Είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό. Φυσικά θα σου σκάσει στα μούτρα το έλλειμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε συμφέρει να το κλείσεις όπως να'ναι. Πρέπει να παράγεις, αλλά ανταγωνιστικά. Το προϊοντα σου που κάνουν 600 ευρώ αντί για 300 άνετα θα σου σκάσουν και αυτά στα μούτρα όταν γίνεις μια ΕΣΣΔ και οι πολίτες σου βλέπουν απέναντι χλιδές.Green Dragon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 11:51 Δεν το καταλαβαίνεις ότι το να είναι φτηνότερα τα εισαγόμενα από αυτό που αντιστοιχεί στην οικονομία σου θα σου φέρει κάποια στιγμή νέο μνημόνιο; Οι φριντμανιστές υποστήριζαν πάντα τον αέναο δανεισμό για την κάλυψη των εμπορικών ελλειμμάτων, σε όλη την Δύση των πρόσφατων δεκαετιών αυτή ήταν η λογική.
Το εμορικό έλλειμμα κάποια στιγμή θα σου σκάσει στα μούτρα! Ή μήπως πιστεύεις ότι 'αυτήν την φορά θα είναι διαφορετικά';![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
«Γονάτισε» και το Μεξικό ο Ν.Τραμπ: Πήρε ό,τι ζήτησε – Αναστέλλεται για ένα μήνα η αύξηση των δασμών!
- Dwarven Blacksmith
Re: «Γονάτισε» και το Μεξικό ο Ν.Τραμπ: Πήρε ό,τι ζήτησε – Αναστέλλεται για ένα μήνα η αύξηση των δασμών!
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: «Γονάτισε» και το Μεξικό ο Ν.Τραμπ: Πήρε ό,τι ζήτησε – Αναστέλλεται για ένα μήνα η αύξηση των δασμών!
Και τώρα βλέπουν χλίδες, δεν είναι ίδιες οι οικονομίες και ποτέ δεν θα γίνουν. Στην ΕΣΣΔ είχες μεγάλη φτώχεια, όχι απλά διαφορά. Αλλά ναι, οι άνθρωποι σκέφτονται βραχυπρόθεσμα γιατί το αρχέγονο τμήμα του εγκεφάλου τους βλέπει τα φρούτα στο δέντρο και πρέπει να τα μαζέψει ΤΩΡΑ αφού αύριο μπορεί να μην υπάρχουν. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι πλέον δεν είναι θέμα φρούτων στο δέντρο.Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Φεβ 2025, 11:57Είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό. Φυσικά θα σου σκάσει στα μούτρα το έλλειμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε συμφέρει να το κλείσεις όπως να'ναι. Πρέπει να παράγεις, αλλά ανταγωνιστικά. Το προϊοντα σου που κάνουν 600 ευρώ αντί για 300 άνετα θα σου σκάσουν και αυτά στα μούτρα όταν γίνεις μια ΕΣΣΔ και οι πολίτες σου βλέπουν απέναντι χλιδές.Green Dragon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 11:51 Δεν το καταλαβαίνεις ότι το να είναι φτηνότερα τα εισαγόμενα από αυτό που αντιστοιχεί στην οικονομία σου θα σου φέρει κάποια στιγμή νέο μνημόνιο; Οι φριντμανιστές υποστήριζαν πάντα τον αέναο δανεισμό για την κάλυψη των εμπορικών ελλειμμάτων, σε όλη την Δύση των πρόσφατων δεκαετιών αυτή ήταν η λογική.
Το εμορικό έλλειμμα κάποια στιγμή θα σου σκάσει στα μούτρα! Ή μήπως πιστεύεις ότι 'αυτήν την φορά θα είναι διαφορετικά';![]()
Εσύ καταλαβαίνεις ότι αν πληρώσω εγώ, που είμαι ο μέσος εργαζόμενος, των 850 €, το μέσο Android κινητό 600 ευρώ, δε μιλάμε για Άιφον ποζεριές εδω, πολύ απλά δε θα έχω κινητό γιατί δε θα περισσεύουν;Green Dragon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 11:44Φυσικά και σημαίνει ακριβότερα προϊόντα. Τα φτηνά εισαγόμενα προϊόντα είναι φούσκα και θα σκάσει, δεν το βλέπετε; Μαλάκα μου η φριντμανική προπαγάνδα και η Σχολή του Σικάγο έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στο 80% του πληθυσμού, τα υποστηρίζουν αυτά ακόμα και υποτιθέμενοι ακροαριστεροί και κομμουνιστές!exiledd έγραψε: 04 Φεβ 2025, 11:38Αδερφέ σου είπε κάτι ο zteo και δρν το κατάλαβες εργοστάσια στις ΗΠΑ σημαίνει ουσιαστικά ακριβότερα προϊόντα γιατί αλλιώς με τις μισθολογικές απαιτήσεις των ΗΠΑνών εργαζομένων δε συμφέρει να παράγει κάποιος με τις παλιές τιμές...Green Dragon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 11:29
Ο τζάμπα μάγκας όμως θέλει εργοστάσια στις ΗΠΑ, οι ευρωπέη τι θέλουν, εργοστάσια στο Μεξικό; Γι' αυτό τους ψηφίζουμε;
Επίσης που κολλάει αυτό που λες εσύ με τους δασμούς που συζητάμε;
Καταλαβαίνεις ότι το να πληρώνεις το κινητό 300 αντί για 600 είναι φούσκα, δάνειο από το μέλλον, υποθήκευση της χώρας;
Και ότι αυτό ισχύει για όλα τα προϊόντα, όπως τρόφιμα, ρούχα, καθαριστικά,τα πάντα όλα;
Έχεις ήδη την ακρίβεια που έχεις η οποία θα φαντάζει αστεία σε σχέση με αυτό που ωθα έρθει...
Καταλαβαίνεις ότι ο μισθός μου για να ανταπεξέλθω θα (πρέπει να) πάει πάνω από 1500-1600;
Ποιος εργοδότης μπορεί να τα δώσει αυτά τα λεφτά;
- Green Dragon
Τότε δεν θα πρέπει να έχεις τέτοιο κινητό, θα πρέπει να πάρεις φτηνότερο (που τώρα κάνει 150 και μετά θα κάνει 300 και θα το αλλάζεις κάθε 6 χρόνια). Αυτές είναι οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας αυτήν την στιγμή, αυτό θα έχεις. Εσύ ζητάς να μπορείς ν' αγοράσεις πράγματα που κανονικά δεν δικαιολογείται να μπορείς. Ο ορισμός της φούσκας.exiledd έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:07Εσύ καταλαβαίνεις ότι αν πληρώσω εγώ, που είμαι ο μέσος εργαζόμενος, των 850 €, το μέσο Android κινητό 600 ευρώ, δε μιλάμε για Άιφον ποζεριές εδω, πολύ απλά δε θα έχω κινητό γιατί δε θα περισσεύουν;Green Dragon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 11:44 Φυσικά και σημαίνει ακριβότερα προϊόντα. Τα φτηνά εισαγόμενα προϊόντα είναι φούσκα και θα σκάσει, δεν το βλέπετε; Μαλάκα μου η φριντμανική προπαγάνδα και η Σχολή του Σικάγο έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στο 80% του πληθυσμού, τα υποστηρίζουν αυτά ακόμα και υποτιθέμενοι ακροαριστεροί και κομμουνιστές!
Καταλαβαίνεις ότι το να πληρώνεις το κινητό 300 αντί για 600 είναι φούσκα, δάνειο από το μέλλον, υποθήκευση της χώρας;
Και ότι αυτό ισχύει για όλα τα προϊόντα, όπως τρόφιμα, ρούχα, καθαριστικά,τα πάντα όλα;
Έχεις ήδη την ακρίβεια που έχεις η οποία θα φαντάζει αστεία σε σχέση με αυτό που ωθα έρθει...
Καταλαβαίνεις ότι ο μισθός μου για να ανταπεξέλθω θα (πρέπει να) πάει πάνω από 1500-1600;
Επίσης, κάποια πράγματα θ' αρχίσουν να φτιάχνονται εδώ γιατί θα συμφέρει καλύτερα και θα μπορείς να τα παίρνεις πιο φτηνά. Μια χαρά μπορούμε να φτιάξουμε καθαριστικά και ρούχα. Κινητά όχι, εκεί θα πέσει λιτότητα.
- Dwarven Blacksmith
Και σε τι διαφέρει δηλαδή η δική σου "προκαταβολική λιτότητα", από τη λιτότητα του μνημόνιου που επικαλείσαι ως φόβητρο;Green Dragon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:10Τότε δεν θα πρέπει να έχεις τέτοιο κινητό, θα πρέπει να πάρεις φτηνότερο (που τώρα κάνει 150 και μετά θα κάνει 300 και θα το αλλάζεις κάθε 6 χρόνια). Αυτές είναι οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας αυτήν την στιγμή, αυτό θα έχεις. Εσύ ζητάς να μπορείς ν' αγοράσεις πράγματα που κανονικά δεν δικαιολογείται να μπορείς. Ο ορισμός της φούσκας.exiledd έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:07Εσύ καταλαβαίνεις ότι αν πληρώσω εγώ, που είμαι ο μέσος εργαζόμενος, των 850 €, το μέσο Android κινητό 600 ευρώ, δε μιλάμε για Άιφον ποζεριές εδω, πολύ απλά δε θα έχω κινητό γιατί δε θα περισσεύουν;Green Dragon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 11:44 Φυσικά και σημαίνει ακριβότερα προϊόντα. Τα φτηνά εισαγόμενα προϊόντα είναι φούσκα και θα σκάσει, δεν το βλέπετε; Μαλάκα μου η φριντμανική προπαγάνδα και η Σχολή του Σικάγο έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στο 80% του πληθυσμού, τα υποστηρίζουν αυτά ακόμα και υποτιθέμενοι ακροαριστεροί και κομμουνιστές!
- Green Dragon
Η λιτότητα του μνημονίου είναι τυφλή, εδώ έχει στόχευση να βοηθήσει την εγχώρια παραγωγή.
Ιδεα δεν εχεις αδερφε.Green Dragon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 11:30Η ΕΕ είναι υπερφοβική με τα φυτοφάρμακα, έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις ασθένειες οι αγρότες. Σε λίγο μόνο με πορτοκαλάδα θα επιτρέπεται να ψεκάζεις. Κάτσε να κόψουν και τις πυρεθρίνες και θα δεις πατιρντί.Zelda έγραψε: 04 Φεβ 2025, 11:26Ενας απο τους βασικους λογους που κολλησε το TTIP ειναι η διαφωνια για τα standards.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 04 Φεβ 2025, 11:12
Ο λόγος που οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν στρέψει την πλάτη τους στα αμερικανικά προϊόντα δεν έχει να κάνει με τους δασμούς.Και σίγουρα δε θα αγοράζουν περισσότερα αμερικανικά προϊόντα αν πουλήσει τσαμπουκά ο Τράμπ.
Στην Ευρωπη για παραδειγμα τα τροφιμα πρεπει να αποδειχθει οτι δε βλαπτουν τον καταναλωτη πριν μπουν στην αγορα.
Στις ΗΠΑ αντιθετα πρεπει να αποδειξεις οτι βλαπτουν τον καταναλωτη για να τα αποσυρεις απο την αγορα, κατι πολυ πιο δυσκολο.
Ειδικα για τα τροφιμα που διαμαρτυρεται ο Τραμπ, στις ΗΠΑ γινεται χρηση πολλων φυτοφαρμακων που στην Ευρωπη εχουν απαγορευτει εδω και πολλα χρονια ως επικινδυνα για την υγεια. Δε νομιζω κανεις να ηθελε να τα καταναλωνει.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
- Green Dragon
Η κατασταση με τα φυτοφαρμακα ειναι ηδη ανεξελεγκτη, ευτυχως δηλαδη που υπαρχουν και αυτοι οι ελαχιστοι κανονισμοι και δεν εχει γινει τελειως μπουρδελο οπως απεναντι, σε κατι ηπες και βραζιλιες. Δεν υπαρχει υπερφοβικη συμπεριφορα απεναντι τους, ειναι επιβλαβη,period. Το ζητημα ειναι ποσο επιτρεπουμε να μας βλαπτουν ωστε να γινεται η δουλεια μας.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
- Green Dragon
Όλα επιβλαβή είναι, και νερό αν πιείς πάρα πολύ μαζεμένο θα πάθεις γαστροραγία. Είχε δίκιο ο Παράκελσος.
Αν δεν βάζεις φυτοφάρμακα θα γίνει πανάκριβη η παραγωγή και θα πέσει πείνα. Εγώ βλέπω το προσδόκιμο να αυξάνεται παρά τα φυτοφάρμακα, αν πέσει πείνα να δεις που θα πάει. Άρα κοιτάζεις το δέντρο και όχι το δάσος. Επανεγκρίσεις φυτοφαρμάκων τώρα χρειάζεται.
Αυτό που χρειαζόταν να γίνει και έγινε δεκαετίες πριν ήταν να ξεφορτωθείς τους αλογονωμένους υδρογονάνθρακες που δεν διασπώνταν στο περιβάλλον και έκαναν μεγάλη ζημιά με αυτόν τον τρόπο (η καρκινογόνος δράση του DDT ακόμα και σήμερα δεν έχει αποδειχθεί!). Από κει και πέρα είναι κυρίως υστερίες, το όφελος είναι πολλαπλάσιο του κόστους.
Αν δεν βάζεις φυτοφάρμακα θα γίνει πανάκριβη η παραγωγή και θα πέσει πείνα. Εγώ βλέπω το προσδόκιμο να αυξάνεται παρά τα φυτοφάρμακα, αν πέσει πείνα να δεις που θα πάει. Άρα κοιτάζεις το δέντρο και όχι το δάσος. Επανεγκρίσεις φυτοφαρμάκων τώρα χρειάζεται.
Αυτό που χρειαζόταν να γίνει και έγινε δεκαετίες πριν ήταν να ξεφορτωθείς τους αλογονωμένους υδρογονάνθρακες που δεν διασπώνταν στο περιβάλλον και έκαναν μεγάλη ζημιά με αυτόν τον τρόπο (η καρκινογόνος δράση του DDT ακόμα και σήμερα δεν έχει αποδειχθεί!). Από κει και πέρα είναι κυρίως υστερίες, το όφελος είναι πολλαπλάσιο του κόστους.
Εσυ αναφερεις κατι αλλο απο αυτο που ειπα. Στην ευρωπη δεν απαγορευει κανεις τα φυτοφαρμακα, της ποπης γινεται, ιδιαιτερα στον τομεα των "βιολογικων". Αλλα υπαρχει τουλαχιστον ενα κανονιστικο πλαισιο που ειναι πιο νορμαλ απο απεναντι. Οπως ειπα, η δουλεια μας γινεται, δεν υπαρχει κανενας λογος να αγοραζουμε γαλα σε κουβαδες στα μαρκετ, ουτε να μην μπορουμε να ξεχωρισουμε ντοματες απο καρπουζια, δεν υπαρχει ζητημα υποσιτισμου ενω παραλληλα γλιτωνουμε την φρικη των απεναντι. Γιατι ζητας να τους ακολουθησουμε; Τρεφεται καλυτερα το μεσο μερικανακι ή ζει περισσοτερο απο τους ευρωπαιους;
Στο παραδειγμα σου επισημανες κατι πολυ σημαντικο, η ποσοτητα μετραει. Το αθροισμα διαφορετικων "ποιοτητων", η συσσωρευση τους, κι αυτη ως ποσοτητα μετραει.
Το οτι μπορουν τα νομοθετικα και εκτελεστικα οργανα της ΕΕ να αντιστεκονται στις πιεσεις των μεγαλων παικτων, ειναι απο τα λιγα επιχειρηματα υπερ της.
Στο παραδειγμα σου επισημανες κατι πολυ σημαντικο, η ποσοτητα μετραει. Το αθροισμα διαφορετικων "ποιοτητων", η συσσωρευση τους, κι αυτη ως ποσοτητα μετραει.
Το οτι μπορουν τα νομοθετικα και εκτελεστικα οργανα της ΕΕ να αντιστεκονται στις πιεσεις των μεγαλων παικτων, ειναι απο τα λιγα επιχειρηματα υπερ της.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Bazoomba την 04 Φεβ 2025, 12:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Οργισμένος
ελεοςGreen Dragon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 12:27 Όλα επιβλαβή είναι, και νερό αν πιείς πάρα πολύ μαζεμένο θα πάθεις γαστροραγία. Είχε δίκιο ο Παράκελσος.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Οργισμένος
Σταματα να γραφεις αρλουμπεςGreen Dragon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 11:51 Δεν το καταλαβαίνεις ότι το να είναι φτηνότερα τα εισαγόμενα από αυτό που αντιστοιχεί στην οικονομία σου θα σου φέρει κάποια στιγμή νέο μνημόνιο; Οι φριντμανιστές υποστήριζαν πάντα τον αέναο δανεισμό για την κάλυψη των εμπορικών ελλειμμάτων, σε όλη την Δύση των πρόσφατων δεκαετιών αυτή ήταν η λογική.
Το εμπορικό έλλειμμα κάποια στιγμή θα σου σκάσει στα μούτρα! Ή μήπως πιστεύεις ότι 'αυτήν την φορά θα είναι διαφορετικά';![]()
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
πριν βγει ο τραμπ δείχναν λίγη αυτοσυγκράτηση,τώρα πολυβολούν χαζομάρα χωρίς καμία ντροπή
Μην κολλάς στο κινητό, το παλιό του αδερφού μου έχω,
Τα τρόφιμα; τα ρούχα;, είδη καθαρισμού;
Αυτά δε θα ακριβύνουν;
Φυσικά και θα ακριβύνουν, άρα ο μισθός μου θα πρέπει να αυξηθεί ανάλογα γιατί αλλιώς δεν θα τα βγάζω πέρα...
Επίσης θα γίνει αυτό που έγινε το '60 που όλοι φεύγαν μετανάστες στη Γερμανία για καλύτερα λεφτά.
Αφού "αυτές είναι οι δυνατότητες της Ελ. Οικονομίας" κοσμάκης θα ψάξει αλλού την τύχη του.
Γενικά οι Τραμπικοί δεν πολυκαταλαβαίνετε από οικονομικά.
Λέει ο Τραμπ:"Θα βάλω δασμούς για να εξαναγκάσω εταιρείες να ανοίξουν εδώ εργοστάσια"
Βασική αρχή του εμπορίου είναι:" Παράγω ή αγοράζω φτηνά, πουλάω ακριβότερα από όσο μου κόστισε, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα."
Αν το:" Παράγω φτηνά", στο παραπάνω σχήμα είναι οι ΗΠΑ τότε που είναι το:"πουλάω ακριβά";
Ή ίδια αγορά των ΗΠΑ, το κόστος θα έχει πάει στο Θεό λόγω μισθών;
Η Ευρώπη;
Που;
Τα τρόφιμα; τα ρούχα;, είδη καθαρισμού;
Αυτά δε θα ακριβύνουν;
Φυσικά και θα ακριβύνουν, άρα ο μισθός μου θα πρέπει να αυξηθεί ανάλογα γιατί αλλιώς δεν θα τα βγάζω πέρα...
Επίσης θα γίνει αυτό που έγινε το '60 που όλοι φεύγαν μετανάστες στη Γερμανία για καλύτερα λεφτά.
Αφού "αυτές είναι οι δυνατότητες της Ελ. Οικονομίας" κοσμάκης θα ψάξει αλλού την τύχη του.
Γενικά οι Τραμπικοί δεν πολυκαταλαβαίνετε από οικονομικά.
Λέει ο Τραμπ:"Θα βάλω δασμούς για να εξαναγκάσω εταιρείες να ανοίξουν εδώ εργοστάσια"
Βασική αρχή του εμπορίου είναι:" Παράγω ή αγοράζω φτηνά, πουλάω ακριβότερα από όσο μου κόστισε, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα."
Αν το:" Παράγω φτηνά", στο παραπάνω σχήμα είναι οι ΗΠΑ τότε που είναι το:"πουλάω ακριβά";
Ή ίδια αγορά των ΗΠΑ, το κόστος θα έχει πάει στο Θεό λόγω μισθών;
Η Ευρώπη;
Που;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 187 Απαντήσεις
- 4240 Προβολές
-