Re: Τί θα φάτε την Πρωτοχρονιά;
Δημοσιεύτηκε: 28 Δεκ 2022, 18:49
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Ναι, ακούγεται περίεργο.. Ρύζι-αβγολέμονο "κόκκινο". Της κατσαρόλας είναι, τρώγεται με το πηρούνι. Πεντανόστιμο.Cecily Anne έγραψε: 28 Δεκ 2022, 18:18Kόκκορα κοκκινιστό και αβγολέμονο;aLiCat έγραψε: 28 Δεκ 2022, 18:09 Θα φτιάξει η μητέρα μου κόκορα κοκκινιστό με ρύζι αβγολέμονο (παράδοση από τον τόπο της, κάθε Πρωτοχρονιά).![]()
![]()
Ρε γάμα το πανετόνε, κάνα παντόρο που θα βρω; Έχω λυσσάξει.
Και κανολι ψάχνω , και μου είπαν να πάω la mole , φτιάχνει καταπληκτικά κλπ , πάω και μου λένε μόνο Κυριακή φτιάχνουμε .
Καλά νταξ, δεν περίμενα να βρω κανολο'δω γύρω, για κάνα παντόρο συσκευασμένο ήλπιζα μπας και.enterprise-psi έγραψε: 28 Δεκ 2022, 22:35Και κανολι ψάχνω , και μου είπαν να πάω la mole , φτιάχνει καταπληκτικά κλπ , πάω και μου λένε μόνο Κυριακή φτιάχνουμε .
Κυριακή Χριστούγεννα θα βγάλεις τον ρωτάω
Όχι λέει![]()
Αυτό που λες ισχύει και δεν ισχύει. Περσι η σύζυγος έφκιαξε μοσχάρι με βερυκοκα δαμασκηνα και καστανα το οποίο γάμησε γεννεες δεκατέσσερις.waldorf έγραψε: 28 Δεκ 2022, 17:46 Eμένα πάλι με χαλάει που προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι εξωτικό,και πέρα απ`το γούστα μας,για ένα τραπέζι.Ας είναι και της Πρωτοχρονιάς,ας είναι και της τελευταίας μέρας της Γης.
Ειλικρινά τώρα...σε ποιόν αρέσει η γαλοπούλα;Σε ποιόν αρέσει το γουρούνι σαν μελομακάρονο;Σε ποιόν αρέσει να βάζει σύκα και κάστανα και κυδώνια σε ένα καλοψημένο κρέας;
Μα σε κανέναν!
Αν ειλικρινά μας άρεσε,δεν θα περιμέναμε τα Χριστούγεννα για να φτιάξουμε αυτές τις πίπες,θα τις κάναμε συχνότερα.
Και τελικά θα φάμε δυό μέρες στην κουζίνα για να φτιάξουμε κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν,αλλά "έκανα γαμάτο Χριστουγενιάτικο τραπέζι".
Τι γαμάτο ρε ψηλέ;;;Αφού κανένας δεν ευχαριστήθηκε μάσα και όλοι είπαν "πω-πω τρομερό τραπέζι έκανες",αλλά κανείς δεν είπε "μπράβο ρε φίλε,έφαγα με τη ψυχάρα μου και το χάρηκα".
Με λίγα λόγια ψήστε ένα γουρούνι,ένα κατσίκι,ένα σφαχτό τέλος πάντων,βάλτε γύρω-γύρω αυτά που το συνοδεύουν ευχάριστα και καθήστε να φάτε και να χαρείτε σαν να μην υπάρχει αύριο.
Νισάφι πια με τις γλυκοπατάτες και τα κυδώνια και τα μούσμουλα.
Ανεβα il Frati στην κηφισιά. Χθες
panos291 έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:25 Εχω εχναν πελατι σεφ που βγαζει μενου σε πολυτελη εστιατορια στην Δανια. Οταν εχεις εξαιρετικο κρεας η γνωμη του ειναι να μην χρησιμοποιεις μαριναδα, και στην περιπτωση που το κανεις ψητο να του βαζεις μονο θαλασσινο αλατι και φρεσκο πιπερι.
ναι ρε waldorf, μερικά ημίγλυκα φρούτα συνοδεύουν μαγειρεμένα στο φούρνο ή στην κατσαρόλα υπέροχα το κρέας,Ερμής έγραψε: 29 Δεκ 2022, 10:37Αυτό που λες ισχύει και δεν ισχύει. Περσι η σύζυγος έφκιαξε μοσχάρι με βερυκοκα δαμασκηνα και καστανα το οποίο γάμησε γεννεες δεκατέσσερις.waldorf έγραψε: 28 Δεκ 2022, 17:46 Eμένα πάλι με χαλάει που προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι εξωτικό,και πέρα απ`το γούστα μας,για ένα τραπέζι.Ας είναι και της Πρωτοχρονιάς,ας είναι και της τελευταίας μέρας της Γης.
Ειλικρινά τώρα...σε ποιόν αρέσει η γαλοπούλα;Σε ποιόν αρέσει το γουρούνι σαν μελομακάρονο;Σε ποιόν αρέσει να βάζει σύκα και κάστανα και κυδώνια σε ένα καλοψημένο κρέας;
Μα σε κανέναν!
Αν ειλικρινά μας άρεσε,δεν θα περιμέναμε τα Χριστούγεννα για να φτιάξουμε αυτές τις πίπες,θα τις κάναμε συχνότερα.
Και τελικά θα φάμε δυό μέρες στην κουζίνα για να φτιάξουμε κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν,αλλά "έκανα γαμάτο Χριστουγενιάτικο τραπέζι".
Τι γαμάτο ρε ψηλέ;;;Αφού κανένας δεν ευχαριστήθηκε μάσα και όλοι είπαν "πω-πω τρομερό τραπέζι έκανες",αλλά κανείς δεν είπε "μπράβο ρε φίλε,έφαγα με τη ψυχάρα μου και το χάρηκα".
Με λίγα λόγια ψήστε ένα γουρούνι,ένα κατσίκι,ένα σφαχτό τέλος πάντων,βάλτε γύρω-γύρω αυτά που το συνοδεύουν ευχάριστα και καθήστε να φάτε και να χαρείτε σαν να μην υπάρχει αύριο.
Νισάφι πια με τις γλυκοπατάτες και τα κυδώνια και τα μούσμουλα.
Αλλά ναι ως συνήθως του Αϊ Βασιλειού(έτσι το λένε στη γούβα), παίζει κοτόσουπα ανήμερα και κανένα παϊδι στην αλλαγή.
Το μελαχρινό τούμπανο Ε;
Μπήκα και ψάχνω τι έχει, δε βλέπω παντόρο ρε συ, έχει τρελή ποικιλία από πανετόνε όμως. Αλλά εγώ θέλω παντόρο.
Δε μπηκα καν στο σάιτ, αλλά ξέρω πως έχει πάντα. Εκτός και αν έχει τελειώσειCecily Anne έγραψε: 29 Δεκ 2022, 11:27Μπήκα και ψάχνω τι έχει, δε βλέπω παντόρο ρε συ, έχει τρελή ποικιλία από πανετόνε όμως. Αλλά εγώ θέλω παντόρο.
Belladonna έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:28Αυτο ισχύει για τα περισσότερα υλικά. Για το ψάρι πχ 100%. Η μαρινάδα είναι για να δωσει γεύση, αν η πρώτη ύλη έχει από μόνη της γεύση και αρώματα λόγω ποιότητας, δεν χρειάζεται επιπλέον φιοριτούρες.panos291 έγραψε: 28 Δεκ 2022, 12:25 Εχω εχναν πελατι σεφ που βγαζει μενου σε πολυτελη εστιατορια στην Δανια. Οταν εχεις εξαιρετικο κρεας η γνωμη του ειναι να μην χρησιμοποιεις μαριναδα, και στην περιπτωση που το κανεις ψητο να του βαζεις μονο θαλασσινο αλατι και φρεσκο πιπερι.