τσέρι ειναι και τα σαντορινια ειδικα τα ξερικα τα κατεβάζω με τα κοτσάνια!ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 05 Αύγ 2024, 13:18Λίνο Βεντούρα έγραψε: 05 Αύγ 2024, 13:02Είναι βέβαια άνοστες και άθλιες από όλες τις απόψειςΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 05 Αύγ 2024, 12:38
.
Δίς ιζ Πάρτα.....
.
https://www.iefimerida.gr/news/93382/%C ... B4%CE%B1-7
.
.
.
Το εχω ματαγράψει οτι ήταν τεράστια η εκπληξη οταν για 1η φορά στην Ολλανδία αγόρασα το ντοματάκι ποικιλίας Τσέρυ
που είχαν πρωτοφτιάξει τότενες και το πήγα σε τραπέζι φίλων όπου τους λέω
ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΥΣΗ.....
Τότενες κατάλαβα οτι δεν εχει σημασία το " χώμα " ή ο ήλιος αλλά η Ποικιλία.....
Φυσικά εχω δεί και τις Ανοστες αλλά αυτό είναι θέμα τι ποικιλίες βάζουμε.....
.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οι γεωτρήσεις μας βγάζουν πια αέρα
-
Machine ghost
Re: Οι γεωτρήσεις μας βγάζουν πια αέρα
Χασκογελάνε τα δάσα.
- Λίνο Βεντούρα
Η ποικιλία που βάζουν οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί είναι αυτή που βολεύει στον τρόπο παραγωγής τους. Είναι χάλιαΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 05 Αύγ 2024, 13:18Λίνο Βεντούρα έγραψε: 05 Αύγ 2024, 13:02Είναι βέβαια άνοστες και άθλιες από όλες τις απόψειςΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 05 Αύγ 2024, 12:38
.
Δίς ιζ Πάρτα.....
.
.
.
.
Το εχω ματαγράψει οτι ήταν τεράστια η εκπληξη οταν για 1η φορά στην Ολλανδία αγόρασα το ντοματάκι ποικιλίας Τσέρυ
που είχαν πρωτοφτιάξει τότενες και το πήγα σε τραπέζι φίλων όπου τους λέω
ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΥΣΗ.....
Τότενες κατάλαβα οτι δεν εχει σημασία το " χώμα " ή ο ήλιος αλλά η Ποικιλία.....
Φυσικά εχω δεί και τις Ανοστες αλλά αυτό είναι θέμα τι ποικιλίες βάζουμε.....
.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Αυτο εχει να κανει με την ποικιλια οχι με τον τροπο καλλιεργειας. Συνηθως οι υδροπονικες ειναι εκστασι που εχουν μεγεθος, εμφανιση και μεγαλη διαρκεια ζωης στο ραφι οποτε πουλανε πιο πολυ σε σουπερ μαρκετ αλλα ειναι σχετικα ανοστες. Δεν απαγορευεται ομως να κανεις οποιαδηποτε αλλη ποικιλια.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 05 Αύγ 2024, 13:02Είναι βέβαια άνοστες και άθλιες από όλες τις απόψειςΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 05 Αύγ 2024, 12:38Machine ghost έγραψε: 04 Αύγ 2024, 12:31
του γλυκού νερού σωστά , σπιτική κατανάλωση ειναι και η πισινα μου, σπιτικη και το να γεμιζω την μπανιερα,και να πλενω τα πιατα και να ποτιζω τα βασιλικα και αντε κανά δυο στρεματακια τριφυλι για τις αρνουδες μου.
εσυ που τραβάς γραμμη;
α και το άλλο που λες από την ποταμια γέμιζει υδροκρίτης κανα διακοσαρ μέτρα εκατερωθεν , think again!
απο 7 στα 70 κιλα! ανα τι; m2 με τί πόρους; τι αρλούμπες χαβετε ρε , υδροπονία ειναι αυτο που λες.
.
Δίς ιζ Πάρτα.....
.
.
.
εγώ φέτος (πριν μου τα γαμήσει δλδ ο γέρος μου) έβαλα έκστασι, μαύρες ντομάτες και κάτι ντοματίνια όχι ακριβώς μικροσκοπικά, περίπου σαν βερύκοκα. 3 ποικιλίες, ολόιδιες συνθήκες. Οι έκτασι ήταν άνοστες (και μεγάλες και πολλές και έχω ένα μήνα μετά ακόμα στο ψυγείο), οι άλλες δύο πεντανόστιμες (και λίγες με σκασιματάκια/ασυμμετρίες και χαλάγανε στη μία εβδομάδα max μετά τη συγκομιδή)
-
Καπετάν Μιχάλης
- Επικοινωνία:
Γιατί δεν παίρνεις ρε συ ηλεκτροβάνες με χρονοπρογραμματισμό; (Προγραμματιστές Ποτίσματος θα τους βρεις στην αγορά)foscilis έγραψε: 05 Αύγ 2024, 13:05 Πεταγομαι γιατι παραμενω στο θεμα: μεθοδος καλλιεργειας που μεταξυ αλλων εξοικονομει 90% νερο, χεσμενη την εχουν οι περισσοτεροι που περιμενουν να κυλησει νερο στο αυλακι και να γεμισει τους λακκους.
Ειτησθω εν παροδω γυρισα απο τις διακοπες, ο πατερας μου μου ανακοινωσε περηφανος οτι γεμισε τους λακκους με το λαστιχο ποτιζοντας μιαμιση ωρα την ημερα γιατι "χρειαζονταν οι ελιες και οι πορτοκαλιες πολυ βαθια" αν βεβαια ειχε γυρισει την κανουλα του σταγδην εικοσι λεπτα μεσα στην εβδομαδα δε θα ξεριζωνα τωρα 120 τετραγωνικα ξεραμενες ντοματες, πιπεριες, φασολια, κρεμμυδια, καρπουζια, αγγουρια και μαϊντανους.
Να ριξει απο τρια κυβικα σε καθε ελια τον μαρανε γαμω τους αρχαιους πασοκους μου γαμω.
Ε αυτο θα γινει του χρονου
-
Καπετάν Μιχάλης
- Επικοινωνία:
Btw υπάρχει και το FarmBot, το οποίο μπορείς είτε να το αγοράσεις (πανάκριβο), είτε να το φτιάξεις (είναι open source).
foscilis έγραψε: 05 Αύγ 2024, 13:24Αυτο εχει να κανει με την ποικιλια οχι με τον τροπο καλλιεργειας. Συνηθως οι υδροπονικες ειναι εκστασι που εχουν μεγεθος, εμφανιση και μεγαλη διαρκεια ζωης στο ραφι οποτε πουλανε πιο πολυ σε σουπερ μαρκετ αλλα ειναι σχετικα ανοστες. Δεν απαγορευεται ομως να κανεις οποιαδηποτε αλλη ποικιλια.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 05 Αύγ 2024, 13:02Είναι βέβαια άνοστες και άθλιες από όλες τις απόψειςΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 05 Αύγ 2024, 12:38
.
Δίς ιζ Πάρτα.....
.
.
.
.
Πέστα και σύ γιατί εμένα δε με πιστεύουν τα ζώα.....
Μετά την Υδροπονία ο Σκεπτόμενος Ιπτάμενος Ολλανδός αναρωτήθηκε αφού σκαλίζουμε το χώμα για να πάρουν αέρα οι ρίζες
γιατί δεν τις πετάμε ολόγυμνες στόν αέρα όπως ο Κούρκουλος τη Λάσκαρη στον Κατήφορο
και έτσι ανακάλυψε την Αεροπονία όπου ένα σωληνάκι με ψεκαστηράκια ψεκάζει σε ανάλογους χρόνους τα ιχνοστοιχεία πάνω στη ρίζα.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
-
Machine ghost
εκστασι; μπράβο ο απολιθωμένος!foscilis έγραψε: 05 Αύγ 2024, 13:27 εγώ φέτος (πριν μου τα γαμήσει δλδ ο γέρος μου) έβαλα έκστασι, μαύρες ντομάτες και κάτι ντοματίνια όχι ακριβώς μικροσκοπικά, περίπου σαν βερύκοκα. 3 ποικιλίες, ολόιδιες συνθήκες. Οι έκτασι ήταν άνοστες (και μεγάλες και πολλές και έχω ένα μήνα μετά ακόμα στο ψυγείο), οι άλλες δύο πεντανόστιμες (και λίγες με σκασιματάκια/ασυμμετρίες και χαλάγανε στη μία εβδομάδα max μετά τη συγκομιδή)
Χασκογελάνε τα δάσα.
-
Machine ghost
αν θα βάλεις βάλε ισραηλινες ,εχουνεμπειρια εβδομηντα χρόνια, μην παρεις σταλακτηρες μακαρονια,αλλα λαστιχο που ιδρωνει. συντηρηση απαρεγκλιτα καθε αρχη σαιζον ποτίσματος, και αν εχεις μικρες επιφανειες μαζεμα το χειμωνα, γενικα το αυτοματο ποτισμα απο τηνμια σε απαλλασει απο την αλληεχεις να λυσεις ενα σωρο προβληματα αναρτημενο ή έρπον; κοψιματα απο χορτοκοπτικα καψιματα απο φωτιες, αλλαγμα μπαταριων , μακρια ολα τα ζωα ειναι ζημιαρικα κλπ κλπ.
Χασκογελάνε τα δάσα.
Απλά τις είχε ο γεωπόνος (φυντάνια εννοω). Αυτά τα τρία είδη διάλεξα από τα 6-7 που είχε, πιο πολύ για να δω τι κάνει το καθένα, είναι μολις η τρίτη χρονιά που ασχολούμαι συστηματικα. Τα άλλα είδη ήταν κυρίως ντοματινια μικρά και ίσως θα έπρεπε να τα είχα προτιμησει.Machine ghost έγραψε: 05 Αύγ 2024, 13:39εκστασι; μπράβο ο απολιθωμένος!foscilis έγραψε: 05 Αύγ 2024, 13:27 εγώ φέτος (πριν μου τα γαμήσει δλδ ο γέρος μου) έβαλα έκστασι, μαύρες ντομάτες και κάτι ντοματίνια όχι ακριβώς μικροσκοπικά, περίπου σαν βερύκοκα. 3 ποικιλίες, ολόιδιες συνθήκες. Οι έκτασι ήταν άνοστες (και μεγάλες και πολλές και έχω ένα μήνα μετά ακόμα στο ψυγείο), οι άλλες δύο πεντανόστιμες (και λίγες με σκασιματάκια/ασυμμετρίες και χαλάγανε στη μία εβδομάδα max μετά τη συγκομιδή)
Νομίζω του χρόνου θα βάλω πιο παραδοσιακές ποικιλίες, αν βρω δηλαδή. Είχε ο πατέρας μου για χρόνια σπόρους από κάτι τεράστιες ντομάτες με "φετες" σαν κολοκύθες, σαμιωτικη ποικιλία από το χωριό ενός φιλου μας, αυτές ήταν πραγματικά τρομερές αν και αργούσαν λίγο να γίνουν.
-
Machine ghost
την ποικιλία εκσταση δεν την ήξερα, αυτές τις «πατημένες» πρεπει να ειναι οτι πιο μυρωδατο οτι πιο νοστιμο! εχω να τις δω χρόνια.
Χασκογελάνε τα δάσα.
Ούτε σταγόνα χαμένη αλλά πετάμε τα επεξεργασμενα νερά της Ψυττάλειας στο Σαρωνικό.
https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/44 ... -mono-stin
-
Machine ghost
Αλήθεια Ίακχε, με τι υποδομές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και που; τα επεξεργασμένα νερά της Ψυττάλειας; είμαι περίεργος να ακούσω.Ίακχος έγραψε: 15 Αύγ 2024, 12:13 Ούτε σταγόνα χαμένη αλλά πετάμε τα επεξεργασμενα νερά της Ψυττάλειας στο Σαρωνικό.
Ακόμα παντορροικό έχουν σε κάποιες γειτόνιες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Machine ghost την 15 Αύγ 2024, 12:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Χασκογελάνε τα δάσα.
Σαν να το βλέπω μπροστά στα μάτια μου.foscilis έγραψε: 04 Αύγ 2024, 10:45 Εδω παντως ο σπιτονοικοκυρης το πρωι εβριζε τον δημαρχο στο τηλεφωνο οτι εδω και 15 μερες τους ερχεται θαλασσονερο και γιατι δε βαλατε μπουτον στα ντους της παραλιας να μην τρεχουν συνεχεια, και το μεσημερι που ηρθε οντως γλυκο νερο το χρησιμοποιησε για να πλυνει την ελικα απο το σκαφος που έβγαλε απο το γκαραζ. Το αφηνε και να τρεχει οσο ξεσκονιζε το τιμονι. Δε σας κανω πλακα.
Κλιματική αλλαγή μέχρι να αποξηρανθεί η Μεσόγειος!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 21 Απαντήσεις
- 517 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Niki
-
- 10 Απαντήσεις