!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εργασιακή Γαλέρα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Re: Εργασιακή Γαλέρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

NewModelArmy έγραψε: 28 Σεπ 2024, 21:43
Feindflug έγραψε: 28 Σεπ 2024, 21:04
Και γιατί ρε τύπε να σπουδάσει το παιδί σου σε μια μεγάλη πόλη; Τάμα το είχες;

Απλώσου μέχρι εκεί που φθάνει το πάπλωμά σου. Αν πάλι θέλεις να το κάνεις σώνει και καλά αυτό, κόψε τον κώλο, κάνε το σκατό σου παξιμάδι, σκάσε και κολύμπα και κάνε το.

Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό με τις σπουδές σε άλλη πόλη. Και γιατί σε άλλη πόλη και όχι σε άλλη χώρα, σε άλλη ήπειρο; Ποιο είναι το όριο; Προσωπικά, το δικό μου όριο δεν χρειάστηκε καν να μου το θέσουν οι γονείς μου ρητά. Ήτανε άμεσα κατανοητό, όπως και πιστεύω για τους περισσότερους εφήβους. Στο ίδιο σπίτι με τους γονείς τους μένουν, δεν ξέρουν τα οικονομικά της οικογένειας;
Για την επαρχια σου λεει το υποθετικο ερωτημα ρε τυπε.Την επιλογη σπουδαζω σε καλη σχολη και μενω στο σπιτι των γονιων μου την εχουν μονο οσοι ειναι απο Αθηνα,Θεσσαλονικη αντε και δυο τρεις μεγαλες πολεις ακομη.Καποιος απο τα Τρικαλα τι να κανει,να σπουδασει με το ζορι...ΤΕΦΑ(η μονη σχολη ΑΕΙ της περιοχης) και απο το Αγρινιο ιχθυοκαλλιεργειες;
Και γιατί να σπουδάσεις ρε τύπε σε καλή σχολή; Πρέπει να σπουδάζουν όλοι ή μήπως μπορούν ή θέλουν όλοι; Υπάρχουν 1002 πράγματα να κάνεις σε αυτή την ζωή, ιδίως στην εποχή μας. Αν θέλει τόσο πολύ, ας σπουδάσει αργότερα, ας τσοντάρει και αυτός στα έξοδα δουλεύοντας παράλληλα με τις σπουδές.

Από την άλλη η ζωή στην επαρχία έχει άλλα θετικά. Μεγάλωσε σε πιο υγιεινό περιβάλλον, με πιο φρέσκα κολοκυθάκια, αυγά και κοτόπουλα, μακριά από το άγχος και τους ρυθμούς της πόλεως.

Βλέπεις ότι ο καθένας έχει τα προσωπικά του θετικά και αρνητικά, όπου κι αν μεγαλώσει. Και επειδή στην τελική δεν είμαι εδώ για να δώσω λύση στα προβλήματα του καθενός, αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε αυτήν την ζωή, που είναι άδικη και κανείς δεν σου χρωστάει κάτι, πρέπει να κοιτάμε και λίγο πώς θα λύσουμε αυτά τα προβλήματα και όχι να κλαιγόμαστε συνεχώς γι' αυτά και να τα συγκρίνουμε με άλλων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Feindflug την 28 Σεπ 2024, 21:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

Καλα ενταξει, αγροτες και σερβιτοροι ολοι.Πισω στο 1920.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

NewModelArmy έγραψε: 28 Σεπ 2024, 21:57 Καλα ενταξει, αγροτες και σερβιτοροι ολοι.Πισω στο 1920.
Τι επαγγελματικός ρατσισμός είναι αυτός, τύπε;

Ή μήπως εσύ δεν έχεις πρόβλημα με τους αγρότες και τους σερβιτόρους, έχεις και φίλους και συγγενείς μάλιστα που κάνουν αυτά τα επαγγέλματα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Feindflug την 28 Σεπ 2024, 22:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Δρακουμελ
Phorum.gr user: Δρακουμελ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δρακουμελ »

Εγώ πάντως την ημέρα που θα μου πουν για 6μερη εργασια έχω δηλώσει την παραίτησή μου.
under έγραψε: 08 Νοέμ 2022, 13:37 Ερωτηση : ποιος μας λεει οτι το predator δεν το χρησιμοποιει ο ιδιος ο Βαξεβανης ;
Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia »

Δρακουμελ έγραψε: 28 Σεπ 2024, 22:24 Εγώ πάντως την ημέρα που θα μου πουν για 6μερη εργασια έχω δηλώσει την παραίτησή μου.
Ε είσαι τεμπελχανας. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Μαδουραίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαδουραίος »

Δρακουμελ έγραψε: 28 Σεπ 2024, 22:24 Εγώ πάντως την ημέρα που θα μου πουν για 6μερη εργασια έχω δηλώσει την παραίτησή μου.
Μην εισαι μαλακας.Πηγαινεις κανονικα στο πενθημερο σου και περιμενεις την απολυση σου για αποζημιωση και ταμειο ανεργιας.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

talaipwros έγραψε: 28 Σεπ 2024, 19:13
Ερμής έγραψε: 28 Σεπ 2024, 19:08
talaipwros έγραψε: 28 Σεπ 2024, 19:01

ξερω ελαχιστους πενηνταπλας να παιρνουν λιγοτερα

αλλα εβαλα σε αλλο θεμα 22ρηδες να παιρνουν χιλιαρικο + εμπειρια και μου λεγανε γαλερες.

αυτο που λεει ο πσι γαλεριζει.
η σεσιλι επισης, αν και αυτο με το ΣΚ που στα παιρνει ολα η εφορια δεν το καταλαβα

ο Σατανικος ευστοχος εννοειται, ανθρωπος της εργασιας , θα εχει πηξει
Έχεις υπόψη σου πόσα παίρνει διευθυντής καταστήματος τράπεζας;
Εχεις υποψη σου ποσα παιρνει απλος χημικος μηχανικος σε εταιρεία;
Για πες,ποσα παιρνει.
stergiosbik

Green Dragon έγραψε: 28 Σεπ 2024, 21:39 Το πρόβλημα είναι πάντα αυτό που είναι σε όλα σχεδόν τα θέματα στην χώρα μας: Η έλλειψη ελέγχου. Πολύ καλή η κάρτα του Χατζηδάκη (βασικά είναι η απόλυτη λύση στο πρόβλημα αδήλωτη εργασία) αλλά αν δεν γυρνάνε συνέχεια συνεργεία να τσεκάρουν είναι δώρον άδωρον.
:smt005:
Ουτε που φανταζεσαι τι πουστιες υπαρχουν για να καλυπτει τον κωλο του ο εργοδοτης.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Δεν χρειάζονται καν πουστιές αν δεν υπάρχει έλεγχος. Απλά δεν εφαρμόζεις τίποτα και δεν σε πιάνουν ποτέ.
stergiosbik

Green Dragon έγραψε: 29 Σεπ 2024, 08:04 Δεν χρειάζονται καν πουστιές αν δεν υπάρχει έλεγχος. Απλά δεν εφαρμόζεις τίποτα και δεν σε πιάνουν ποτέ.
Ρε συ ποιος ελεγχος;
Εδω λεμε οτι χτυπανε καρτα και δεν φαινεται στο My Eργανη ενω η επιχειρηση εχει ενταχθει στο μετρο!
Φαινονται συγκεκριμενες μερες και οι μερες που δεν ειναι δηλωμενες απο τον εργοδοτη,ενω ο υπαλληλος χτυπαει καρτα αυτη δεν φαινεται στο συστημα.
stergiosbik

ST48410 έγραψε: 28 Σεπ 2024, 20:20
talaipwros έγραψε: 27 Σεπ 2024, 22:34
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια κάποια διαφορά σε σχέση με τη δεκαετία της κρίσης. Υπάρχει μια ύφεση στην ανεργία και υπερπροσφορά κακοπληρωμένης εργασίας. Πρακτικά δηλαδή κάτι θα βρεις, ίσα να επιβιώνεις και για να φαίνονται τα νούμερα βελτιούμενα.

Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Η τελευταία καλή δουλειά (καθαρός μισθός >1200 και κανονικά ένσημα, αργίες κλπ) που άκουσα πρόσφατα ότι βρήκε γνωστός, βρέθηκε σε φίλο του πατέρα του. Το παιδί είναι ικανότατο, δούλευε για χρόνια σε θέση ευθύνης για ψίχουλα και δεν διαφαινόταν καμία προοπτική εκεί που εργαζόταν κι ας ήταν μεγάλη εταιρεία που θα περίμενες ότι δίνει ευκαιρίες. Αν δεν υπήρχε αυτός ο φίλος να του προσφέρει καλοπληρωμένη δουλειά ίσως δεν έβρισκε για αρκετά χρόνια ακόμα.

Το χειρότερο όμως από όλα όμως είναι το ότι η χώρα μεταβάλλεται με σταθερά βήματα σε λατινοαμερικάνικη μπανανία. Διαφθορά είχαμε πάντα όσο θυμάμαι τον εαυτό. Υπάρχει όμως ποιοτική εξέλιξη προς το χειρότερο. Δεν είναι ότι θα πας σε μια πολεοδομία και θα σου ζητήσουν φακελάκι πχ όπως συνέβαινε από τα χρόνια του Αντρέα και μετά. Είναι ότι μπορεί να πας για καταγγελία και επειδή το αφεντικό έχει άκρες όχι απλώς να μην τιμωρηθεί αλλά και να δώσει μερικά κατοστάρικα σε έναν παραβατικό να σου κάψει το σπίτι ή το αυτοκίνητο. Δεν βγάζεις εύκολα άκρη πλέον στην Ελλάδα με τις διάφορες μαφίες που αλωνίζουν, και την εντελώς ξεφτιλισμένη δικαιοσύνη, αν δεν έχεις ισχυρές γνωριμίες ή έναν δυνατό κύκλο να σε προστατέψει.
:goodpost: :goodpost: :goodpost:
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

stergiosbik έγραψε: 29 Σεπ 2024, 08:15
Green Dragon έγραψε: 29 Σεπ 2024, 08:04 Δεν χρειάζονται καν πουστιές αν δεν υπάρχει έλεγχος. Απλά δεν εφαρμόζεις τίποτα και δεν σε πιάνουν ποτέ.
Ρε συ ποιος ελεγχος;
Εδω λεμε οτι χτυπανε καρτα και δεν φαινεται στο My Eργανη ενω η επιχειρηση εχει ενταχθει στο μετρο!
Φαινονται συγκεκριμενες μερες και οι μερες που δεν ειναι δηλωμενες απο τον εργοδοτη,ενω ο υπαλληλος χτυπαει καρτα αυτη δεν φαινεται στο συστημα.
Αυτό είναι χακιά αλλά για σκέψου να υπήρχε έλεγχος τι ωραία που θα τον τσιμπούσαν! Τόσο απλό είναι αλλά στην Ελλάδα μισούμε τον έλεγχο και την τιμωρία. Αν έμπαινε το κλιμάκιο ελέγχου και έβρισκε εκεί τον εργαζόμενο ενώ δεν φαίνεται στο σύστημα να δουλεύει θα μπορούσε να ανασκολοπίσει τον κλέφτη μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Σεπ 2024, 19:50
talaipwros έγραψε: 28 Σεπ 2024, 19:47
Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Σεπ 2024, 19:42 Γαλέρα είναι ο,τιδήποτε σε διατηρεί σε μια κατάσταση που νιώθεις τη μισθωτή σκλαβιά σα φυσική πραγματικότητα που σε πνίγει. Φαντασιώσεις παραίτησης που πρέπει να παλέψεις κάθε μέρα κλπ.
a bravo αρα ειναι κατι το υποκειμενικο
Ε δεν βρέθηκε κάποιος μαύρος μονόλιθος που να ορίζει αντικειμενικά τι είναι γαλέρα.
Αλλά υπάρχει και εδώ μια κοινωνική πλειοψηφία που ορίζει τι είναι για τους περισσότερους.
Κρίνεται με βάση την παραγωγικοτητα και την ανάπτυξη της επιστήμης.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
stergiosbik

Green Dragon έγραψε: 29 Σεπ 2024, 08:23
stergiosbik έγραψε: 29 Σεπ 2024, 08:15
Ρε συ ποιος ελεγχος;
Αυτό είναι χακιά αλλά για σκέψου να υπήρχε έλεγχος τι ωραία που θα τον τσιμπούσαν! Τόσο απλό είναι αλλά στην Ελλάδα μισούμε τον έλεγχο και την τιμωρία. Αν έμπαινε το κλιμάκιο ελέγχου και έβρισκε εκεί τον εργαζόμενο ενώ δεν φαίνεται στο σύστημα να δουλεύει θα μπορούσε να ανασκολοπίσει τον κλέφτη μια χαρά.
Ποιος έλεγχος βρε φίλε;
Εδώ λέμε ότι όταν είναι να πάει το ΙΚΑ ή καμμία επιθεώρηση εργασίας για έλεγχο,παίρνουν τηλέφωνο ότι θα πάνε!
Τι στο καλό,σε άλλη χώρα ζείτε;
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Δεν πρέπει να παίρνουν. Αυτό ισοδυναμεί με μη έλεγχο.

Δεν είναι κράτος αυτό. Ο Έλληνας δεν κάνει για δημοκρατία, θέλει βούρδουλα μπας και λειτουργήσει σαν άνθρωπος και όχι σαν ανεύθυνη καφροχλαπάτσα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”