Σελίδα 8 από 18

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 12:20
από hellegennes
Καραμελίτσα έγραψε: 05 Απρ 2024, 12:14
πληροφοριοδότης μαμάς μαρίας έγραψε: 05 Απρ 2024, 11:54
Καραμελίτσα έγραψε: 05 Απρ 2024, 11:14

Νομίζεις δεν έχω πρόσωπο; Υπάρχω μόνο διαδικτυακά;
Μια χαρά εννοεί ότι έχεις πρόσωπο αλλά δεν πάει η μάσκα προσώπου με το μουστάκι :a108:
Αρχίσαμε πάλι να προσβάλλουμε γυναίκες για την εμφανισή τους;
Ε, γιατί να τις προσβάλουμε; Για το IQ τους;

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 12:25
από enterprise-psi
Εννοείται φράπιον , και εννοείται η πρώτη γουλια είναι ένα τέταρτο μετά το τελευταίο ανακάτεμα.
Χειμώνα και καλοκαίρι.
2 κουταλιές καφέ τρεις ζάχαρη.
2 παγάκια ανά 500μλ νερό.
Γάλα στέβια και ζαχαρινη , οικτιρω .

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 12:35
από hellegennes
enterprise-psi έγραψε: 05 Απρ 2024, 12:25 Εννοείται φράπιον , και εννοείται η πρώτη γουλια είναι ένα τέταρτο μετά το τελευταίο ανακάτεμα.
Χειμώνα και καλοκαίρι.
2 κουταλιές καφέ τρεις ζάχαρη.
2 παγάκια ανά 500μλ νερό.
Γάλα στέβια και ζαχαρινη , οικτιρω .
500 ml νερό
4 κουταλιές καφέ (εσχάτως dark roast)
2 παγάκια
χωρίς γάλα
2,5 γραμμάρια στέβια

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 13:05
από Στύξ
hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2024, 12:35
enterprise-psi έγραψε: 05 Απρ 2024, 12:25 Εννοείται φράπιον , και εννοείται η πρώτη γουλια είναι ένα τέταρτο μετά το τελευταίο ανακάτεμα.
Χειμώνα και καλοκαίρι.
2 κουταλιές καφέ τρεις ζάχαρη.
2 παγάκια ανά 500μλ νερό.
Γάλα στέβια και ζαχαρινη , οικτιρω .
500 ml νερό
4 κουταλιές καφέ (εσχάτως dark roast)
2 παγάκια
χωρίς γάλα
2,5 γραμμάρια στέβια
:smt126 τι κάνετε ωρέ; Πείτε μου ότι είναι και της σούπας.

1 κουταλιά ,2 ζάχαρη ,λίγο εβαπορέ. :roll:

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 13:18
από hellegennes
Στύξ έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:05
hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2024, 12:35
enterprise-psi έγραψε: 05 Απρ 2024, 12:25 Εννοείται φράπιον , και εννοείται η πρώτη γουλια είναι ένα τέταρτο μετά το τελευταίο ανακάτεμα.
Χειμώνα και καλοκαίρι.
2 κουταλιές καφέ τρεις ζάχαρη.
2 παγάκια ανά 500μλ νερό.
Γάλα στέβια και ζαχαρινη , οικτιρω .
500 ml νερό
4 κουταλιές καφέ (εσχάτως dark roast)
2 παγάκια
χωρίς γάλα
2,5 γραμμάρια στέβια
:smt126 τι κάνετε ωρέ; Πείτε μου ότι είναι και της σούπας.

1 κουταλιά ,2 ζάχαρη ,λίγο εβαπορέ. :roll:
Όχι, αλλά είναι βαθύ κουταλάκι του γλυκού, περίπου 1,5 κανονικό κουταλάκι του γλυκού.

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 13:19
από Airman68
hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:18
Στύξ έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:05
hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2024, 12:35

500 ml νερό
4 κουταλιές καφέ (εσχάτως dark roast)
2 παγάκια
χωρίς γάλα
2,5 γραμμάρια στέβια
:smt126 τι κάνετε ωρέ; Πείτε μου ότι είναι και της σούπας.

1 κουταλιά ,2 ζάχαρη ,λίγο εβαπορέ. :roll:
Όχι, αλλά είναι βαθύ κουταλάκι του γλυκού, περίπου 1,5 κανονικό κουταλάκι του γλυκού.
Γι αυτό έγιναν μπλε τα μάτια σου;

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 13:26
από Kauldron
Καραμελίτσα έγραψε: 04 Απρ 2024, 19:15
Αρχές του 2000, η Θεσσαλονίκη αρχίζει να στήνει τον μύθο της «φραπεδούπολης». Στην πόλη του «χαλαρά», η ταχύτητα είναι αγγελοπουλική, το καλαμάκι γυρίζει στον φραπέ με τη σταθερότητα που η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο. Βασικοί εκπρόσωποι του άχρονου αφηγήματος και του βορειοελλαδίτικου τρόπου ζωής ήταν ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Δημήτρης Σταρόβας. Ο πρώτος ως «Μήτσος ο Σαλονικιός» και ο δεύτερος ως κολλητός του εμφανίζονται στην τηλεοπτική εκπομπή Δέκα Μικροί Μήτσοι να πίνουν νωχελικά φραπέ σε μια θεσσαλονικιώτικη βεράντα, σχολιάζοντας την επικαιρότητα με φόντο τον Λευκό Πύργο.

Φράση-κατατεθέν το «χαλαρά», με το «λ» να προφέρεται τόσο παχύ, που νόμιζες ότι το έσερνε η γλώσσα με υπερπροσπάθεια για να ξεπεράσει τη βαρεμάρα της. Μάλιστα, η συγκεκριμένη λέξη έγινε μέχρι και ραδιοφωνικό σουξέ το 2003 με τον Σερραίο Χρήστο Πάζη, που ανδρώθηκε στις σαλονικιώτικες πίστες, να τραγουδάει «χαλαρά, μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά». Η Θεσσαλονίκη, έξι χρόνια μετά την πολιτιστική πρωτεύουσα, είχε βρει τον ύμνο της και η τοπική κοινωνία ζούσε συλλήβδην την ονείρωξή της: η ζωή δεν θέλει άγχος και προβλήματα, όλα θα γίνουν με τον δικό τους ρυθμό. Η νεολαία, με τους χιλιάδες φοιτητές να κατακλύζουν τα καφέ στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους και στη Λεωφόρο Νίκης, όσο πιο πολύ ρουφούσε «φραπέ» τόσο περισσότερο χανόταν στη μαύρη τρύπα του χρόνου.

Το φαινόμενο έγινε τόσο μαζικό, που απέκτησε διαστάσεις νεολαιίστικου «κινήματος». Ο δημοσιογράφος Στέφανος Τσιτσόπουλος το είχε ονομάσει «φραπεδαρισμό», συσχετίζοντας το αισθητικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό προφίλ που κυριαρχούσε τότε στη Θεσσαλονίκη με τη συνήθεια του να πίνεις ατελείωτες ώρες φραπέ και να λιάζεσαι σαν τον Ραντανπλάν. «H μετατόπιση από φραπέ σε εσπρέσο εντοπίζεται χρονικά γύρω στο 2010, τότε ξεκίνησαν οι φραπιέρες να παράγουν φρέντο εσπρέσο και καπουτσίνο», λέει η Άρτεμις Γαβριηλίδου, συνιδιοκτήτρια της Artemis, μιας εταιρείας με έδρα στη Θεσσαλονίκη που κατασκευάζει φραπιέρες από το 1980. «Αυτό που εμείς το αποκαλούμε φραπιέρα χρησιμοποιούνταν κάποτε στην Αμερική για μιλκσέικ και το έλεγαν “μίξερ ποτών” (drink mixer)», εξηγεί
https://www.kathimerini.gr/k/k-magazine ... pia-frape/

Εμένα μου φαίνεται ότι το άρθρο αυτό της Καθημερινής είναι λίγο συγκαταβατικό για τους Θεσσαλονικείς. Και δεν έχει καμία σχέση με τον τίτλο του, διαφήμιση για ειδικούς καφέδες καταλήγει να είναι.
Μόνο αν γίνει αποκάλυψη ζόμπι δε θα πίνουν πια καφέ στη βρωμερή φραπεδούπολλλλλλλλλλλλλλλη.

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 13:27
από Kauldron
hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2024, 12:35
enterprise-psi έγραψε: 05 Απρ 2024, 12:25 Εννοείται φράπιον , και εννοείται η πρώτη γουλια είναι ένα τέταρτο μετά το τελευταίο ανακάτεμα.
Χειμώνα και καλοκαίρι.
2 κουταλιές καφέ τρεις ζάχαρη.
2 παγάκια ανά 500μλ νερό.
Γάλα στέβια και ζαχαρινη , οικτιρω .
500 ml νερό
4 κουταλιές καφέ (εσχάτως dark roast)
2 παγάκια
χωρίς γάλα
2,5 γραμμάρια στέβια
:o
Πιο πολύ κι απ' τις καφετέριες βάζεις εσύ. Με το μαλακό.

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 13:29
από hellegennes
Kauldron έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:27
hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2024, 12:35
enterprise-psi έγραψε: 05 Απρ 2024, 12:25 Εννοείται φράπιον , και εννοείται η πρώτη γουλια είναι ένα τέταρτο μετά το τελευταίο ανακάτεμα.
Χειμώνα και καλοκαίρι.
2 κουταλιές καφέ τρεις ζάχαρη.
2 παγάκια ανά 500μλ νερό.
Γάλα στέβια και ζαχαρινη , οικτιρω .
500 ml νερό
4 κουταλιές καφέ (εσχάτως dark roast)
2 παγάκια
χωρίς γάλα
2,5 γραμμάρια στέβια
:o
Πιο πολύ κι απ' τις καφετέριες βάζεις εσύ. Με το μαλακό.
Μιλάω όμως για μισόλιτρο ποτήρι, νομίζω είναι σαφές από τα 500ml νερό.

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 13:33
από Kauldron
hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:29
Kauldron έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:27
hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2024, 12:35

500 ml νερό
4 κουταλιές καφέ (εσχάτως dark roast)
2 παγάκια
χωρίς γάλα
2,5 γραμμάρια στέβια
:o
Πιο πολύ κι απ' τις καφετέριες βάζεις εσύ. Με το μαλακό.
Μιλάω όμως για μισόλιτρο ποτήρι, νομίζω είναι σαφές από τα 500ml νερό.
Και πάλι, είναι σα να πίνεις ενάμιση καφέ. Απ' τη στιγμή που θα το πιείς όλο σε μια καθισιά, είναι αρκετή καφεΐνη. Σφύξεις μετράς καθόλου?

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 13:35
από sys3x
Καραμελίτσα έγραψε: 05 Απρ 2024, 11:14
sys3x έγραψε: 05 Απρ 2024, 05:39
Καραμελίτσα έγραψε: 05 Απρ 2024, 00:58 Καφές με ασπράδι είναι μάσκα προσώπου, δεν φανταζόμουν ότι θα το σέρβιραν κιόλας.
Εσύ που τα ξες αυτά Λίτσα;
Νομίζεις δεν έχω πρόσωπο; Υπάρχω μόνο διαδικτυακά;
Όχι καλέ, κι εγώ πχ έχω πρόσωπο αλλά απ' αυτά δεν.

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 13:36
από Καραμελίτσα
sys3x έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:35
Καραμελίτσα έγραψε: 05 Απρ 2024, 11:14
sys3x έγραψε: 05 Απρ 2024, 05:39

Εσύ που τα ξες αυτά Λίτσα;
Νομίζεις δεν έχω πρόσωπο; Υπάρχω μόνο διαδικτυακά;
Όχι καλέ, κι εγώ πχ έχω πρόσωπο αλλά απ' αυτά δεν.
Κακώς, οι μάσκες δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Νομίζεις το ανδρικό δέρμα δε θέλει ενυδάτωση και απολέπιση;

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 13:39
από hellegennes
Kauldron έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:33
hellegennes έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:29
Kauldron έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:27

:o
Πιο πολύ κι απ' τις καφετέριες βάζεις εσύ. Με το μαλακό.
Μιλάω όμως για μισόλιτρο ποτήρι, νομίζω είναι σαφές από τα 500ml νερό.
Και πάλι, είναι σα να πίνεις ενάμιση καφέ. Απ' τη στιγμή που θα το πιείς όλο σε μια καθισιά, είναι αρκετή καφεΐνη. Σφύξεις μετράς καθόλου?
Αυτήν την στιγμή έχω 72. Έχω πιει έναν ήδη.

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 13:39
από sys3x
Καραμελίτσα έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:36
sys3x έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:35
Καραμελίτσα έγραψε: 05 Απρ 2024, 11:14

Νομίζεις δεν έχω πρόσωπο; Υπάρχω μόνο διαδικτυακά;
Όχι καλέ, κι εγώ πχ έχω πρόσωπο αλλά απ' αυτά δεν.
Κακώς, οι μάσκες δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Νομίζεις το ανδρικό δέρμα δε θέλει ενυδάτωση και απολέπιση;
Όχι βέβαια, που και πω ξυρίζομαι κι εγώ μη νομίζεις.

Re: Στη Θεσσαλονίκη δεν πίνουν πια φραπέ

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2024, 13:42
από Καραμελίτσα
sys3x έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:39
Καραμελίτσα έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:36
sys3x έγραψε: 05 Απρ 2024, 13:35
Όχι καλέ, κι εγώ πχ έχω πρόσωπο αλλά απ' αυτά δεν.
Κακώς, οι μάσκες δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Νομίζεις το ανδρικό δέρμα δε θέλει ενυδάτωση και απολέπιση;
Όχι βέβαια, που και πω ξυρίζομαι κι εγώ μη νομίζεις.
Ε, ανακάτεψε το κατακάθι από έναν ελληνικό με το ασπράδι ενός αβγού και άπλωσε το στο πρόσωπό σου μετά το ξύρισμα.