!!! DEVELOPMENT MODE !!!
H καλύτερη ταινία μέχρι σήμερα για τον πόλεμο.
Re: H καλύτερη ταινία μέχρι σήμερα για τον πόλεμο.
ωστόσο παραμένουν ταινιάρες
όπως ταινιάρα και με τα όλα της (σχεδόν 10ωρη) είναι η γιαπωνέζικη τριλογία The Human Condition (Η ανθρώπινη κατάσταση) του Μασάκι Κομπαγιάσι, που όμως θεωρώ ότι έχει υπερπολλαπλάσια αξία ως ταινία πολιτική (τα μέρη 1 και 3), από ότι σχετικά με τον πόλεμο (το 2)
εάν κάποιος την έχει πετύχει και έχει αντέξει να την δει, ας γράψει κάτι...
όπως ταινιάρα και με τα όλα της (σχεδόν 10ωρη) είναι η γιαπωνέζικη τριλογία The Human Condition (Η ανθρώπινη κατάσταση) του Μασάκι Κομπαγιάσι, που όμως θεωρώ ότι έχει υπερπολλαπλάσια αξία ως ταινία πολιτική (τα μέρη 1 και 3), από ότι σχετικά με τον πόλεμο (το 2)
εάν κάποιος την έχει πετύχει και έχει αντέξει να την δει, ας γράψει κάτι...
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Μια αμερικάνικη, που κρύβονται οι Αμερικανοί στρατιώτες σε ένα βουνό και τους παιρνει χαμπάρι ένας γιδοβοσκος με το παιδι του και κατεβαίνει το παιδακι σαν κατσίκι το βουνό να ειδοποιήσει τους ντόπιους, πρεπει να το πυροβολησουν αλλά δεν τους παει η καρδιά και μετά τους γαμάνε τους Αμερικάνους ποια είναι; Νομίζω έπαιζαν και γνωστοί αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ καμιά φάτσα να το βρω μόνος μου, μόνο το ταλιμπανακι να κατεβαίνει το βουνό μου ρχεται
-
Noob saibot
- Phorum.gr user: Noob
To Lone Survivor;jason0 έγραψε: 23 Μαρ 2022, 07:01 Μια αμερικάνικη, που κρύβονται οι Αμερικανοί στρατιώτες σε ένα βουνό και τους παιρνει χαμπάρι ένας γιδοβοσκος με το παιδι του και κατεβαίνει το παιδακι σαν κατσίκι το βουνό να ειδοποιήσει τους ντόπιους, πρεπει να το πυροβολησουν αλλά δεν τους παει η καρδιά και μετά τους γαμάνε τους Αμερικάνους ποια είναι; Νομίζω έπαιζαν και γνωστοί αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ καμιά φάτσα να το βρω μόνος μου, μόνο το ταλιμπανακι να κατεβαίνει το βουνό μου ρχεται
https://www.imdb.com/title/tt1091191/
Ναι ρε, ευχαριστώBlackdog έγραψε: 23 Μαρ 2022, 18:49To Lone Survivor;jason0 έγραψε: 23 Μαρ 2022, 07:01 Μια αμερικάνικη, που κρύβονται οι Αμερικανοί στρατιώτες σε ένα βουνό και τους παιρνει χαμπάρι ένας γιδοβοσκος με το παιδι του και κατεβαίνει το παιδακι σαν κατσίκι το βουνό να ειδοποιήσει τους ντόπιους, πρεπει να το πυροβολησουν αλλά δεν τους παει η καρδιά και μετά τους γαμάνε τους Αμερικάνους ποια είναι; Νομίζω έπαιζαν και γνωστοί αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ καμιά φάτσα να το βρω μόνος μου, μόνο το ταλιμπανακι να κατεβαίνει το βουνό μου ρχεται
https://www.imdb.com/title/tt1091191/
Παρακαλωjason0 έγραψε: 23 Μαρ 2022, 18:58Ναι ρε, ευχαριστώBlackdog έγραψε: 23 Μαρ 2022, 18:49To Lone Survivor;jason0 έγραψε: 23 Μαρ 2022, 07:01 Μια αμερικάνικη, που κρύβονται οι Αμερικανοί στρατιώτες σε ένα βουνό και τους παιρνει χαμπάρι ένας γιδοβοσκος με το παιδι του και κατεβαίνει το παιδακι σαν κατσίκι το βουνό να ειδοποιήσει τους ντόπιους, πρεπει να το πυροβολησουν αλλά δεν τους παει η καρδιά και μετά τους γαμάνε τους Αμερικάνους ποια είναι; Νομίζω έπαιζαν και γνωστοί αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ καμιά φάτσα να το βρω μόνος μου, μόνο το ταλιμπανακι να κατεβαίνει το βουνό μου ρχεται
https://www.youtube.com/watch?v=yoLFk4J ... psTrailers
https://www.imdb.com/title/tt1091191/![]()
Tarkovsky έγραψε: 23 Μαρ 2022, 03:43 για μένα, η "καλύτερη ταινία μέχρι σήμερα για τον πόλεμο" πρέπει:
Α) να αποτυπώνει την ματαιότητα και την φρίκη
Για ποιό λόγο; Ο πόλεμος είναι στη φύση του ανθρώπου, όπως και τα δεινά του πολέμου.
Ματαιότητα είναι και κάθε άλλη γελοιότητα, όπως ο όχλος που ουρλιάζει στα γήπεδα - δεν έχουν βγάλει όμως κάποια ταινία για αυτό!!!
Β) να μην αντέχω να την δω δεύτερη φορά
Μία καλή ταινία την ξαναβλέπεις - έστω και θρίλερ.
Δεν την ξαναβλέπεις εάν 1) δεν είναι καλή και 2) εάν σου χτυπάει το ψυχολογικό σου υπόβαθρο...
Γ) να αποφεύγω να την ανακαλώ για να τη συζητήσω, έστω και κινηματογραφικά.
Οι ταινίες δεν δημιουργούνται για χάνονται.
Αυτές που χάνονται είναι οι πιλάφες.
Το Έλα να δεις και το Ο Τζόνι πήρε το όπλο του πιάνουν 3/3, το Overlord πιάνει τα Α) και Β).
Μήπως ξεχνάς μερικές ταινίες όπως π.χ. τις πολωνικές ταινίες με την εξέγερσή στην Βαρσοβία το 1944;
Είναι μέσα σε όρια που έθεσες...
ΥΓ 1
Επίσης σε αυτό το θέμα δεν μπορώ να καταλάβω τη μανία σας με τον σύγχρονο πόλεμο.
HALLO!!!!
Υπάρχουν πάρα πολλές ταινίες με πολέμους στο παρελθόν, σε ξηρά και θάλασσα...
ΥΓ 2
Εάν θεωρείς ταινίες για τον πόλεμο και αυτές που δεν έχουν μάχες μέσα, τότε γιατί δεν βάζεις σε πρώτη θέση μία ελληνική:
Το ξυπόλυτο τάγμα!!!
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
μια απο τις καλυτερες για συγχρονο πολεμο σε πολη
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
σίγουρα ξεχνώ κάμποσες και δεν έχω δει πάμπολλεςOANNHSEA έγραψε: 23 Μαρ 2022, 20:00 Το Έλα να δεις και το Ο Τζόνι πήρε το όπλο του πιάνουν 3/3, το Overlord πιάνει τα Α) και Β).
Μήπως ξεχνάς μερικές ταινίες όπως π.χ. τις πολωνικές ταινίες με την εξέγερσή στην Βαρσοβία το 1944;
Είναι μέσα σε όρια που έθεσες...
(το Kanal του Βάιντα είναι η πρώτη και θεωρούμενη ως κορυφαία για την εξέγερση της Βαρσοβίας - για το εβραϊκό γκέτο του 1943 έχει τύχει να δω μόνο το μέτριο Uprising, εσύ ποια προτείνεις;)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Tarkovsky την 24 Μαρ 2022, 04:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
-
Noob saibot
Είχε πει η Marvel, μετά τους Avengers θα βγάλει και μια ταινία με το Galactus?
There is no system
- Μαδουραίος
Schindler's List
-
Noob saibot
Η "κανονική " ταινία είναι κοντά 5 ώρες.
Δείχνει και τις συνθήκες που ζούσαν στο υποβρύχιο και τους χαρακτήρες τους.
Η 3ωρη ειναι κυρίως πολεμική.
Η αμερικανική εκδοση ειναι περιπέτεια.
Ναι, την εχω σε 4-5 εκδόσεις και την εχω δει 60-70 φορές
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 144 Απαντήσεις
- 4143 Προβολές