!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είμαι 40 και μένω με τη μητέρα μου

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Είμαι 40 και μένω με τη μητέρα μου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

nemo έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:03 εγω προσπαθω να καταλαβω σε τι τον εμποδιζει η συγκατοικηση με την μανα του;

δωστε ενα καλο λογο γιατι- οτι πανω σε αυτο σκεφτομαι δεν βλεπω κατι να τον εμποδιζει
Τον εμποδίζει σε όλα τα επίπεδα της δικής του κοινωνικής και προσωπικής ζωής.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
LittleLife
Phorum.gr user: LittleLife

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LittleLife »

Έχω ξεκινήσει την αποστασιοποίηση που λες, ήδη λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και το βραδι όταν γυρνάω κοιμάται, οπότε μόνο τα πρωινά βλεπόμαστε λίγο, της λέω πολλές φορές μη με υπολογίζει στο μαγείρεμα γιατί θα τρώω έξω αυτές τις μέρες, έλειπα τις γιορτές και ήταν μόνη που άλλες φορές δεν το έκανα είχα τύψεις. το κάνω για κρατήσω απόσταση και να είναι πιο εύκολο όταν θα μένουμε χωριστά. Όσο για συγγενείς παλιότερα είχα μιλήσει στα αδέρφια μου η πια πλευρά ήταν απόλυτη ότι πρέπει να μείνει μόνη της η άλλη ήταν κάπου στη μέση. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι θα πούνε οι άλλοι, με ενδιαφέρει να μην στεναχωρηθεί γιατι η αλήθεια είναι πως η συνήθεια και μόνο τόσων χρόνων που μένουμε μαζί δυσκολεύει την κατάσταση από τη μεριά μου ξέρω πως για εμένα θα είναι πολύ καλύτερα και πιστεύω ότι και για εκείνη θα είναι μόλις συνηθίσει λίγο καιρό μόνη της.
LittleLife

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Ιαν 2025, 14:53
LittleLife έγραψε: 17 Ιαν 2025, 14:36
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Ιαν 2025, 14:21

Από τη στιγμή που δεν έχει θέμα υγείας και υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον για συντροφιά, ναι. Καθαρά προσωπική άποψη, έτσι;

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος".

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, απλώς παίζει το συναισθηματικό δίλημμα "ποιος θα θυσιαστεί για ποιον". Κι αυτό το δίλημμα δεν μπαίνει σε ζυγαριά.
Αυτό ακριβώς ζήτησα με την ανάρτηση μου να μου πείτε προσωπική γνώμη (και πέσαν τα κομματόσκυλα να πουν το μακρύ και το κοντό τους) γιατί ακριβώς όπως λες μπαίνει το πέρα από τα θέλω, (που ξέρω ακριβως τι θέλω) και το συναισθηματικό δίλημμα, εκεί έχω κολλήσει και προσπαθώ να το διαχειριστώ.
Από τη στιγμή που μπήκες στη φάση να το βλέπεις και αποστασιοποιημένα (πέρα από το δικό σου συναισθηματικό πλαίσιο) σίγουρα θα το διαχειριστείς καλύτερα. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει και στο πρακτικό πλαίσιο άρχισε να απομακρύνεσαι με σταδιακά βήματα, εντός και εκτός σπιτιού. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να συζητήσεις αυτό το θέμα και με τους συγγενείς για να κόψεις αντιδράσεις, αν δεν τις ξέρεις ήδη. Αν είναι θετικοί, δηλαδή καταλαβαίνουν το πρόβλημα σου, ίσως να σε βοηθήσουν. Αν δεν είναι, μην τους ανακατέψεις. Το κατά πόσον η μητέρα σου επηρεάζεται από τους άλλους και τις δικές τους απόψεις, το ξέρεις μόνον εσύ.
Έχω ξεκινήσει την αποστασιοποίηση που λες, ήδη λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και το βραδι όταν γυρνάω κοιμάται, οπότε μόνο τα πρωινά βλεπόμαστε λίγο, της λέω πολλές φορές μη με υπολογίζει στο μαγείρεμα γιατί θα τρώω έξω αυτές τις μέρες, έλειπα τις γιορτές και ήταν μόνη που άλλες φορές δεν το έκανα είχα τύψεις. το κάνω για κρατήσω απόσταση και να είναι πιο εύκολο όταν θα μένουμε χωριστά. Όσο για συγγενείς παλιότερα είχα μιλήσει στα αδέρφια μου η πια πλευρά ήταν απόλυτη ότι πρέπει να μείνει μόνη της η άλλη ήταν κάπου στη μέση. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι θα πούνε οι άλλοι, με ενδιαφέρει να μην στεναχωρηθεί γιατι η αλήθεια είναι πως η συνήθεια και μόνο τόσων χρόνων που μένουμε μαζί δυσκολεύει την κατάσταση από τη μεριά μου ξέρω πως για εμένα θα είναι πολύ καλύτερα και πιστεύω ότι και για εκείνη θα είναι μόλις συνηθίσει λίγο καιρό μόνη της.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

LittleLife έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:14 Έχω ξεκινήσει την αποστασιοποίηση που λες, ήδη λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και το βραδι όταν γυρνάω κοιμάται, οπότε μόνο τα πρωινά βλεπόμαστε λίγο, της λέω πολλές φορές μη με υπολογίζει στο μαγείρεμα γιατί θα τρώω έξω αυτές τις μέρες, έλειπα τις γιορτές και ήταν μόνη που άλλες φορές δεν το έκανα είχα τύψεις. το κάνω για κρατήσω απόσταση και να είναι πιο εύκολο όταν θα μένουμε χωριστά. Όσο για συγγενείς παλιότερα είχα μιλήσει στα αδέρφια μου η πια πλευρά ήταν απόλυτη ότι πρέπει να μείνει μόνη της η άλλη ήταν κάπου στη μέση. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι θα πούνε οι άλλοι, με ενδιαφέρει να μην στεναχωρηθεί γιατι η αλήθεια είναι πως η συνήθεια και μόνο τόσων χρόνων που μένουμε μαζί δυσκολεύει την κατάσταση από τη μεριά μου ξέρω πως για εμένα θα είναι πολύ καλύτερα και πιστεύω ότι και για εκείνη θα είναι μόλις συνηθίσει λίγο καιρό μόνη της.
Αν είναι έτσι τα πράγματα, όλα καλά θα πάνε. :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:11
nemo έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:03 εγω προσπαθω να καταλαβω σε τι τον εμποδιζει η συγκατοικηση με την μανα του;

δωστε ενα καλο λογο γιατι- οτι πανω σε αυτο σκεφτομαι δεν βλεπω κατι να τον εμποδιζει
δεν ξερω τι παιζει με αλλους αλλα για μενα δεν υπαρχει τιποτα που να με εμποδιζε να κανω
αν τυχον κατοικουσα με την μανα μου ...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

nemo έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:19

δεν ξερω τι παιζει με αλλους αλλα για μενα δεν υπαρχει τιποτα που να με εμποδιζε να κανω
αν τυχον κατοικουσα με την μανα μου ...
Δηλαδή θέλεις έναν καλό λόγο αιτιολόγησης για κάτι που δεν θα έκανες εσύ αν τυχόν σου συνέβαινε.

Κρίμα, γιατί όντως ήθελα να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκες εσύ αυτήν τη συγκατοίκηση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

LittleLife έγραψε: 17 Ιαν 2025, 14:49
micmic έγραψε: 17 Ιαν 2025, 14:41
LittleLife έγραψε: 17 Ιαν 2025, 14:13

Τα χρόνια που μένουμε μαζί το θέμα ήταν τα λεφτά, αλλά στη δική μου περίπτωση εγώ είχα εισόδημα και η μάνα δεν είχε, εγώ συντηρούσα το σπίτι και τα έξοδα της, δεν έχω βολευτεί με τη σύνταξη της (όπως έγραψαν κάποιοι) την οποία σύνταξη πήρε τώρα λίγο καιρό.
Το ερώτημα μου ήταν ότι πλέον που πήρε σύνταξη και έχει κι εκείνη ένα εισόδημα, πέρασαν τα χρόνια και μεγάλωσε ηλικιακά είναι "σωστό" να την αφήσω να μείνει μόνη;
Ναι. Πήγαινε κάπου κοντά αλλά οπωσδήποτε φύγε.

:smt023 αυτό είναι το ιδανικό και ψάχνω τρόπο να το συζητήσω γιατί όπως είπε ο-η ΓΑΛΗ μπαίνει και το συναισθηματικό στη μέση και απλά δεν ξέρω πως να το πω

Δε γκρικ ντριμ. Διαμερίσματα πάνω κάτω.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
LittleLife

Κοιτα. Αν ήμασταν μόνοι μας (εγώ και η μάνα μου) δεν θα πείραζε να μένουμε μαζί, αλλά έχουμε και συγγενείς, που ανά πάσα στιγμή θα έρθουν για επίσκεψη και έχω μπορεί να έχω δουλειά (δουλεύω και στο σπίτι κάποιες φορές) επισης έχω δύο αδέρφια παντρεμένα με παιδια, που ο ένας μένει σε άλλη πόλη και έρχεται πολύ συχνά και μένουν σπίτι μας για δυο τρεις ή και πάρα πάνω μέρες. Όταν έρχονται εγώ δεν μπορώ να δουλέψω από το σπίτι όταν υπάρχουν άλλα πέντε άτομα (3 ανήλικα) στο σπίτι μέσα.
Θες και άλλους λόγους; Την πρωτοχρονιά παράδειγμα ήρθε ο αδερφός και έμεινε μερικές μέρες, εγώ ήθελα να κάνω τραπέζι σε φίλους στο σπίτι μου αλλά αφού ήρθαν επισκέπτες δεν το έκανα γιατί μένουν στο σαλόνι όταν έρχονται οπότε πρακτικά δεν μπορούσα να καλέσω κόσμο σπίτι μου ούτε για καφέ.
LittleLife

:smt023 :smt038
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Βρες γυναίκα και κάνε ένα εγγονάκι να ασχολείται.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Και το πιο απλό, μπορεί να θέλει να κυκλοφορεί ξεβράκωτος στο σπίτι το καλοκαίρι
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
LittleLife

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:18
LittleLife έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:14 Έχω ξεκινήσει την αποστασιοποίηση που λες, ήδη λείπω πολλές ώρες από το σπίτι και το βραδι όταν γυρνάω κοιμάται, οπότε μόνο τα πρωινά βλεπόμαστε λίγο, της λέω πολλές φορές μη με υπολογίζει στο μαγείρεμα γιατί θα τρώω έξω αυτές τις μέρες, έλειπα τις γιορτές και ήταν μόνη που άλλες φορές δεν το έκανα είχα τύψεις. το κάνω για κρατήσω απόσταση και να είναι πιο εύκολο όταν θα μένουμε χωριστά. Όσο για συγγενείς παλιότερα είχα μιλήσει στα αδέρφια μου η πια πλευρά ήταν απόλυτη ότι πρέπει να μείνει μόνη της η άλλη ήταν κάπου στη μέση. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι θα πούνε οι άλλοι, με ενδιαφέρει να μην στεναχωρηθεί γιατι η αλήθεια είναι πως η συνήθεια και μόνο τόσων χρόνων που μένουμε μαζί δυσκολεύει την κατάσταση από τη μεριά μου ξέρω πως για εμένα θα είναι πολύ καλύτερα και πιστεύω ότι και για εκείνη θα είναι μόλις συνηθίσει λίγο καιρό μόνη της.
Αν είναι έτσι τα πράγματα, όλα καλά θα πάνε. :wink
Ετσι πιστεύω, και θα το κάνω σύντομα.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Έχω την εντύπωση ότι οι Έλληνες γονείς (τουλάχιστον οι προηγούμενοι) θεωρούν τα παιδιά τους ιδιοκτησία τους.
Ακόμη και όταν δεν υπάρχει συγκατοίκηση, ούτε οικονομικές βοήθειες.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

LittleLife έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:30

Κοιτα. Αν ήμασταν μόνοι μας (εγώ και η μάνα μου) δεν θα πείραζε να μένουμε μαζί, αλλά έχουμε και συγγενείς, που ανά πάσα στιγμή θα έρθουν για επίσκεψη και έχω μπορεί να έχω δουλειά (δουλεύω και στο σπίτι κάποιες φορές) επισης έχω δύο αδέρφια παντρεμένα με παιδια, που ο ένας μένει σε άλλη πόλη και έρχεται πολύ συχνά και μένουν σπίτι μας για δυο τρεις ή και πάρα πάνω μέρες. Όταν έρχονται εγώ δεν μπορώ να δουλέψω από το σπίτι όταν υπάρχουν άλλα πέντε άτομα (3 ανήλικα) στο σπίτι μέσα.
Θες και άλλους λόγους; Την πρωτοχρονιά παράδειγμα ήρθε ο αδερφός και έμεινε μερικές μέρες, εγώ ήθελα να κάνω τραπέζι σε φίλους στο σπίτι μου αλλά αφού ήρθαν επισκέπτες δεν το έκανα γιατί μένουν στο σαλόνι όταν έρχονται οπότε πρακτικά δεν μπορούσα να καλέσω κόσμο σπίτι μου ούτε για καφέ.
σε καταλαβαινω γιατι και εγω εμενα για ενα διαστημα με τους δικους μου και περασα ακριβως
οτι λες αλλα τοτε ημουν μικρος ! εσυ μπορεις να πεις στα ισια οτι για τις επομενες μερες δεν δεχομαι επισκεπτες ας ειναι και τα αδελφια σου ..εσυ εισαι ο αφεντης του σπιτιου αν δεν τους αρεσει
κακο δικο τους δηλ εσυ πρεπει να επιβαλεις τα θελω σου και οχι οι αλλοι
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

LittleLife έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:30

Με μια περισσότερο εύθυμη διάθεση, προτείνω ομοιοπαθητική. Άρχισε να καλείς συνεχώς δικούς σου φίλους στο σπίτι και ενίοτε να τους φιλοξενείς για κάποιες μέρες... :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”