!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό ξενοδοχεία και εστίαση - Κενές 50.000 θέσεις εργασίας!

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Unique

Re: Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό ξενοδοχεία και εστίαση - Κενές 50.000 θέσεις εργασίας!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique »

Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.
Άβαταρ μέλους
Unique

Re: Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό ξενοδοχεία και εστίαση - Κενές 50.000 θέσεις εργασίας!

https://twitter.com/ThanosTzimeros/stat ... 7249458176

Τα λεμε, αλλα δεν ακούτε.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Unique έγραψε: 19 Απρ 2022, 15:31 https://twitter.com/ThanosTzimeros/stat ... 7249458176

Ο τζημερος είτε δεν έχει ιδέα τι σημαίνει επίδομα ανεργίας (οπότε είναι άσχετος με αυτά που λέει), είτε ξέρει αλλά λέει ψέματα.

Και θέλει να σώσει και τη χώρα :003:
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

τι έχουν πάθει στο μεταξύ όλοι αυτοί, ούτε μετοχές σε ξενοδοχεία να είχανε.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Niki έγραψε: 19 Απρ 2022, 14:57
panos291 έγραψε: 19 Απρ 2022, 14:29
foscilis έγραψε: 19 Απρ 2022, 14:09

Ο αρχιξενοδόχος ζητάει παρέμβαση και αυτό σημαίνει δύο πιθανά πράγματα:
1) επιδότηση της απασχόλησης ώστε οι μισθοί να φτάσουν στα επίπεδα που θέλει ο εργαζόμενος (αλλά δε θέλει ο ξενοδόχος)
2) μαζική εισαγωγή αλλοδαπού εργατικού δυναμικού, λογικά με χαλάρωση γραφειοκρατικών και κανονιστικών διαδικασιών
Δεν χρειαζονται ουτε επιδοτησεις ουτε τιποτα. Τα προβλήματα ειναι 2, οι ασφαλιστικες εισφορες που ειναι αναλογες του μισθου και τα δωρα που ισχυει το ιδιο. Σε εξαμηνη σεζον ενας εργαζομενος που παίρνει πχ 1500 ευρω θα πρεπει να του δωσεις αλλες 3000 με το κλεισιμο. Αυτα φερνουν μια αλυσιδα φοροδιαφυγης, ο εργοδοτης βαζει το νομιμο και μαυρα στο χέρι και μετα κλεβει για να ρεφαρει, και ο εργαζομενος υποδηλωνει εισοδημα.
Η λυση ειναι απλη. Φλατ ασφαλιστικες εισφορες ανα ειδικοτητα, το ιδιο και το δωρο (αυτο σε συναρτηση με τους μηνες που εχει δουλεψει ο εργαζομενος. Δηλαδη αποσυνδεση δωρου και εισφορων απο το μισθο.
Παραλληλα αυξηση μισθου σε ολες τις ειδικοτητες.
Ολοι λενε για τον μισθο και κανενας δεν ασχολειται με τα υπόλοιπα. Με αυτον τον τροπο και οι εργαζομενοι θα παίρνουν παραπανω λεφτα, και ο εργοδοτης θα παρουσιαζει ολες τις πληρωμες του χωρις να τον γδερνουν.
Μπούρδες επειδή είσαι από την Κρήτη από ότι κατάλαβα πες και καμιά αλήθεια.
Εγώ έχω δωμάτια , παράλληλα έχω και συγγενείς που έχουν δωμάτια έχω και φίλους με δωμάτια και μεγάλα ξενοδοχεία.
Συζητήσεις άπειρες.
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αν δώσουν κάτι παραπάνω τους κακομαθαίνουν.
Τι ένα εκατομμύριο 744 χιλιάδες την σαιζόν τι ένα εκατομμύριο 544 χιλιάδες την σαιζόν;
Του κάνω αυτήν την ερώτηση και μου απαντάει γιατί του χρόνου μπορεί να μου ζητήσουν και άλλα θα καλομάθουν και θα σηκώσουν κεφάλι.
Από την άλλη όλοι έρχονται και με ρωτάνε πως και έρχονται οι ίδιοι κάθε χρόνο σε μένα.
Η απάντηση είναι μία είμαι άνθρωπος και φέρομαι ανθρώπινα.
Μάλιστα μια Ουκρανή που έχω 6 χρόνια μαζί μου μόλις έγινε ό πόλεμος μιλούσαμε καθημερινά στο τηλέφωνο και τώρα έφερα και τον άντρα της και το παιδί της.
Όλοι οι συγγενείς μου είναι αισχροί με το θέμα συνεργασίας /υπαλλήλων.
Όλοι είναι εκμεταλλευτές.
Τον χειμώνα τα παίζουν στα ζάρια.
Αν υπαρχει εστω και ενας που εβγαλε νοημα ας το πει.
Άβαταρ μέλους
BillSeism
Phorum.gr user: ΒΑΣΙΛΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BillSeism »

Λογικό. Δεν είναι μόνο οι μισθοί το βασκό είναι οι συνθήκες εργασίας. Το μεγάλο αγκάθι για πολλούς είναι το 7ήμερο. Ας βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και μια φορά οι μεγαλοξενοδόχοι. Να έχουν εργαζόμενους με εναλλάξ βάρδιες 5νθήμερα. Όχι έναν και να τον στίβουν. Πολλούς να μοιράζονται με ξεκούραση τη δουλειά.
Το πρόβλημα είναι γενικό τα βλέπω και σε γνωστούς μου. Στον ΙΤ η κατάσταση είναι τραγική. Και αυτό συνεπάγεται να θέλουν πολλοί περισσότεροι δημόσιο πλεον.

Υ.Γ. Βρε μπας και οι περισσότεροι τελικώς δουλεύουν στις καλές και ποιοτικές δουλειές του Κούλη; Και εμείς δεν το ξέρουμε;
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

panos291 έγραψε: 19 Απρ 2022, 15:42
Niki έγραψε: 19 Απρ 2022, 14:57
panos291 έγραψε: 19 Απρ 2022, 14:29
Δεν χρειαζονται ουτε επιδοτησεις ουτε τιποτα. Τα προβλήματα ειναι 2, οι ασφαλιστικες εισφορες που ειναι αναλογες του μισθου και τα δωρα που ισχυει το ιδιο. Σε εξαμηνη σεζον ενας εργαζομενος που παίρνει πχ 1500 ευρω θα πρεπει να του δωσεις αλλες 3000 με το κλεισιμο. Αυτα φερνουν μια αλυσιδα φοροδιαφυγης, ο εργοδοτης βαζει το νομιμο και μαυρα στο χέρι και μετα κλεβει για να ρεφαρει, και ο εργαζομενος υποδηλωνει εισοδημα.
Η λυση ειναι απλη. Φλατ ασφαλιστικες εισφορες ανα ειδικοτητα, το ιδιο και το δωρο (αυτο σε συναρτηση με τους μηνες που εχει δουλεψει ο εργαζομενος. Δηλαδη αποσυνδεση δωρου και εισφορων απο το μισθο.
Παραλληλα αυξηση μισθου σε ολες τις ειδικοτητες.
Ολοι λενε για τον μισθο και κανενας δεν ασχολειται με τα υπόλοιπα. Με αυτον τον τροπο και οι εργαζομενοι θα παίρνουν παραπανω λεφτα, και ο εργοδοτης θα παρουσιαζει ολες τις πληρωμες του χωρις να τον γδερνουν.
Μπούρδες επειδή είσαι από την Κρήτη από ότι κατάλαβα πες και καμιά αλήθεια.
Εγώ έχω δωμάτια , παράλληλα έχω και συγγενείς που έχουν δωμάτια έχω και φίλους με δωμάτια και μεγάλα ξενοδοχεία.
Συζητήσεις άπειρες.
Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αν δώσουν κάτι παραπάνω τους κακομαθαίνουν.
Τι ένα εκατομμύριο 744 χιλιάδες την σαιζόν τι ένα εκατομμύριο 544 χιλιάδες την σαιζόν;
Του κάνω αυτήν την ερώτηση και μου απαντάει γιατί του χρόνου μπορεί να μου ζητήσουν και άλλα θα καλομάθουν και θα σηκώσουν κεφάλι.
Από την άλλη όλοι έρχονται και με ρωτάνε πως και έρχονται οι ίδιοι κάθε χρόνο σε μένα.
Η απάντηση είναι μία είμαι άνθρωπος και φέρομαι ανθρώπινα.
Μάλιστα μια Ουκρανή που έχω 6 χρόνια μαζί μου μόλις έγινε ό πόλεμος μιλούσαμε καθημερινά στο τηλέφωνο και τώρα έφερα και τον άντρα της και το παιδί της.
Όλοι οι συγγενείς μου είναι αισχροί με το θέμα συνεργασίας /υπαλλήλων.
Όλοι είναι εκμεταλλευτές.
Τον χειμώνα τα παίζουν στα ζάρια.
Αν υπαρχει εστω και ενας που εβγαλε νοημα ας το πει.
Ξανά βγάζουν τρελά λεφτά απλά δεν θέλουν να δίνουν στο προσωπικό προτιμούν να τα παίζουν στα ζάρια όλοι παλιοί βοσκοί που τους έτυχε να έχουν ελιοχώραφα δίπλα στην θάλασσα.
Θέλω ένα εργάτη για την ρεσεψιόν.
θέλω ένα εργάτη για το σερβίρισμα.
Θέλω ένα εργάτη να μαγειρεύει.
Γιατί τους λένε εργάτες;
Γιατί δεν λένε θέλω ένα ρεσεψιονίστ;
Θέλω ένα σερβιτόρο;
Γιατί δεν πρέπει λένε να τους δίνουν αξία.
Αυτή είναι η κατάσταση Κρήτη ειδικά ,άστα να πάνε , Σαντορίνη ,Μύκονο κ.λ.π.
Σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας δεν άκουσα την έκφραση θέλω ένα εργάτη για την ρεσεψιόν,
Με την πρόταση σου απλά θα κερδίζουν και θα παίζουν πιο πολλά στα ζάρια οι ξενοδόχοι ,και οι εργαζόμενοι παλι δεν θα πάρουν τίποτα,
Είναι θέμα νοοτροπίας,
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 19 Απρ 2022, 16:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Magnus3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Magnus3 »

Προσφορά και ζήτηση, ας ανεβάσουν τους μισθούς και τις παροχές στους εργαζόμενους να αυξηθεί η ζήτηση τι να κανουμε τωρα? Κατι μου λέει ότι κλαίγονται για να υπάρξει καμια παρέμβαση από το κράτος με τπτ επιδόματα ή vaoucer. Σοβιετια κανονική
Άβαταρ μέλους
Unique

Magnus3 έγραψε: 19 Απρ 2022, 16:08 Προσφορά και ζήτηση, ας ανεβάσουν τους μισθούς και τις παροχές στους εργαζόμενους να αυξηθεί η ζήτηση τι να κανουμε τωρα? Κατι μου λέει ότι κλαίγονται για να υπάρξει καμια παρέμβαση από το κράτος με τπτ επιδόματα ή vaoucer. Σοβιετια κανονική
:+1: :goodpost: :bravo:

Προβλήματα που η Ευρωπη έχει λύσει εδώ και δεκαετίες.

Θάνος Τζήμερος.
Citroenakias
Phorum.gr user: Citroenakias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Citroenakias »

Beria έγραψε: 19 Απρ 2022, 15:37
Unique έγραψε: 19 Απρ 2022, 15:31 https://twitter.com/ThanosTzimeros/stat ... 7249458176

Ο τζημερος είτε δεν έχει ιδέα τι σημαίνει επίδομα ανεργίας (οπότε είναι άσχετος με αυτά που λέει), είτε ξέρει αλλά λέει ψέματα.

Και θέλει να σώσει και τη χώρα :003:
Δεν ειναι τυχαίο που πατώνει διαρκώς στις εκλογές :D
21 Μαρ 2020, 18:31
Albrecht έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:31 Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Λαϊκιζει απλά.
Νεοφιλελευθερος λαϊκισμός.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

Την ίδια στιγμή, το νέο νομοσχέδιο της ΝΔ για την ανεργία.
Ενεργοποιείται η διαγραφή από το μητρώο της ΔΙΠΑ για δύο χρόνια μετά από τρεις αρνήσεις κατάλληλων θέσεων εργασίας, κατά την πάγια ευρωπαϊκή πρακτική.
https://www.ethnos.gr/Economy/article/2 ... maanergias

Σα να λέμε σου βρίσκουν τρία κάτεργα κι αν τα αρνηθείς χάνεις όλα τα μόρια της ανεργίας σου.
Δεξιοί ξυπνήστε, θα σας κρίνει η ιστορία. Πιάνετε τα παιδιά σας από τους ώμους για να τα ακινητοποιήσετε ώστε να βοηθήσετε το κεφάλαιο να τα βιάσει. Είστε όλοι σας μια Πισπιρίγκου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Βλήμα την 19 Απρ 2022, 16:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

Unique έγραψε: 19 Απρ 2022, 16:13
Magnus3 έγραψε: 19 Απρ 2022, 16:08 Προσφορά και ζήτηση, ας ανεβάσουν τους μισθούς και τις παροχές στους εργαζόμενους να αυξηθεί η ζήτηση τι να κανουμε τωρα? Κατι μου λέει ότι κλαίγονται για να υπάρξει καμια παρέμβαση από το κράτος με τπτ επιδόματα ή vaoucer. Σοβιετια κανονική
:+1: :goodpost: :bravo:

Προβλήματα που η Ευρωπη έχει λύσει εδώ και δεκαετίες.

η Ευρωπη τα εχει λυσει αλλα οχι μονο με το νομο προσφορας ζητησης ... εχει ελεγκτικους μηχανισμους που αν πιασουνε τον εργοδοτη να εκμεταλευεται τον εργαζομενο του κοβουνε τον κωλο με πριονοκορδελα ... για ρωτηστε στη Γερμανια ποσο πληρωνεται η υπερωρια μετα το 8ωρο ...? για κατι 12ωρα με μισθο ημιαπασχολησης κτλ ουτε λογος ... σε στελνουνε φυλακη μετα το 2ο προστιμο
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 19 Απρ 2022, 16:33

Λαϊκιζει απλά.
Νεοφιλελευθερος λαϊκισμός.
Σκέφτεσαι τώρα κόμμα που έχει Τζημερο, Μπογδάνο και τον Σπίθα της ελληνικής πολιτικής σκηνής;

Εικόνα

Τι Monty Python και μαλακίες;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 19 Απρ 2022, 07:37 Γιατί δεν πάτε να δουλέψετε 14ωρα, να δηλώνεστε κ αμοίβεστε για 8ωρα, να κοιμάστε σε δώμα-κοτέτσι με άλλα 3 άτομα κ να σας λένε πως πρέπει να είστε κ ευχαριστημένοι που δουλεύετε ρε;
Ντροπή
:+1:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”