και τα χέρια όπως και όλοι!Συμφωνώ πάντως ότι και γρίπη είναι ένας ιός δυνητικά επικίνδυνος και θανατηφόρος φυσικά και χρειάζεται προσόχη και μακάρι από όλα αυτά τα μέτρα προστασίας να έχουμε μείωση και στον αριθμό των περιστατικών από γρίπη!
μαρια αντουανετταd

hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2020, 02:41 Ρε συ, δεν μπερδεύω τίποτα. Οι αριθμοί που έδωσα είναι μόνο για γρίπη. Ξανακοίτα το.
Άρα μεταδίδεται πιο γρήγορα φτάνει πιο γρήγορα σε ευπαθείς ομάδες σκοτώνει γρηγορότερα και περισσότερο
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

πατησιωτης έγραψε: 23 Αύγ 2020, 21:13 Ως σχολιαστής.Εάν συμφωνείτε με τη δική μου άποψη που είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πάνε στη δουλειά πρέπει να βγαίνουν σε αναστολή εργασίας όπως και οι ιδιωτικοί με το ίδιο επίδομα, δεν έχω ερώτηση.
αυτο που ακουγεται τωρα παντως ειναι οτι οποιοι ΔΥ μπουν σε μειωμενο ωραριο θα εχουν και αντιστοιχη μειωση αποδοχων
GoBack έγραψε: 24 Αύγ 2020, 00:00 Ρε σεις δεν ειμαι Οβελιξ αλλα εχει δει κανεις κανεναν να πεθαινει το καλοκαιρι απο γριπη;
αφενος γριπη δεν πολυκολλαει το καλοκαιρι ενω ο κωρονοιος συνεχιζει απτοητος
αφετερου απο οτι εχω καταλαβει το βασικο προβλημα με τον κωρονοιο ειναι οτι στο γυρναει σε βαρια πνευμονια που μπορεις να την παθεις μια χαρα και καλοκαιρι
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
μαρια αντουανετταd

παρακολουθώ καιρό το φορουμ και γράφω πρώτη φορά γτ εδουλεύω σε νοσοκομείο και με τον κοβιντ βλεπω να γραφει ο καθενας ότι θέλει σε όποιο μέσο θέλει και αγανάκτισα
Άβαταρ μέλους
foscilis

alekhine έγραψε: 24 Αύγ 2020, 10:40
πατησιωτης έγραψε: 23 Αύγ 2020, 21:13 Ως σχολιαστής.Εάν συμφωνείτε με τη δική μου άποψη που είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν πάνε στη δουλειά πρέπει να βγαίνουν σε αναστολή εργασίας όπως και οι ιδιωτικοί με το ίδιο επίδομα, δεν έχω ερώτηση.
αυτο που ακουγεται τωρα παντως ειναι οτι οποιοι ΔΥ μπουν σε μειωμενο ωραριο θα εχουν και αντιστοιχη μειωση αποδοχων
Πάρα πολύ δύσκολο, τουλάχιστον για μόνιμους. Μακάρι να γινόταν αλλά θεωρώ πως αν γίνει θα καταλήξουμε να πληρώνουμε αναδρομικά.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

μαρια αντουανετταd έγραψε: 24 Αύγ 2020, 10:42 παρακολουθώ καιρό το φορουμ και γράφω πρώτη φορά γτ εδουλεύω σε νοσοκομείο και με τον κοβιντ βλεπω να γραφει ο καθενας ότι θέλει σε όποιο μέσο θέλει και αγανάκτισα
και εγώ τα ίδια .. άνθρωποι που έχουν σαλτάρει με την ιδέα και μόνο του ιού,και δεν ξέρουν ή δεν έχουν καμιά επίγνωση
στο τι ζητούν πραγματικά
Άβαταρ μέλους
alekhine

foscilis έγραψε: 24 Αύγ 2020, 10:47
Πάρα πολύ δύσκολο, τουλάχιστον για μόνιμους. Μακάρι να γινόταν αλλά θεωρώ πως αν γίνει θα καταλήξουμε να πληρώνουμε αναδρομικά.
μπορει να παιξει επειδη το μοντελο του μαρτιου απλα δεν βγαινει

για να καταλαβεις, η αδεια ειδικου σκοπου που επαιζε τον μαρτιο εδινε στους ΔΥ 4 μερες αδεια ειδικου σκοπου αν συνδυαζοταν με 1 μερα κανονικης αδειας

αυτο σημαινει οτι ενας ΔΥ μπορουσε να χρεωθει 8 μερες κανονικης αδειας και να κατσει 2 μηνες σπιτι του με αδεια ειδικου σκοπου και φουλ αποδοχες

τωρα αυτο πολυ απλα δεν παιζει οποτε οποιος ΔΥ επιλεξει αδεια ειδικου σκοπου επειδη δεν υπαρχει κανεις σπιτι να κρατησει το παιδι θα φαει και την σχετικη μειωση
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
CRWH
Phorum.gr user: CRWH

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CRWH »

alekhine έγραψε: 24 Αύγ 2020, 10:52
foscilis έγραψε: 24 Αύγ 2020, 10:47

μπορει να παιξει επειδη το μοντελο του μαρτιου απλα δεν βγαινει

για να καταλαβεις, η αδεια ειδικου σκοπου που επαιζε τον μαρτιο εδινε στους ΔΥ 4 μερες αδεια ειδικου σκοπου αν συνδυαζοταν με 1 μερα κανονικης αδειας

αυτο σημαινει οτι ενας ΔΥ μπορουσε να χρεωθει 8 μερες κανονικης αδειας και να κατσει 2 μηνες σπιτι του με αδεια ειδικου σκοπου και φουλ αποδοχες

τωρα αυτο πολυ απλα δεν παιζει οποτε οποιος ΔΥ επιλεξει αδεια ειδικου σκοπου επειδη δεν υπαρχει κανεις σπιτι να κρατησει το παιδι θα φαει και την σχετικη μειωση
Μια χαρα βγαινει για τα τρωκτικα, αν δεν φτανουν θα δανειστουν.
Αν δειτε μειωσεις σε ΔΥ σημαινει μονο ενα πραγμα, οτι ειμαστε σουμπιτοι για ανεξελεγκτη χρεωκοπια τους επομενους μηνες.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Νομικά το μόνο τέτοιο πράγμα που υπάρχει (και δεν ξέρω και αν ισχύει ακόμα κιόλας) είναι η υποχρεωτική αργία του 2ου Μνημονίου, η οποία όμως προϋποθέτει η οργανική θέση να έχει καταργηθεί. Δεν υπάρχει η έννοια της προσωρινής αργίας για μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους. Η θέση τους δεν είναι δουλειά με ωράριο και συγκεκριμένα παραδοτέα, αλλά θεσμικός ρόλος όπως λέμε πρωθυπουργός ή πρόεδρος του Αρείου Πάγου (προφανώς πιο χαμηλόβαθμοι από αυτό αλλά ταυτόχρονα μόνιμοι). Αν η υπηρεσία τους διατάξει να κάτσουν σπίτι, εξακολουθούν να έχουν την ιδιότητα π.χ. "εκπαιδευτικός Α' βάθμιας ΠΕ" και εξακολουθούν να πρέπει να πληρώνονται. Όντως χάνουν λεφτά αν κάνουν οι ίδιοι χρήση κάποιας άδειας άνευ αποδοχών αλλά αυτό είναι εντελώς κατά περίπτωση. Πάντως είναι και λίγο δίκοπο μαχαίρι ο θεσμικός ρόλος, ξέρω κεντρική υπηρεσία που πήραν πολύ απλά διαταγή ότι δεν έχει work from home για εσάς και η συγκεκριμένη χοντρέλα καταστράβωσε για τις 3 μέρες ΚΑ και 5 αναρρωτικής που αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ώστε να κάτσει 2 μήνες. Θεωρητικά η υπηρεσία μπορεί να σε διατάξει να παρουσιαστείς σε μια εβδομάδα στο Σωτηρία και να καθαρίζεις τουαλέτες μέχρι να περάσει ο Covid, πρακτικά βέβαια όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται.
Άβαταρ μέλους
alekhine

foscilis έγραψε: 24 Αύγ 2020, 11:55 Νομικά το μόνο τέτοιο πράγμα που υπάρχει (και δεν ξέρω και αν ισχύει ακόμα κιόλας) είναι η υποχρεωτική αργία του 2ου Μνημονίου, η οποία όμως προϋποθέτει η οργανική θέση να έχει καταργηθεί. Δεν υπάρχει η έννοια της προσωρινής αργίας για μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους. Η θέση τους δεν είναι δουλειά με ωράριο και συγκεκριμένα παραδοτέα, αλλά θεσμικός ρόλος όπως λέμε πρωθυπουργός ή πρόεδρος του Αρείου Πάγου (προφανώς πιο χαμηλόβαθμοι από αυτό αλλά ταυτόχρονα μόνιμοι). Αν η υπηρεσία τους διατάξει να κάτσουν σπίτι, εξακολουθούν να έχουν την ιδιότητα π.χ. "εκπαιδευτικός Α' βάθμιας ΠΕ" και εξακολουθούν να πρέπει να πληρώνονται. Όντως χάνουν λεφτά αν κάνουν οι ίδιοι χρήση κάποιας άδειας άνευ αποδοχών αλλά αυτό είναι εντελώς κατά περίπτωση. Πάντως είναι και λίγο δίκοπο μαχαίρι ο θεσμικός ρόλος, ξέρω κεντρική υπηρεσία που πήραν πολύ απλά διαταγή ότι δεν έχει work from home για εσάς και η συγκεκριμένη χοντρέλα καταστράβωσε για τις 3 μέρες ΚΑ και 5 αναρρωτικής που αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ώστε να κάτσει 2 μήνες. Θεωρητικά η υπηρεσία μπορεί να σε διατάξει να παρουσιαστείς σε μια εβδομάδα στο Σωτηρία και να καθαρίζεις τουαλέτες μέχρι να περάσει ο Covid, πρακτικά βέβαια όλοι ξέρουμε ότι δεν πρόκειται.
για την συγκεκριμενη περιπτωση μιλαμε

αυτη καθισε 2 μηνες φουλ πληρωμενη με 3 μερες ΚΑ, πηγε και βαρθολομιο 1-25 για να κανει μπανια το παιδι και τωρα αν ζητησει να κατσει παλι κανα διμηνο επειδη δεν εχει που να αφησει το παιδι θα της πουν "πολυ ευχαριστως, θα δουλευεις ενα 4ωρο με τις μισες αποδοχες αλλιως αδεια ανευ αποδοχων και αμα θελεις"
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

μαρια αντουανετταd έγραψε: 24 Αύγ 2020, 10:42 παρακολουθώ καιρό το φορουμ και γράφω πρώτη φορά γτ εδουλεύω σε νοσοκομείο και με τον κοβιντ βλεπω να γραφει ο καθενας ότι θέλει σε όποιο μέσο θέλει και αγανάκτισα
Με πτυχίο τι;;;

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”