!!! DEVELOPMENT MODE !!!

τον εκφοβιζαν στο σχολειο,

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: τον εκφοβιζαν στο σχολειο,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Να πω δυο σκέψεις χωρίς να έχω διαβάσει τις λεπτομέρειες του περιστατικού.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους. Για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα θα πρέπει να ξέρουμε μερικά από τα παρακάτω:

Αν υπήρχε ψυχολογικό πρόβλημα (κατάθλιψη, οτιδήποτε) στο παιδί, αν είχε συστηθεί κάποια αγωγή και αν την ακολουθούσε
Αν υπήρχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην οικογένειά του. Τα δύο προηγούμενα με όλο το σεβασμό και με μεγάλη προσοχή γιατί οι άνθρωποι έχασαν το γιο τους και δεν είναι ωραίο να τους κατηγορούμε ως ανεπαρκείς γονείς ενώ μπορεί να μην φταίνε
Αν "κρατούσαν" οι συμμαθητές το παιδί με κάποιο βιντεάκι ή ένοχο μυστικό και το εκβίαζαν
Αν είχε υποπέσει στην αντίληψη των δασκάλων κάποιο περιστατικό. Σε αντίθεση με αυτά που ακούω τριγύρω οι νέοι δάσκαλοι περνούν εκπαίδευση σχετικά με το πως να διαχειριστούν τέτοιες περιπτώσεις και υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους μπορούν να αποτανθούν όταν διαπιστώσουν κάποιο πρόβλημα

Το bullying μπορεί να έγινε της μόδας σχετικά πρόσφατα αλλά ως φαινόμενο το θυμάμαι ξεκάθαρα και στα δικά μου σχολικά χρόνια. Και κάποιες φορές όσο καλές σχέσεις και να έχει η οικογένεια μπορεί να είναι δύσκολο για το παιδί να ζητήσει την βοήθειά της. Κάτι ένας κλειστός ή ντροπαλός χαρακτήρας, κάτι ένα φυσικό ελάττωμα / ατέλεια και τα άλλα παιδιά δεν θα διστάσουν να το κοροϊδέψουν και δεν θα σκεφτούν τις συνέπειες της πράξης τους.
Δεν είμαι σίγουρος ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση για τον χειρισμό των παιδιών τα οποία κατηγορούνται ως υπεύθυνα από τον αυτόχειρα. Νομίζω πως ειδικοί ψυχολόγοι θα πρέπει να συμβουλέψουν για το τι πρέπει να γίνει. Ούτε η ατιμωρησία μου φαίνεται σωστή, ούτε μια τιμωρία που θα τους κατέστρεφε το μέλλον.

Και επειδή τα παιδιά κυρίως μιμούνται και αντιγράφουν συμπεριφορές ας αναλογιστούμε οι μεγαλύτεροι πόσο κακό παράδειγμα δίνουμε (πυγμή έναντι ασθενέστερων, κοροϊδία προβλημάτων συνανθρώπων μας κλπ).
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

bizeli έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 01:46 Είχα και μια παρένθεση που έλεγε (για διάφορους λόγους που δεν πρόκειται να αναλύσω). Την είδες ή έβγαλες αμέσως το συμπέρασμα;
Ναι, μπορεί κατά τη διάρκεια της φοίτησης ενός μαθητή στο δημοτικό να έσπασε κάπου ο κρίκος εξαιτίας ενός κακού δασκάλου και να έφτασε στην έκτη και τα κενά να διογκώθηκαν και να μην μαζεύεται μετά αλλά η επιτυχία ενός παιδιού δεν εξαρτάται μόνο από το δάσκαλο.
Όσο τέλειος και να είναι ένας δάσκαλος, δεν είναι μάγος.
Έναν μαθητή που είναι στο 1 άντε να τον πάει στο 3 ... στο 5. Δεν μπορεί να τον πάει κατευθείαν στο 10 όσο τέλειος δάσκαλος και να είναι γιατί δεν περνάνε όλα από το χέρι του και παίζουν ένα σωρό παράγοντες ρόλο για την σχολική επιτυχία ή αποτυχία ενός παιδιού.
Χρέωσε στο δάσκαλο όσο μερίδιο ευθύνης θέλεις αλλά σίγουρα δεν είναι όλο δικό του και αυτοί οι "γνωστοί σου εκπαιδευτικοί" έπρεπε να στο πουν για να το ξέρεις αφού δεν το καταλαβαίνεις από μόνος σου τόσο έξυπνος που είσαι.
Αυτά που μου λες είναι όλα αοριστολογίες. Δεν γίνεται να φτάσει ένα παιδί στην 6η δημοτικού να μην ξέρει βασική αριθμητική και ορθογραφία γιατί τού έτυχε ένας κακός δάσκαλος κι αν ήταν αυτό το θέμα θα επηρεάζονταν όλα τα παιδιά, όχι ένα. Αυτό μετά θα το αντιλαμβανόταν η διεύθυνση και οι συνάδελφοι που θα έπρεπε να αναλάβουν δράση. Το λέω αυτό γιατί προηγουμένως εκθείαζες τον τρόπο που δουλεύετε, την συστηματικότητα, την συνέπεια, την οργάνωση, κτλ.
bizeli έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 01:46 Δεύτερον, αν όλοι οι δάσκαλοι ήμασταν κακοί ή καλοί και υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πατέντα, μια συγκεκριμένη φόρμουλα, κάτι το μαγικό, κάτι το τόσο εύκολο γιατί να μην το εφαρμόζουμε ώστε όλοι οι μαθητές μας να βγαίνουν τζιμάνια και αριστούχοι και να είμαστε όλοι χαρούμενοι;
Σε όλα τα σχολεία υπάρχουν και "κακοί" μαθητές. Ξέρεις εσύ κάποιο τμήμα που να έχει 100% αριστούχους μαθητές; Δεν το καταλαβαίνω αυτό το επιχείρημα που μου λες ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι εκπαιδευτικοί.
Έναν μαθητή μπορεί να μην τον φτάσει στο 10 αλλά αν ήταν στο 1 και τον πήγε στο 3 δεν είναι επιτυχία; Μπορούν να φτάσουν όλοι στο 10 πιστεύεις εσύ; Αντικειμενικά.
Όχι, όλοι οι μαθητές δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες, αλλά το δημοτικό παρέχει ΒΑΣΙΚΕΣ δεξιότητες και οι διαφορές ανάμεσα στα παιδιά θα είναι συνεπώς μικρές. Σίγουρα δεν γίνεται να υπάρχει μαθητής που να κάνει για 10 και άλλος που να κάνει για 1. Κάτι λάθος κάνει ο δάσκαλος. Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει βασική αριθμητική μέχρι την 6η δημοτικού ή έχει πρόβλημα -και η δουλειά του δάσκαλου είναι να το αντιληφθεί- ή όλοι οι δάσκαλοί του μέχρι την 6η δημοτικού ήταν για μπάτσες.

Γενικά, αυτά δεν συνάδουν με την εικόνα που ζωγράφισες (ηθελημένος αγγλισμός) για το πώς δουλεύετε στο δημοτικό και πόση διαφορά έχει με το χάλι της δευτεροβάθμιας.

Δεν κατηγορώ εσένα σαν δασκάλα. Φαντάζομαι να το καταλαβαίνεις αυτό και να μην το πάρεις προσωπικά. Απλά δεν γίνεται να έχεις παιδιά που να μην κατέχουν βασικές δεξιότητες στην 6η δημοτικού, να μην έχουν διανοητικά προβλήματα και να μην φταίει ολόκληρη η πρωτοβάθμια εκπαίδευση για το ότι δεν τις κατέχουν. Είναι πράγματα που αλληλοαποκλείονται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 02:24 Το bullying μπορεί να έγινε της μόδας σχετικά πρόσφατα αλλά ως φαινόμενο το θυμάμαι ξεκάθαρα και στα δικά μου σχολικά χρόνια.
Τραμπουκισμός υπάρχει από την αυγή του χρόνου. Επειδή του δώσαμε όνομα σχετικά πρόσφατα δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε από την εποχή που ζούσαμε σε σπήλαια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 02:45
ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 02:24 Το bullying μπορεί να έγινε της μόδας σχετικά πρόσφατα αλλά ως φαινόμενο το θυμάμαι ξεκάθαρα και στα δικά μου σχολικά χρόνια.
Τραμπουκισμός υπάρχει από την αυγή του χρόνου. Επειδή του δώσαμε όνομα σχετικά πρόσφατα δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε από την εποχή που ζούσαμε σε σπήλαια.
Ναι, δεν λέω κάτι άλλο. Και υπήρχαν και εποχές που κάποια πράγματα ήταν ακόμα πιο σκληρά ή ωμά. Κυκλοφορούσαν μαθητές με σουγιάδες και αλυσίδες. Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 02:48
Ναι, δεν λέω κάτι άλλο. Και υπήρχαν και εποχές που κάποια πράγματα ήταν ακόμα πιο σκληρά ή ωμά. Κυκλοφορούσαν μαθητές με σουγιάδες και αλυσίδες. Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 02:54
ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 02:48

Α, μπράβο. Αυτή την εποχή εννοώ. Τέλη '70 και αρχές '80. Μετά στην ΕΟΚ γίναμε Ευρωπαίοι... :)
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 02:56 Α, μπράβο. Αυτή την εποχή εννοώ. Τέλη '70 και αρχές '80. Μετά στην ΕΟΚ γίναμε Ευρωπαίοι... :)
η σκηνή που έβαλε ο χέλις δεν είχε μπούλινγκ, ξύλο είχε, φυσιολογικά πράγματα δηλαδή. Και σιγά που γίναμε Ευρωπαίοι, στην Αγγλία σπάνε κεφάλια με μπεισμπολ μπατς και σφάζουν με σπασμένες μπίρες ακόμα και σήμερα, πολύ μπροστά :)
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 02:59
ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 02:56 Α, μπράβο. Αυτή την εποχή εννοώ. Τέλη '70 και αρχές '80. Μετά στην ΕΟΚ γίναμε Ευρωπαίοι... :)
η σκηνή που έβαλε ο χέλις δεν είχε μπούλινγκ, ξύλο είχε, φυσιολογικά πράγματα δηλαδή. Και σιγά που γίναμε Ευρωπαίοι, στην Αγγλία σπάνε κεφάλια με μπεισμπολ μπατς και σφάζουν με σπασμένες μπίρες ακόμα και σήμερα, πολύ μπροστά :)
Αυτοί δεν έγιναν ποτέ Ευρωπαίοι και τους απέβαλε το Ευρωπαϊκό σώμα σαν ξένο αντικείμενο. :003: Για τις αλυσίδες λέω. Δεν έπεφτε πάντα ξύλο. Το να σου ανοίξει ο άλλος την τσάντα και να σου δείξει αλυσίδα ή σουγιά ήταν κατ΄αρχήν εκφοβισμός. Τέλος πάντων..
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 03:05 Αυτοί δεν έγιναν ποτέ Ευρωπαίοι και τους απέβαλε το Ευρωπαϊκό σώμα σαν ξένο αντικείμενο. :003: Για τις αλυσίδες λέω. Δεν έπεφτε πάντα ξύλο. Το να σου ανοίξει ο άλλος την τσάντα και να σου δείξει αλυσίδα ή σουγιά ήταν κατ΄αρχήν εκφοβισμός. Τέλος πάντων..
ναι βρέ, αλλά τώρα φτάσαμε να είναι η κόρη μου κούκλα και εγώ πρέπει να ανησυχώ γιατί μπορεί να πει σε ένα αλλο παιδάκι οτι είναι άσχημο και εκείνο να δεχθεί μπούλινγκ. Δεν θα το μάθω και ποτέ εντωμεταξύ μέχρι να γίνει κανένα κακό, γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας γονέας νομίζω που να έχει το θάρρος να έρθει να το συζητήσει, όλοι θα πάνε στο χονδο να πάρουν μπογιές για το παιδί τους να το βοηθήσουν. Τρέλα, αλλά οκ, αν δεν ήταν τρέλα θα ζούσαμε αλλού. :003:
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 03:09
ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 03:05 Αυτοί δεν έγιναν ποτέ Ευρωπαίοι και τους απέβαλε το Ευρωπαϊκό σώμα σαν ξένο αντικείμενο. :003: Για τις αλυσίδες λέω. Δεν έπεφτε πάντα ξύλο. Το να σου ανοίξει ο άλλος την τσάντα και να σου δείξει αλυσίδα ή σουγιά ήταν κατ΄αρχήν εκφοβισμός. Τέλος πάντων..
ναι βρέ, αλλά τώρα φτάσαμε να είναι η κόρη μου κούκλα και εγώ πρέπει να ανησυχώ γιατί μπορεί να πει σε ένα αλλο παιδάκι οτι είναι άσχημο και εκείνο να δεχθεί μπούλινγκ. Δεν θα το μάθω και ποτέ εντωμεταξύ μέχρι να γίνει κανένα κακό, γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας γονέας νομίζω που να έχει το θάρρος να έρθει να το συζητήσει, όλοι θα πάνε στο χονδο να πάρουν μπογιές για το παιδί τους να το βοηθήσουν. Τρέλα, αλλά οκ, αν δεν ήταν τρέλα θα ζούσαμε αλλού. :003:
Θέτεις ένα σοβαρότατο θέμα. Την ευκολία με την οποία αποδίδεται ο όρος σε απλές παιδικές συμπεριφορές. Και εμένα με ενοχλεί αυτό γιατί τελικά καταλήγουμε σαν τον βοσκό με τον λύκο. Όταν εύκολα λέμε bullying αυτό και εκείνο και το άλλο στο τέλος δεν γίνεται διάκριση σε σοβαρά και επιφανειακά περιστατικά, όλα μοιάζουν ίδια και περιπτώσεις όπως του αυτόχειρα μπορεί να περάσουν κάτω από τα ραντάρ.
Ωστόσο δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω. Εξειδικευμένοι επιστήμονες υπάρχουν σε όλους τους τομείς. Αν γνωρίζει κάποιος το αντικείμενο σε βάθος ας μας πει τι πρέπει να γίνει. Έχω γράψει και άλλοτε ότι σε τέτοια ζητήματα που έχουν αντιμετωπισθεί πριν από εμάς από πιο οργανωμένες χώρες δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική.
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 03:15 Έχω γράψει και άλλοτε ότι σε τέτοια ζητήματα που έχουν αντιμετωπισθεί πριν από εμάς από πιο οργανωμένες χώρες δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική.
νομίζω οτι καμία κοινωνία που βασίζεται στον συγκρητισμό για να ορίσει το καλό και το κακό κλπ, δεν έχει ελπίδα να λύσει το πρόβλημα του συγκρητισμού, που το λέμε μπούλινγκ για κάποιο λόγο. Αν υπάρχει τέτοια κοινωνία θα ήθελα να το μάθω, αλλά νομίζω οτι είναι ουτοπική η σκέψη.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 03:15 Αν γνωρίζει κάποιος το αντικείμενο σε βάθος ας μας πει τι πρέπει να γίνει.
Έχω γράψει παραπίσω τι πρέπει να γίνει. Ασφαλώς είναι αδύνατον να προλάβεις όλα τα περιστατικά, όσο τέλεια κι αν είσαι οργανωμένος. Η ανθρώπινη ψυχολογία μπορεί να γίνει πολύ εύθραυστη.

ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 03:15Έχω γράψει και άλλοτε ότι σε τέτοια ζητήματα που έχουν αντιμετωπισθεί πριν από εμάς από πιο οργανωμένες χώρες δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική.
Καλύτερα, τουλάχιστον σ' αυτόν τον τομέα, να μην ανακαλύψουμε την Αμερική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 03:27
ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 03:15 Έχω γράψει και άλλοτε ότι σε τέτοια ζητήματα που έχουν αντιμετωπισθεί πριν από εμάς από πιο οργανωμένες χώρες δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική.
νομίζω οτι καμία κοινωνία που βασίζεται στον συγκρητισμό για να ορίσει το καλό και το κακό κλπ, δεν έχει ελπίδα να λύσει το πρόβλημα του συγκρητισμού, που το λέμε μπούλινγκ για κάποιο λόγο. Αν υπάρχει τέτοια κοινωνία θα ήθελα να το μάθω, αλλά νομίζω οτι είναι ουτοπική η σκέψη.
Δεν είμαι σίγουρος αν λέμε το ίδιο πράγμα. Έχεις ένα πρόβλημα που το αντιμετώπισαν και άλλοι. Θα δεις τις πρακτικές, την υποδομή, το προσωπικό και την κατάρτιση που πρέπει να έχει και θα προσαρμόσεις πράγματα στην δική σου πραγματικότητα και περιβάλλον. Δεν μιλάμε για καλό και για κακό.
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 03:36 Δεν είμαι σίγουρος αν λέμε το ίδιο πράγμα. Έχεις ένα πρόβλημα που το αντιμετώπισαν και άλλοι. Θα δεις τις πρακτικές, την υποδομή, το προσωπικό και την κατάρτιση που πρέπει να έχει και θα προσαρμόσεις πράγματα στην δική σου πραγματικότητα και περιβάλλον. Δεν μιλάμε για καλό και για κακό.
ναι μάλλον χαθήκαμε. Δεν το βλέπω σαν πρόβλημα, γενικά αφού δέχθηκα οτι ο κόσμος είναι βασισμένος στον συγκρητισμό δεν με ενοχλεί, χαίρομαι που είναι όμορφη, της εξηγώ οτι δεν πρέπει να βασίζεται πολύ εκεί γιατί μία μέρα θα έρθει μία πιο όμορφη, και τότε θα μπλέξει. Το ξέρει πάντως, γίνεται προσωρινά θρύσκα και προσεύχεται να μην συμβεί ποτέ. :003:

αυτό που εννοώ ειναι οτι όλα ειναι σχετικά εδώ που ζούμε, για να νιώσει ένας καλά, πρέπει ένας να νιώσει άσχημα, έτσι είναι το παιχνίδι νομίζω. Το μπούλινγκ όπως το λέμε εδώ είναι μέρος του πύρινα, δεν θα εξαφανιστεί ποτέ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 10 Ιούλ 2018, 03:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

enaon έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 03:39
ST48410 έγραψε: 10 Ιούλ 2018, 03:36 Δεν είμαι σίγουρος αν λέμε το ίδιο πράγμα. Έχεις ένα πρόβλημα που το αντιμετώπισαν και άλλοι. Θα δεις τις πρακτικές, την υποδομή, το προσωπικό και την κατάρτιση που πρέπει να έχει και θα προσαρμόσεις πράγματα στην δική σου πραγματικότητα και περιβάλλον. Δεν μιλάμε για καλό και για κακό.
ναι μάλλον χαθήκαμε. Δεν το βλέπω σαν πρόβλημα, γενικά αφού δέχθηκα οτι ο κόσμος είναι βασισμένος στον συγκρητισμό δεν με ενοχλεί, χαίρομαι που είναι όμορφη, της εξηγώ οτι δεν πρέπει να βασίζεται πολύ εκεί γιατί μία μέρα θα έρθει μία πιο όμορφη, και τότε θα μπλέξει. Το ξέρει πάντως, γίνεται προσωρινά θρύσκα και προσεύχεται να μην συμβεί ποτέ. :003:
Να, αυτό αν το δεις σε οθόνη με αρκετά χαμηλή ανάλυση (κατά προτίμηση κινητού), είναι πάνω από 4 σειρές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”