!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγγελματική επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,μεγάλου νησιού και χωριού;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.

για πείτε

Αθήνα,που π.χ εχει καλύτερες θέσεις,από άποψη αρμοδιοτήτων
6
26%
Νησί,μέσες άκρες τα ίδια,πλην φυσικά του κόστους ζωής που είναι μικρότερο
5
22%
χωριό(αυτό π.χ έχει σημαντικά μικρότερο κόστος ζωής από τα παραπάνω) ψιλομετρια ποιοτικά ως δουλεια και πες είναι κοντά σε μεγάλη πόλη
12
52%

Σύνολο ψήφων: 23

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Re: ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγγελματική επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,μεγάλου νησιού και χωριού;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2023, 18:03
Feindflug έγραψε: 26 Δεκ 2023, 14:53 Μάλλον έχω άλλες εμπειρίες από επαρχία, τόσα χρόνια, τύπισσες και τύποι.

Και συγκεκριμένα ίσως να επισκέφθηκα άλλη Πορταριά, Μακρινίτσα και Αγριά.
:lol:

Ένας φίλος που κατεβαίνει Ελλάδα συχνά πυκνά (νόστος γαρ) γκρινιάζει επειδή κάθε φορά θα τύχει για τουλάχιστον μια μέρα να μην έχει Ίντερνετ. :lol: Κι αυτό Αθήνα, όχι... Μακρινίτσα.
Όχι ρε τύπε, έχει δορυφορικό ίντερνετ τώρα για να σερφάρεις την ώρα που χέζεις και τα σκατά πηγαίνουν κατευθείαν στο δίκτυο αποχέτευσης, που αναζητεί ακόμα εργολαβία.

Και τι να τα κάνεις αυτά; Πάνε χέσε στα λαγκάδια και για κοινωνικοποίηση τραβά στον καφενέ.

Εντάξει, όλοι τα ξέρουν όλα εδώ μέσα. Όλα καλά!
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγγελματική επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,μεγάλου νησιού και χωριού;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Επ' ευκαιρία, θα ήθελα κάποιες γνώμες αναφορικά με το τί λείπει από πόλεις όπως τα Χανιά, η Καβάλα, ο Βόλος, η Καλαμάτα, η Πάργα* κλπ και γενικώς κωμοπόλεις ή χωριά τους σε μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις από την πόλη, που καθόλου τυχαίως χρειάζονται τον μισό και λιγότερο χρόνο για τις αντίστοιχες αποστάσεις από περιοχές στην Αθήνα.

*κωμόπολη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 26 Δεκ 2023, 18:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Baldur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Baldur »

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Δεκ 2023, 18:00
Baldur έγραψε: 26 Δεκ 2023, 17:43
Feindflug έγραψε: 26 Δεκ 2023, 13:13
Κολλάει εδώ ρε δικέ μου, που όλα είναι ένα τσιγάρο δρόμος.
Spoiler
Για να μην πω για τις καταστροφές που υπέστησε η επαρχία από τις πλημμύρες και πόσο γρήγορα θα συνέλθουν. Τα ξέρω αρκετά καλύτερα και από πρώτο χέρι. Όλο αυτό το φολκλορικό του όλα είναι δίπλα, μπορώ να κάνω σχεδόν τα ίδια, απλά βάλε και ένα μισάωρο παραπάνω ενώ ταυτόχρονα θα αναπνέω φρέσκα κατσικοκούραδα και άγρια ρίγανη, δεν ισχύει.

Συνήθως δε, οι τύποι που είναι της τηλεεργασίας, είναι και φαν της τεχνολογίας, του όλα δίπλα μου, των γρήγορων ρυθμών της πόλης και όχι της κοπιαστικής και στερημένης σε αρκετά ζωής της επαρχίας. Είναι δύσκολο να είσαι μάνατζερ στην Αμαζον και να γουστάρεις ταυτόχρονα φάρμες και σπίτια χωρίς πολλά ψηφιακά καλούδια, όπως της επαρχίας.
Δεν καταλαβαινω το ανεξηγητο hate στην αποψη μου αλλα ολα καλα. Φιλε, καμια εξιδανικευση, ετσι ζουσα πριν μεταναστευσω (ευρυτερη περιοχη Επανομης / Πλαγιαρι / Μηχανιωνα). Εντος 30' εισαι στην πολη για ο,τι χρειαστεις αλλα στην καθεμερα σου εχεις εκκωφαντικη ησυχια και χωριατικη ραστωνη. Μην μισειτε ο,τι δεν ειχατε ή δεν μπορειτε να εχετε.

Περι Βολου, ΟΚ mea culpa, παρασυρθηκα απο καποια μηνυματα παραπανω που ανελυαν την κατασταση στην Αθηνα και ηθελα να δωσω γενικουτερες εναλλακτικες.
Κι εγώ δεν κατάλαβα σε τί ακριβώς είναι κοπιαστική και στερημένη η ζωή στην επαρχία. Θεωρητικώς και πρακτικώς όσοι την επιλέγουν το κάνουν για να έχουν μια πιο χαλαρή ζωή.

Τα κεντρικά ζωντανά :) σημεία των μεγάλων πόλεων είναι πλέον ελκυστικά μόνον για τους πρόσφυγες.
Οπως το 90% των διαφωνιων εδω μεσα και η συγκεκριμενη οφειλεται σε semantics. Ο τιτλος μιλα για Αθηνα vs νησι / χωριο αφηνοντας στον αναγνωστη να οριοθετησει το τι αποτελει "χωριο" (κι αν η Κρητη μετρα αν και δεν συγκρινεται με τη γενικοτερη κατηγορια "νησι").

Εγω απαντησα θεωρωντας πως το γενικοτερο ερωτημα ηταν "Αθηνα ή επαρχια". Αν ο νηματοθετης εψαχνε απαντηση αποκλειστικα στο ερωτημα: τσιμεντουπολη 4+ εκατομμυριων εναντιον χωριου <1000 κατοικων (ή οποιο αλλο ειναι το conventional οριο), πασο.
“That is greatness. That is what it means to be a thoroughbred. The honorable end is the one thing that can not be taken from a man.”
sharp

Re: ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγ.επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,Μεγάλου νησιού και χωριού στη Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 26 Δεκ 2023, 04:32
GoBzi έγραψε: 25 Δεκ 2023, 22:46 Επειδή η δουλειά μου είναι καθαρά από το σπίτι, χωριό χωρίς δεύτερη σκέψη. Για την ακρίβεια αυτό είναι και το σχέδιο μας σε περίπτωση που αποφασίσουμε να γυρίσουμε Ελλάδα.
Τέτοιο σχέδιο έχουμε και εμείς. 7-8 μήνες στις ΗΠΑ, 4-5 σε χωριό στο Πήλιο. Εγώ δουλεύω 100% από το σπίτι (αν και μάλλον θα ημι-συνταξιοδοτηθώ ως τότε). Η γυναίκα μου μπορεί να δουλεύει από το σπίτι για πολλούς συνεχόμενους μήνες, αλλά για νομικούς λόγους πρέπει να βρίσκεται και on site για ένα διάστημα κάθε χρόνο. Για φορολογικούς λόγους πρέπει να είμαστε κυρίως κάτοικοι ΗΠΑ συν του ότι έτσι έχουν και in-state tuition τα παιδιά μας.
Όχι τέτοιο σχέδιο φίλε. "7-8 μήνες στις ΗΠΑ" διαβάζω. Άλλη φάση το δίπορτο. Αν το μπορείς με γεια σου και χαρά σου. Αν όχι, κάτσε εκεί που είσαι, όποιος γύρισε το μετάνοιωσε (συμβουλή παθόντος).
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Δεκ 2023, 18:10 Επ' ευκαιρία, θα ήθελα κάποιες γνώμες αναφορικά με το τί λείπει από πόλεις όπως τα Χανιά, η Καβάλα, ο Βόλος, η Καλαμάτα, η Πάργα κλπ και οι κοντινές κωμοπόλεις ή χωριά τους σε μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις από την πόλη, που καθόλου τυχαίως χρειάζονται τον μισό και λιγότερο χρόνο για τις αντίστοιχες αποστάσεις από περιοχές στην Αθήνα.
Νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα των περισσοτέρων είναι ο στενός κοινωνικός κύκλος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το θέμα του νήματος μού είναι δυσνόητο. Δεν καταλαβαίνω τη σύγκριση χωριού με νησί. Αμέσως θα σκεφτεί κανείς μικρότερη πόλη, όπως έκανες και εσύ.
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Re: ceteris paribus(με ίδιο μισθό),ποια θα ήταν η επαγ.επιλογή σας μεταξύ Αθήνας,Μεγάλου νησιού και χωριού στη Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

Otto Weininger έγραψε: 26 Δεκ 2023, 09:03 Κατά τα άλλα ο ευλογημένος Πειραιάς, όπως έχω πει πολλάκις, κάθε μέρα μετά τις 21:00 (Δευτέρα-Τετάρτη μετά τις 17:00) γίνεται χωριό, που ταυτόχρονα έχει να σου προσφέρει τα πάντα σε απόσταση περιπάτου.
Ακόμα και σήμερα, που γινόταν το "σώσε" από κόσμο, βοηθούσης και της ηλιοφάνειας, ήταν το κάτι άλλο!
Μακάρι να ήταν η δουλειά μου εδώ στη γενέτειρα :g030:
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Baldur έγραψε: 26 Δεκ 2023, 18:12
Baldur έγραψε: 26 Δεκ 2023, 17:43

Δεν καταλαβαινω το ανεξηγητο hate στην αποψη μου αλλα ολα καλα. Φιλε, καμια εξιδανικευση, ετσι ζουσα πριν μεταναστευσω (ευρυτερη περιοχη Επανομης / Πλαγιαρι / Μηχανιωνα). Εντος 30' εισαι στην πολη για ο,τι χρειαστεις αλλα στην καθεμερα σου εχεις εκκωφαντικη ησυχια και χωριατικη ραστωνη. Μην μισειτε ο,τι δεν ειχατε ή δεν μπορειτε να εχετε.

Περι Βολου, ΟΚ mea culpa, παρασυρθηκα απο καποια μηνυματα παραπανω που ανελυαν την κατασταση στην Αθηνα και ηθελα να δωσω γενικουτερες εναλλακτικες.
Κι εγώ δεν κατάλαβα σε τί ακριβώς είναι κοπιαστική και στερημένη η ζωή στην επαρχία. Θεωρητικώς και πρακτικώς όσοι την επιλέγουν το κάνουν για να έχουν μια πιο χαλαρή ζωή.

Τα κεντρικά ζωντανά :) σημεία των μεγάλων πόλεων είναι πλέον ελκυστικά μόνον για τους πρόσφυγες.
Οπως το 90% των διαφωνιων εδω μεσα και η συγκεκριμενη οφειλεται σε semantics. Ο τιτλος μιλα για Αθηνα vs νησι / χωριο αφηνοντας στον αναγνωστη να οριοθετησει το τι αποτελει "χωριο" (κι αν η Κρητη μετρα αν και δεν συγκρινεται με τη γενικοτερη κατηγορια "νησι").

Εγω απαντησα θεωρωντας πως το γενικοτερο ερωτημα ηταν "Αθηνα ή επαρχια". Αν ο νηματοθετης εψαχνε απαντηση αποκλειστικα στο ερωτημα: τσιμεντουπολη 4+ εκατομμυριων εναντιον χωριου <1000 κατοικων (ή οποιο αλλο ειναι το conventional οριο), πασο.
Οκ, σε προσωπικό πλαίσιο ζω σε περιοχή, που μια χαρά με καλύπτει στην Αθήνα. Αυτό όμως ήταν καθαρά θέμα τύχης. Αλλά επειδή έχω ζήσει ή έστω ξέρω καλά αρκετές περιοχές στην Ελλάδα και το τι μπορούν να προσφέρουν, στο γενικό ερώτημα, θα απαντούσα επαρχία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Baldur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Baldur »

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Δεκ 2023, 18:24
Baldur έγραψε: 26 Δεκ 2023, 18:12

Οκ, σε προσωπικό πλαίσιο ζω σε περιοχή, που μια χαρά με καλύπτει στην Αθήνα. Αυτό όμως ήταν καθαρά θέμα τύχης. Αλλά επειδή έχω ζήσει ή έστω ξέρω καλά αρκετές περιοχές στην Ελλάδα και το τι μπορούν να προσφέρουν, στο γενικό ερώτημα, θα απαντούσα επαρχία.
Ξανα, χωρις να μπαινουμε σε προσωπικες λεπτομερειες, ποιες περιοχες της Αθηνας συναγωνιζονται ποιοτικα τις επαρχιακες σου προτασεις; Ειλικρινης απορια.
“That is greatness. That is what it means to be a thoroughbred. The honorable end is the one thing that can not be taken from a man.”
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

sharp έγραψε: 26 Δεκ 2023, 18:16
ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Δεκ 2023, 18:10 Επ' ευκαιρία, θα ήθελα κάποιες γνώμες αναφορικά με το τί λείπει από πόλεις όπως τα Χανιά, η Καβάλα, ο Βόλος, η Καλαμάτα, η Πάργα κλπ και οι κοντινές κωμοπόλεις ή χωριά τους σε μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις από την πόλη, που καθόλου τυχαίως χρειάζονται τον μισό και λιγότερο χρόνο για τις αντίστοιχες αποστάσεις από περιοχές στην Αθήνα.
Νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα των περισσοτέρων είναι ο στενός κοινωνικός κύκλος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το θέμα του νήματος μού είναι δυσνόητο. Δεν καταλαβαίνω τη σύγκριση χωριού με νησί. Αμέσως θα σκεφτεί κανείς μικρότερη πόλη, όπως έκανες και εσύ.
Δεν είναι καθόλου δυσνόητο το θέμα. Αναφορικά με το τι θα σκεφτεί κάποιος, αυτό είναι απολύτως συμβατό με τις παραστάσεις του.

Και οι πόλεις που ανέφερα δεν είναι σε νησιά, πλην Χανίων (επειδή δεν θεωρώ την Κρήτη νησί με την αποκομμένη από τις βασικές υπηρεσίες έννοια) αλλά σε παραθαλάσσιες περιοχές με πολιτισμικό και αισθητικό υπόβαθρο που είναι τουλάχιστον κωμικό να συγκριθεί με κάποιες περιοχές της Αθήνας. Κι αν θες μπορώ να προσθέσω κι άλλες.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό που γράφεις για τον στενό οικογενειακό κύκλο. Ποιους εννοείς; Τα σόγια; Τους κολλητούς; Κάτι άλλο; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Δεκ 2023, 18:02
Κόκκορας έγραψε: 26 Δεκ 2023, 17:58
Baldur έγραψε: 26 Δεκ 2023, 09:37 Νησια βγαινουν απ ευθειας εκτος λογω ανυπαρκτης προσβασης σε στοιχειωδη νοσοκομειακη περιθαλψη.

η κρητη εχει πανεπιστημιακο νοσοκομειο
Εντάξει, η Κρήτη δεν παίζει στην κατηγορία "νησί". Ακόμη και ως αυτόνομο κράτος έχει εκφράσει τάσεις.
ποτε; επι οθωμανιας; και αλλες περιοχες το χαν

αλλα κρητικοι παλαιοελλαδιτες αποτελουν την ραχοκοκαλια του κρατους,θα ηταν γραφικο να συζητανε αυτονομια! :lol:
εχει χαθει η μπαλα ακομα σε πρωθυπουργιλικι ποσα χρονια κανανε

οποτε αν εχουν καποιοι παραπονα,ας τα εκφρασουν σε συμπολιτες τους διοτι αυτοι δημιουργησαν οπως το ξερουμε το κρατος.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

προσωπικα εχω ζησει σε μεγαλη πολη(γενικα μετριοτητα προς μαπα,παρα τον οποιο ρομαντισμο και τις οποιες αναμνησεις μπορει να κουβαλα ενα τετοιο μερος ή τα καλα σημεια,Ασφαλως αλλο Θεσσαλονικη,σαφως καλυτερα,αλλο Αθηνα,η οποια η φουκαριαρα ειναι κατι σαν κυματοθραυστης ολων των προβληματων,σαν συσσωρευτης,ηταν στραβο το κλημα..)
εχω ζησει σε μεγαλο νησι,εξαιρετικα!,αλλα μακρυα απο συγγενεις και φιλους της γενετειρας

και σε χωριο μονο καλοκαιρι,το οποιο δεν μετρα,γιατι αφενος ηταν κοντα σε μεγαλουπολη αφετερου το ζουμι εκει ειναι ο χειμωνας

απο ολες τις περιπτωσεις η απαιχτη ηταν το νησι!ομως αν ειχε και συγγενεις φιλους γενετειρας,κατι που εκ των πραγματων δεν παιζει.
μεγαλουπολη στην ελλαδα ειναι καταναγκασμος,μονο για δουλεια πας εκει,σοβαροι να ειμαστε

χωριο μια ωρα απο την μεγαλουπολη δεν ξερω!ακουγεται μεση λυση,ιδιως αν ειναι παραθαλασσιο,ακουγεται,αλλα ποιος εχει την εμπειρια της για να το πει με σιγουρια; μαλλον κανεις
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Δεκ 2023, 16:06
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 26 Δεκ 2023, 16:00
Feindflug έγραψε: 26 Δεκ 2023, 14:53 Μάλλον έχω άλλες εμπειρίες από επαρχία, τόσα χρόνια, τύπισσες και τύποι.

Και συγκεκριμένα ίσως να επισκέφθηκα άλλη Πορταριά, Μακρινίτσα και Αγριά.
Εντάξει, ούτε «βουκολικές» είναι, αλλά δεν τις λες και Ομόνοια. Μια χαρά ήσυχες περιοχές υπάρχουν άμα ξέρεις την περιοχή, δεν λέμε να μένεις πάνω από την πλατεία στην κορυφή της τουριστικής σεζόν. Όλα κοντά είναι και μια χαρά άνετες μοντέρνες κατοικίες έχει η περιοχή απλά δεν θα τις ζήσεις σαν επισκέπτης.
:smt023

Μια χαρά ήσυχες περιοχές, υπάρχουν και στα αστικά κέντρα. Με όλα τα τεχνολογικά καλούδια που έχουν και οι θορυβώδεις κεντρικές περιοχές. Να υποθέσω ότι όσοι δεν τις επιλέγουν το κάνουν για να ζουν καθημερινώς τα γκάζια της πολυπολιτισμικής αδρεναλίνης;
Σίγουρα, απλά στα αστικά κέντρα οι ήσυχες περιοχές με την ανάλογη άπλα στοιχίζουν πολύ παραπάνω απ´ ό,τι στο χωριό.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

δεν υπαρχουν προβληματα με υποδομες,υπηρεσιες,ψωνια κ.λπ σε μεγαλα νησια ,πολεις,ουτε καν σε χωρια κοντινα σε μεγαλουπολεις

προχωρουμε

δεν ειναι θεμα αυτο
αλλο τωρα αν θες ξερω γω ρυθμικη γυμναστικη(το μισο τοις εκατο),εκει ναι
αλλα και αυτο παλευεται με ενα πηγαινε ελα την εβδομαδα στην πολη
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Επειδή κατάγομαι από πολύ κοντά της Πάργας που αναφέρθηκε είναι μια καλή περιοχή για να ζει κανείς με πολλά χωριά κοντά και επίσης την Πρέβεζα, την Ηγουμενίτσα και τα Γιάννενα.
Αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε αυτοκίνητο.
Υπάρχουν και συνταξιούχοι βόρειων χωρών που ζουν μόνιμα στην περιοχή.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”