Σελίδα 8 από 10
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 17 Δεκ 2024, 22:26
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Misty_Blue έγραψε: 17 Δεκ 2024, 20:38
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 16:50
sharp έγραψε: 17 Δεκ 2024, 15:34
Φτιάχνεις και παγκολίνο στα κάρβουνα;
Στα κάρβουνα δε γίνεται καλός, δεν έχει πολύ κρέας
Το ζώο είναι φτιαγμένο για Σούπα
Δίνει γεύση στο ζουμί και στα υπόλοιπα υλικά/λαχανικά που θα βάλεις
Και ξεκολλάει και πολύ πιο εύκολα το Καύκαλό του
Αν μαλακώσει αρκετά μπορείς κυριολεκτικά να τον Φας με το Κουτάλι

, με την Πανοπλία του σαν πιάτο..
Πεινάω και μόνο που σε διαβάζω βρε Αφροδίτη!!!
Χαραμίζεσαι εδώ... Αναλαμβάνω να προωθήσω το βιβλίο συνταγών σου.. Πάταγο θα κάνουμε
Εκτός απ' τον προαναφερθέν ΦτεροΠόντικα
_Γύπας, και λοιπά Όρνια
_Οχιά, Κροταλίας, Μάμπα
_Μπαμπουίνος
_Σμέρνα
_Μέδουσα Σούπα
_Ύαινα
Θα παίξουν πολύ
Με Μελάνι ή κομμένο αίμα (Μαύρου Χοίρου)
Δέχομαι και πιο Εξωτικές προτάσεις
Δεν εγγυώμαι για το αποτέλεσμα, στην πρώτη δοκιμή τουλάχιστο
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2024, 00:39
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Την Εσταυρωμένη Γίδα
1. Τη φονεύουμε και την αφήνουμε να "μείνει" μια -
δυο μέρες, ανάλογα με τον καιρό
2. Χωρίζουμε το Δέρμα από τη Σάρκα χρησιμοποιώντας μία Τρόμπα
3. Ανοίγουμε τα Σωθικά, ψιλοκόβουμε τα Έντερα και το Στομάχι, ανακατεύουμε με εσπεριδοειδή και μυρωδικά, και τα ξαναβάζουμε μέσα. Ράβουμε την Τομή
4. Σταυρώνουμε την Αίγα σε δύο Μπετόβεργες. Δένουμε τα άκρα με σύρμα (ανοιχτά τα άνω, κλειστά τα κάτω)
5. Καρφώνουμε το Σταυρό σ' ένα λάκκο Κάρβουνα, ανάβουμε και περιμένουμε
6. Αν έχουμε αρωματικό ξύλο που αντέχει στη φωτιά, Καρφώνουμε με Πρόκες τα άκρα της Αιγώς, και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2024, 00:50
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Τα Όρνια μαγειρεύονται κλασικά όπως όλα τα πτηνά
Η προτίμησή μου είναι deep fried στη Φριτέζα
Εννοείται ότι γίνονται και Σχάρα ή Φούρνο (και Γεμιστά)
Σουπίτσα, γιατί όχι;
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2024, 06:05
από 20---
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 17 Δεκ 2024, 10:57
20--- έγραψε: 17 Δεκ 2024, 10:29
Μπράβο Αφροδίτη. Ενα πραγματικά χρήσιμο νήμα.
Μπορεί να γίνει και με Παριζάκι
Σαν παραλλαγή
Πάλι, εκμεταλεύεσα το Λίπος του αλλαντικού για να δέσεις τη Σάλτσα (άσπρη ή κόκκινη)
Σ' αυτή την Παραλλαγή ταιριάζουν και Μανιτάρια και Πιπεριές
Μπορώ να σου ανοίξω πόρτες σε σουβλατζίδικα που δε θα τις περίμενες...
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2024, 09:38
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Τα Φίδια
1. Αφαιρούμε τα Δόντια, και όλους τους Ιοβόλους Αδένες, οπωσδήποτε με επαγγελματικά Γάντια και μεγάλη προσοχή
2. Αχνίζουμε το Ερπετό στον Ατμό (όχι κατσαρόλα!) μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει εύκολα το Δέρμα από τη Σάρκα
3. Τα τελειώνουμε στη φουφού, στο φούρνο ή στο τηγάνι, με σαλτσούλα, ή με πατατούλες και

λεμονάκι
4. Κρατάμε το Δέρμα, αφού το ξελεπιάσουμε, και το χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε λουκάνικα
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2024, 09:52
από Ασέβαστος
διαβασα το τοπικ και μου ηρθε μια ακατανοητη ορεξη για αναλατα παραβρασμενα μακαρονια με κετσαπ, χωρις τυρι.
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2024, 09:56
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Μπαμπουίνος:
1.Θανατώνουμε το ζώο με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι (με σφυρί

), ή με μία βολή με αεροβόλο πιστόλι ή Περτσιναδόρο, αν έχουμε
2. Το περνάμε σε Σούβλα και το ρίχνουμε στη Φωτιά

απευθείας. Δυνατή φωτιά στην αρχή, να καεί η τρίχα
3. Το αφήνουμε κατόπι να σιγοψηθεί σαν το Κατσικάκι
4. Αν θέλουμε προσθέτουμε Γέμιση (Ρύζι, Μανιτάρια ή ποικιλία Τυριών)
5. Το σερβίρουμε ολόκληρο, κατά προτίμηση με κλασική Γκρέιβι ή σάλτσα Μέντας
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2024, 10:08
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Μέδουσα
1. Ψαρεύουμε πολλές, πάρα πολλές Μέδουσες. Πολλά κιλά γιατί "σώνεται" στο μαγείρεμα
2. Τις σιγοβράζουμε υπομονετικά σε χαμηλή θερμοκρασία και αλλάζουμε το νερό τακτικά, να φύγει το φαρμάκι
3. Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε Λεμόνι, Μαϊντανό και Πατατούλα (που την έχουμε ετοιμάσει σε άλλο σκεύος)
4. Τρώμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2024, 10:15
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Ασέβαστος έγραψε: 18 Δεκ 2024, 09:52
διαβασα το τοπικ και μου ηρθε μια ακατανοητη ορεξη για αναλατα παραβρασμενα μακαρονια με κετσαπ, χωρις τυρι.
Ανακάτεψέ τα σε μεταλλικό σκεύος με την κέτσαπ, ελαιόλαδο, ρίγανη, δυόσμο, αποξηραμένο κρεμμύδι, σκόνη σκόρδου και τυριά (και αλλαντικά) της αρεσκείας σου, άστα 5-10 λεπτά στο φούρνο, και είσαι κομπλέ
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2024, 10:18
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Και το παραβρασμένο μακαρόνι

είναι υποτιμημένο
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2024, 11:43
από Sid Vicious
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Δεκ 2024, 09:38
Τα Φίδια
1. Αφαιρούμε τα Δόντια, και όλους τους Ιοβόλους Αδένες, οπωσδήποτε με επαγγελματικά Γάντια και μεγάλη προσοχή
2. Αχνίζουμε το Ερπετό στον Ατμό (όχι κατσαρόλα!) μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει εύκολα το Δέρμα από τη Σάρκα
3. Τα τελειώνουμε στη φουφού, στο φούρνο ή στο τηγάνι, με σαλτσούλα, ή με πατατούλες και

λεμονάκι
4. Κρατάμε το Δέρμα, αφού το ξελεπιάσουμε, και το χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε λουκάνικα
Πολλά λάθη
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2024, 12:00
από Πασιφάη
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Δεκ 2024, 00:50
Τα Όρνια μαγειρεύονται κλασικά όπως όλα τα πτηνά
Η προτίμησή μου είναι deep fried στη Φριτέζα
Εννοείται ότι γίνονται και Σχάρα ή Φούρνο (και Γεμιστά)
Σουπίτσα, γιατί όχι;
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Δεκ 2024, 09:56
Μπαμπουίνος:
1.Θανατώνουμε το ζώο με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι (με σφυρί

), ή με μία βολή με αεροβόλο πιστόλι ή Περτσιναδόρο, αν έχουμε
2. Το περνάμε σε Σούβλα και το ρίχνουμε στη Φωτιά

απευθείας. Δυνατή φωτιά στην αρχή, να καεί η τρίχα
3. Το αφήνουμε κατόπι να σιγοψηθεί σαν το Κατσικάκι
4. Αν θέλουμε προσθέτουμε Γέμιση (Ρύζι, Μανιτάρια ή ποικιλία Τυριών)
5. Το σερβίρουμε ολόκληρο, κατά προτίμηση με κλασική Γκρέιβι ή σάλτσα Μέντας
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Δεκ 2024, 09:38
Τα Φίδια
1. Αφαιρούμε τα Δόντια, και όλους τους Ιοβόλους Αδένες, οπωσδήποτε με επαγγελματικά Γάντια και μεγάλη προσοχή
2. Αχνίζουμε το Ερπετό στον Ατμό (όχι κατσαρόλα!) μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει εύκολα το Δέρμα από τη Σάρκα
3. Τα τελειώνουμε στη φουφού, στο φούρνο ή στο τηγάνι, με σαλτσούλα, ή με πατατούλες και

λεμονάκι
4. Κρατάμε το Δέρμα, αφού το ξελεπιάσουμε, και το χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε λουκάνικα
Άφρο, μου ήρθε να ξεράσω τα άντερά μου.
Εν τω μεταξύ, τί γράφεις μωρέ;

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 18 Δεκ 2024, 12:02
από Πασιφάη
Ασέβαστος έγραψε: 18 Δεκ 2024, 09:52
διαβασα το τοπικ και μου ηρθε μια ακατανοητη ορεξη για αναλατα παραβρασμενα μακαρονια με κετσαπ, χωρις τυρι.
Όχι Μήτσε μου, αλήθεια. Θα τα προτιμήσω χίλιες φορές. Μα την κώμη της Νεφερτίτης και τα μπλιμπλίκια του Τουταγχαμών.

Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2024, 06:46
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Sid Vicious έγραψε: 18 Δεκ 2024, 11:43
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Δεκ 2024, 09:38
Τα Φίδια
1. Αφαιρούμε τα Δόντια, και όλους τους Ιοβόλους Αδένες, οπωσδήποτε με επαγγελματικά Γάντια και μεγάλη προσοχή
2. Αχνίζουμε το Ερπετό στον Ατμό (όχι κατσαρόλα!) μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει εύκολα το Δέρμα από τη Σάρκα
3. Τα τελειώνουμε στη φουφού, στο φούρνο ή στο τηγάνι, με σαλτσούλα, ή με πατατούλες και

λεμονάκι
4. Κρατάμε το Δέρμα, αφού το ξελεπιάσουμε, και το χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε λουκάνικα
Πολλά λάθη
Στο χωριό μας έτσι την μαγειρεύουμε την Οχιά
Δέχομαι εναλλακτικές
Re: ** ΆΣΠΡΗ ΜΠΟΛΟΝΈΖ **
Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2024, 13:17
από Sid Vicious
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 19 Δεκ 2024, 06:46
Sid Vicious έγραψε: 18 Δεκ 2024, 11:43
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 18 Δεκ 2024, 09:38
Τα Φίδια
1. Αφαιρούμε τα Δόντια, και όλους τους Ιοβόλους Αδένες, οπωσδήποτε με επαγγελματικά Γάντια και μεγάλη προσοχή
2. Αχνίζουμε το Ερπετό στον Ατμό (όχι κατσαρόλα!) μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει εύκολα το Δέρμα από τη Σάρκα
3. Τα τελειώνουμε στη φουφού, στο φούρνο ή στο τηγάνι, με σαλτσούλα, ή με πατατούλες και

λεμονάκι
4. Κρατάμε το Δέρμα, αφού το ξελεπιάσουμε, και το χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε λουκάνικα
Πολλά λάθη
Στο χωριό μας έτσι την μαγειρεύουμε την Οχιά
Δέχομαι εναλλακτικές
To Φιδοχώρι;