Συζητηση κανουμε βρε.enterprise-psi έγραψε: 23 Αύγ 2018, 11:20 Ρε τι συγκρίνετε θερμοσίφωνα με ολόκληρο σπίτι, σχολείο δεν έχετε πάει;![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αγορά κλιματιστικού
-
stergiosbik
Re: Αγορά κλιματιστικού
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Πηρες εγκριση απο την γυναικα σου για να μιλησεις ?stergiosbik έγραψε: 23 Αύγ 2018, 11:21Συζητηση κανουμε βρε.enterprise-psi έγραψε: 23 Αύγ 2018, 11:20 Ρε τι συγκρίνετε θερμοσίφωνα με ολόκληρο σπίτι, σχολείο δεν έχετε πάει;![]()
Στον Πσι παει το σχολιο
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
τώρα που δεν έχουν ίντερνετ στην δουλειά σιγά μην πάρω άδεια ρε 
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Δε λέμε να τον έχεις συνέχεια ανοιχτό όπως το καλοριφέρ. Λάθος μου που δε διευκρίνισα. Λέω για την περίπτωση που ξεχάσεις πχ 10 ώρες ανοιχτό το θερμοσίφωνα και παθαίνουν παράκρουση. Λέω οκ δε τρέχει κάτι, δε καίει όπως νομίζουν οι πιο πολλοί επι 10 ώρες ρεύμα. Καλοί οι ταχυθερμοσίφωνες μόνο που σου μειωνουν τη ροή του νερού για να προλάβει να το ζεστάνει τον όγκο. Αν κάποιος δεν έχει θέμα μ' αυτό τον βολεύει. Εγώ είμαι φαν του ηλιακού ή αν υπάρχει δυνατότητα σύνδεση του καλοριφέρ για ζεστό νερό.stergiosbik έγραψε: 23 Αύγ 2018, 11:19 Θερμοστατη εχουν και τα σπιτια.
Ο θερμοσιφωνας ειναι αλλο.
Ελαχιστες φορες χρειαζεσαι ζεστο νερο στη διαρκεια της ημερας οποτε δε συμφερει να ειναι συνεχεια ανοιχτος.
Πιο πολυ συμφερουν οι ταχυθερμοσιφωνες.
Ζεσταινουν ακριβως την ποσοτητα νερου που καταναλωνεις και τη στιγμη που θες.
Δεν παει χαμενη ενεργεια σε αντιθεση με τους κλασσικους θερμοσιφωνες που ζεσταινεις πολυ νερο που δεν το χρησιμοποιεις ολο και μετα κρυωνει.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Επικοινωνία:
Παθαίνουν παράκρουση, σε περίπτωση που κολλήσει ο θερμοστάτης, και δεν κόψει, και γίνει το νερό ατμός , κλπ κλπ κλπ
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Εγω παντως φετος την εβγαλα με ηλιακο και 15 λεπτα την αντισταση του ηλιακου
Τους απαντάς "βαλβίδα ασφαλείας ".enterprise-psi έγραψε: 23 Αύγ 2018, 11:32 Παθαίνουν παράκρουση, σε περίπτωση που κολλήσει ο θερμοστάτης, και δεν κόψει, και γίνει το νερό ατμός , κλπ κλπ κλπ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 23 Αύγ 2018, 11:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Επικοινωνία:
Και αυτό κολλάει, απο άλατα, και ή σκάει ή τρυπάει.
Μεγάλη εφεύρεση, συνέχεια ζεστό νερό τσάμπα !perseus έγραψε: 23 Αύγ 2018, 11:33 Εγω παντως φετος την εβγαλα με ηλιακο και 15 λεπτα την αντισταση του ηλιακου
Ποιο κολλάει η βαλβίδα και σκάει ο θερμοσίφωνας;enterprise-psi έγραψε: 23 Αύγ 2018, 11:37 Και αυτό κολλάει, απο άλατα, και ή σκάει ή τρυπάει.
Μεγάλη εφεύρεση, συνέχεια ζεστό νερό τσάμπα !perseus έγραψε: 23 Αύγ 2018, 11:33 Εγω παντως φετος την εβγαλα με ηλιακο και 15 λεπτα την αντισταση του ηλιακου
Άστο στην αυλή με το λάστιχο το καλοκαίρι και το χειμώνα ζέσταμα νερό στη κατσαρόλα
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Επικοινωνία:
Νταξει μιλάμε για ακραία περιστατικά, το πιο πιθανό είναι να τρυπήσει απο σκουριά, πριν χαλάσει το ασφαλιστικό 
θα θες ποσο; μιση ωρα να ζεστανει το σπιτι; οι απωλειες στο 10ωρο θα ειναι πολλες φορες περισσοτερες απο το κοστος του μισαωρου.Naida έγραψε: 23 Αύγ 2018, 11:13
Όχι βρε συ Ασέβαστε. Και 10 ωρες να λειψεις η θερμοκρασία καλό είναι να διατηρείται σταθερή. Άντε από 22 να το πας 18-20.Δε πέφτει δα και συνέχειαΑν αφήσεις να πέσει η θερμοκρασία, να κρυώσουν οι τοίχοι, να τραβήξει υγρασία θα θες πόση ώρα μετά να ζεσταθεί το σπίτι. Εγώ η μόνη φορά που χαμηλώνω στους 16 είναι οταν ανοίγω φουλ το πρωί να αεριστεί το σπίτι. Αλλο αν λείψεις μέρες.
μετρημενα αυτα, με νουμερα. προσπαθουσε να μου πουλησει αυτη την παπατζα μηχανικος, οτι ειναι καλυτερο να κρατας ζεστο/κρυο κατι παρα αν το ξαναζεστανεις/ψυξεις, και ηθελε να μου πουλησει αυθεντια, και "δεν ξερεις εσυ" ελα που ο διαολος ηθελε ο πατερας ενος κολλητου να ειναι καθηγητης θερμοδυναμικης στο πανεπιστημιο, και του ζβουριξα 2χ αυθεντια και τα αναλογα νουμερα, και τον ταπωσα. θυμαμαι οτι καπου κοντα στη μια ωρα ηταν το οριο αναμεσα στο συμφερει/δεν συμφερει
ημανε βεβαια πιτσιρικος, και ηταν αλλες εποχες. σημερα μπορεις απλα να γκουγκλισεις και να εχεις αμεσα τις απαντησεις που θες, για το αν συμφερει καλυτερα να κρατας θερμοκρασια η οχι.
να ξαναπω οτι αυτο ισχυει ακομη και με καλα μονωμενα πραγματα, οπως ο θερμοσιφωνας. οσο χειροτερη ειναι η μονωση του σπιτιου, τοσο πιο ακριβο ειναι να διατηρεις τη θερμοκρασια ολη μερα.
αυτο που μπορει να συμφερει, υπο συνθηκες, ειναι αν ζεσταίνεσαι με ηλεκτρισμο, να φουλαρεις ζεστα με το νυχτερινο που ειναι φτηνο, για να διατηρεις καπως υποφερτη θερμοκρασια τη μερα. παιζει και για θερμοσιφωνα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Μισή ώρα να παει η θερμοκρασία του σπιτιού από τους 10 στους 22? Και με έξω θερμοκρασίες κοντα στο μηδέν;Ασέβαστος έγραψε: 23 Αύγ 2018, 12:01
θα θες ποσο; μιση ωρα να ζεστανει το σπιτι; οι απωλειες στο 10ωρο θα ειναι πολλες φορες περισσοτερες απο το κοστος του μισαωρου.
μετρημενα αυτα, με νουμερα. προσπαθουσε να μου πουλησει αυτη την παπατζα μηχανικος, οτι ειναι καλυτερο να κρατας ζεστο/κρυο κατι παρα αν το ξαναζεστανεις/ψυξεις, και ηθελε να μου πουλησει αυθεντια, και "δεν ξερεις εσυ" ελα που ο διαολος ηθελε ο πατερας ενος κολλητου να ειναι καθηγητης θερμοδυναμικης στο πανεπιστημιο, και του ζβουριξα 2χ αυθεντια και τα αναλογα νουμερα, και τον ταπωσα. θυμαμαι οτι καπου κοντα στη μια ωρα ηταν το οριο αναμεσα στο συμφερει/δεν συμφερει
ημανε βεβαια πιτσιρικος, και ηταν αλλες εποχες. σημερα μπορεις απλα να γκουγκλισεις και να εχεις αμεσα τις απαντησεις που θες, για το αν συμφερει καλυτερα να κρατας θερμοκρασια η οχι.
να ξαναπω οτι αυτο ισχυει ακομη και με καλα μονωμενα πραγματα, οπως ο θερμοσιφωνας. οσο χειροτερη ειναι η μονωση του σπιτιου, τοσο πιο ακριβο ειναι να διατηρεις τη θερμοκρασια ολη μερα.
αυτο που μπορει να συμφερει, υπο συνθηκες, ειναι αν ζεσταίνεσαι με ηλεκτρισμο, να φουλαρεις ζεστα με το νυχτερινο που ειναι φτηνο, για να διατηρεις καπως υποφερτη θερμοκρασια τη μερα. παιζει και για θερμοσιφωνα.
Τι να πω μπορεί να κάνω λάθος
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
εεεε, αχεμ... ξεχασα αναμενη την αντισταση του ηλιακου, για... ενα ολοκληρο καλοκαιριNaida έγραψε: 23 Αύγ 2018, 11:30Δε λέμε να τον έχεις συνέχεια ανοιχτό όπως το καλοριφέρ. Λάθος μου που δε διευκρίνισα. Λέω για την περίπτωση που ξεχάσεις πχ 10 ώρες ανοιχτό το θερμοσίφωνα και παθαίνουν παράκρουση. Λέω οκ δε τρέχει κάτι, δε καίει όπως νομίζουν οι πιο πολλοί επι 10 ώρες ρεύμα. Καλοί οι ταχυθερμοσίφωνες μόνο που σου μειωνουν τη ροή του νερού για να προλάβει να το ζεστάνει τον όγκο. Αν κάποιος δεν έχει θέμα μ' αυτό τον βολεύει. Εγώ είμαι φαν του ηλιακού ή αν υπάρχει δυνατότητα σύνδεση του καλοριφέρ για ζεστό νερό.stergiosbik έγραψε: 23 Αύγ 2018, 11:19 Θερμοστατη εχουν και τα σπιτια.
Ελαχιστες φορες χρειαζεσαι ζεστο νερο στη διαρκεια της ημερας οποτε δε συμφερει να ειναι συνεχεια ανοιχτος.
Δεν παει χαμενη ενεργεια σε αντιθεση με τους κλασσικους θερμοσιφωνες που ζεσταινεις πολυ νερο που δεν το χρησιμοποιεις ολο και μετα κρυωνει.
Κλείνει η αντίσταση του ηλιακού;Ασέβαστος έγραψε: 23 Αύγ 2018, 12:08εεεε, αχεμ... ξεχασα αναμενη την αντισταση του ηλιακου, για... ενα ολοκληρο καλοκαιριNaida έγραψε: 23 Αύγ 2018, 11:30Δε λέμε να τον έχεις συνέχεια ανοιχτό όπως το καλοριφέρ. Λάθος μου που δε διευκρίνισα. Λέω για την περίπτωση που ξεχάσεις πχ 10 ώρες ανοιχτό το θερμοσίφωνα και παθαίνουν παράκρουση. Λέω οκ δε τρέχει κάτι, δε καίει όπως νομίζουν οι πιο πολλοί επι 10 ώρες ρεύμα. Καλοί οι ταχυθερμοσίφωνες μόνο που σου μειωνουν τη ροή του νερού για να προλάβει να το ζεστάνει τον όγκο. Αν κάποιος δεν έχει θέμα μ' αυτό τον βολεύει. Εγώ είμαι φαν του ηλιακού ή αν υπάρχει δυνατότητα σύνδεση του καλοριφέρ για ζεστό νερό.stergiosbik έγραψε: 23 Αύγ 2018, 11:19 Θερμοστατη εχουν και τα σπιτια.
Δεν παει χαμενη ενεργεια σε αντιθεση με τους κλασσικους θερμοσιφωνες που ζεσταινεις πολυ νερο που δεν το χρησιμοποιεις ολο και μετα κρυωνει.![]()
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
την αντισταση λεμε. αυτο που ζεσταινει το νερο αμα δεν εχει ηλιο,με ηλεκτρισμο. φυσικα και κλεινει.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 23 Απαντήσεις
- 2309 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enterprise-psi
-
- 14 Απαντήσεις