!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποιοι είναι οι “ομοφοβικοί” στ’αλήθεια; Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή Κατσίκη ΟΛΟΙ πλην ΚΚΕ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ποιοι είναι οι “ομοφοβικοί” στ’αλήθεια; Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή Κατσίκη ΟΛΟΙ πλην ΚΚΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Nandros έγραψε: 28 Ιαν 2019, 16:26
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιαν 2019, 16:10
Nandros έγραψε: 28 Ιαν 2019, 14:14
Ως σεξουαλικός προσανατολισμός, η ομοφυλοφιλία είναι το "διαρκές μοτίβο συναισθηματικής, ερωτικής και/ή σεξουαλικής έλξης" προς άτομα του ίδιου φύλου.
Οι επιστήμονες δεν τη θεωρούν επιλογή.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE ... E%AF%CE%B1

Εκτός αν εννοείς πως είναι δικαίωμα ο σεξουαλικός προσανατολισμός.
Νάνδρε, γιατί βλέπεις μόνον αρνητικά τον όρο "επιλογή";
Στην συγκεκριμένη περίπτωση. Η χρήση των λέξεων έχει τεράστια σημασία όταν γίνονται σύνθημα.
Nandros έγραψε: 28 Ιαν 2019, 14:51Το τόνισα και το διευκρίνισα (προσανατολισμός και όχι επιλογή) επειδή ακριβώς αυτό χρησιμοποιούν οι ομοφοβικοί - όχι εσύ να μην παρεξηγιέμαι. Πως τάχα επιλέγουν/θέλουν και είναι γκέι.
Άλλο παράδειγμα:
Ρro life. Κατά της έκτρωσης.
Ρro choice. Υπέρ της έκτρωσης.
Το πρώτο περνάει το μήνυμα πως το δεύτερο είναι κατά της ζωής.

Επίσης το "Η Μακεδονία είναι Ελληνική" το θεωρώ λάθος, επειδή δίνει την εντύπωση στον τρίτο και άσχετο πως η Ελλάδα θέλει να καταλάβει τα σκόπια (μακεδονία για κάποιους). Θα προτιμούσα το "Το όνομα Μακεδονία είναι Ελληνικό".
.
Οκ, κατάλαβα.

Η δικιά μου οπτική ήταν διαφορετική γιατί εκλαμβάνω τη λέξη "επιλογή" περισσότερο ως δικαίωμα επιλογής σ' ένα πεδίο που είναι καθαρά προσωπικό, παρά ως αναγκαστική επιλογή στις χ φόρμες που έχουν καθοριστεί επιστημονικώς.

Ελπίζω να έγινα κατανοητή. :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ποιοι είναι οι “ομοφοβικοί” στ’αλήθεια; Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή Κατσίκη ΟΛΟΙ πλην ΚΚΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Η απάντησή σου δεν απαντά στο κυνικό κομμάτι της ερώτησής μου. Κανείς δεν επιλέγει να πειραματιστεί και η χρήση της λέξης «επιλογή» δεν είναι όσο αθώα αφήνεις να υπονοηθεί, όταν λες «γιατί το βλέπεις σαν αρνητική λέξη;». Πολύ απλά γιατί δεν μπορείς να ονομάσεις ρατσιστική την συμπεριφορά κάποιου που καταφέρεται εναντίον των επιλογών σου. Οι ομοφοβικοί και οι συντηρητικοί γενικότερα διαλέγουν αυτήν την λέξη γιατί ξέρουν πολύ καλά την διαφορά ανάμεσα στην κριτική μιας επιλογής και τον χαρακτηρισμό πληθυσμιακών ομάδων με βάση τα εγγενή χαρακτηριστικά της (ύψος, όψη, χρώμα, φύλο, καταγωγή, κτλ).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 28 Ιαν 2019, 16:41 Η απάντησή σου δεν απαντά στο κυνικό κομμάτι της ερώτησής μου. Κανείς δεν επιλέγει να πειραματιστεί και η χρήση της λέξης «επιλογή» δεν είναι όσο αθώα αφήνεις να υπονοηθεί, όταν λες «γιατί το βλέπεις σαν αρνητική λέξη;». Πολύ απλά γιατί δεν μπορείς να ονομάσεις ρατσιστική την συμπεριφορά κάποιου που καταφέρεται εναντίον των επιλογών σου. Οι ομοφοβικοί και οι συντηρητικοί γενικότερα διαλέγουν αυτήν την λέξη γιατί ξέρουν πολύ καλά την διαφορά ανάμεσα στην κριτική μιας επιλογής και τον χαρακτηρισμό πληθυσμιακών ομάδων με βάση τα εγγενή χαρακτηριστικά της (ύψος, όψη, χρώμα, φύλο, καταγωγή, κτλ).
Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω.

Είχα μια απορία, ρώτησα τον Νάνδρο, εξήγησα τους λόγους διαμόρφωσης της απορίας μου, μου απάντησε ο Νάνδρος εξηγώντας τη δική του άποψη, όλα καλά. Και το εννοώ.

Κατά τα άλλα, προσπαθώ να βρω μια λογική σύνδεση μεταξύ της κατηγορίας που μου αποδίδεις για προσποιητή αθωότητα με τα μπολντ, προσθέτοντας και λίγη σως από ομοφοβία, συντήρηση, πληθυσμιακές ομάδες με χ χαρακτηριστικά κλπ και ειλικρινά δεν μπορώ να τη βρω.

Δεν μου γράφεις καλύτερα τι έπρεπε να γράψω για να το κλείσουμε κι αυτό; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιαν 2019, 16:41
Nandros έγραψε: 28 Ιαν 2019, 16:26
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιαν 2019, 16:10Νάνδρε, γιατί βλέπεις μόνον αρνητικά τον όρο "επιλογή";
Στην συγκεκριμένη περίπτωση. Η χρήση των λέξεων έχει τεράστια σημασία όταν γίνονται σύνθημα.
Nandros έγραψε: 28 Ιαν 2019, 14:51Το τόνισα και το διευκρίνισα (προσανατολισμός και όχι επιλογή) επειδή ακριβώς αυτό χρησιμοποιούν οι ομοφοβικοί - όχι εσύ να μην παρεξηγιέμαι. Πως τάχα επιλέγουν/θέλουν και είναι γκέι.
Άλλο παράδειγμα:
Ρro life. Κατά της έκτρωσης.
Ρro choice. Υπέρ της έκτρωσης.
Το πρώτο περνάει το μήνυμα πως το δεύτερο είναι κατά της ζωής.

Επίσης το "Η Μακεδονία είναι Ελληνική" το θεωρώ λάθος, επειδή δίνει την εντύπωση στον τρίτο και άσχετο πως η Ελλάδα θέλει να καταλάβει τα σκόπια (μακεδονία για κάποιους). Θα προτιμούσα το "Το όνομα Μακεδονία είναι Ελληνικό".
Οκ, κατάλαβα.

Η δικιά μου οπτική ήταν διαφορετική γιατί εκλαμβάνω τη λέξη "επιλογή" περισσότερο ως δικαίωμα επιλογής σ' ένα πεδίο που είναι καθαρά προσωπικό, παρά ως αναγκαστική επιλογή στις χ φόρμες που έχουν καθοριστεί επιστημονικώς.

Ελπίζω να έγινα κατανοητή. :wink
Μήπως αντί για το δικαίωμα επιλογής χρησιμοποιούσες το δικαίωμα στην διαφορετικότητα;
Όσο για την Επιστήμη, όπως σου είπα, δεν έχει φόρμες ή νόρμες. Ακόμα και οι πιο ειδικοί ψάχνονται και ερίζουν.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιαν 2019, 17:03
hellegennes έγραψε: 28 Ιαν 2019, 16:41 Η απάντησή σου δεν απαντά στο κυνικό κομμάτι της ερώτησής μου. Κανείς δεν επιλέγει να πειραματιστεί και η χρήση της λέξης «επιλογή» δεν είναι όσο αθώα αφήνεις να υπονοηθεί, όταν λες «γιατί το βλέπεις σαν αρνητική λέξη;». Πολύ απλά γιατί δεν μπορείς να ονομάσεις ρατσιστική την συμπεριφορά κάποιου που καταφέρεται εναντίον των επιλογών σου. Οι ομοφοβικοί και οι συντηρητικοί γενικότερα διαλέγουν αυτήν την λέξη γιατί ξέρουν πολύ καλά την διαφορά ανάμεσα στην κριτική μιας επιλογής και τον χαρακτηρισμό πληθυσμιακών ομάδων με βάση τα εγγενή χαρακτηριστικά της (ύψος, όψη, χρώμα, φύλο, καταγωγή, κτλ).
Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω.

Είχα μια απορία, ρώτησα τον Νάνδρο, εξήγησα τους λόγους διαμόρφωσης της απορίας μου, μου απάντησε ο Νάνδρος εξηγώντας τη δική του άποψη, όλα καλά. Και το εννοώ.

Κατά τα άλλα, προσπαθώ να βρω μια λογική σύνδεση μεταξύ της κατηγορίας που μου αποδίδεις για προσποιητή αθωότητα με τα μπολντ, προσθέτοντας και λίγη σως από ομοφοβία, συντήρηση, πληθυσμιακές ομάδες με χ χαρακτηριστικά κλπ και ειλικρινά δεν μπορώ να τη βρω.

Δεν μου γράφεις καλύτερα τι έπρεπε να γράψω για να το κλείσουμε κι αυτό; :lol:
Φυσικά και με καταλαβαίνεις. Είμαι πολύ ξεκάθαρος και εσύ πολύ έξυπνη. Δεν αποδίδω σε εσένα την προσποιητή αθωότητα συγκεκριμένα, γιατί δεν είναι δικό σου το επιχείρημα περί επιλογής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 28 Ιαν 2019, 17:24 Είμαι πολύ ξεκάθαρος και εσύ πολύ έξυπνη.
είσαι καλά ή σε πέτυχε η φωτιά που έπεσε; :)
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 28 Ιαν 2019, 17:24 Φυσικά και με καταλαβαίνεις. Είμαι πολύ ξεκάθαρος και εσύ πολύ έξυπνη. Δεν αποδίδω σε εσένα την προσποιητή αθωότητα συγκεκριμένα, γιατί δεν είναι δικό σου το επιχείρημα περί επιλογής.
Αυτό κι αν ήταν έκπληξη.

Νοιώθω κάπως αμήχανα να το πω, άβολα να το πω, ότι νοιώθω να τρέμει η γη κάτω από τα πόδια μου να το πω;

Μη μου καταστρέφεις τις σταθερές μου, ρε συ Ηell. :lol: :lol: :P
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Εδώ έχει ένα δίκιο ο Χέλης. Δεν είναι ακριβώς επιλογή. Αν δεχτούμε ότι είναι μόνο επιλογή τότε πρέπει να δεχτούμε ότι έλκονται ερωτικά εγγενώς από το έτερο φύλο αλλά επιλέγουν να βιώνουν το αντίθετο, πράγμα που προφανώς δεν ισχύει, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

Νομικά όμως το δικαίωμα της επιλογής είναι σωστός όρος νομίζω, καθώς είναι δικαίωμα τους είτε έλκονται εγγενώς είτε για οποιονδήποτε λόγο το επιλέγουν.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Είναι το δικαίωμα της επιλογής να ζήσουν την ζωή που θέλουν, το δικαίωμα να διατηρήσουν ατόφια τα εγγενή χαρακτηριστικά τους. Δηλαδή, αν υπήρχε επιλογή να πάρουν ένα χάπι και να γίνουν ετεροφυλόφιλοι, οι περισσότεροι δεν θα επέλεγαν τέτοιο πράγμα, όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι μαύροι δεν θα έπαιρναν χάπι για να γίνουν λευκοί. Κι αν το έκαναν -είτε οι μεν είτε οι δε- θα ήταν για να λυτρώσουν τον εαυτό τους από το μίσος συγκεκριμένων ανθρώπων απέναντί τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Η υπεράσπιση του φασίστα Αμβρόσιου, στην υπόθεση για το "φτύστε τους" για τους ομοφυλόφιλους, χρησιμοποιήσε και την μη άρση της ασυλίας Κατσίκη.
Δηλ την απόφαση που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ,μαζί με την Χ.Α και όλα τα άλλα αστ.κόμματα.
Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

'
Ένοχος για το «φτύστε τους» ο Αμβρόσιος
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου καταδίκασε τον μητροπολίτη Αμβρόσιο για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους» και για «κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος» για το κείμενο στην ιστοσελίδα του που καταφερόταν εναντίον των ομοφυλόφιλων.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι φυλάκιση επτά μηνών με τριετή αναστολή καθώς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωση του μητροπολίτη δεχόμενη ότι το επίδικο κείμενο στρέφεται κατά των ομοφυλόφιλων και σε καμία περίπτωση μόνο κατά των πολιτικών, όπως είχε αποφανθεί το πρωτόδικο δικαστήριο, σημείωσε όμως ότι αμφιβάλλει ότι ο λόγος του κατηγορουμένου μπορεί να προκαλέσει εχθροπάθεια, δηλαδή αισθήματα μίσους και εχθρότητας ικανά να οδηγήσουν σε πράξεις μίσους.

«Οι συγκεκριμένες ενέργειες και προτροπές είναι απόλυτα καταδικαστέες ακόμα και σε ιδιωτικό λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτός που τον εκφέρει κατέχει δημόσιο αξίωμα. Ο μητροπολίτης μπορεί να είναι λαοπρόβλητος και να χαίρει σεβασμού, πόσοι όπως ενστερνίζονται ή παρασύρονται από τα λόγια του; Μόνο άνθρωποι που ήδη τα πιστεύουν αυτά. Η κοινωνία μας έχει κάνει βήματα μπροστά», σημείωσε η εισαγγελέας.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής επισήμαναν ότι το επίδικο κείμενο απειλεί ευθέως την ελευθερία του προσώπου καθώς δεν ανέχεται την ισονομία των ομοφυλόφιλων και προτρέπει σε διακρίσεις, αποκλεισμούς και βία. «Η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να είναι ο φερετζές ή το καταφύγιο του εμπρηστικού λόγου», τόνισαν.

Επισήμαναν, επίσης, ότι μπορεί πράγματι η ελληνική κοινωνία να έχει κάνει βήματα, αλλά η κοινωνία δεν είναι συμπαγής, ούτε ομοιόμορφη και πως ταυτόχρονα παρατηρείται έξαρση του ρατσιστικού λόγου και της ρατσιστικής βίας και αναφέρθηκαν στις δεκάδες καταγεγραμμένες ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις.

«Απειλείται ευθέως όχι η τιμή των ομοφυλόφιλων αλλά η αξία του ανθρώπου και η δημοκρατία. Η ελευθερία κάποιου να μην κρύβεται, να μην τον διώχνουν από τη δουλειά, από το τραπέζι του γάμου, από το οικογενειακό τραπέζι. Η έννομη τάξη έχει κανόνες, όποιος τους παραβαίνει τιμωρείται. Δεν μπορεί να επικαλείται κάποιος ότι εφαρμόζει τους ιερούς κανόνες, δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το οποιοδήποτε δόγμα», σημείωσε η Πολιτική Αγωγή και παρατήρησε ότι ήδη το επίδικο κείμενο έχει διασαλεύσει τη δημόσια τάξη, όπως προκύπτει από τα δεκάδες πειστήρια που προσκόμισε ο ίδιος ο κατηγορούμενος σχετικά με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και έντονες ακτιβιστικές δράσεις του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, το οποίο αντέδρασε στην προτροπή του μητροπολίτη να τεθούν απαξιωμένοι στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής.

Αξίζει να αναλώσετε 10 λεπτά και να διαβάσετε το υπόλοιπο κείμενο στην παραπομπή.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”