!!! DEVELOPMENT MODE !!!

σχεδόν 53 δις από τα 87 που εισπράττει το κράτος από φόρους πάνε σε μισθους ΔΥ και συντάξεις

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ηράκλειτος

Re: σχεδόν 53 δις από τα 87 που εισπράττει το κράτος από φόρους πάνε σε μισθους ΔΥ και συντάξεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ηράκλειτος »

Πάνας έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:14Ναι το βλέπω, βόρειοι και νότιοι...
Σλοβενία, Ρουμανία και Βουλγαρία είναι βόρειοι; Από πότε τα Βαλκάνια μετακόμισαν στο βορρά;
God.exe is missing. Universe will restart.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: σχεδόν 53 δις από τα 87 που εισπράττει το κράτος από φόρους πάνε σε μισθους ΔΥ και συντάξεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 26 Οκτ 2018, 13:17
brb και tyt έγραψε: 26 Οκτ 2018, 13:14
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 26 Οκτ 2018, 13:11
Γενικοτητες χωρις καμια αξια
Τι ακριβως σημαινει διογνωμενο δημοσιο;
Δεν το κατάλαβες Γιαννόπουλε. Μεγάλο δημόσιο τομέα, πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ. Να προσθέσω ότι έχει μεγάλη φορολόγηση, σχεδόν ίδια με τη δικιά μας τώρα, αλλά δεν έχει ανεργία, ύφεση, κλείσιμο επιχειρήσεων.
μην το ψαχνεις

απλα δεν υπαρχει επιχειρηματικοτητα στο μπανανισταν

ολοι κλαιγονται για τους φορους (που ειναι στο ιδιο υψος με αλλων χωρων) και βρισκουν ως αλλοθι την φορολογια

κλαιγονται γιατι θελουν να συνεχιζουν να πληρωνουν ελαχιστους η καθολου φορους για τα καφενεια και τα σουβλατζιδικα τους ή για τις χαμηλου επιπεδου υπηρεσιες τους που απευθυνονται στο εσωτερικο και δεν φερνουν συναλλαγμα
Μιλάει και η ελίτ της επιχειρηματικής παραγωγικότητας. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Πάνας έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:30 Είπα αυτά που είχα να πω.
Να μειωθούν οι συντάξεις δεν έχω πρόβλημα αλλά θα το δείτε στην πράξη αυτό που σας λέω. Καλές οι θεωρίες.
Εγώ δεν θέλω να μειωθούν αλλά να εξισσοροπηθούν. Για όλους. Ίδια χρόνια, ίδιες εισφορές, ίδια σύνταξη.
Θέλεις να βάλεις και εισοδηματικά κριτήρια για κοινωνικούς λόγους; Βάλε.

Όσο υπάρχουν κεκτημένα διαφορετικών κατηγοριών, το οτιδήποτε θα πηγαίνει σε μια μαύρη τρύπα.

Διαφορετικά, το κόνσεπτ που προβάλλεται (οι συντάξεις σήμερα ζουν οικογένειες κλπ) είναι απλή προσομοίωση και πλήρης αποδοχή της λογικής της "άγαμης θυγατέρας".

Γιατί, αν το δούμε όπως ισχυρίζεσαι και οι άγαμες συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατανάλωση ή όχι;

Και υπάρχει και μία καλύτερη λύση. Με αυτήν τη λογική, ας δώσουν σύνταξη σε όλους στα 45-50. Θα αυξηθεί η κατανάλωση και θα υπάρξει εκτίναξη της οικονομίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Von Mackensen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Von Mackensen »

Ηράκλειτος έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:06
Πάνας έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:02
Ηράκλειτος έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:01 ΥΓ Ο μισθός του πρωτοδιορισμένου εκπαιδευτικού είναι 600 ευρά.
Με τα επιδόματα πόσο πάει;
Τα μοναδικά επιδόματα που υπάρχουν είναι τέκνων (50 ευρώ το πρώτο παιδί + 20 το δεύτερο) και παραμεθορίου (προ κρίσεως ήταν 100 ευρώ περίπου, τώρα δε γνωρίζω)

Οπότε ο μόνος τρόπος να την βγάλει ένας πρωτοδιοριζομενος που δεν δουλεύει παραμεθόριο και λογικά είναι ελεύθερος είναι να τσονταρουν οι γονείς.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Ηράκλειτος έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:32
Πάνας έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:14Ναι το βλέπω, βόρειοι και νότιοι...
Σλοβενία, Ρουμανία και Βουλγαρία είναι βόρειοι; Από πότε τα Βαλκάνια μετακόμισαν στο βορρά;
Πόσα παίρνει ένας εκπαιδευτικός εκεί; :)
the end
Άβαταρ μέλους
Πάνας

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:48
Να μειωθούν οι συντάξεις δεν έχω πρόβλημα αλλά θα το δείτε στην πράξη αυτό που σας λέω. Καλές οι θεωρίες.
Εγώ δεν θέλω να μειωθούν αλλά να εξισσοροπηθούν. Για όλους. Ίδια χρόνια, ίδιες εισφορές, ίδια σύνταξη.

Όσο υπάρχουν κεκτημένα διαφορετικών κατηγοριών, το οτιδήποτε θα πηγαίνει σε μια μαύρη τρύπα.

Διαφορετικά, το κόνσεπτ που προβάλλεται (οι συντάξεις σήμερα ζουν οικογένειες κλπ) είναι απλή προσομοίωση και πλήρης αποδοχή της λογικής της "άγαμης θυγατέρας".

Γιατί, αν το δούμε όπως ισχυρίζεσαι και οι άγαμες συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατανάλωση ή όχι;

Και υπάρχει και μία καλύτερη λύση. Με αυτήν τη λογική, ας δώσουν σύνταξη σε όλους στα 45-50. Θα αυξηθεί η κατανάλωση και θα υπάρξει εκτίναξη της οικονομίας.
Να εξισορροπηθούν πάλι δεν έχω πρόβλημα. Άλλοι θα το έχουν.

Δεν έχεις καταλάβει κάτι, δεν μιλάω επί προσωπικού αλλά γενικώς. Εμένα δεν με αγγίζει.
the end
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Von Mackensen έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:57
Πάνας έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:02 Με τα επιδόματα πόσο πάει;
Τα μοναδικά επιδόματα που υπάρχουν είναι τέκνων (50 ευρώ το πρώτο παιδί + 20 το δεύτερο) και παραμεθορίου (προ κρίσεως ήταν 100 ευρώ περίπου, τώρα δε γνωρίζω)

Οπότε ο μόνος τρόπος να την βγάλει ένας πρωτοδιοριζομενος που δεν δουλεύει παραμεθόριο και λογικά είναι ελεύθερος είναι να τσονταρουν οι γονείς.
Μ' αυτήν τη λογική, σε κάποιον που ξεκινά με τον βασικό στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να τσοντάρει όλο το σόι.

Ακόμη ένα στιβαρό επιχείρημα για την αύξηση των συντάξεων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Πάνας έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:02 Με τα επιδόματα πόσο πάει;

Μα όλο αυτό είναι για τον πρώτο χρόνο μόνο, στον δεύτερο έχει 120€ αύξηση. Δες τον πίνακα που έβαλε..
the end
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Πάνας έγραψε: 27 Οκτ 2018, 20:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:48

Διαφορετικά,
το κόνσεπτ που προβάλλεται (οι συντάξεις σήμερα ζουν οικογένειες κλπ) είναι απλή προσομοίωση και πλήρης αποδοχή της λογικής της "άγαμης θυγατέρας".

Να εξισορροπηθούν πάλι δεν έχω πρόβλημα. Άλλοι θα το έχουν.

Δεν έχεις καταλάβει κάτι, δεν μιλάω επί προσωπικού αλλά γενικώς. Εμένα δεν με αγγίζει.
Ούτε κι εμένα μ' αγγίζει, έκανα διακοπή εργασιών εδώ και καιρό. Ας ψάξουν για άλλα θύματα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Ηράκλειτος έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:06 Τα μοναδικά επιδόματα που υπάρχουν είναι τέκνων (50 ευρώ το πρώτο παιδί + 20 το δεύτερο) και παραμεθορίου (προ κρίσεως ήταν 100 ευρώ περίπου, τώρα δε γνωρίζω)

Ουσιαστικά απλά καταργεί τη λογική ότι οι θέσεις στην επαρχία είναι για τους νέους και για 1-2 χρονάκια. Κάποιος από την ίδια πόλη ή ακόμα και νομό δε θα έχει πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Οκτ 2018, 20:08 Ούτε κι εμένα μ' αγγίζει, έκανα διακοπή εργασιών εδώ και καιρό. Ας ψάξουν για άλλα θύματα. :lol:
Δεν ξέρω τι αγγίζει τον καθένα, αυτό που ξέρω είναι ότι με αυτές τις κινήσεις που κάνουν το 2023 (ίσως και πιο νωρίς) θα πάμε υποχρεωτικά πλέον στη δραχμή για να γίνει κούρεμα του χρέους. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.
the end
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:03
Πάνας έγραψε: 27 Οκτ 2018, 18:53
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Οκτ 2018, 18:50 Διάβασα και τα άλλα που έγραψες Πάνα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση συνεννόησης.

Σε κάθε περίπτωση όποιος θέλει να κάνει τον χορηγό των συνταξιούχων και των δυ, για να πάει καλά η οικονομία, μπορεί να το κάνει.

Όποιος θέλει να δουλεύει μέχρι τα 70 για να καλύψει τις πρόωρες συντάξεις των άλλων, επίσης.
Όταν αφαιρείς χρήμα από την αγορά αφαιρείται από όλους και όχι μόνο από αυτούς που το πιάνουν στα χέρια τους πρώτοι. 8 χρόνια αυτό γίνεται.
Μην νομίζεις ότι κάποιος θα κερδίσει, αντίθετα.
Όλα αυτά που έγιναν και γίνονται, γίνονται για να μας εξαθλιώσουν και να προετοιμάσουν το έδαφος για τις επιχειρήσεις που θα φύγουν από την Κίνα και θα έρθουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος.
Η φορολογία Σουηδίας και παροχές Ουγκάντας, δεν είναι ακριβώς ευρωπαϊκό σύγχρονο έδαφος.
Ούτε φορολογία Σουηδίας έχουμε ούτε παροχές Ουγκάντας. Η φορολογία Σουηδίας από τον ελληνισμό θα γινόταν αντιληπτή μόνο ως γενοκτονία και δεν το λέω υποθετικά, όντως τέτοια γλώσσα χρησιμοποιούσαν οι αντιμνημονιακοί για να περιγράψουν πολλά από τα μέτρα στην κατεύθυνση της Σουηδικής φορολογίας. Και μ' όλα τα προβλήματά της η Ελλάδα έχει ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα υγείας που ποτέ δε θα σε πετάξει έξω αν πεθαίνεις (αντίθετα με το αμερικανικό), έχει δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, έχει καλούτσικη μέση σύνταξη, πυροσβεστική, στρατό, δικαστήρια, είναι μια λίγο μαλακισμένη χώρα αλλά με κριτήρια του Top 30 παγκοσμίως.

Ωστόσο επειδή αυτό το επιχείρημα ακουγόταν και όταν είχαμε μισούς φόρους και διπλές παροχές κυρίως από όσους θεωρούσαν υπερβολικό ακόμα και 1 ευρώ φόρου (αλλά πολύ λίγα ακόμα και 10.000 ευρώ παροχής προς αυτούς), αν είναι να προηγηθεί ένα από τα δύο, προφανέστατα προηγείται η φορολογία: είσαι εντάξει ως φορολογούμενος και μετά απαιτείς ως λήπτης παροχών. Δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Ή μάλλον μπορεί αλλά είδαμε πού κατέληξε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Πάνας έγραψε: 27 Οκτ 2018, 20:11
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Οκτ 2018, 20:08 Ούτε κι εμένα μ' αγγίζει, έκανα διακοπή εργασιών εδώ και καιρό. Ας ψάξουν για άλλα θύματα. :lol:
Δεν ξέρω τι αγγίζει τον καθένα, αυτό που ξέρω είναι ότι με αυτές τις κινήσεις που κάνουν το 2023 θα πάμε υποχρεωτικά πλέον στη δραχμή για να γίνει κούρεμα του χρέους. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.
Φυσικά και υπάρχουν. Αν δεις διεξοδικά πόσο βάρος άντεξε το σβέρκο του ατίθασου Έλληνα και πόσα ζώα χώρεσαν στην καλύβα του Χότζα, υπάρχουν ακόμη αρκετά χιλιόμετρα για τον πάτο. Θα φτάσουμε σε επίπεδο Βουλγαρίας, θα πηγαίνουμε μετανάστες στην Αλβανία, θα μοιράζονται κάποια αναδρομικά στους μεν και κάποια επιδόματα της πλάκας στους δεν και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Κατά τα άλλα, το πόσο θα κάνει το άιπαντ σε δραχμές, δεν το ξέρω. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Οκτ 2018, 20:20
Πάνας έγραψε: 27 Οκτ 2018, 20:11
Δεν ξέρω τι αγγίζει τον καθένα, αυτό που ξέρω είναι ότι με αυτές τις κινήσεις που κάνουν το 2023 θα πάμε υποχρεωτικά πλέον στη δραχμή για να γίνει κούρεμα του χρέους. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.
Φυσικά και υπάρχουν. Αν δεις διεξοδικά πόσο βάρος άντεξε το σβέρκο του ατίθασου Έλληνα και πόσα ζώα χώρεσαν στην καλύβα του Χότζα, υπάρχουν ακόμη αρκετά χιλιόμετρα για τον πάτο. Θα φτάσουμε σε επίπεδο Βουλγαρίας, θα πηγαίνουμε μετανάστες στην Αλβανία, θα μοιράζονται κάποια αναδρομικά στους μεν και κάποια επιδόματα της πλάκας στους δεν και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Κατά τα άλλα, το πόσο θα κάνει το άιπαντ σε δραχμές, δεν το ξέρω. :lol:
3,5% πλεόνασμα δεν μπορούν να το πιάσουν ούτε πετρελαιοπαραγωγικές χώρες. Αν δεν ήταν αυτό στην μέση μια χαρά θα ήμασταν. Το 3,5% μας πετάει από το €.

Κατά άλλα φταίνε οι ΔΥ οι συνταξιούχοι κλπ... :bored:

Να μας κάνουν Κίνα θέλουν για να φέρουν εδώ τα εργοστάσια.

Μια χώρα με δραχμή είναι μια χώρα για κέρδος από τις εταιρίες.

Εσύ το 3.5% πως το βλέπεις;
the end
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

foscilis έγραψε: 27 Οκτ 2018, 20:18
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Οκτ 2018, 19:03
Πάνας έγραψε: 27 Οκτ 2018, 18:53

Όταν αφαιρείς χρήμα από την αγορά αφαιρείται από όλους και όχι μόνο από αυτούς που το πιάνουν στα χέρια τους πρώτοι. 8 χρόνια αυτό γίνεται.
Μην νομίζεις ότι κάποιος θα κερδίσει, αντίθετα.
Όλα αυτά που έγιναν και γίνονται, γίνονται για να μας εξαθλιώσουν και να προετοιμάσουν το έδαφος για τις επιχειρήσεις που θα φύγουν από την Κίνα και θα έρθουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος.
Η φορολογία Σουηδίας και παροχές Ουγκάντας, δεν είναι ακριβώς ευρωπαϊκό σύγχρονο έδαφος.
Ούτε φορολογία Σουηδίας έχουμε ούτε παροχές Ουγκάντας. Η φορολογία Σουηδίας από τον ελληνισμό θα γινόταν αντιληπτή μόνο ως γενοκτονία και δεν το λέω υποθετικά, όντως τέτοια γλώσσα χρησιμοποιούσαν οι αντιμνημονιακοί για να περιγράψουν πολλά από τα μέτρα στην κατεύθυνση της Σουηδικής φορολογίας. Και μ' όλα τα προβλήματά της η Ελλάδα έχει ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα υγείας που ποτέ δε θα σε πετάξει έξω αν πεθαίνεις (αντίθετα με το αμερικανικό), έχει δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, έχει καλούτσικη μέση σύνταξη, πυροσβεστική, στρατό, δικαστήρια, είναι μια λίγο μαλακισμένη χώρα αλλά με κριτήρια του Top 30 παγκοσμίως.

Ωστόσο επειδή αυτό το επιχείρημα ακουγόταν και όταν είχαμε μισούς φόρους και διπλές παροχές κυρίως από όσους θεωρούσαν υπερβολικό ακόμα και 1 ευρώ φόρου (αλλά πολύ λίγα ακόμα και 10.000 ευρώ παροχής προς αυτούς), αν είναι να προηγηθεί ένα από τα δύο, προφανέστατα προηγείται η φορολογία: είσαι εντάξει ως φορολογούμενος και μετά απαιτείς ως λήπτης παροχών. Δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Ή μάλλον μπορεί αλλά είδαμε πού κατέληξε.
Παπαριτσες περι φορολογια σουηδιας.
Ο μισθος στη σουηδια εχει προοδευτικη φορολογηση που ξεκινα απο 30% και φτανει σε συντελεστη 52 %
Υποψιν ομως οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. Αντιθετως στην ελλαδα εχομε φορολογια εισοδηματος που ξεκινα απο το 22% αλλα ταυτοχρονα εχουμε ασφαλιστικες εισφορες υπερ συνταξιοδοτησης , υγεινομικα κτλ.
Ουσιαστικα αν θεωρησουμε οτι ολες οι εισφορες στον ελλ μισθο ειναι ενα ειδος φορου τοτε η Σουηδια εχει μικροτερη πραγματικη φορολογηση εισοδηματος.
Σας τα λεει αυτα ενας μελλοντικος Σουηδος ΥΠΗΚΟΟΣ.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”