!!! DEVELOPMENT MODE !!!

To διαπλεκόμενο βαθύ κράτος οδηγεί την Ελλάδα σε μια νέα εθνική τραγωδία

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: To διαπλεκόμενο βαθύ κράτος οδηγεί την Ελλάδα σε μια νέα εθνική τραγωδία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Oσο για τα 25 δις πιθανολογω οτι σε χρονια που η πραγματικη οικονομια παραδερνε ηταν κυριως μαυρο χρημα που ξεπλυθηκε ενω οσα βγηκαν εκτος Ελλαδας ηταν μαυρο χρημα που δεν μπορουσε να ξεπλυθει. :D

.
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard
Phorum.gr user: Jack Shephard

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jack Shephard »

Αρίστος έγραψε: 17 Μάιος 2021, 10:47 Αν εσυ ησουν ενας αμοραλιστης μεγαλοαστος που θα πηγαινες τα ωραια σου λεφτα, ειδικα αν μεγαλο μερος τους ηταν μαυρα, στην Ελλαδα που θα φορολογηθουν, η στην Ελβετια που δεν θα φορολογηθουν;

,
Ποια Ελλάδα και Ελβετία, στον Παναμά ή στα νησιά Cayman θα τα πήγαινα. Πόσα λεφτά έχουν οι ΕΛ αμοραλιστές μεγαλοαστοί σε Παναμά και Cayman Islands; Πόσες εκατοντάδες δις;

Ή έχουν φετίχ μόνο με την Ελβετία και τα πάνε μόνο εκεί; Και πως τα βγάζουν έξω; Έχεις στοιχεία της Τράπεζας την Ελλάδος ή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τέτοιες τεράστιες εκροές;

Και να σου πω: το ελάχιστο ήθος επιβάλλει να απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που σου γίνονται επί των όσων εσύ ισχυρίστηκες. Και αν δε μπορείς, πες "συγνώμη έκανα λάθος, δε κατέχω το θέμα"
Αρίστος έγραψε: 17 Μάιος 2021, 10:52 Oσο για τα 25 δις πιθανολογω
Καταρχήν δεν είναι 25. Είναι τουλάχιστον 75 βάσει όσων έγραψες. Μαύρο χρήμα λοιπόν. Πως βγήκε έξω; Στέλνανε οι εφοπλιστές πλοία φορτωμένα τούβλα σε κάποιο ιταλικό λιμάνι και μετά χρηματαποστολές; Για πες.

Και να μη πιθανολογείς: στοιχεία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jack Shephard την 17 Μάιος 2021, 10:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Jack Shephard έγραψε: 17 Μάιος 2021, 10:54

Και να σου πω: το ελάχιστο ήθος επιβάλλει να απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που σου γίνονται επί των όσων εσύ ισχυρίστηκες. Και αν δε μπορείς, πες "συγνώμη έκανα λάθος, δε κατέχω το θέμα"

Γιατι δεν το λες αυτο για τις τρεις γερμανικες εφημεριδες και τον Ελληνα υφυπουργο Οικονομικων;

Μηπως γιατι μονο σε μενα ενδιαφερεσαι να κανεις δολοφονια χαρακτηρα;

.
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard

Αρίστος έγραψε: 17 Μάιος 2021, 10:56 Γιατι δεν το λες αυτο για τις τρεις γερμανικες εφημεριδες και τον Ελληνα υφυπουργο Οικονομικων;

Μηπως γιατι μονο σε μενα ενδιαφερεσαι να κανεις δολοφονια χαρακτηρα;

.
Το λέω. Η Die Welt ζήτησε συγνώμη για τα 800 δις που καλύπτει και την παλαιότερη αναφορά της για τα 600 δις (ήταν η ίδια εφημερίδα by the way).

Όσον αφορά τον υφυπουργό των οικονομικών, το ίδιο site είχε αναφορά ένα χρόνο μετά του προέδρου της Ένωσης των Ιδιωτικών Ελβετικών Τραπεζών που λέει ότι οι καταθέσεις ΕΛ στη χώρα ήταν 32 δις.

Ποιος αριθμός ισχύει;

Όσον αφορά τη δολοφονία χαρακτήρα, δε σε σώζει ούτε η αυτοθυματοποίηση. Δεν έχω κάνει την παραμικρή κρίση για εσένα. Μόνο ερωτήσεις επί των ισχυρισμών σου. Discredited έχεις γίνει μόνος σου, με αυτά που γράφεις.

Αν δεν αντέχεις το δημόσιο debunking, να είσαι πιο τεκμηριωμένος άλλη φορά.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μην επανερχομαστε και ανακυκλωνουμε. Ειπαμε οτι η συγγνωμη της Die Welt ηταν εντελως τερατωδης, ουσιαστικα υποχρεωθηκε με λεφτα η με πιεσεις να ανακαλεσει και το εκανε με τροπο που να δειχνει σε ολους οτι η ανακληση ειναι της πλακας και απλα υποχρεωθηκε να την κανει.

Και φυσικα οι αλλες δυο εφημεριδες δεν ανακαλεσαν, ουτε ο υφυπουργος Οικονομικων.

.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Ρε συ Αρίστο, πες κάνα ευχαριστώ στον άνθρωπο που σού έδωσε τεκμηριωμένα στοιχεία και σε γλίτωσε από τα χειρότερα κι άσε τις "δολοφονίες χαρακτήρων" :lol:
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard

Αρίστος έγραψε: 17 Μάιος 2021, 11:04 Μην επανερχομαστε και ανακυκλωνουμε. Ειπαμε οτι η συγγνωμη της Die Welt ηταν εντελως τερατωδης, ουσιαστικα υποχρεωθηκε με λεφτα η με πιεσεις να ανακαλεσει και το εκανε με τροπο που να δειχνει σε ολους οτι η ανακληση ειναι της πλακας και απλα υποχρεωθηκε να την κανει.

Και φυσικα οι αλλες δυο εφημεριδες δεν ανακαλεσαν, ουτε ο υφυπουργος Οικονομικων.

.
Δικές σου αστήρικτες υποθέσεις. Άλλα σου κάνω τη χάρη και τις προσπερνώ.

Πες μου για τα τουλάχιστον 75 δις στην Ελβετία το 2020, ό,τι σε έχω ρωτήσει παραπάνω. Και πόσα λεφτά έχουν οι ΕΛ σε Παναμά, Cayman Islands, Κύπρο, Λουξεμβούργο κλπ. Να δούμε τι έχουν κλέψει δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Οταν βγηκε το αρθρο του Spiegel για τα 600 ΔΙΣ η πρωτη επισημη αντιδραση απο ελληνικης πλευρας ηταν η παρακατω:

Δ. Γεωργακόπουλος: Δεν υπάρχουν τόσα χρήματα είναι υπερβολή

"Δεν υπάρχουν τόσα χρήματα είναι υπερβολή" τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών, Δ. Γεωργακόπουλος απαντώντας σε δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel που θέλει τους Έλληνες καταθέτες να διαθέτουν 600 δις. ευρώ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL συμπλήρωσε "220- 230 δισεκατομμύρια είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων εντός της χώρας. Δεν μπορώ να έχω σαφή τάξη μεγέθους αλλά να είναι 100 - 150 στις ελβετικές τράπεζες".

Υπογράμμισε πως τα χρήματα αυτά κατά την κατάθεση τους έχουν ελεγχθεί, οπότε θεωρητικά δεν είναι "μαύρα" ή έχουν "λευκανθεί".

https://newpost.gr/politiki/22018/600-d ... n-elvetia-

Στη συνεχεια ομως και ενω ειχαν ξεκινησει διεργασιες για συμφωνια ανταλλαγης στοιχειων με τις ελβετικες τραπεζες ο υφυπουργος Οικονομικων Κουσουλας μιλησε για 280 ΔΙΣ και μαλιστα σε επισημη τοποθετηση μεσα στη Βουλη.

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι διμερείς διαπραγματεύσεις με τις επίσημες αρχές της Ελβετίας προκειμένου να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία με την οποία οι ελβετικές τράπεζες θα αρχίσουν να παρέχουν νόμιμα πληροφορίες για λογαριασμούς Ελλήνων μεγαλοκαταθετών. Αυτό ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια σημαντική συμφωνία. Δεν λύνει όλα τα προβλήματα, αλλά ευελπιστούμε ότι στο επόμενο στάδιο θα υπογραφεί και θα αφορά στην παροχή πληροφοριών για το σύνολο των ελληνικών καταθέσεων, οι οποίες πάντως σε καμιά περίπτωση δεν είναι της τάξης των 600 δισ. ευρώ, αφού στην πραγματικότητα δεν ξεπερνούν τα 280 δισ. ευρώ».

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/7298/sta- ... hn-elbetia

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 17 Μάιος 2021, 11:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Jack Shephard έγραψε: 17 Μάιος 2021, 11:08
Αρίστος έγραψε: 17 Μάιος 2021, 11:04 Μην επανερχομαστε και ανακυκλωνουμε. Ειπαμε οτι η συγγνωμη της Die Welt ηταν εντελως τερατωδης, ουσιαστικα υποχρεωθηκε με λεφτα η με πιεσεις να ανακαλεσει και το εκανε με τροπο που να δειχνει σε ολους οτι η ανακληση ειναι της πλακας και απλα υποχρεωθηκε να την κανει.

.
Δικές σου αστήρικτες υποθέσεις. Άλλα σου κάνω τη χάρη και τις προσπερνώ.

Πες μου για τα τουλάχιστον 75 δις στην Ελβετία το 2020, ό,τι σε έχω ρωτήσει παραπάνω. Και πόσα λεφτά έχουν οι ΕΛ σε Παναμά, Cayman Islands, Κύπρο, Λουξεμβούργο κλπ. Να δούμε τι έχουν κλέψει δηλαδή.

Σε μια μονο απο τις περιπου 80 ελβετικες τραπεζες βρηκε η Λιστα Λαγκαρντ 1,5 ΔΙΣ απο Ελληνες που αναμεσα τους δεν ηταν μεγιστανες αλλα μικρομεσαιοι πλουσιοι και μου λες για αστηρικτα στοιχεια; Η Die Welt υποχρεωθηκε σε διαψευση αλλα το εκανε με τοσο κωμικο τροπο ωστε να καταλαβουν και οι πετρες οτι υποχρεωθηκε να το κανει.

.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Ναύτης έγραψε: 17 Μάιος 2021, 11:07 Ρε συ Αρίστο, πες κάνα ευχαριστώ στον άνθρωπο που σού έδωσε τεκμηριωμένα στοιχεία και σε γλίτωσε από τα χειρότερα κι άσε τις "δολοφονίες χαρακτήρων" :lol:

Κανενα στοιχειο δεν εδωσε, το μονο που εκανε ειναι να με πικαρει ωστε να δεσω περισσοτερο τους ισχυρισμους περι πακτωλου χρηματος στην Ελβετια. Αυτο του το αναγνωριζω οπως αναγνωριζω πως πολλα αρθρα γεννηθηκαν εδω μεσα απο απαντησεις μου σε οξυτατες αντιπαραθεσεις. Ο Γιαννοπουλος να δεις για ποσα αρθρα μου σταθηκε αφορμη, πρωτα με τσαντιζε και μετα οι απαντησεις μου δενοντουσαν σε αρθρο.

.
Άβαταρ μέλους
Jack Shephard

Αρίστος έγραψε: 17 Μάιος 2021, 11:13 Σε μια μονο απο τις περιπου 80 ελβετικες τραπεζες βρηκε η Λιστα Λαγκαρντ 1,5 ΔΙΣ απο Ελληνες που αναμεσα τους δεν ηταν μεγιστανες αλλα μικρομεσαιοι πλουσιοι και μου λες για αστηρικτα στοιχεια; Η Die Welt υποχρεωθηκε σε διαψευση αλλα το εκανε με τοσο κωμικο τροπο ωστε να καταλαβουν και οι πετρες οτι υποχρεωθηκε να το κανει.

.
Με κάνεις quote και μου απαντάς. Σε αυτό που κάνεις quote αυτό σε ρωτάω;

Για τα τουλάχιστον 75 δις το 2020 σε ρωτάω. Έχεις κάτι να πεις; Ή παραδέχεσαι ότι έγραψες κάτι που δεν ισχύει από τη φαντασία σου και μόνο;

Νομίζω το έχουμε εξαντλήσει και ό,τι ήταν να φανεί φάνηκε. Ό,τι και όπως βλέπει ο καθένας βέβαια.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Jack Shephard έγραψε: 17 Μάιος 2021, 11:20
Αρίστος έγραψε: 17 Μάιος 2021, 11:13 Σε μια μονο απο τις περιπου 80 ελβετικες τραπεζες βρηκε η Λιστα Λαγκαρντ 1,5 ΔΙΣ απο Ελληνες που αναμεσα τους δεν ηταν μεγιστανες αλλα μικρομεσαιοι πλουσιοι και μου λες για αστηρικτα στοιχεια; Η Die Welt υποχρεωθηκε σε διαψευση αλλα το εκανε με τοσο κωμικο τροπο ωστε να καταλαβουν και οι πετρες οτι υποχρεωθηκε να το κανει.

.
Με κάνεις quote και μου απαντάς. Σε αυτό που κάνεις quote αυτό σε ρωτάω;

Για τα τουλάχιστον 75 δις το 2020 σε ρωτάω. Έχεις κάτι να πεις; Ή παραδέχεσαι ότι έγραψες κάτι που δεν ισχύει από τη φαντασία σου και μόνο;

Νομίζω το έχουμε εξαντλήσει και ό,τι ήταν να φανεί φάνηκε. Ό,τι και όπως βλέπει ο καθένας βέβαια.

Μονος σου απαντησες οτι θα τα εβγαζες στον Παναμα και στα Κευμαν. Συνεπως ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ οτι τα μακραν περισσοτερα βγηκαν εκτος Ελλαδας. Απλα μας λες οτι εσυ δεν θα προτιμουσες την Ελβετια, ε τι να κανουμε αλλοι το παιζουν παρολι, και Παναμα και Ελβετια.΄

.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Τι ηλίθιοι τύποι υπάρχουν αναμεσα μας !!! εκατό σελίδες για το ακριβές ποσό των ελληνων στο εξωτερικό !!

πες μου βρε ηλίθιε εσύ που αμφιβάλλεις το γνωρίζεις; :hammer:
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Jack Shephard έγραψε: 17 Μάιος 2021, 11:20
σταματα βρε εξωγηινο μου εσπασες οτι ειχα και δεν ειχα και αντε για κανενα φραπε εξω χαζο !
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Αρίστος έγραψε: 16 Μάιος 2021, 19:32
Jack Shephard έγραψε: 16 Μάιος 2021, 19:28
Αρίστος έγραψε: 16 Μάιος 2021, 19:09 Η όλη συνεργασία φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα αποδοτική καθώς το 2015 μάθαμε για παράδειγμα (από ρεπορτάζ της Die Welt) πως υπάρχουν 800 δισεκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και κανείς δεν τα φορολογεί.[/b][/color]
Αυτό το ποσό δε σου έκανε ποτέ εντύπωση ότι μπορεί να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα; Τι είναι τα δις, στραγάλια;

Από άρθρο υπεράσπισης των συριζοβαρουφάκηδων, όταν ακόμα η περήφανη διαπραγμάτευση ήταν σε εξέλιξη και ο Τσίπρας βαρούσε τα νταούλια:

Πρώτον, η Welt παραδέχτηκε ότι έκανε ...λάθος (λάθος που στην Ελλάδα δεν διορθώθηκε ποτέ) και τελικά η Ελβετίδα υπουργός μίλησε για 800 εκατομμύρια.

(https://www.efsyn.gr/stiles/ypografoyn/ ... ypokrisias)

Δε διάβασα κάτι άλλο, δε θέλω να κάψω τον εγκέφαλο μου.

Προηγηθηκε η δημοσιευση αυτη του Spiegel το 2011.

Spiegel: Στα 600 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία

https://www.taxheaven.gr/news/7095/spie ... hn-elbetia

.
Βεβαια δεν ξερουμε πχ για αυτα:

1) εαν εχουν ηδη φορολογηθει.
2) εαν ειναι παρανομως αποκτηθεντα.
3) σε ποιο χρονικο διαστημα εφτασαν τα 600 δις.

Υπαρχει δλδ μεγαλη πιθανοτητα να μην ειναι παρανομα ολα αυτα τα λεφτα ή τουλαχιστον ενα σημαντικο κομματι αυτων, και να ειναι απλως αποταμιευσεις των εχοντων σε μια ξενη πιο σταθερη χωρα λογω φοβου καταρρευσης του εγχωριου συστηματος σε μια μακρα περιοδο πχ 30 χρονων.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”