Οπως ειπα ο φιλοκυβερνητικος τυπος το παιζει Kουγκι κατα του Τραμπ...
χρησιμοποιωντας και μνημειωδη fakenews.
Tilemachos Chormovitis
1 ημ. ·
Έβλεπα χτες το βράδυ το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ (ναι, το ξέρω, είμαι μαζόχας!). Μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος του καναλιού μάς ενημερωσε ότι ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ζελένσκι προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και μέσα στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων. Και για του λόγου το αληθές παρουσίασε τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Σεθ Μάλτον ο οποίος είπε ότι "Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι δειλός. Είναι η μαριονέτα του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι θρασύς και δειλός και είναι η μαριονέτα του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό που είδαμε στο Οβάλ Γραφείο ήταν μια συνάντηση μεταξύ δύο μαριονετών και ενός ήρωα."
Τον συγκεκριμένο βουλευτή ομολογώ πως δεν τον ήξερα αλλά μου έκανε εντύπωση που ένας βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων μιλούσε με τόσα σκληρά λόγια εναντίον του προέδρου και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Πράγματι οι βουλευτές στις ΗΠΑ δεν είναι πρόβατα όπως οι δικοί μας και φημίζονται για την ανεξαρτησία τους αλλά να βρίζει ένας Ρεπουμπλικάνος με τέτοια λόγια τον Ντόναλντ Τραμπ που είναι τόσο δημοφιλής στη βάση του κόμματος; Ηξερα επίσης πως οι πιο φανατικοί "Never Trumpers " Ρεπουμπλικάνοι είχαν ήδη φύγει από το κόμμα. Αυτός πώς ξέμεινε; Κάτι δεν μου καθόταν καλά στην όλη ιστορία και βάζω στο Google το όνομα του βουλευτή. "Σεθ Μάλτον". Και τι ανακαλύπτω; Πως είναι Δημοκρατικός! (
https://en.wikipedia.org/wiki/Seth_Moulton )
Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν : είτε ο ΣΚΑΪ έχτισε πάνω σε ένα συνειδητό ψέμα μια ολόκληρη ιστορία για να κάνει την προπαγάνδα του και να μας δείξει ότι τάχα ακόμη και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του "κακού" Τραμπ. Είτε τα αμόρφωτα δημοσιογραφάκια του καναλιού είδαν το Rep. (δηλ. Representative) που κολλάνε τα αμερικάνικα σαιτς μπροστά από το όνομα κάθε βουλευτή και νόμιζαν ότι σημαίνει..."Ρεπουμπλικάνος" (
https://edition.cnn.com/.../rep-seth-mo ... rump-vance... ). Δεν αποκλείω να ισχύει και το δεύτερο γιατί αν κάτι είναι μεγαλύτερο από την προπαγανδιστική μανία των Ελλήνων δημοσιογράφων, αυτό είναι η αμορφωσιά τους και η εκκωφαντική τους άγνοια.
ΣΚΑΪ : για έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση.
.