Και γιατί να σπουδάσεις ρε τύπε σε καλή σχολή; Πρέπει να σπουδάζουν όλοι ή μήπως μπορούν ή θέλουν όλοι; Υπάρχουν 1002 πράγματα να κάνεις σε αυτή την ζωή, ιδίως στην εποχή μας. Αν θέλει τόσο πολύ, ας σπουδάσει αργότερα, ας τσοντάρει και αυτός στα έξοδα δουλεύοντας παράλληλα με τις σπουδές.NewModelArmy έγραψε: 28 Σεπ 2024, 21:43Για την επαρχια σου λεει το υποθετικο ερωτημα ρε τυπε.Την επιλογη σπουδαζω σε καλη σχολη και μενω στο σπιτι των γονιων μου την εχουν μονο οσοι ειναι απο Αθηνα,Θεσσαλονικη αντε και δυο τρεις μεγαλες πολεις ακομη.Καποιος απο τα Τρικαλα τι να κανει,να σπουδασει με το ζορι...ΤΕΦΑ(η μονη σχολη ΑΕΙ της περιοχης) και απο το Αγρινιο ιχθυοκαλλιεργειες;Feindflug έγραψε: 28 Σεπ 2024, 21:04
Και γιατί ρε τύπε να σπουδάσει το παιδί σου σε μια μεγάλη πόλη; Τάμα το είχες;
Απλώσου μέχρι εκεί που φθάνει το πάπλωμά σου. Αν πάλι θέλεις να το κάνεις σώνει και καλά αυτό, κόψε τον κώλο, κάνε το σκατό σου παξιμάδι, σκάσε και κολύμπα και κάνε το.
Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό με τις σπουδές σε άλλη πόλη. Και γιατί σε άλλη πόλη και όχι σε άλλη χώρα, σε άλλη ήπειρο; Ποιο είναι το όριο; Προσωπικά, το δικό μου όριο δεν χρειάστηκε καν να μου το θέσουν οι γονείς μου ρητά. Ήτανε άμεσα κατανοητό, όπως και πιστεύω για τους περισσότερους εφήβους. Στο ίδιο σπίτι με τους γονείς τους μένουν, δεν ξέρουν τα οικονομικά της οικογένειας;
Από την άλλη η ζωή στην επαρχία έχει άλλα θετικά. Μεγάλωσε σε πιο υγιεινό περιβάλλον, με πιο φρέσκα κολοκυθάκια, αυγά και κοτόπουλα, μακριά από το άγχος και τους ρυθμούς της πόλεως.
Βλέπεις ότι ο καθένας έχει τα προσωπικά του θετικά και αρνητικά, όπου κι αν μεγαλώσει. Και επειδή στην τελική δεν είμαι εδώ για να δώσω λύση στα προβλήματα του καθενός, αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε αυτήν την ζωή, που είναι άδικη και κανείς δεν σου χρωστάει κάτι, πρέπει να κοιτάμε και λίγο πώς θα λύσουμε αυτά τα προβλήματα και όχι να κλαιγόμαστε συνεχώς γι' αυτά και να τα συγκρίνουμε με άλλων.