Σελίδα 8 από 9
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2021, 08:41
από OANNHSEA
independent44 έγραψε: 28 Φεβ 2021, 01:33
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 27 Φεβ 2021, 07:36
independent44 έγραψε: 27 Φεβ 2021, 03:06
Πριν μια εβδομάδα το λέγαμε "Αλλαγές που θα μας επιβάλλουν philanthropists με την πρόφαση του κορωνοϊού"
Σκουληκοφαγία....μέχρι χθες ψεκ...σήμερα τσεκ
.
Οι αρχαίοι Ελληνες ετρωγαν τα τζιτζίκια.....
Πως σου φαίνεται ;;;
.
Μου φαίνεται ότι είναι βολικό να αποφεύγω να πω για κάτι που θα μας συμβεί αύριο... συγκρίνοντάς το
με κάτι άλλο που μπορεί ίσως να είχε συμβεί πριν 3000 χρόνια..
Αλεύρι όμως από τζιτζίκια θα έτρωγες;;;
.
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2021, 22:48
από independent44
OANNHSEA έγραψε: 28 Φεβ 2021, 08:41
Αλεύρι όμως από τζιτζίκια θα έτρωγες;;;
Θα το αποφύγω μέχρι το τελευτίο δευτερόλεπτο που θα μπορέσω
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 28 Φεβ 2021, 23:02
από Juno
Και τέτοια έχεις φάει βρε Μπλάκυ, κοσμογυρισμένε Ζορμπά εσύ!
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2021, 08:59
από OANNHSEA
independent44 έγραψε: 28 Φεβ 2021, 22:48
OANNHSEA έγραψε: 28 Φεβ 2021, 08:41
Αλεύρι όμως από τζιτζίκια θα έτρωγες;;;
Θα το αποφύγω μέχρι το τελευτίο δευτερόλεπτο που θα μπορέσω
Ναι ε;;;
Ε λοιπόν πάρε έξτρα την μάθηση για το πως φτιάχνεται το αλεύρι που τρως...
- Μπαίνει η αλωνιστική να αλέσει το σιτάρι. Μέσα στα σιτοχώραφα όμως υπάρχουν κάθε λογής έντομα, ποντίκια και μικρά πουλιά. Μέσα στο φορτηγό λοιπόν που πηγαίνει το σιτάρι στο σιλό αποθήκευσης, υπάρχουν πληθώρα έντομα, διάφορα άλλα φυτά, ποντικάκια, πουλιά ή μέρη αυτών.
- Το σιτάρι μπαίνει στο σιλό, μαζί με όλα τα παραπάνω. Λόγω της σκόνης τα μουμιοποιεί, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και νέες γενιές εντόμων.
- Όταν απαιτηθεί το σιτάρι οδεύει προς το μύλο. Εκεί μπαίνει 24 ώρες στα υγρά αμπάρια για να μαλακώσει. Η χαρά των μικροβίων.
- Τώρα περνάει από μία σειρά μηχανημάτων τα οποία α) αφαιρούν τα μεγάλα ξένα στοιχεία, όπως ποντίκια ή κεφάλια από ποντίκια ή μεγάλα έντομα, β) πέτρες, γ) ότι είναι ελαφρύτερο από ένα κόκκο σιταριού. Το πρώτο μηχάνημα είναι στην κορυφή του μύλου, γιατί καταβρωμάει από αυτά που βγάζει...
- Τελειώσαμε; Όχι βέβαια... Γιατί στο τέλος της παραγωγής του αλευριού υπάρχει ένα μηχάνημα (VIBRO) το οποίο χτυπάει σαν τρελό το αλεύρι για να σπάσουν τα αυγά των εντόμων που υπάρχουν μέσα σε αυτό!!! Και έτσι δεν μαμουνιάζει εύκολα το τελικό προϊόν...
Τυχερούλης δηλαδή!!! Τρως μαζί με το αλεύρι και πρωτεϊνες εντόμων και πρωτεϊνες από ένα σωρό βακτήρια και μύκητες!!!
.
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2021, 14:16
από independent44
OANNHSEA έγραψε: 01 Μαρ 2021, 08:59
independent44 έγραψε: 28 Φεβ 2021, 22:48
OANNHSEA έγραψε: 28 Φεβ 2021, 08:41
Αλεύρι όμως από τζιτζίκια θα έτρωγες;;;
Θα το αποφύγω μέχρι το τελευτίο δευτερόλεπτο που θα μπορέσω
Ναι ε;;;
Ε λοιπόν πάρε έξτρα την μάθηση για το πως φτιάχνεται το αλεύρι που τρως...
- Μπαίνει η αλωνιστική να αλέσει το σιτάρι. Μέσα στα σιτοχώραφα όμως υπάρχουν κάθε λογής έντομα, ποντίκια και μικρά πουλιά. Μέσα στο φορτηγό λοιπόν που πηγαίνει το σιτάρι στο σιλό αποθήκευσης, υπάρχουν πληθώρα έντομα, διάφορα άλλα φυτά, ποντικάκια, πουλιά ή μέρη αυτών.
- Το σιτάρι μπαίνει στο σιλό, μαζί με όλα τα παραπάνω. Λόγω της σκόνης τα μουμιοποιεί, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και νέες γενιές εντόμων.
- Όταν απαιτηθεί το σιτάρι οδεύει προς το μύλο. Εκεί μπαίνει 24 ώρες στα υγρά αμπάρια για να μαλακώσει. Η χαρά των μικροβίων.
- Τώρα περνάει από μία σειρά μηχανημάτων τα οποία α) αφαιρούν τα μεγάλα ξένα στοιχεία, όπως ποντίκια ή κεφάλια από ποντίκια ή μεγάλα έντομα, β) πέτρες, γ) ότι είναι ελαφρύτερο από ένα κόκκο σιταριού. Το πρώτο μηχάνημα είναι στην κορυφή του μύλου, γιατί καταβρωμάει από αυτά που βγάζει...
- Τελειώσαμε; Όχι βέβαια... Γιατί στο τέλος της παραγωγής του αλευριού υπάρχει ένα μηχάνημα (VIBRO) το οποίο χτυπάει σαν τρελό το αλεύρι για να σπάσουν τα αυγά των εντόμων που υπάρχουν μέσα σε αυτό!!! Και έτσι δεν μαμουνιάζει εύκολα το τελικό προϊόν...
Τυχερούλης δηλαδή!!! Τρως μαζί με το αλεύρι και πρωτεϊνες εντόμων και πρωτεϊνες από ένα σωρό βακτήρια και μύκητες!!!
.
Εντυπωσιακό και Αηδιαστικό δε λέω..
Άρα λοιπόν αφού στο σιτάρι και μάλλον σε πάρα πολλά τρόφιμα υπάρχει 1/100.000 κατά βάρος υπολείμματα εντόμων και ποντικιών γιατί να ταλαιπωριόμαστε με το άλεσμα κτλ και δεν τα τρώμε κατ' ευθείαν να ξεμπερδεύουμε;
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2021, 14:28
από nowhere
OANNHSEA έγραψε: 01 Μαρ 2021, 08:59
Ναι ε;;;
Ε λοιπόν πάρε έξτρα την μάθηση για το πως φτιάχνεται το αλεύρι που τρως...
- Μπαίνει η αλωνιστική να αλέσει το σιτάρι. Μέσα στα σιτοχώραφα όμως υπάρχουν κάθε λογής έντομα, ποντίκια και μικρά πουλιά. Μέσα στο φορτηγό λοιπόν που πηγαίνει το σιτάρι στο σιλό αποθήκευσης, υπάρχουν πληθώρα έντομα, διάφορα άλλα φυτά, ποντικάκια, πουλιά ή μέρη αυτών.
- Το σιτάρι μπαίνει στο σιλό, μαζί με όλα τα παραπάνω. Λόγω της σκόνης τα μουμιοποιεί, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και νέες γενιές εντόμων.
- Όταν απαιτηθεί το σιτάρι οδεύει προς το μύλο. Εκεί μπαίνει 24 ώρες στα υγρά αμπάρια για να μαλακώσει. Η χαρά των μικροβίων.
- Τώρα περνάει από μία σειρά μηχανημάτων τα οποία α) αφαιρούν τα μεγάλα ξένα στοιχεία, όπως ποντίκια ή κεφάλια από ποντίκια ή μεγάλα έντομα, β) πέτρες, γ) ότι είναι ελαφρύτερο από ένα κόκκο σιταριού. Το πρώτο μηχάνημα είναι στην κορυφή του μύλου, γιατί καταβρωμάει από αυτά που βγάζει...
- Τελειώσαμε; Όχι βέβαια... Γιατί στο τέλος της παραγωγής του αλευριού υπάρχει ένα μηχάνημα (VIBRO) το οποίο χτυπάει σαν τρελό το αλεύρι για να σπάσουν τα αυγά των εντόμων που υπάρχουν μέσα σε αυτό!!! Και έτσι δεν μαμουνιάζει εύκολα το τελικό προϊόν...
Τυχερούλης δηλαδή!!! Τρως μαζί με το αλεύρι και πρωτεϊνες εντόμων και πρωτεϊνες από ένα σωρό βακτήρια και μύκητες!!!
.
οκ αν συμβαίνει αυτό ας πληρώσουμε για αποξηραμένο εμετό ιγκουάνα σε πακέτα
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2021, 14:31
από Dwarven Blacksmith
nowhere έγραψε: 01 Μαρ 2021, 14:28
OANNHSEA έγραψε: 01 Μαρ 2021, 08:59
Ναι ε;;;
Ε λοιπόν πάρε έξτρα την μάθηση για το πως φτιάχνεται το αλεύρι που τρως...
- Μπαίνει η αλωνιστική να αλέσει το σιτάρι. Μέσα στα σιτοχώραφα όμως υπάρχουν κάθε λογής έντομα, ποντίκια και μικρά πουλιά. Μέσα στο φορτηγό λοιπόν που πηγαίνει το σιτάρι στο σιλό αποθήκευσης, υπάρχουν πληθώρα έντομα, διάφορα άλλα φυτά, ποντικάκια, πουλιά ή μέρη αυτών.
- Το σιτάρι μπαίνει στο σιλό, μαζί με όλα τα παραπάνω. Λόγω της σκόνης τα μουμιοποιεί, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και νέες γενιές εντόμων.
- Όταν απαιτηθεί το σιτάρι οδεύει προς το μύλο. Εκεί μπαίνει 24 ώρες στα υγρά αμπάρια για να μαλακώσει. Η χαρά των μικροβίων.
- Τώρα περνάει από μία σειρά μηχανημάτων τα οποία α) αφαιρούν τα μεγάλα ξένα στοιχεία, όπως ποντίκια ή κεφάλια από ποντίκια ή μεγάλα έντομα, β) πέτρες, γ) ότι είναι ελαφρύτερο από ένα κόκκο σιταριού. Το πρώτο μηχάνημα είναι στην κορυφή του μύλου, γιατί καταβρωμάει από αυτά που βγάζει...
- Τελειώσαμε; Όχι βέβαια... Γιατί στο τέλος της παραγωγής του αλευριού υπάρχει ένα μηχάνημα (VIBRO) το οποίο χτυπάει σαν τρελό το αλεύρι για να σπάσουν τα αυγά των εντόμων που υπάρχουν μέσα σε αυτό!!! Και έτσι δεν μαμουνιάζει εύκολα το τελικό προϊόν...
Τυχερούλης δηλαδή!!! Τρως μαζί με το αλεύρι και πρωτεϊνες εντόμων και πρωτεϊνες από ένα σωρό βακτήρια και μύκητες!!!
.
οκ αν συμβαίνει αυτό ας πληρώσουμε για αποξηραμένο εμετό ιγκουάνα σε πακέτα
Σκατά νυχτερίδας με καφεΐνη θες;
Θές βέβαια αλλά σιγά μη το αντέχει η τσέπη σου.
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2021, 14:36
από nowhere
δεν έχω τόσο λεπτό ουρανίσκο,θα μείνω στο κλασικό αλευράκι και στο νες
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2021, 14:38
από Feindflug
Για πόσα γραμμάρια πρωτεϊνης ανά 100gr σκουληκιών μιλάμε, τύποι;
Έχει απ' όλα τα αμινοξέα;
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2021, 15:08
από sys3x
Καραμελίτσα έγραψε: 24 Φεβ 2021, 12:15
Αν ταϊζεις τα σκουλήκια κάστανα, λέτε να έχουν γεύση φουαγκρά;
Για τα σκλήκια δε έχω ιδέα αλλά για το άλλο άμα κατεβάσεις (όχι εσύ Λίτσα) κάνα λίτρο χυμό μπανάνα πχ βοηθάει τόσο στην υφή όσο και στη γεύση, και τίγκα στη πρωτεΐνα ε.
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2021, 15:09
από Feindflug
sys3x έγραψε: 01 Μαρ 2021, 15:08
Καραμελίτσα έγραψε: 24 Φεβ 2021, 12:15
Αν ταϊζεις τα σκουλήκια κάστανα, λέτε να έχουν γεύση φουαγκρά;
Για τα σκλήκια δε έχω ιδέα αλλά για το άλλο άμα κατεβάσεις (όχι εσύ Λίτσα) κάνα λίτρο χυμό μπανάνα πχ βοηθάει τόσο στην υφή όσο και στη γεύση, και τίγκα στη πρωτεΐνα ε.
Και πού το ξέρεις εσύ, τύπε;
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2021, 15:10
από sys3x
Feindflug έγραψε: 01 Μαρ 2021, 14:38
Για πόσα γραμμάρια πρωτεϊνης ανά 100gr σκουληκιών μιλάμε, τύποι;
Έχει απ' όλα τα αμινοξέα;
Νταξ, δεν είναι και ξες, σπέρμα, ας μην υπερβάλομε δικέ μου.
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2021, 15:12
από sys3x
Feindflug έγραψε: 01 Μαρ 2021, 15:09
sys3x έγραψε: 01 Μαρ 2021, 15:08
Καραμελίτσα έγραψε: 24 Φεβ 2021, 12:15
Αν ταϊζεις τα σκουλήκια κάστανα, λέτε να έχουν γεύση φουαγκρά;
Για τα σκλήκια δε έχω ιδέα αλλά για το άλλο άμα κατεβάσεις (όχι εσύ Λίτσα) κάνα λίτρο χυμό μπανάνα πχ βοηθάει τόσο στην υφή όσο και στη γεύση, και τίγκα στη πρωτεΐνα ε.
Και πού το ξέρεις εσύ, τύπε;
Μια δοκιμή θα σε πείσει, έτσι πες της.
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2021, 15:23
από Καραμελίτσα
OANNHSEA έγραψε: 01 Μαρ 2021, 08:59
independent44 έγραψε: 28 Φεβ 2021, 22:48
OANNHSEA έγραψε: 28 Φεβ 2021, 08:41
Αλεύρι όμως από τζιτζίκια θα έτρωγες;;;
Θα το αποφύγω μέχρι το τελευτίο δευτερόλεπτο που θα μπορέσω
Ναι ε;;;
Ε λοιπόν πάρε έξτρα την μάθηση για το πως φτιάχνεται το αλεύρι που τρως...
- Μπαίνει η αλωνιστική να αλέσει το σιτάρι. Μέσα στα σιτοχώραφα όμως υπάρχουν κάθε λογής έντομα, ποντίκια και μικρά πουλιά. Μέσα στο φορτηγό λοιπόν που πηγαίνει το σιτάρι στο σιλό αποθήκευσης, υπάρχουν πληθώρα έντομα, διάφορα άλλα φυτά, ποντικάκια, πουλιά ή μέρη αυτών.
- Το σιτάρι μπαίνει στο σιλό, μαζί με όλα τα παραπάνω. Λόγω της σκόνης τα μουμιοποιεί, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και νέες γενιές εντόμων.
- Όταν απαιτηθεί το σιτάρι οδεύει προς το μύλο. Εκεί μπαίνει 24 ώρες στα υγρά αμπάρια για να μαλακώσει. Η χαρά των μικροβίων.
- Τώρα περνάει από μία σειρά μηχανημάτων τα οποία α) αφαιρούν τα μεγάλα ξένα στοιχεία, όπως ποντίκια ή κεφάλια από ποντίκια ή μεγάλα έντομα, β) πέτρες, γ) ότι είναι ελαφρύτερο από ένα κόκκο σιταριού. Το πρώτο μηχάνημα είναι στην κορυφή του μύλου, γιατί καταβρωμάει από αυτά που βγάζει...
- Τελειώσαμε; Όχι βέβαια... Γιατί στο τέλος της παραγωγής του αλευριού υπάρχει ένα μηχάνημα (VIBRO) το οποίο χτυπάει σαν τρελό το αλεύρι για να σπάσουν τα αυγά των εντόμων που υπάρχουν μέσα σε αυτό!!! Και έτσι δεν μαμουνιάζει εύκολα το τελικό προϊόν...
Τυχερούλης δηλαδή!!! Τρως μαζί με το αλεύρι και πρωτεϊνες εντόμων και πρωτεϊνες από ένα σωρό βακτήρια και μύκητες!!!
.
Στο σχολείο το μάθαμε αυτό. Ο κάθε μύλος είναι ενα ξεχωριστό οικοσύστημα με τις δικές του ποικιλίες εντόμων. Και γι' αυτό πάντα κοσκινίζεις το αλεύρι και ποτέ δεν το τρως ωμό.
Re: Νέα πηγή πρωτεΐνης - με τη σφραγίδα της ΕΕ
Δημοσιεύτηκε: 01 Μαρ 2021, 15:27
από Ζενίθεδρος
OANNHSEA έγραψε: 28 Φεβ 2021, 08:41
independent44 έγραψε: 28 Φεβ 2021, 01:33
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 27 Φεβ 2021, 07:36
.
Οι αρχαίοι Ελληνες ετρωγαν τα τζιτζίκια.....
Πως σου φαίνεται ;;;
.
Μου φαίνεται ότι είναι βολικό να αποφεύγω να πω για κάτι που θα μας συμβεί αύριο... συγκρίνοντάς το
με κάτι άλλο που μπορεί ίσως να είχε συμβεί πριν 3000 χρόνια..
Αλεύρι όμως από τζιτζίκια θα έτρωγες;;;
.
Έχω φάει τζιτζικι, ζωντανό.