Προσωπικά το μπριαμ μου αρέσει πολύ, το τουρλού καθόλου.
Ναι, στην κατσαρόλα (ξέχασα να γράψω πιο πάνω) αλλά περιέχει κι άλλα λαχανικά, ενώ το μπριάμ έχει αποκλειστικά κολοκύθια, πατάτες και μελιτζάνες (που συνηθίζουν να βάζουν πολλοί).
Αυτό πάλι ποιος στο είπε; Η μαμά σου μια Τετάρτη που βαριοταν να πάει λαϊκή;
Το μπριαμ μια χαρά έχει και κρεμμύδια, ντομάτες, πιπεριές, καρότα κλπ.
Από τη γιαγιά μου, παραδοσιακά.
Εσένα ποιος σου λέει ότι είσαι ο σωστός κι εγώ η λάθος;
Ναι, στην κατσαρόλα (ξέχασα να γράψω πιο πάνω) αλλά περιέχει κι άλλα λαχανικά, ενώ το μπριάμ έχει αποκλειστικά κολοκύθια, πατάτες και μελιτζάνες (που συνηθίζουν να βάζουν πολλοί).
Αυτό πάλι ποιος στο είπε; Η μαμά σου μια Τετάρτη που βαριοταν να πάει λαϊκή;
Το μπριαμ μια χαρά έχει και κρεμμύδια, ντομάτες, πιπεριές, καρότα κλπ.
Από τη γιαγιά μου, παραδοσιακά.
Εσένα ποιος σου λέει ότι είσαι ο σωστός κι εγώ η λάθος;
Έχει δίκιο. Έτσι το φτιάχνουν οι περισσότεροι.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Ναι, στην κατσαρόλα (ξέχασα να γράψω πιο πάνω) αλλά περιέχει κι άλλα λαχανικά, ενώ το μπριάμ έχει αποκλειστικά κολοκύθια, πατάτες και μελιτζάνες (που συνηθίζουν να βάζουν πολλοί).
Αυτό πάλι ποιος στο είπε; Η μαμά σου μια Τετάρτη που βαριοταν να πάει λαϊκή;
Το μπριαμ μια χαρά έχει και κρεμμύδια, ντομάτες, πιπεριές, καρότα κλπ.
Από τη γιαγιά μου, παραδοσιακά.
Εσένα ποιος σου λέει ότι είσαι ο σωστός κι εγώ η λάθος;
Naranjita έγραψε: 08 Δεκ 2024, 09:40
το βασικό για να σιχαθώ φαγητό, είναι η κατάσταση του στομαχιού μου. πχ λύκειο πήγαινα, έφτιαξε η μανα μου στραπατσάδα (η οποία μου άρεσε), αλλά είχα κολλήσει μια ίωση η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ και πήγε στον απόπατο. έκανα ίσα με 20 χρόνια να ξαναφάω. τώρα κανονικά. κάτι ανάλογο είχε συμβεί με την πίτσα. έφαγα, κάτι με χάλασε, την έβγαλα, έκανα 15 χρόνια περίπου να ξαναφάω και πάντα την κοιτάω με υποψία.
και την φρίκη την μεγάλη την έπαθα με δύο πράγματα:
1. χέλι γιαχνι στην κατσαρόλα (γλίτσα και αρχές άνοιας της γιαγιάς μου, γιατί το χέλι πρέπει να ψηθεί και να στεγνώσει αλλιώς είναι αηδία). το θυμάμαι και ανατριχιάζω. η γιαγιά περασε την ώρα της σφουγγαρίζοντας το πάτωμα.
2. πίνα. όταν είδα να την ανοίγουν και να βγάζουν αυτό το πράγμα από μεσα και να πετούν το περισσότερο και η μυρωδιά της, όχι να την δοκιμάσω, σπριντ έκανα.
Πωωωωω τι μου τη θύμησες ! Πιο εμετική μαλάκια από την πίνα δεν έχω ματαφαει από θαλασσινά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Κι εγώ το μπριάμ εννούσα όταν έγραφα για τουρλού. Νόμιζα ότι ήταν το ίδιο.
Σε κατσαρόλα, δεν έχω φτιάξει ή δοκιμάσει ποτέ και δεν θέλω καν να δοκιμάσω.
Πριν 20 χρόνια η λίστα μου θα ήταν μεγάλη.
Έχω επανεκτιμησει τα λαδερα. Ασφαλές δείγμα πως γέρασα βεβαίως, αλλά νομίζω πως δεν είναι ο μόνος λόγος.
Η μάνα μου μαγειρευε καλά, αλλά ηταν κλασική Ελληνίδα μάνα / μαγείρισσα. Τουτέστιν έξτρα ελαιόλαδο, έξτρα χρόνος μαγειρέματος.
Μόλις μειώθηκε το λάδι και ο χρόνος έλαμψαν τα φασολάκια, το ιμάμ, τα φασόλια στο φούρνο , ακόμη και οι ταπεινές φακές κύριοι.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Δεκ 2024, 12:09
Κι εγώ το μπριάμ εννούσα όταν έγραφα για τουρλού. Νόμιζα ότι ήταν το ίδιο.
Σε κατσαρόλα, δεν έχω φτιάξει ή δοκιμάσει ποτέ και δεν θέλω καν να δοκιμάσω.
Πριν 20 χρόνια η λίστα μου θα ήταν μεγάλη.
Έχω επανεκτιμησει τα λαδερα. Ασφαλές δείγμα πως γέρασα βεβαίως, αλλά νομίζω πως δεν είναι ο μόνος λόγος.
Η μάνα μου μαγειρευε καλά, αλλά ηταν κλασική Ελληνίδα μάνα / μαγείρισσα. Τουτέστιν έξτρα ελαιόλαδο, έξτρα χρόνος μαγειρέματος.
Μόλις μειώθηκε το λάδι και ο χρόνος έλαμψαν τα φασολάκια, το ιμάμ, τα φασόλια στο φούρνο , ακόμη και οι ταπεινές φακές κύριοι.
Κι εγώ δεν μπορώ τη λαδίλα, τόσο στην κατσαρόλα όσο και στο ταψί.
Μακαρόνια
Πατάτες
Σχεδόν όλα τα λαχανικά και όσπρια εκτός αγκινάρες και φασολάκια
Ότι κολυμπάει και γενικως υπαρχει στη θάλασσα ( εκτός από καβούρι)
Σαλιγκάρια, μιας και αναφέρθηκε από πανω
Πίτσα μόνο ζυμάρι με σάλτσα
Κοτόπουλο μια δύό φορές το χρόνο
Χοιρινό μόνο ψαχνό
Και γλυκά
Andromachi έγραψε: 08 Δεκ 2024, 12:52
Πιο εύκολο ειναι να πω τι τρώω:
Μακαρόνια
Πατάτες
Σχεδόν όλα τα λαχανικά και όσπρια εκτός αγκινάρες και φασολάκια
Ότι κολυμπάει και γενικως υπαρχει στη θάλασσα ( εκτός από καβούρι)
Σαλιγκάρια, μιας και αναφέρθηκε από πανω
Πίτσα μόνο ζυμάρι με σάλτσα
Κοτόπουλο μια δύό φορές το χρόνο
Χοιρινό μόνο ψαχνό
Και γλυκά
Υγ.: το τουρλού τελειο!!!!!!
Μα γιατί..Φάε λίγο καβουράκι. Μπα σε καλό σου..
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Andromachi έγραψε: 08 Δεκ 2024, 12:52
Πιο εύκολο ειναι να πω τι τρώω:
Μακαρόνια
Πατάτες
Σχεδόν όλα τα λαχανικά και όσπρια εκτός αγκινάρες και φασολάκια
Ότι κολυμπάει και γενικως υπαρχει στη θάλασσα ( εκτός από καβούρι)
Σαλιγκάρια, μιας και αναφέρθηκε από πανω
Πίτσα μόνο ζυμάρι με σάλτσα
Κοτόπουλο μια δύό φορές το χρόνο
Χοιρινό μόνο ψαχνό
Και γλυκά
Υγ.: το τουρλού τελειο!!!!!!
Ποσες ινσουλινες βαρας την μερα;
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.