Πόσες μέρες καίει;Chainis έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 21:03Συνηθισμένη σε έκταση, σήμερα το μεσημέρι έλεγαν ότι μπορεί να έχουν καεί περίπου 30-35. 000 στρέμματα.
Συγκριτικά, το 2007 σε κοντινή περιοχή (Αρχαία Κόρινθος, Σολωμος, Μαψος, Χιλιομοδι) είχαν καεί σε μια μέρα 25.000 στρέμματα.
Το κακό της είναι ότι ήταν ανάμεσα σε πολλά χωριά, εξοχικά και αγροικίες και ο κίνδυνος απωλειών ήταν μεγαλύτερος όπως μεγαλύτερη ήταν και η δυσκολία της εναέριας πυρόσβεσης.
Δυστυχώς κάηκαν και πολλες καλλιέργειες, κυρίως ελιές.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Καιγεται η κορινθια
Re: Καιγεται η κορινθια
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Δεν είναι πάντα εφικτά τα α τιπυρικα έργα και σίγουρα δεν σε εξασφαλίζουν 100%.Fluffy έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 21:08Αυτό δεν είναι δικαιολογία αλλά λόγος για αντιπυρικά μέτρα.Chainis έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 21:06Θα τον κάνεις, όπως τον κάνουν κάθε χρονο στην Ισπανία η την Καλιφόρνια.Fluffy έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 20:58
Γιατί άραγε;
Χθες είχα στην περιοχή μου 2 φωτιές, ευτυχώς περιορισμένες αλλά δε γίνεται να κάνουμε συνέχεια το Σταύρο μας (δεν είμαι και χριστιανός) μη βγάλει αέρα και καούμε.
Ξερά μέρη με ζεστή και αέρα, ειδικά τα καταφυτα με πεύκα πάντα θα καίγονται.
Παεαδειγμα, το βουνό πάνω από την κακία σκάλα στην Κινέττα ήταν κομμένο στην μέση με μια φαρδιά αντιπυρική ζώνη, όσοι περνάνε Κόρινθο Αθήνα θα την είχαν δει.
Προπερσι στην φωτιά Κινέττα Μάτι η φωτιά την πέρασε σαν να μην υπήρχε.
Ένας λόγος;
Οι καφτρες.
Μικρά αναμμένα κλαδάκια που τα περνάει ο αέρας και τα μεταφέρει 100νταδες μέτρα μακριά.
Στα αλά δέντρα. Μπορει να σβήσουν με τον αέρα, του πευκου που έχει ρετσινι δεν σβήνει κι όπου πέφτει δημιουργεί καινούργια εστία.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Από προχθές το πρωί.Naida έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 21:12Πόσες μέρες καίει;Chainis έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 21:03Συνηθισμένη σε έκταση, σήμερα το μεσημέρι έλεγαν ότι μπορεί να έχουν καεί περίπου 30-35. 000 στρέμματα.Naida έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 20:47
Είναι μεγάλη φωτιά γενικά; ή οκ συνηθισμένη;
στα μμε δεν ακούγονται πολλά.
Συγκριτικά, το 2007 σε κοντινή περιοχή (Αρχαία Κόρινθος, Σολωμος, Μαψος, Χιλιομοδι) είχαν καεί σε μια μέρα 25.000 στρέμματα.
Το κακό της είναι ότι ήταν ανάμεσα σε πολλά χωριά, εξοχικά και αγροικίες και ο κίνδυνος απωλειών ήταν μεγαλύτερος όπως μεγαλύτερη ήταν και η δυσκολία της εναέριας πυρόσβεσης.
Δυστυχώς κάηκαν και πολλες καλλιέργειες, κυρίως ελιές.
Φαίνεται ότι σήμερα είναι η τελευταία της, αύριο θα έχει επιτήρηση μόνο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
-
αλασκα15++
βλέπω πανέμορφα δάση να χάνονται και σπαράζει η καρδιά μου...
[/quote]

[/quote]
- ΜπλεΜπουμπυς
Είναι σκάνδαλο ο λογοκρισία που έχει επιβληθεί ώστε να μη κυκλοφορήσουν εικόνες κ το μέγεθος της καταστροφής απο την Κορινθία.

Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Καλά που δεν είναι αυθαίρετη η δόμηση γιατί θα είχαμε πάλι νεκρούς. Στο Μάτι αυτό έφταιγε.
Πάντως δεν παίζει πολύ στα ενημερωτικά sites τουλάχιστον στα τοπ θέματα . Για τιβι δεν ξέρω.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Εσύ να υποθέσω ότι την βρήκες αυτή την εικόνα μέσα από παράνομα κανάλια και με κίνδυνο της ζωής σου ε;ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 23:18 Είναι σκάνδαλο ο λογοκρισία που έχει επιβληθεί ώστε να μη κυκλοφορήσουν εικόνες κ το μέγεθος της καταστροφής απο την Κορινθία.
![]()
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Μετατοπιστηκε το ενδιαφέρουν στην Ηλεία αφού στην Κορινθία είναι σε ύφεση, χθες έπαιζε πολύ.Naida έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 23:27 Πάντως δεν παίζει πολύ στα ενημερωτικά sites τουλάχιστον στα τοπ θέματα . Για τιβι δεν ξέρω.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Παρακολουθώντας τις φωτιές πέρυσι και φέτος έχω την αίσθηση ότι σηκώνονται περισσότερα εναέρια μέσα σε πρώτη φάση. Μπορεί να είναι τελείως υποκειμενική η εντύπωσή μου και λάθος αλλά αυτό βλέπω προς το παρόν.
Γενικά δεν παίζει το θέμα φωτιά στις πάνω πάνω ειδήσεις. Μπες να δεις κι εσύ
https://www.newsit.gr/
https://www.real.gr/
https://www.kathimerini.gr/
https://www.tanea.gr/
Πχ στα νέα γράφει" καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά σε Ηλεία - απειλούνται χωριά της Αρχαιας Ολυμπίας" και μου έχει πιο ψηλά για τον μεγάλο περίπατο, τι είπε η Αρβελερ κτλ
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- ΜπλεΜπουμπυς
Προδιαγεγραμμένο έγκλημα με γνωστούς ενόχους...
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
- ΜπλεΜπουμπυς
αλασκα15++ έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:36 βλέπω πανέμορφα δάση να χάνονται και σπαράζει η καρδιά μου...
[/quote]
Πρώτον δεν είναι δάση - είναι μονοκαλλιέργειες από πεύκα...
Δεύτερον δεν είναι πανέμορφα - καταλαβέτε το: τα πεύκα είναι παράσιτα!!! Δεν είναι δυνατόν να λες πανέμορφο μία αποικία από παράσιτα!!!
ΥΓ
Όσοι χάνουν τα σπίτια ή χέζονται από τον φόβο τους, καλά να πάθουν με την ψυχανωμαλία που τους κατέχει για τα πεύκα - οι μαρακίες πληρώνονται!!!
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού οι ζαίοι θα κλέβουν πτώματα από νεκροτομεία
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές