!!! DEVELOPMENT MODE !!!

SCAT-A

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: SCAT-A

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

omg kai 3 lol δες και αυτο αν θες, ελεγα να το βαλω πιο παλια που μου ελεγες για πορτακια, αλλα ειπα θα το παρεις στραβα, τωρα μοιαζει μια χαρα. Αυτο ειναι το πορτακι τους στο δωμα που εχω για εργαστήριο, το πλαινό και το μπροστά ανοιγουν με σερβο αυτόματα, η γατα ειναι αυτη που εχω στο αβαταρ.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

enaon έγραψε: 05 Ιαν 2024, 00:43
Chilloutbuddy έγραψε: 05 Ιαν 2024, 00:40 τι είναι αυτό που τις τραβάει στην άμμο και τους φέρνει όρεξη για χέσιμο; Τους δίνεις φραπέ και τσιγάρο πρώτα;
λεμε οτι οι γατες ειναι μαμ και νανι, αλλα ειναι μυθος, ειναι μαμ, κακα, νανι, κακα. Τα μικρά μεχρι να πανε ετους, πανε τουταέττα και 6 φορές την ημέρα, σκατομηχανές κανονικές.

και ενα ασχετο που οκ το εχω ξαναδει, αλλα τωρα το παρακαναν. Εχουν σιγουρα αντιληψη μηχανική, ειναι 2-3 γατια που αν ειχαν χερια θα μπορουσαν να την φτιαξουν μονα τους πλεον, παρακολουθουσαν καθε σταδιο, και ο σεβασμός που εδειξαν στο χαος που αφηνα μεχρι να συνεχίσω ειναι αδιανόητος, το στερεότυπο λεει οτι δεν ειναι δυνατόν να αφήνω βιδακια στο πατωμα το ενα διπλα στο αλλο και να μην τα βρίσκω στους 4 ορίζοντες μετα. Δεν πειραξαν τίποτα, περίμεναν να τελειώσω, το ξερω οτι ακουγεται λιγο περίεργο, αλλα ετσι ειναι.

τα ζωακια γενικα εχουν το ενστικτο της αυτοσυντηρησης που σημαινει οτι αν βρουν μπολικο φαι πεφτουν με τα μουτρα διχως αυριο, τα γατια εχουν στομαχι σα καρυδι οποτε μολις γεμισει τους καλει η φυση να το αδειασουν

το επομενο λοιπον γατομηχανημα που σου απομενει να φτιαξεις ειναι μια εξυπνη ταιστρα
Άβαταρ μέλους
enaon

omg kai 3 lol έγραψε: 05 Ιαν 2024, 01:58 τα ζωακια γενικα εχουν το ενστικτο της αυτοσυντηρησης που σημαινει οτι αν βρουν μπολικοφαι πεφτουν με τα μουτρα διχως αυριο, τα γατια εχουν στομαχι σα καρυδι οποτε μολις γεμισει τους καλει η φυση να το αδειασουν

το επομενο λοιπον γατομηχανημα που σου απομενει να φτιαξεις ειναι μια εξυπνη ταιστρα
ισως φταεει το φαι ναι, αν και οσο διάβασα ολα τα μικρα πανε 4-6 την ημέρα, εκτος αν τα εχουμε νηστικά για το καλό τους οκ, δεν ξερω. Δεν τους βαζω φαι γενικά καποια ωρα, εχουν παντα να φανε οσο αντεχουν, καμια δεν εχει γινει χοντρή και αυτα που ακουω για γατες λαιμαργες γενικά δεν τα εχω δει, τρωνε πολυ λιγο μονες τους, δεν εχουν μαθει να εχουν αγχος. Αλλά βγαινουν και εξω κλπ, τις πατανε τα αμαξια, δεν ειναι ακριβως οικόσιτες.

ενα τελευταιο ασχετο, αυτη η γλαστρα εχει στο σκρουτζ 19 ευρώ, σαν γλαστρα νομιζω ειναι λιγο μετρια, σαν τουαλέτα πολυ μπέρδεμα οκ, σαν κρεβάτι γατας ομως ειναι τελεια, ισως επρεπε να την πουλανε 100 ευρώ σε πετσοπ.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

enaon έγραψε: 05 Ιαν 2024, 02:02
omg kai 3 lol έγραψε: 05 Ιαν 2024, 01:58 τα ζωακια γενικα εχουν το ενστικτο της αυτοσυντηρησης που σημαινει οτι αν βρουν μπολικοφαι πεφτουν με τα μουτρα διχως αυριο, τα γατια εχουν στομαχι σα καρυδι οποτε μολις γεμισει τους καλει η φυση να το αδειασουν

ισως φταεει το φαι ναι, αν και οσο διάβασα ολα τα μικρα πανε 4-6 την ημέρα, εκτος αν τα εχουμε νηστικά για το καλό τους οκ, δεν ξερω. Δεν τους βαζω φαι γενικά καποια ωρα, εχουν παντα να φανε οσο αντεχουν, καμια δεν εχει γινει χοντρή και αυτα που ακουω για γατες λαιμαργες γενικά δεν τα εχω δει, τρωνε πολυ λιγο μονες τους, δεν εχουν μαθει να εχουν αγχος. Αλλά βγαινουν και εξω κλπ, τις πατανε τα αμαξια, δεν ειναι ακριβως οικόσιτες.
εκτος αν τα εχουμε νηστικά για το καλό τους οκ, δεν ξερω
:D

Τα γατιά που ζουν μόνιμα σε διαμέρισμα δίχως πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους (όπου υπάρχει πλήθος ερεθισμάτων και, άρα, δραστηριοτήτων) , δεν το ρίχνουν στο φαγητό τόσο από λαιμαργία, αλλά από πλήξη/ανία.
Συν ότι τα περισσότερα είναι στειρωμένα, οπότε εύλογο είναι γιατί χρειάζεται η ελεγχόμενη σίτιση (διαφέρει από το να τα αφήνουμε να λιμοκτονούν "για το καλό τους" :P ).

Δεν χρειάζεται να πω συγχαρητήρια για την άψογη δουλειά. Μπράβο και πάλι μπράβο! :smt038 :smt023
Αν και σε αυτή την περίπτωση, δεν είχα καμιά αμφιβολία πως το αποτέλεσμα θα δικαίωνε πλήρως την προσδοκία. :)

Εικόνα
:romance-hearteyes: :g094:
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
aLiCat

enaon έγραψε: 05 Ιαν 2024, 00:37 εχω βαλει το καναλι να εχει εδρα το βατικανό, ακριβως για να μην μπώ στον πειρασμό των βιους, δεν εχει μονεταιζατιον εκει, νομιζω το λινκ που εβαλα προς τα εδώ με τον γοογλε τρανσλατε ειναι αρκετό για οποιον αληθεια ειναι στις κατασκευες. :)

παντως εχω πιασει ωραια πλανα γενικά, ειναι τρομερές οι γατες, αυτον τον μαυρουλη θα τον πώ μενιο, δεν αφησε γατα χωρις να την στολκαρει.

:lol: Φοβερός ο γάτος Μένιος! :003:

Και η ιδέα της συγκεκριμένης ονοματοδοσίας, του ταιριάζει γάντι! :003: :smt023
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
enaon

aLiCat έγραψε: 05 Ιαν 2024, 09:26 (διαφέρει από το να τα αφήνουμε να λιμοκτονούν "για το καλό τους" :P ).

Εικόνα

ευχαριστώ αλιγατόνι. :lol:
Άβαταρ μέλους
aLiCat

enaon έγραψε: 05 Ιαν 2024, 16:35
aLiCat έγραψε: 05 Ιαν 2024, 09:26 (διαφέρει από το να τα αφήνουμε να λιμοκτονούν "για το καλό τους" :P ).

Εικόνα

ευχαριστώ αλιγατόνι. :lol:
'Ομως δεν καταλαβαίνω πώς σχετίζεται η φωτο αυτή. Τι κάνει, ψαρεύει στο ηλιοβασίλεμα; :smt017

Αν έχεις την ευγενή καλοσύνη να μου φανερώσεις τη σημειολογία... :)
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
enaon

σε πειράζω, σιγα μην κρατιόσουν να μην απαντησεις στο αθώο σχόλιο μου για την λιμοκτονία. :D
Άβαταρ μέλους
aLiCat

enaon έγραψε: 05 Ιαν 2024, 17:19 σε πειράζω, σιγα μην κρατιόσουν να μην απαντησεις στο αθώο σχόλιο μου για την λιμοκτονία. :D
:smt005:

Πόσο με ξέρεις! :003:
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
enaon

Ηλεκτρονικά:

Η κατασκευή είναι 3 διακριτά τμήματα, το μηχανικο κοματι, τα ηλεκτρονικά και η λογική. Στο μηχανικό κομματι οι παγίδες ηταν πολλες, στα ηλεκτρονικά ήταν περισσότερες γιατι οι επιλογες ειναι περισσοτερες. Το έκανα και ανάποδα γιατί είχα θρασος, θεωρησα οτι η αρχική εκτίμηση θα είναι σίγουρα σωστή και έφτιαξα τα μηχανικα πριν στα αλήθεια δοκιμάσω το μοτέρ και καταληξω στα ηλεκτρονικα

για να μην χαθω ειχα βαλει δυο απαιτησεις, επρεπε να ειναι μπαταριας και να κραταει μηνες, και έπρεπε να μην μπορει να κανει ζημια σε γατα, να μην γινεται, περα απο τις ασφαλειες της λογικης.

για κοντρολερ η ευκολη λυση θεωρητικα για τετοιο προτζεκτ ειναι το esp, διαλεξα το δσδ6 ομως γιατι ειναι και 50 φορες καλυτερο στην ενεργειακη αποδοση, ειναι fitness band εμπορίου, έχω αρκετά και με το espruino ειναι ο ελβετικος σουγιας των μικροεπεξεργαστων για εμενα, δεν γινοταν να κολλησω πουθενα οποτε ειχα ανεση να παιδευομαι με αλλα πραγματα. Στην υσβ του βγαζει την σειριακη του nordic που εχει μεσα, αλλα μπορεις να αλλαξεις λειτουργια στα πινακια, οποτε τα εκανα διαμορφωση για τα σερβο, δυο πινακια ειναι ολα που χρειαζονται.

Εικόνα

μετα εχουμε τα σερβο, που έχουν μια μεγάλη παγίδα. Τα σερβο πλεον ειναι ολα ψηφιακα, τα ελέγχουμε με τον ίδιο τρόπο όπως τα αναλογικά, στέλνουμε παλμούς απο 1 εως 2 ms (0.5-2.5 για όσα έχουν πανω απο 180 μοιρες) και εκείνα πάνε στην θέση τους. Η παγίδα στα ψηφιακα για την χρήση που το ήθελα είναι οτι την θεση την κρατάνε, δεν πανε εκει που τους λες οσο το λες, αν δεν ζητησεις μια νέα θέση κρατάνε την παλιά με όλη τους την δύναμη. Αν παγιδευσουν γατι δηλαδη, δεν φευγει αν απλα του πεις να σταματήσει την κίνηση, δεν ελευθερώνει. Ο μόνος τρόπος να ελευθερώσει είναι να κοπεί η παροχή ρεύματος για να κάνει ρεσετ ο κοντρολερ που εχει μεσα το σερβο.

οποτε ηθελα μια τροφοδοσία που να να κλείνει σε βραχυκυκλωμα/υπερφορτωση, και να εχει όρια κοντά στα 10-15 waτt, ειχα γυρισει με την πένσα την πρώτη μέρα την μπάλα με άμμο μεσα, ημουν σιγουρος οτι με 6-7 βαττ θα είμαι άνετος για κανονικη λειτουργια. Αφού άνοιξα οτι παουρμπανκ βρηκα εδω, πηρα 3 διαφορετικα μοντουλε απο το αλι που έμοιαζαν οτι θα βολεψουν, και περίμενα.
Εικόνα

Η λυση ήρθε πάλι τελευταία, το πιο φθηνό απο ολα, τα 5 μοντουλε 4 ευρω, εχει την πιο νόρμαλ συμπεριφορα που έχω δει, και μου εκανε γάντι. Βγάζει 2.4 αμπερε στα 5 βολτ, μια χαρά, αλλα κυρίως, κλείνει εντελώς την έξοδο αν δει υπερφόρτωση, και ανοίγει πάλι αν πατηθεί το κουμπι του.

Εικόνα

Κανένα άλλο παουρμπανκ στη αγορα δεν έχω δει να το κανει αυτό, ή κλείνουν τα βμς των μπαταριών και πρέπει να μπούνε για φορτιση να ανοίξει πάλι η έξοδος, ή ακόμα χειροτερα κάνουν παλμους στην έξοδο, την ανοιγοκλεινουν σαν ηλιθια, αυτό για το σερβο είναι καταστροφή, θα κάνει κλωτσιες και ζημια.

τελος εβαλα και ένα λαμπακι μεσα στην μπαλα γιατι εχει πλάκα, ένα reed switch να διαβάζει ένα μαγνήτη στο συρταρι για παρουσια, και ενα οπτοκαπλερ για να στειλω στο δσδ6 την τάση της μπαταριας και οχι της εξοδου, για να μπορω να ξερω κατασταση φορτισης του παουερμπανκ, αλλα αυτα ειναι εξτραδακια

οποτε φτασαμε εδω, αυτη ειναι η βασική σύνδεση, ειναι επιπεδο δημοτικου, αν τα είχαμε στο δημοτικο τα συνδεαμε, σιγα.

Εικόνα

μετα, εφτιαξα τα δυο παουρμπανκ για τις τουαλέτες οπως το σχημα πανω, στην μπλε είναι μέσα γιατί το είχα υπολογίσει μπροστά, στην άσπρη όμως όταν με είδα να βάζω το καπάκι για το μοτέρ άλλαξα γνώμη, και το έβαλα εκεί, να είναι αποσπώμενο.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

και τέλος όλα αυτά δίνουν αυτό το αποτέλεσμα, η λογική δεν είναι υπευθηνη για την ασφάλεια, δεν κόβει το ρεύμα, το κόβει κατευθείαν η πηγή, η λογική απλά το ανοίγει πάλι και συνεχίζει, fail proof. Στο κάτω παράδειγμα βγάζω την τροφοδοσία εντελώς, και μετά του προκαλω υπερφορτωση.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 27 Ιαν 2024, 21:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
enaon

τέλος, επειδη μου άρεσε πολύ ποσο απλο ειναι να ελέγχω ένα παουρμπανκ απο μακρυα, και δεν έχουν στο εμπόριο κανένα ακόμα, μου έφτιαξα δυο :003:

στο ένα έβαλα το δσδ6 μέσα, στο άλλο είναι κουμπωτο και βγαινει, μιλανε και μεταξύ τους, πλάκα έχουν.

Εικόνα

Εικόνα

βάζω και αυτό για τον chilloutbuddy που έχει ηλεκτρονικά τσιγάρα, έχουν βγαλει οι κινέζοι μυτες για να τα κάνουμε κολλητήρια, έχω πάρει τόσα στην ζωή μου και ήταν πανάκριβα τα μπαταριας, το πιο πρακτικό για απλά πράγματα ειναι αυτό των 2 ευρω, απιστευτο λιγο

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

enaon έγραψε: 27 Ιαν 2024, 21:04 βάζω και αυτό για τον chilloutbuddy που έχει ηλεκτρονικά τσιγάρα, έχουν βγαλει οι κινέζοι μυτες για να τα κάνουμε κολλητήρια, έχω πάρει τόσα στην ζωή μου και ήταν πανάκριβα τα μπαταριας, το πιο πρακτικό για απλά πράγματα ειναι αυτό των 2 ευρω, απιστευτο λιγο
Επειδή είμαι επιρρεπής, εχω βάλει στον εαυτό μου έναν περιορισμό να μην αγοράζω εργαλεία για τέχνες που δεν κάνω αλλιώς δε θα μου φτάνανε 3 αποθήκες να τα βάλω μέσα
ΩΩΩΩ κοίτα μια ωραία μηχανή που πλέκει κάλτσες, και αρχίζω να τσεκάρω το πορτοφόλι μου :lol:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

και απο μενα μπραβο enaon

900 ευρω πλεον ο μισθος στο δημοσιο(...καθαρα)
καιρος να αρχιζει ο κοσμος να φτιαχνει πραγματα,μακαρι κατι τετοια προτζεκτ να δωσουν εναυσμα εστω σε εναν
τι στην ευχη τοσο μεγαλη αγορα υπαρχει εκει εξω προσβασιμη απο ...καναλια του διαδικτυου

μου εκανε εντυπωση που δεν ηθελες και views,δειχνεις ξεχωριστος ανθρωπος.και παλι μπραβο
Άβαταρ μέλους
enaon

σε ευχαριστώ κοκκορα :)
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά με πολύ μεράκι. Συγχαρητήρια.

Νομίζω το δυσκολότερο για όποιον προσπαθούσε να φτιάξει κάτι τέτοιο θα ήταν η έλλειψη γνώσεων στους αυτοματισμούς. Το κατασκευαστικό επίσης μπορεί να είναι περίπλοκο για όποιον δεν έχει δουλέψει καθόλου με ρητίνη.

Κατάλαβα καλά ότι δεν χρειάζεται φόρτιση για μερικούς μήνες;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”